Володимр Чорноус: «Тінь ганьби від корупційного скандалу впала на всіх. Я буду підтримувати розпуск Івано-Франківської міськради»

 

 

В розмові з кореспондентом Фіртки кандидат в народні депутати України від УДАРу по 83-му Івано-Франківському виборчому округу, депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус заявив, що він підтримує ініціативу громадських організацій щодо розпуску Івано-Франківської міської ради.

 

«Тінь ганьби від корупційного скандалу впала на всіх депутатів міської ради. Звичайно, що є питання кримінальної відповідальності: «слідство – суд – судове рішення», доказів як на мене є достатньо. Звичайно є презумпція невинуватості. Але є і політична відповідальність. Як казали давні римляни «Дружина цезаря має бути поза підозрами», - вважає Володимир Чорноус.

 

«Я підтримую ініціативу громадських організацій, зокрема руху «Чесно», щодо розпуску міської ради. Зараз рух починає консультації з усіма партіями, які представлені в міськраді і з тими, які приймають участь в поточній виборчій кампанії. Я також буду у своїх передвиборчих виступах, в тому числі в ЗМІ, виступати з підтримкою ідеї розпуску міськради» - розповідає В. Чорноус.

 

 

Читайте також:

Отримання хабара в 10 тисяч доларів перед скандальними маски-шоу у Франківську (відео)

Олег Гаркот мав отримати 100 тисяч доларів хабарів?

Тягнибок захистив Онуфріїва

 

 


19.10.2012 3266 43
Коментарі (43)

