Ода У-бієнним

 

 

Не фист «вісті із Непалу», не фист. Як той глист підкрався і до нашого острівця, що екзотично  розкинувся  на загальнонародних водах ріки «Ін-формація»,  затятий і копіткий  хист поборників права, - немає сенсу брати в лапки два останні слова після слова «хист», бо що це додасть чи відмінить, коли, куди не кинеш оком, там на морду різний, але на хвіст і лапи один лис? 

 

Покінчили, здається, із EX.UA. Голосіть, жінки! Посипайте попелом голови, чоловіки!  Бідкайся,  рідний юзере,   тебе знову зарезервували в лузери! «Спочєтку вони за обсцєтий палець ненароком, посадили за грати Юрка з Юлькою, ще й, сволота, в різних камерах.  Потімка вони взялися до горівки «Хортиці» - на що мусять ся дивити тепер наші предки? Їм мало було того всього шо накрали роками (!) тим під…расам, – давай маслати ше й вірт – то страшна бандота, най би ліпше Кучма правив ціле життє ! най би нагла фанера  чи яка там біда придавила того карабаса з тим ющем у него в гостях на дачі в межигір’ї » - то не я казав, наводжу слова мого сусіда (адресу та решту особистої інфи, всім охочим знати таємничу особу сусіда, вишлю «милом»), тим самим спростовуючи давню тезку про те, що наші люди скупі, надміру честолюбні і про сусіда за порогом подбають в кращому разі лише на поминках.

 

А якщо дещо серйозніше, мірно іронічно, то насправді сталася хоч і не така вже й неординарна подія для наших правових полів з їх кукурудзяними законами, зате на віртуальному просторі чи не вперше  за останні, всім відомі роки. Власне, ніхто тут не збирається травити правоохоронців, борони Боже, все й так зрозуміло, бо все чисто і прозоро, як у гірському потічку, коли хмариноньки на небі дружно собі скупчилися :  мали чуваки купу лишніх серверів з купами лишніх неліцензійних терабайтів, і коли надумали-нагадали собі трохи  гей би европеїзуватися, ліцензуватися, їх, як в гіркому анекдоті, відвідали добрі люди  з усіма «ісхадящімі подслєдствіямі». Ніяк інакше.  От тільки цікаво, чи в усіх без винятку наших славних правоохоронців, правників, чиновників в електронно-обчислювальних машинах вміщені не контрафактні операційні системи та інші проги.

 

 

Як би там не було, та тепер є ще одна цілком вагома підстава величаво висловити думку з високої трибуни, що ми рухаємося вірним шляхом, а не тим, яким нам вішають недруги. Ну і як в контексті цього не згадати також відносно свіжу ситуацію з таким собі теж файлообмінним хостингом, щоправда вже не вітчизняним, а західно-глобальним Megaupload,  котрий, до того як його спіткала халепа, входив у двадцятку найбільш відвідуваних веб-ресурсів із зареєстрованими користувачами на ньому числом у 150 мільйонів.  Функціонерам цього ресурсу пред’явили  аналогічне – піратство.  Не наші, інші правопротектори. Які ми, всі люди-людоньки, схожі!

 

В Росії в минулому році був погорів за розповсюдження порнографії файлообмінник IFolder, однак наразі там все значно краще, ніж в його прямих і непрямих конкурентів.  І знову до Заходу. В Америці  невдовзі можуть набути чинності закони SOPA і РІРА, відповідно до яких накладається достатньо сувора для західних демократій схема обмеження свободи інформації. Проти цього протестують такі гіганти IT-ринку як Wikiмedia, Google, Twitter, Facebook, YouTube, Yahoo та інші.

 

Більш менш порядна і притомна  людина не заперечуватиме необхідності боротьби з крадіжками і крадіями. Це залізний аргумент і тут, як мовиться, ні пари з уст. Та попри все, інтуїтивно  (лише так, жодних ф) простежується в обох випадках жирний замовний слідок, що автоматично означає – тебе нема, дрібний свідок.

 

 Зухвала і цинічна боротьба за переділ ринків в скрутні і ситі часи зародилася не тепер і не з цих кричущих подій, їй стільки років, скільки загальнолюдському жлобству. Правда десь, як-не-як, люди можуть відстоювати своє право з не примарними надіями на їх бодай часткову реалізацію, а десь це, в кращому випадку, лише погана бутафорія від тих, хто тебе  «обов’язково почує».

 

А от не так давно спробували кинути виклик глобальному жлобству під ремаркою «Війна і Імперія» на сторінках книги «Безліч. Війна і демократія в епоху імперій»  підстаркуватий пан Негрі і молодий панок Гардт. Автори нашумілої книги, якщо автор  менш інтелектуального і претензійного чтива правильно второпав, не без труднощів перекладу  прочитавши в оригіналі, на повен голос заявили, що біда всякої і не всякої людини  у тому, що її, курва, звідусіль контролюють і експлуатують. Тотальний контроль і тотальна війна, куди її кидають наполеонівським гарматним м’ясом на поталу нічим не ліпшим бонапартовичам.  І не важливо насправді, проливається кров чи тільки слюньки в роті.

