Часом хочеться зупинитись і зробити паузу...

Для декого спорту - це легкість. Для декого - випробування. Та в будь-якому випадку, завжди, спорт - це виклик собі, який я сміливо приймаю щодня. Сьогодні я хочу розповісти про спорт, як невід'ємну частину мого життя.

Як мамі двох дітей, котра працює, мені складно мати ще хобі, проте, не зважаючи ні на що, я завжди знаходжу час на спорт і нещодавно мені навіть вдалось побувати у фітнес-турі з дітьми.

Я чотири з половиною роки бігаю. За цей час біг став для мене не просто спортом. Біг - це любов! Біг - це сила, це наснага, це задоволення, це натхнення, це спокій. Біг - це моя тиша, в якій я завжди знаходжу те, що шукаю.

Дуже важливо знайти саме той вид спорту, який стане для вас улюбленим і, я думаю, ви вже зрозуміли, який мій. Я дійсно люблю бігати і щиро отримую задоволення в моменти бігу. Біг - це моя слабкість і, водночас, моя сила. Коли я бігаю, то відчуваю, що дихаю на повні груди і живу по-справжньому.

У фітнес-турі я побувала вперше. Навіть не роздумувала чи їхати, бо тур організувала чудова людина, професіонал своєї справи, у котрої я вже тренуюсь достатньо часу, щоб в цьому переконатись.

Це Неля Непорадна. Думаю, багато з вас чули про неї. Вона - чемпіонка світу та Європи з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор, засновниця власного бігового клубу. Більше інформації можна знайти на її особистій сторінці, де Неля і висвітлює все про себе та спорт.

З Нелею ми вперше побачились на одному з забігів St. Nicolas Run ("Забіг св. Миколаїв"), в грудні 2020 року. А згодом, ще раз зустрілись на Всесвітньому благодійному забігу, 9 травня 2021 року. Ми якось одразу зрозуміли тоді, що близькі по духу і спорт для нас значно більше, ніж просто захоплення.

До слова, для Нелі це був також перший досвід з організації фітнес-турів, але сміливо кажу, що їй це вдалось на всі сто. Коли в тур, в одне місце, збираються не дуже близькі до цього люди, з різними характерами, амбіціями, темпераментами - це вже нелегко.
Проте тренерці вдалось за 8 днів зробити з нас справжню команду однодумців, спільною метою яких є спорт.

Так, не все було ідеально. Як на мене, перший день був провальним: знайомство, мінімальне "притирання", звикання. Думаю, це не дивно. Той день ми одразу проаналізували і почали все робити краще. Вважаю, в цьому і є сила людини - визнати помилку, проговорити, вирішити проблему і рухатись далі. Завдяки Нелі ми змогли це зробити спільно і насолоджувались рештою часу в подорожі.

Чим ж так відзначився цей тур ?

Кожен день був особливим!

Перш за все - це режим. О 6 ранку ми вже на пляжі і в нас розминка, пробіжка по 5-6 кілометрів, "заминка" - практично, як повноцінні тренування, які я дуже люблю; плавання і вже тоді сніданок.

Я не плавала, бо не вмію, але це мені абсолютно не заважало.

Потім був час на себе, коли кожен робить, що забажає; і вже о 16:30 годині спільне вечірнє тренування і спільна вечеря. Під час сніданку та обіду не завжди вдавалось бути разом, бо я була з дітьми і їх особистий режим не завжди дозволяв.
Багатьох здивувало, що я була в такому турі не сама. Відверто кажучи, раніше для мене це також видалось би надто складним і неможливим. Проте зараз, я, перш за все, хочу подякувати донечці та синочку за терпіння і розуміння, що спорт, біг - це для мами дуже важливо та необхідно, як повітря.

А також дякую, звісно, Нелі за те, що враховувала всі деталі і обирала локації для тренувань біля дитячого майданчику, де мої дітки могли стрибати на батуті, з'їжджати з гірки, гойдатись, поки я займалась.

Також допомагали колеги з подорожі. І так, спільними зусиллями, тур минув чудово для всіх. Не потрібно боятись подорожувати з дітками навіть, якщо ти одна, а їх двоє. Це вже кажу з власного позитивного досвіду. Так, бувають і важкі моменти, але щастя більше.

Вдячна чоловіку за такі ситуації, в яких мене завжди підтримує.

Ні для кого не є секретом, що я - дружина і мама. Я - бізнес-жінка. Я - в політиці. Я - в домашньому побуті однозначно, без цього ніяк. І в усьому цьому дуже важливо тримати рівновагу, не забувати про себе і не спустошувати свої внутрішні ресурси.

Фітнес-тур Нелі Непорадної став для мене якраз тією тихою пристанню, де я змогла перевести дух.

На додаток, крім спорту, відпочинку біля моря, часу з дітьми, я вирішила ізолюватись від усіх (крім чоловіка))) - від роботи, від дзвінків на цілий тиждень. І мені це вдалось. Багато хто хвилювався, куди я зникла - ціную це.

Я люблю спілкування, людей, але, коли кудись постійно летиш у справах в місті, то часом хочеться зупинитись і зробити паузу, що мені успішно вдалось і допомогло приїхати додому з новими силами.

Цей тур став для мене ковтком свіжого повітря. Це щось нове - нова можливість поєднати спорт, відпочинок і дітей. Усе те, що я люблю. Думаю, це хороший досвід і для сина з дочкою. Тому, що лише власним прикладом можна чогось навчити дитину.

Ну і, звичайно, це ще один виклик для мене, який я прийняла.

Усі мої очікування від фітнес-туру виправдали себе. Ця поїздка, завдяки Нелі, дала мені нові знання, вміння, вищий рівень витривалості, нових людей, спогади та емоції, а це не має ціни.

Для тих, хто з якихось причин не може наважитись на спорт, боїться почати чи лише почав, хочу сказати, що ніколи не пізно бути на старті!

Як би це банально не прозвучало, але правда, що в здоровому тілі - здоровий дух.

Спорт - це Твоя сила.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram та читайте нас у Facebook. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також інші блоги Фіртки:

«Дім Gucci» - то «Хрещений батько» у дизайнерських лахах

Хата р(Р)ізника

Як змінювались канони краси за останні 100 років

У пошуках ідеального стейку. (Чи намахують нас у дорогих рестораціях?)

Як доглядати за шкірою після літа


26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1949 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1138 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1089

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

77
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1087
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

759
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4447
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

81
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667