Віктор 2012.10.19, 17:06
Чорноус мужик! А інші? О це вчинок... був би, якщо б хтось з підозрюваних подав у відставку. Було б як у цивілізованих країнах. Впала тінь - склав мандат. Але... наші депуртати до останнього будуть за корито триматись : то все провокації проти Свободи трата та ля ля ля. Куда нам до Європи:( Корито миліше :(
ТАК 2012.10.19, 17:09
Красава!
Цікаво 2012.10.19, 17:14
Чому кажуть А, але не кажуть Б: у відставку має піти не тільки депутатський корпус, а й голова обласної Свободи!!! А він ще має лице в парламент пертися!
Іванофранківець 2012.10.19, 17:15
Давно треба розігнати цю міську раду де Онуфріїв(аналог Чечетова) вирішує за що голосувати, а за що ні. Виникає питання кого визволяв Сич - побратима чи ХАБАРНИКА, який вчасно і вправно носив "долю". Нехай Сич вибачиться перед франківцями, бо останнє відео показує, що вони ХАБАРНИКИ!!!! Голосуєш за Сича підтримуєш команду ХАБАРНИКІВ - створюєш ТУШКУ власними руками!!! КОГО ВИ ВИЗВОЛЯЛИ ПАНЕ СИЧ? Якщо Ви європейський політик, то Ви б мали написати заявупро відставку з посади голови Обласної Ради та знятися з виборів, бо Ви замішані у цьому скандалі, Ви ВИЗВОЛЯЛИ ХАБАРНИКІВ, відповідайте за свої поступки, будьте чоловіком!!!
Ольга 2012.10.19, 17:18
Підтримую, але дивуюсь що ця свобода дальше торочить на кожному кроці- провокація))))))) Люди, яка провокація, майте лице, це вас не відмиє. Взяли хабар - це тепер новий термін, який треба занести в КПК. Просто тошнить від них. Взялись рахувати гроші кандидатів)))))- вам не вистачило тих 100 000 баксів? мовчіть!
777 2012.10.19, 17:19
Розпустити і переобрати нового голову обласної ради. Це пляма конкретнна
За Сича 2012.10.19, 17:21
А при чім тут Сич??? Він визволяв однопартійців, пластунів. Це нормально. В тій ситуації розберися що це є - поровокація, наїзд чи реальна корупція. Тепер є відео - все зрозуміло. Але Сич не учасник корупційнох дій. Хай відповідають хабарники, по повній. Сич тут не приділах!!!
Ха-ха 2012.10.19, 17:22
Рука не здригнеться взяти хабар - поміняйте гасло на бігбордах
Ха-ха 2012.10.19, 17:28
Не знав, що пластуни курять план - це така травичка, яку знайшли у одного з затриманих, пластуна доречі, вгадайте в кого? Питання курять разом чи поодинці?
До Засича 2012.10.19, 17:32
Коли довірена особа Сича попадається на хабарі, у порядного кандидата лишень один вихід - знятися з виборів, розпустити міську Свободу і тим самим очистити власне ім'я від підозр! Жодна партія не застрахована від липкоруких партійців, але тільки Свобода вперто захищає своїх хабарників, замість того, щоб рішуче очистити власні ряди! Прикро, що від ганьби страждають і порядні свободівці!!!
володимир 2012.10.19, 17:39
Сич порядна людина. Не чіпайте Сича. Хабарників потрібно карати. А Свободі варто розробити механізми самоочищення.
мешканець 2012.10.19, 17:52
Володя ти ж тоже там був і визволяв хлопців а тепер розказуєш про всяку фігню.Якщо це був хабар то чого не взяли коли він передавав це хабар раніше чи може хтось до тепер тримав гроші і тепер перед самими виборами це все викінув у інтернет.
До Сича 2012.10.19, 17:53
Максимовичу, ви повинні негайно заткнути роти всім недоброзичливцям: для цього досить публічно зректися своїх нечистоплотних підлеглих, виключити їх з Свободи рішенням партійного суду і довести власну непричетність до хабарництва!!!
Мешканцеві 2012.10.19, 18:03
Визволяв хлопців МЕСІЯ - особисто Сич: подивіться на суперфото "розступися, море - Сич іде!" http://firtka.if.ua/?action=show&id=26784
ІВАСИК ГОЦУЛ 2012.10.19, 18:17
НАРОД ЯКУ БИ ВЛАДУ НЕ ВИБРАЛИ ВСЕРІВНО БУДЕ ВСІМ ПОГАНО.БО МИ НАРІД ЯКИЙ НЕ ЗАСЛУГОВУЄ НА ДОБРУ ВЛАДУ НАМ ПОТРІБЕН ГІТЛЕР.ВІН БИ ВСІХ ЦИХ СБУУШНИКІВ ПЕРЕСАДИВ І СИКСОТ. HEI HITLER.
За Сича! 2012.10.19, 18:17
Так, Олександ Максимович визволяв своїх побратимів! І це було правильно. Адже він не знав тоді, що його однопартійці здатні на те, щоби брати хабарі!!! Якби він знав правду, то я перконана, що він би не вмішувався в ту ситуацію!