 

І було би людство приречене у грі «сильних світу сього», згинути у перманентній війні , якби нарешті не вмерли старі революціонери, навіть перманентні,  і не появилися на пустому місці нові. А кодекс нового революціонера, за їхньою логікою, все ще вимагає жертовності, самопожертви, однак вже не нечаєвськими методами (хоча не відкидає цього варіанта в головах і руках поганих людей), вселяє світлу віру у світлу перемогу іншими методами, переконливішими і безпечнішими. Наприклад, війна інформацією, нематеріальними речами, які важко піддаються контролю з центру, а відтак їх неможливо чи важко приборкати. Побудова мереж - нових просторів для ведення успішної війни. Або шось тіпа того.  

 

Імперія, Центр безсилі знищити нову постмодерну еліту,  Нову Імперію, кажуть Негрі-Гардт, і додають: центр не гнучкий, імперія неповоротка, а значить, мереживна, децентралізована периферія  чи багатоканальна система  з величезної кількості ображених криє їхні червові козирі самими бубновими і хрестовими циферками.  

 

Без сумніву, циферка вартісна річ. А розцентрування певних речей бажане. Це зрозумів і, подейкують, пан Новий Міністр Фінансів, вклавши ресурси сьогоднішнього дня в день завтрашній під багатообіцяючою назвою Say.Tv . Так лишень кажуть, знову ніяких ф.          

 

Однак, авторові сих рядків, не Міністру і не Негрі, сі здає, що центр то така птиця, що вона може бути хоч антилопою Гну, але яйця в гнізді продукувати буде завжди старим  звичним інкубаційним,  не інкубаторним способом – ну принаймні ще тривалий час, поки не закуплять модерні інкубатори. Як тілько вмре чи здохне ця птиця, то швидко відродиться чи переродиться – і добре, якщо у свійського понтуватого  когута якогось. А якщо із дивного хижого бузька,  що років надцять тому відпав від вирію і сформував малу зграю, в суто природного антагоністичного яструба, а насподі самі, незмінне диво природи, курчата  ?  А якщо у двоголового орла ? Позбавлена святої містики, потойбічна, біопатологічна  ненза буде знов дзьобати до скону. Хоча перната напівлетуча-напівповзуча ненза вже і так  віддавна дзьобає, витягує пір’я скільки влізе, а влізе ще багато, страхаючись орлів, орланів, левів і багаторогих істот. І що з того, коли страх має зворотну особливість  зникати чи спонукати до ще більш …невмотивованих рішень?!

 

Та ладен імхо-автор величати і славити ехо-авторів «Безлічі», коли щиросердно  співчуває пацанам з UA, що ті  не дослухалися вдосталь до порад  Н-Г  про децентралізацію, бо, мабуть, думали, що якщо це специфічна імперія, то не центр, а коли таки центр, то він не воює, а грається у войнушкі, як то з іншими центрами і імперіями, газовими, приміром, переконливішими . Так що, наразі, скажімо так, Торрент торжествує, бо він більш мереживний,  більш поживний і активний. Програма Торрент здійснює процес  передачі даних не з серверів, а від громадянина до громадянина (!), без перебільшення можна сказати, що від Я-центру до Ти-центру.  А Воно-центр то КОМП, складна і водночас проста, єдино правильна і всесильна об’єктивація суб’єктів і суб’єктивація об’єктів.

 

І якби одного разу  всім добрим,  не злим юзерам планети Земля зібратися в одному Центрі, десь в оффлайні,  та й сісти, віпити, поговорити, не початати і не попостити, та й дійти спільного знаменника щодо Нового Світового Порядку, то б жилося відтоді людям, як бідному благородному рицареві  і красивій принцесі у кінці казки. Бо то якось не по-людськи, коли  в земній сфері панує кілька центрів і дофіга центриків з ексцентриками, неправильно, так вічно тривати не може, йдіть до біса зі своїми розумуваннями, Негрі-Гардте, але й, стійте, заждіть.

 

  А EX.UA  - це ще не EX-UA. Бо Ще не вмерла.  Це лише початок … UA.                                

 

Славтесь, містере Білле,  слався, Джеку, живи сто років так і двісті з наноботами, Стіве, наш рідний Возняку, Марку Цукеровий, багатій,  Пашка Дуров, не дурій, не хочеш бути Пажем, не означає, що  стать Пашею то респект,  і не буксуйте пацани Аноніми, і буксуйте, пацани Аноніми, вам респект ,  а  Нені сталкери могутні, не спиняйтесь, воюйте з ворогами, мутантами Батьківщини не ради кібердідовщини. Ви наше У СЬО.  Щиро.

 

 


02.02.2012 Яв Назар 1409 1
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1180
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2507
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2104
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2157
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6519 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2445 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

329

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1137

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1270

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1389
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

265
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

579
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2055
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26504
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

545
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10452 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8003
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

528
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

391
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

538
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

615
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1568