"Жити по-новому". Петро Порошенко на Прикарпатті (фоторепортаж)

 

 

 

З візитом на Прикарпаття завітав кандидат у президенти України Петро Порошенко.

 

Насамперед, Петро Порошенко вирішив зустрітися з представниками інтелігенції, оскільки вважає, що будівництво нової України повинно починатися з відродження духовності та культури українського народу.

 

«Ми бачимо спільне завдання щодо відродження української культури та духовності. І ситуація у Криму і на Сході України продемонструвала, яким надзвичайно важливим для нас сьогодні є виховання патріотизму. Я вважаю, що перші слабкі кроки українських збройних сил, українських правоохоронних органів відбулися не тому, що у них була погана зброя, - головна проблема в тому, що недостатньо було патріотизму, твердості. Причина того, що ми перемогли на Майдані – твердий патріотизм і Івано-Франківськ вклав надзвичайно великий внесок у цю перемогу.

 

Також є дуже важливим, щоб ми з Вами встановили і зберегли діалог щодо формування нової української еліти. П’ять років до цього правила банда – невихована, «зеківська», антиукраїнська, яка знищувала українську культуру, яка знищувала духовність, яка знищила Україну.

 

Якщо ми не відбудуємо українську духовність, якщо ми не відбудуємо українську культуру, то всі наші економічні здобутки будуть марними», - наголосив Петро Порошенко.

 

Підтримати Петра Порошенка до Івано-Франківська приїхали екс-міністр внутрішніх справ України,  лідер руху «Третя Українська республіка» Юрій Луценко, поет Дмитро Павличко та письменниця, народний депутат України Марія Матіос. Всі вони чітко заявили, що бачать саме Петро Порошенка новим президентом України.

 

«Ми приїхали, щоб сказати Вам, що Порошенко – європейська людина, його знають в усіх країнах світу. Порошенко – це посол Майдану. Ми повинні вибрати Петра Порошенка у першому турі, адже є багато людей, які чекають на другий тур, щоб завалити ці вибори», - зауважив Дмитро Павличко.

 

Наразі, Петро Порошенко вирушив до виборців у Коломию та Калуш, а вже ввечері зустрінеться з іванофранківцями на головній площі міста Вічевому Майдані.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перемога Петра Порошенка на майбутніх президентських виборах - це не буде виграш над колегами з демократичного табору, а це буде виграш над Путіним.

 

Таку думку під час прес-конференції в Івано-Франківську кандидата у президенти України Петра Порошенка висловив Юрій Луценко, який приїхав підтримати свого колегу.

 

«Я підтримую його кандидатуру, Петра Порошенка, через багато обставин, зокрема, через те, що ми маємо виграти у Кремля, у анархії, у війни вже 25 травня. Ще одна важлива обставина – у Петра Порошенка не просто найвищий рейтинг серед усіх інших кандидатів, але вдвічі більша підтримка на Сході, ніж у Добкіна та Тігіпка. Це знак того, що ми оберемо загальнонаціонального президента, якому буде довіряти вся країна. Виграш Порошенка – це не буде виграш над колегами з демократичного табору, а це буде виграш над Путіним», - заявив екс-міністр внутрішніх справ України,  лідер руху «Третя Українська республіка» Юрій Луценко.

 

Натомість, Петро Порошенко під час розмови із журналістами зосередив свою увагу на подіях на Сході України та наголосив, що кожен, хто сьогодні захищає український народ на цій території отримає допомогу від держави.

 

«Кожен, хто ризикує своїм життям, кожен, хто забезпечує звільнення країни від ракової пухлини – тероризму, - герой. Я Вас запевняю, що жодна копійка не буде заборгована тим, хто бере участь у бойових операціях. Кожен, хто має ризик віддати своє життя, має знати, що держава попіклується про його родину, він має бути застрахований і держава має на це кошти. Тоді не буде коливань», - наголосив Петро Порошенко.

 

Петро Порошенко зауважив, що діюча влада вже давно повинна була розмовляти із терористами на їх мові – мові сили, а не домовлятися та платити гроші за звільнені приміщення, адже операція в Слов’янську вже дає свої результати – сепаратисти ховаються та втікають.