Правдолюб 2012.10.19, 18:24
Прихильники Удару, напишіть у ютубі чи рутубі Доній Олександр Сергійович і ви зрозумієте яких тушок підтримує УДАР.
Я 2012.10.19, 18:33
Ну вже хто-хто, але "юрист" Чорноус мав би знати елементарно про презумпцію невинуватості, про те, що проти жодного свободівця не висунуто звинувачень, про те, як фактично "працюють" наші силовики... Але, видно, політика очі застилає - як не кинути своїх п'ять копійок в конкурентів. А про будівельний бізнес свого соратника і спонсора Тимківа чому мовчить, невже нічого не знає? Чи там усе завжди чесно і прозоро... Не смішіть. Готівкові гроші ходять всюди - і в бізнесі, особливо в будівництві, і в політиці (чи хтось думає, що на передвиборчу агітацію достатньо зарплати?). Згоден з $ - ідеалу немає в природі, кожного з нас можна звинуватити в криміналі, але поки ми їм не цікаві. А цей "скандал" влада з її спецслужбами витягла на гора саме проти СВОБОДИ і саме зараз. Все розраховано правильно. Тільки тепер СВОБОДА може пройти в парламент і створити владі проблеми - тому й не дадуть їй цього зробити вашими ж руками. До цих виборів СВОБОДА влаштовувала владу владу як пугало для мобілізації свого східного совкового електорату. І от маємо ситуацію коли про правдолюбців-ідеалістів можна сказати: "простота хуже воровства". Або, як кажуть у бізнесі: "Сплати усі податки і спи спокійно. Амінь." Якраз так владі і потрібно - великі бандити завжди здавали ментам малу неорганізовану шушеру, великий монопольний олігархічний бізнес завжди проштовхував закони які нищили малий бізнес і середній клас, як конкурентів. Тоталітарна влада краде мільярдами, купує усіх кого їй потрібно та завжди робитиме все, щоб знищити незалежну від неї опозицію, причому ж нашими руками. От і розкладіть собі усі плюси і мінуси від цього скандалу. Однозначним є те, що представники СВОБОДИ в справі не фігурують і що після виборів справа розвалиться, за браком доказів і абсолютно порушених процедур. А політичну складову якраз зараз відпрацьовують по повній. В даний момент без свободівських 5% і входження в парламент - усяка опозиція може припиняти свою діяльність - половину нагнуть стати тушками, інші не зможуть виконати ЖОДНОЇ з даних вам обіцянок. А до наступних "виборів" реальна опозиція просто не доживе. Привіт знов СССР! Потрібні приклади??? От і думайте, добре думайте...
І я скажу! 2012.10.19, 18:42
Свобода - молодці! За своїх, навіть якщо в душі думаєш, що вони можуть бути винуваті, треба стіною стояти до кінця. А коли буде вирок - тоді виключити з партії.
До Я 2012.10.19, 18:43
Нащо так багато букофф? Чорноус сказав про презумпцію невинуватості, але сказав, що в політиці є і ПОЛІТИЧНА відповідальність. Він сам депутат міськради, і вважає, що його репутація також під підозрою. Треба очищатися. За Свободу голосувати треба, але і речі треба назвати своїми іменами - ХАБАР БУВ. Те, що відео - провокація, як каже свобода, повірять тільки ті, хто його не бачив.
Ще 2012.10.19, 18:44
Хабарі беруть усі. А піймали Свободу перед виборами, коли вони на межі проходження до Верховної Ради..... Розженіть Свободівців - вітайте Регіонів!
В чому сила, брат? 2012.10.19, 18:49
Якщо "сила в правді", то Свобода стала на шлях імпотенції. Амінь. Якби вони зараз назвали крупціонерів - корупціонерами і сказали їм давайдосвіданія, то програли б тактично, але стратегічно набули б небаченої в укрполітиці сили. Не сталося...
До Я 2012.10.19, 18:51
Так зворушливо. Так нам що голосувати за свободу? тобто за хабарників? Чи тримати цю лапшу на вухах до кінця каденції свободи в міській раді і в обласній? Ідеолог)))))))))
Симпатик хабарів 2012.10.19, 18:54
Ні, шановні хабаря згідно пояснень свободівців не було, а Колковський на відео це клон,або монтаж звичайний, мабуть викрали з домашнього відео кадри - змонтували і таке от вийшло)))))))))) халепа. Але є один ньюанс- чомусь Колковський не повертається досих пір з закордону? Питання залишається відкритим- чому?
