Регіонали Прикарпаття провели антифашистський мітинг (фото)

 

Учора на території Чорного лісу між селами Павлівка і Рибне Тисменицького району пройшов антифашистський мітинг, в рамках якого за ініціативи обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ відбулося закладання символічного каменю під будівництво Меморіального комплексу масових розстрілів фашистськими загарбниками українців.

 

Участь в заході взяли більше півтора тисячі прикарпатців із всіх районів і міст області. Серед них – представники політичних, громадських, ветеранських організацій, влади та духовенства, молодіжні лідери. Відкриваючи захід, із вступним словом виступив голова Івано-Франківської обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Василь Чуднов.

 

«Ми стоїмо на землі, яка сховала останки десятки сотень українців, поляків, євреїв, розстріляних в роки Другої світової війни фашистськими загарбниками. Не так далеко від цього місця знаходиться Дем’янів лаз, Пшеничники та багато інших безіменних могил. І, на жаль, таких місць масових поховань жертв фашизму і тоталітаризму є чимало не тільки на території нашої держави, але і по всьому світу», - зазначив Василь Чуднов. 

 

«Поруч із цим, слід відзначити, що даний захід є також і хорошим приводом для того, щоб кожному із нас, стоячи зараз тут – на території, де покояться останки десятків сотень людей знищених гітлерівцями, ще раз пригадати ті трагічні наслідки, які вже принесла чи ще може принести людству фашистська ідеологія. Сказавши «ще може принести» я не оговорився. Адже нині спостерігається тривожна тенденція активізації окремих неофашистів, які прагнуть реанімувати людиноненависницьку ідеологію національної ворожнечі, расової, релігійної нетерпимості», - заявив Василь Чуднов.

 

«Cьогоднішній наш антифашистський мітинг по суті є адекватною, очікуваною реакцією прикарпатської громади, політичних і громадських організацій краю на ці дії. В рамках цього заходу я хочу щоб ми звернулися до громадськості із закликом не просто пам’ятати про уроки історії, але і не допустити виникнення можливості чи навіть найменшого шансу відродження цієї «коричневої чуми» хоч коли-небуть знову», - зазначив керівник обласної організації.

 

Слово для виступу взяв також голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, який зазначив, що влада повністю підтримує ініціативу ПАРТІЇ РЕГОІНІВ щодо спорудження Меморіального комплексу. Адже на території Чорного лісу вже є меморіальні комплекси розстріляним полякам та євреям.


rVYDJCFpMTsСвою цілковиту підтримку даного заходу заявили перед присутніми ветерани Великої Вітчизняної війни – Іван Олексійович Савін та Діна Марківна Орленко, які виступили із емоційними словами подяки «за невмирущу пам’ять» про творців Перемоги над людиноненависницьким фашизмом, пошанування ветеранів війни. До речі, Діна Марківна є жертвою фашистських концтаборів, тому у своєму виступі велику роль приділила спогадам про ті страшні часи та застерегла молодь, щоб вони ніколи не допустили повторення такого в майбутньому.

 

Активну участь в обговоренні взяли представники молодіжних громадських організацій Прикарпаття. Активістка МГО «Спілка Івано-Франківських студентів» Жанна Дутчак, звертаючись до учасників заходу, зазначила, що знаковим сьогодні є факт масово представлення саме молоді в антифаському мітенці. Молоді люди тримали у руках плакати «В Європу - без фашизму!», «Пишаємося Великою Перемогою над фашизмом», «Прикарпаття - проти фашизму!».

 

Завершила свій виступ Жанна Дутчак, зачитавши від імені молоді Прикарпаття «Універсал єдності МОЛОДІЖНИХ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРИКАРПАТТЯ «МОЛОДЬ ПРОТИ ФАШИЗМУ», в якому зазначалося, що:
AOPCl7PAVBI

Завершальним акордом стало закладання ветеранами, представниками політичних організацій від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, Відродження, Народної партії, НДП, молодіжних організацій капсули, в які було поміщено тексти Резолюції та «Універсалу єдності МОЛОДІЖНИХ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРИКАРПАТТЯ «МОЛОДЬ ПРОТИ ФАШИЗМУ» під будівництво Меморіального комплексу.


TWK SzKFyGUПісля завершення офіційної частини, молодь Прикарпаття ініціювала флеш-моб, в рамках якого було випущено в небо сотні повітряних кульок із написом «Молодь про фашизму».

 

За словами представника МГО «Спілка Івано-Франківських студентів» Жанни Дутчак, молодь сподівається, що разом із повітряними кульками в небесній височині розчинеться та назавжди зникне будь-кі сліди проявів фашизму на українській землі.

