Вакцинування по-українськи – стінка на стінку

- Перше всіх вакцинуют, а на весну будут масово вмирале люде, - віщує продавчиня на ринку таким апокаліптичним голосом, що бурячки, картопля, морква, які перед нею, налякано тремтять. Її сусідки аж роти пороззявляли.

- Хто казав?

- Я на Тік-Тоці слухала. – Авторитетно заявляє продавчиня з мімікою у стилі «а ви всі тупі».

Діалог відбувається не між тими старенькими бабусями, які не завжди вміли читати, а між цілком статистичними і рожевощокими сорокарічними жіночками.

Можна було їм пояснити, що на Тік-Тоці без проблем розмістити відео з твердженнями, що вони їдять дітей, але, ця крихітна сварка на національному рівні погоди не зробить.

Подивимося, що робиться на планеті?

Bloomberg пише, що у світі використано 6,85 мільярда доз протиковідних вакцин, а Johns Hopkins University – 6,8 млрд. До цього найбільша вакцинація на планеті трапилася у 2009 році – не повний 1 мільярд доз. На тлі такого розмаху нещасних 300 млн вакцинованих від «іспанки» виглядають жалюгідною групкою.  

Тоді чому Covid-19 досі не зник?

Пишуть, що через нерівномірний розподіл вакцини і її недостатню ефективність. Зауважте, що все це пишуть західні джерела, а не доморощені фани Тік-Току, де у його російськомовному сегменті навколо вакцинації лютує істерія небачених масштабів. Суперечки прихильників про і контра давно переступили моральні межі. Сумніваєшся в ефективності щеплень – антивакс. Підтримуєш щеплення – корисний ідіот світового уряду. Це не звиклі суперечки, то онлайн стінка на стінку. З усіма атрибутами – погрози, матюки, обзивання.

Люди такі захоплені відстоюванням своєї позиції, аж не хочуть читати, що у світі ще не винайшли абсолютно ефективної та безпечної вакцини. Вони різняться лише за рівнем ефективності. Така реальність вже сотні років.

На сайті CDC (Центр контролю за захворюваністю в США) дослівно можна прочитати таке: «Вакцини - вирішальний інструмент взяття пандемії під контроль. Проте, немає вакцин зі 100% ефективністю запобігання захворювань. Деякі повністю вакциновані можуть захворіти, деякі будуть госпіталізовані або помруть від Covid-2019… Але ризик інфікування, госпіталізації і смерті у щеплених значно нижчий у порівнянні з нещепленими.»

Американці наводять статистику, що у них госпіталізовано 32 тисячі повністю щеплених. У Великобританії UK HSА (Health security agency) повідомили, що за 3 тижні померло 2100 повністю вакцинованих.

Всі наголошують, що летальність нещеплених у всіх вікових групах вища, ніж щеплених.

Люди до 40 років практично не вмирають (у Британії 8 смертей щеплених та 15 невакцинованих на 470 тисяч інфікованих). У 80+ летальність фатальна – 11,2% щеплених та 38,5% нещеплених.

Вчені пояснюють, що вакцина – не панацея і щеплені не є захищеними на 100%. Вони мусять дотримуватися тих самих заходів безпеки, що й нещеплені. Через місяць після другої дози оцінюють їх захищеність і вирішують, чи потрібна третя доза.

На тлі цих пояснень масові заходи, які відбуваються в Івано-Франківську буквально ошелешують. Вчора товариш-художник зізнався, що його дуже кортіло піти на відкриття виставки полотен Шевченка, але побоявся, що збереться багато людей. І, судячи з фото, там не лише зібралося багато, але більшість принципово ігнорували маски.

Художник виявився правий.

Тим часом в Україні немає статистики інфікованих та померлих за статусом вакцинації. Понад половину всіх інфікованих - молодші 50 років, 25,9% - госпіталізовують, 6,2% помирають. Хворіють люди різного віку, госпіталізують здебільшого літніх, помирають люди похилого віку. Найбільше щепляться 40-60-річні. Тому прогнозують, Дельта-хвиля в Україні протікатиме набагато важче, ніж в Англії, де 85% людей 60+ щеплені другою дозою у травні 2021 року. В Україні захистом вразливих груп у літній період ніхто не займався.

Тим часом британці пишуть про втрату захищеності вакцинованих. Оскільки другу дозу багато британців отримали навесні, то зараз, на відміну від людей, які перехворіли, вони втрачають захищеність.

48% всіх вакцин (3,3 млрд) припадає на Китай та Індію. Ще 1,5 мільярда доз – «золотий мільярд». 1 мільярд доз - Індонезія, Бразилія, Росія, Мексика, Туреччина, Бангладеш, В'єтнам, Іран, Пакистан, Таїланд. На 150 інших країн, включно з Україною, припадає мільярд доз - 15%.

Вакцинування двома дозами 17% українців не формує колективного імунітету, але захищає вакцинованих на тлі пандемії. Прогнозують, що в Україні Дельта-хвиля завершиться до Різдва. На ту пору, вакцинують 30% українців. На протікання Дельта-хвилі це не впливатиме. Вона завершиться через те, що більшість просто перехворіє.

На даний час Дельта-хвиля у світі та в Україні у розпалі. Невакциновані літні люди тяжко хворіють і вмирають, молоді поспішають щепитися, щоби мати можливість працювати та пересуватися. Але у нашому королівстві дзеркал свої домінанти. Продавчині у магазинах до хрипоти вмовляють покупців одягати маски. Окремі громадяни готові битися з охоронцями, але масок не одягають принципово. На ринках про маски не дбають ні продавці, ні охоронці.

А навіщо?

Нам головне не потрапити на вудочку Світового уряду і вберегтися від вакцинації.

Так?

Якщо ні, то чому наші люди прислухаються до Тік-Токів та ігнорують вмовляння лікарів?

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram та читайте нас у Facebook. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також інші блоги автора:

Не час помирати! (У Бонда знайшли серце і тут же його розбили.)

Щоби серед дітей не було боїв без правил

Зупиніть планету – я хочу поїсти цих сливок

У пошуках ідеального стейку. (Чи намахують нас у дорогих рестораціях?)

Першого вересня у нас починалося з Ролика

 

 


27.10.2021 Ущенко Олег 9746 1
Коментарі (1)

Михайло 2021.11.03, 00:50

Тільки повний дебіл тепер вірить офіційній статистиці і крокує в ногу зі стадом баранів. Справжні наслідки вакцин хтось отримує відразу, а хтось відчує трохи пізніше, це лише питання часу. Правда, не всі, т.я. більша частина вакцин - просто "пустишки", щоб не вимирали массово, бо це вже буде занадто підозріло. Так-що, це як лотерея, кому як повезе.
Але зачистка йде повним ходом. Хто більш-менш адекватно мислить, той не слухає весь цей інформаційний понос, що лиється зі всіх смердючих продажних ЗМІ, та ні в якому разі не дозволить вколоти собі непонятну бодягу, яка не дає абсолютно ніякого захисту. Ну, а всі решта штовхаються в черзі на самоліквідацію. Нічого не поробиш, звичайний природній відбір.

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

721
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2284
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2008
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2034
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6115 54
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2320 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

193

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1005

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1002

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1261
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

105
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

489
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1950
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26377
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

436
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10349 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7894
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

442
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

290
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

450
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

520
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1454