Андрій.К. 2012.10.19, 18:58
Володимир Ярославович, дуже правильна думка!!! А головне надзвичайно перспективна. Цю ідею навіть Віктор Андрюсович з шкіри вилізе, аби реалізувати:) P.S. Я таки візьму відкріпний талон, що б проголосувати за Вас;)
Олег до Я та ін. Свобівців 2012.10.19, 19:37
Ви всюди намагаєтесь нав"язати думку, що хоч Свобода й бере хабарі, та всеж за неї всім треба голосувати, бо КАПЕЦЬ!? Всі попередні вибори ми так і голосували :( Дарма, що злодійкуватий, ну й що що хабарник, головне що Свій - вишита сорочка й риторика про ворогів -це головне. Ось він за НАС, він за Україну, бо ті гірші ті вже Злодії і Хабарники з великої літери. І що ми маємо?!! Де наша опозиція проукраїнська? Га шановні?! В ПР вже всі майже! Йолопи, та дивіться по вчинках, по діяннях своїх обранців. Якщо вже знахабніли так, що так відкрито хабарі беруть, то як вони у Верховній Раді поведуть себе?:) Свобода показала своє обличчя. Це не провокація, не брали б, не піймали. Не буває диму без вогню, та й коби це був один епізод... Послухайте, що люди говорять про місцевого фюрера зі Свободи. То що, хабарників до влади? Поступимся мораллю заради ефімерної перемоги?!!
До Івасика 2012.10.19, 20:03
Івасику, це в тебе таке прізвище "Гоцул" чи, може, ти маєш на увазі "гуцул"? А що таке "сИксот"? Те саме, що й "дИбіл"?
Виборець 2012.10.19, 22:30
Хотів голосувати за Свободу, думав справді патріоти - спочатко не сподобалоля те про що говорить Фаріон,повний бред, її відраза до букету, який її подарили в Івано-Франківську, да знаю що від Шевченка, але це були кольори державного прапору, памятаєте фільм "Поліцейська академія" колт він в туалеті встав без штанів, коли грав гімн США та піднімали державний прапор - оце патріотизм, потім послухав Тягнибока, про те що Онуфріїв позичив гроші в сумі 30 000 доларів в товаришів, а коли сьогодні побачив відео де дкпутат від Свободи бере ХАБАРА зрозумів, жо вони національною ідеєю прикривають свою жагу збагачення вимагаючи ХАБАРІ з підприємців. Хлопці, майте совість, хай ваша рука не здригнеться розпустити таку міську раду, раду ХАБАРНИКІВ ТА КОРУПЦІОНЕРІВ. Буду голосувати тепер за Кличка, за УДАР, за Чорноуса, бо не вірю, що Сич не знав про стан справ. Якщо Сич пройде до ВР то ця справа тишком-нишком спуститься на гальмах, він приїхав визволяти ХАБАРНИКІВ, він буде "кришувати" їх і дальше!!! А в Бурштині, в РОгатині де керують Свободівці таке саме!!! Ганьба СВОБОДІ!!!!
читач 2012.10.19, 22:30
яке самоочищення Свободи,усі хабарі та розкрадання місцевих бюджетів особисто під патронатом Тягнибока і з кожного отримує доля.БАНДИТАМ ТЮРМИ,ОСОБЛИВО СВОБОДІВСЬКОМУ БИДЛУ!!!!
Я 2012.10.20, 00:18
І ще раз. Я, по перше не свободівець. Маю право себе вважати НЕЗАЛЕЖНИМ, але водночас і залежним від усього, що робиться в Україні. По-друге: не ідеалізуючи СВОБОДУ, констатую, що В ДАНИЙ ЧАС варіантів інших немає - навіть якщо СВОБОДА пройде у ВР, шансів побороти цілком кримінальний режим мало. А як не пройде - про демократичний розвиток забудьте. А життя ніколи не було чорно-білим, бандити і абсолютно білі-пухнасті. Зараз після цієї спецоперації влада задоволено потирає руки. Знаю значно більше, але ж не вцих коментах все розповідати... Занадто принципові противсіхи при підюджуванні владою вже зробили свою чорну справу в 2010 році тому що хотіли бути ідеально чистими. Але тепер і їх влада постійно товче пикою в болото, як і нас. В теперішніх умовах набагато краща партія СОБОР немає ні грошей ні жодних шансів, тому чесно й знялись з реєстрації. Можливо у майбутньому наберуть більше прихильників, не маючи грошей і я за них голосуватиму. А усім залишається нагадати 17 рік, коли в Росії купа нових демократичних партій сперечались між собою чия програма краща, допоки Ленін, наобіцявши людям земель і заводів зброєю не відправив УСІХ цих політиків в нікуди. Зараз, як написав хтось нижче "Розженіть Свободівців - вітайте Регіонів!"
