Український повітряний простір буде відкрито відразу після завершення воєнних дій та перемоги України.

Про це УНІАН повідомили в пресцентрі "Украероруху", передає Фіртка.

Опублікований прогноз базується на поточній ситуації в авіаційній галузі та конфігурації маршрутів.

Тому з огляду на факт військової агресії Російської Федерації на території України, фахівці Євроконтролю на основі цих актуальних вхідних даних зробили припущення до кінця горизонту планування до 2029 року.

В "Украерорусі" пояснили, що Євроконтроль не генерує та не використовує військові прогнози, аналітику та припущення для створення своїх прогнозів.

"Після появи нових об’єктивних факторів, як то завершення війни та переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлено з використанням нових даних.

Попри обставини форс-мажору, викликані військовою агресією Російської Федерації, Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Украерорух" спільно з Євроконтролем розробив План заходів з відновлення аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України.

"Такий план охоплює повний спектр необхідних складових процесу: відновлення інфраструктури, операційні процедури, авіаційну безпеку, підготовку персоналу, сертифікацію, взаємодію з міжнародними партнерами, фінансування тощо", — додали в "Украерорусі".

Раніше Європейська організація з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol) опублікувала весняний звіт, у якому йшлося про те, що обмеження на польоти цивільної авіації в повітряному просторі України, Молдови, Білорусі та Росії діятимуть до 2029 року. Серед перерахованих причин припинення польотів цивільної авіації — повномасштабна війна в Україні.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Нові правила взяття на військовий облік: прикарпатцям розповіли про зміни

Рідні на війні: як підтримати себе, дитину та тих, хто боронить Україну

Війна: що варто знати про мобілізацію чоловіків та жінок