Q ISd1gH PUVio0dZ0BcEQ


15.05.2013 1746 19
Коментарі (19)

Станіславів 2013.05.15, 11:34
Партія Регіонів - це та партія в якій саме більше дволічних фашистів, завдання якої розікрасти і привести країну до занепаду. НЕ ПІДАВАЙТЕСЬ брихливими мітингами, брихливими обіцянками.
adam 2013.05.15, 11:42
Влада втекла від людей до лісу,щоб підтримати каліснічєнка і К.Хрунів на-жальне зменшується.Будьмо пильні.
Ага 2013.05.15, 11:57
Що фашисти,що комуністи - одне й те ж
Не треба нам цього 2013.05.15, 10:03
На чий млин вода? Знаєм ми уявлення каліснічєнка про фашизм. Може ви юніои і щирі, але ви гвинтики в антиукраїнському проекті.
SS Galizien 2013.05.15, 10:27
Прийде час і Чуднов із своїми прислужками відповість за свої вчинки!!!!! Ой Васильку.....
Українець 2013.05.15, 10:58
А Дем"янів лаз також фашисти "заклали" трупами? Чи може це ці самі комуністичні "ветерани", які проти фашизму на даному дійстві горлапанили, його допомагали "заселити"?
Олівець 2013.05.15, 11:15
гидко і бридко дивитись на ці харі-морди засраних "рихіаналів", недорозвинутої молоді, харі пройдисвітів і брехунів, засранців і цигіків, егоїстів і деградантів. Ганьба вам, дятли !
Почалося? 2013.05.15, 13:09
Сьогодні стає все очевиднішим, що Партія регіонів та їхні сателіти – комуністи, у президентській кампанії 2015 року розігруватимуть політтехнологічний виборчий сценарій «Наші і фашисти». Протиставлення «наші» – свої (правильні) і «не наші» – фашисти. Все, що проукраїнське – це фашисти, отже опозиція – це фашисти, тобто «не наші». http://firtka.if.ua/?action=show&id=35559
Я 2013.05.15, 15:05
Цій "молоді" треба хоча б прочитати трилогію В. Суворова про події 2-ї світової війни в Європі. Може б щось зрозуміли... Але це певно безпринципні люди, які глибоко не копають, щоб у чомусь розібратись.
Вітер 2013.05.15, 15:42
Чуднов перед виборами підкуповував виборців відремонтованими за державний кошт дорогами, видаючи своєю заслугою. Тепер доріг немає. І благодійник вже їх не обіцяє. Регіонали завалили повністю економіку України. Зараз хочуть заробити дешевий авторитет на антифашизмі, хоча насправді в Україні вони і є фашистами. Скоро дійде до того, що провал в економіці будуть приписувати патріотам України, називаючи їх фашистами.
Калєзнічєнкаф 2013.05.15, 15:47
А тій білявій жіночці в синьому кітелі з медалями скільки років? Виглядає, що десь до 70. В кращому випадку - народилася під час війни, або вже по вОйні.. За що і звідки стільки орденів? Що за цирк?!!!??!!! Вітірани....
дідо 2013.05.15, 16:37
...привид "каліснічєнка" бродить по прикарпаттю... чуднову не дивуюся,нарід вже показав,хто такі регіонали ,і ні одного не вибрав в раду. ...а той,шо казав,шо він GAZDA,а не політик,куди він дивиться? ...то ,як я за свободу і за українське,то я ФАШИСТ?! ..та самі вони фашисти регіональні,ПРовладні!!! Люди,ви не бачите,до чог та шайка регіональна веде? ПОЗОРИСЬКО!!!
дідо 2013.05.15, 16:46
..БИЙ ЧЕРВОНИХ,ЩОБ ПОСИНІЛИ!!! ..БИЙ СИНІХ,ЩОБ ПОЧЕРВОНІЛИ!!!
голубий 2013.05.15, 20:13
Ото наших побільшало! Де не подивишся----голубі,аж сині!
українець 2013.05.15, 21:12
Мені жаль тих дітей, які за 30 гривенників продаються на милість нашим сучасним зрадникам і їхнім жополизам, тим самим продають незамислюючись страшну правду своїх батьків, дідусів, бабусь. мені здається, що якби тато і мама побачили в тих фото своїх теперішніх чад "ультрасучасних" разом з бандами синьочервоних вони були би прокляті, або сині до кіньця своїх днів... треба всім патріотичним організаціям по ціломи місті в селах на видному місці, коло церков вивісити фотографії цих "доморощених молодих патрійотів України", щоб їхні близькі, родичі, сусіди побачили хто є хто, і чого вони варті.Потрібна привселюдна зневага до таких молодих людей щоби вони вчасно покаялися, бо з затятих запроданців вже нічого взяти крім аналізів...
піночечетов 2013.05.16, 00:56
як ці гниди малолітні можуть підтримувати цю бидлоту яничарсько-комунську при владі ? ясно, шо все це за гроші відбувається, але невже у них не залишилося зовсім гордості й сміливості. Безмайбутнього, без імені - вівці, зомбі, шакали... вам не соромно ? як можна підтримувати тих, хто проти українців і цієї країни, хто гвалтує і руйнує її семимильними кроками ? схаменіться, падли !
Igor 2013.05.16, 11:12
Якби цей камінь закладала свобода або батьківщина, то верещали би на усю область, які вони патрійоти..., а так крім як облити брудом когось на більше мізків не вистачає.
магелан 2013.05.17, 17:51
ГАНЬБА ЮДАМ !
Ігор 2013.05.18, 15:27
На мінгу не казали, хто фінансував Гітлера?
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

832
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

645
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1713
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3065
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2477
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2457

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

90

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

645

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

620

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1481
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

231
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

584
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

447
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

236
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

312
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26947
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

769
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19604
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

333
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

331
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

658
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1114 1