До Я 2012.10.20, 00:27
Багато в чому згоден із Вами. Однак погодьтесь: Свобода виглядала б набагато привабливіше в очах виборців і порядніше, якби не покривала Бурштинського мера, Рогатинського голову райради, сільського голову з Городенківщини, франківських депутатів-хабарників! Хай Сич і далі кандидує, але спершу рішуче очистить лави організації від усіх, хто її зганьбив! Це тільки би додало авторитету і рейтингу Свободі!
іван 2012.10.20, 09:49
Івасик гоцул, іди до лікаря, може ще є надія.
франківець 2012.10.20, 11:18
Не виправдовуючи свободу скажу, що удар - це антиукраїнська партія тушок
До Свободівців 2012.10.20, 12:54
Якщо Свобода позиціонує себе як европейська партія,то політрада,або лідер-Тягнибок мав настояти,щоб всі хто засвітився в цьому хабарницькому скандалі,хоч на період розслідування та доведення справи до суду припинили членство в партії.Тягнибок мав виступити(разом з Сичем)с заявою про засудження хабарництва,та заявити про презумпцію невинуватості,але якщо участь Колковського та Онуфріїва(та невиключаю,що СБУ розкрутять Гаркота на інших фігурантів)буде доведена то не здригнеться рука до однопартійців хабарників!це було б по европейські!так само Онуфріїв,колковській,та інші причетні, як тут писали люди нового мислення, на період розслідування мали,як це робиться в усьому демократичному світі написати заяви про зупинення членства в партії та складання з себе депутатських повноважень!додало би такі дії авторитету та рейтингу Свободі?на мій погляд однозначно!бо це конкретні дії!а що маємо?переляканий брехливий лемент Онуфріїва з Марцинківим про провокацію,про позичені гроші,підкинуті наркотикі,заяви Тягнибока про підтримку пійманих на гарячому хабарників однопартійців,це европейська партія,яка зробить нам чергове покращення?Та уж дякуйте шановні!
Удар 2012.10.20, 13:00
Ганьба хабарникам фюрерам Сичу,Онуфріїву,провокатру Марцинківу,Колковському!голосуємо за Удар та Чорноуса!
Реаліст 2012.10.20, 13:19
Сич не зніметься з виборів і не покарає хабарників партійним судом! Буде нарікати на провокації, проскочить за рахунок обдурених патріотів-виборців у парламент. Якщо хабарників врешті решт засудять, буде лити крокодилячі сльози, бідкатися: мовляв, не чекав такої підлості від соратників, ганьба їм і т.д. Але у відставку не подасть, максимум показово вийде із Свободи і вступить у фракцію тієї опозиційної сили, яка буде більшою у ВРУ.
рюрик 2012.10.20, 14:15
Чорноус .. .......... ще той і забув як плакався Свободі,що не зможе стати депутатом коли головного Крахобора не пропустят до міськради.І чомусь Вован забув про події відносно Ектім-Крахобора коли податківці його штормили за несплату біля 1- млн.гривень до місцевого бюджету. Так сума і висить перед міською громадою! Тож громадські ударівці- заклинаю вас і прошу піти геть з міськради і повернути громаді все заборговане.
ВЧІТЬСЯ ПОЛІТИКИ 2012.10.20, 14:48
СВОБОДІ І ІНШИМ. Выезжавший с Даунинг-стрит на велосипеде политик попросил полицейских открыть ему главные ворота. После их отказа сделать этого, Э.Митчелл якобы употребил в их адрес нелицеприятные выражения. Инцидент стал достоянием публики и широко обсуждался в СМИ. Э.Митчелл извинился за свое поведение, однако отрицал употребление слова "плебей" в адрес стражей порядка. Однако затем полиция распространила официальный полицейский рапорт, касавшийся инцидента, где это слово все же фигурировало. Поведение министра стало предметом рассмотрения руководства Консервативной партии, и несмотря на поддержку, ранее высказанную ему премьер-министром Дэвидом Кэмероном, Э.Митчелл решил подать в отставку. "С огромным сожалением я прошу вас удовлетворить мою просьбу об отставке, так как в последние дни стало очевидно, что, несмотря ни на что, я не смогу исполнять свои обязанности без ненужной шумихи, которая только приносит дополнительное расстройство и репутационный ущерб", - говорится в заявлении Э.Митчелла. Больше читайте тут: http://www.unian.net/news/530959-britanskiy-ministr- ushel-v-otstavku-iz-za-skandala-s-politsiey.html ОЦЕ Є ПОЛІТИЧНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. А тут за руку зловили, а ви кричите "провокація!"
Реаліст 2012.10.20, 16:31
Та годі вже стрілки переводити на Чорноуса! Не відходьте від головного: Чому дотепер не чути голосу ЖОДНОГО із 34 свободівських депутатів??? Не вірю, що серед них всі липкі на руку! Чому ж тоді мовчать??? Адже ганьба лягає і на їх репутацію! Краще відхреститися від липкоруких соратників і зберегти обличчя та перспективу на майбутні вибори, ніж чути докори в тотальній продажності Свободи!!! Хлопці, подайте голос, будьте чесними перед собою та громадою!
zodchiy 2012.10.20, 16:35
same gydke u ciy sytuacii, ce vidsutnist' sovisti.... Nu otrymav habarya-chekay na vyrok sudu, ale z vyboriv bud' dobryy znimys, z rady- vyydy. po chesnomu, po sovisti. i duze shkoda, scho osnovnyy elektorat svobody-babusi i didusi, yaki nemaut' dostupu do internetu, schob pobachyty ce layno i vchasno peredumaty z vyborom. ot prokrutyty by ce na velykyh reklamnyh monitorah, podyvyvsya by ya todi na ih reytyg....
11 2012.10.20, 22:57
Звичайно за хабар треба відповідати. І розгон ради був би закономірною реакцію на таку ганьбу. Але "Свобода" на це ніколи не піде... "Тягнибакси" не для того створювали систему, щоб так просто відмовитись від неї. Та й "УДАР" красавчекі... Рейтинг виріс, отже давайте перевибори зробим... Будемо і далі в цьому лайні плавати...
я 2012.10.21, 19:18
Ви сумніваєится шо всі "Свободівці" злодії? Франківські майже всі. Молоді злидні дорвалися до влади,прикриваючись національними ідеями, немаючи ніякого досвіду,захватили всі керівні посади в місті, встановили собі солідні зарплати (від 10 до 24 тис. грн)та щей крадуть. Спочатку мали гроші тільки на вишиванку, а тепер їздять на джипах - Бурко, миє гроші на пилососах; Єрц - обдирає бідних людей та пенсіонерів; Строїч - автостоянки передає власникам щоб обійти закон, на зарплату в 10 тис. невистачає, Гаркот.... і все це розробки мозгу команди Онуфрієва.
плебей 2012.10.21, 21:07
У Німеччині колишній президент п. Вульф пішов у відставку у зв"язку із скандалом про пільговий кредит. Пану Вульфу виділили кредит під меньший відсоток.А міністр оборони Німеччини подав у відставку,бо у його докторській науковій роботі виявили плагіат (не була зроблена зсилка на використане джерело)! Беріть приклад,шановні ...У Кореї певно би вже застрелився той,кого залапали на хабарі! А ми все прапорами "махаємо" та у рупор вола-ємо!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

936
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

750
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1866
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3206
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2532
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2522

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

206

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

712

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

670

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1570
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

337
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

668
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

596
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

311
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

368
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27008
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

820
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19659
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

408
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

382
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

710
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1272 2