 

Що ж стосується перших кроків Петра Порошенка на посаді президента, то він пообіцяв насамперед поїхати в Донець та Луганськ, підписати угоду про асоціацію ЄС та розпочати боротьбу з корупцією.

 

«Моїм першим пріоритетом є соборність держави. Моїм першим пріоритетом є, щоб кожен український громадянин відчував себе у безпеці, захищеним, мав гарантії від президента, що йому нічого не загрожує. Моїм першим кроком буде прибрати озброєних людей з українських вулиць. Я буду мати гідні відповіді на ці виклики. А вже друге і третє – подати до Верховної Ради підписану угоду про асоціацію, запустити економічну її частину, зробити антикорупційний пакет законів. Це не значить, що я буду чекати від першого до другого місяць, - це буде одразу. Якщо 25 травня відбудеться перемога, то все буде втілюватися в життя 26,27, 28 травня…», - розповів Петро Порошенко.

 

 

 

 

 

 

Як писала "Фіртка", 2 травня на Прикарпаття із візитом прибув кандидат у Президенти України Петро Порошенко.

 

На центральній площі Івано-Франківська він зібрав багатотисячний мітинг.

 

Політик подякував кожному прикарпатцю за підтрмку і вклад у перемогу Майдану, а також наголосив, що Івано-Франківськ завжди був і залишається опорою у державотворчих процесах.

 

«В Івано-Франківську завжди була наша опора і саме звідси має початися процес порятунку України. Ви маєте зарядити енергією нас для того, щоб ми боролися за Україну», - наголосив Порошенко і додав, що почуває себе тут як вдома.

 

Кандидат у президенти презентував свою передвиборчу програму «Жити по-новому» і наголосив, що українці заслуговують на гідне життя, однак, починати кожен повинен в першу чергу із себе.

 

Побувавши в різних регіонах України, політик впевнився у тому, що країна єдина і сьогодні немає мовної проблеми. За його словами, кожен у побуті може вільно спілкуватися мовою, якою бажає. Однак державною повинна бути українська мова. Держава ж у свою чергу має гарантувати безпеку усім мешканцям, не залежно від мови, якою вони спілкуються.

 

«Вдома ми можемо спілкуватися російською, румунською, угорською, польською, будь-якою мовою, але єдиною державною мовою має бути українська», - наголосив Порошенко.

 

Також він зауважив, що кожного дня думає над тим , яким чином ми маємо зберегти мир, соборність держави і як навести порядок на сході. А тому позитивно оцінив кроки центральної української влади, яка , хоч і із запізненням, але таки почала дійсну антитерористичну операцію у східних областях. На його переконання, із сепаратистами давно потрібно було розмовляти мовою сили, а не йти на переговори.

 

/data/blog/51662/6cb8dd2a18365be2ba497e8342263ce7.jpg

 

/data/blog/51662/f24ba8f6bfabd3892ab477dae60c5e46.jpg

 

/data/blog/51662/4e47c4153ccf1e5b958159685933920b.jpg

 

/data/blog/51662/4d3a1e76e7671ad094574424f15675d7.jpg

 

/data/blog/51662/5221770d3290a60c38b62cc5181af1a5.jpg

 

/data/blog/51662/29e7ea2e1be2e58653a88ca624c34af9.jpg

 

/data/blog/51662/d2f04529c0314bfe71bffd7dddf1fe96.jpg

 

/data/blog/51662/cfb7536a18e1ee91f06155e33779dbd3.jpg

 

/data/blog/51662/a8d7e06dd21241e87792b4ba64e0c9f8.jpg

 

/data/blog/51662/78867c93c55b0ddd85071a8b46b834b5.jpg

 

"Українці мають жити по-новому" - із такими словами кандидат у Президенти України Петро Порошенко звернувся до прикарпатців.

 

Вчора, 2 травня він відвідав Івано-Франківськ, Коломию та Калуш.

 

Політик переконаний, що українці гідні жити по-новому - вільно, безпечно, чесно, не брехати і не красти. Тільки дотримуючись цих принципів Україна зможе стати міцною європейською державою.

 

"Що означає жити по-новому. Це - жити чесно, не брехати. І починати треба із себе, не звинувачуючи інших", - наголосив Порошенко.

 

Порошенко навів власний приклад, наголосивши, що усе життя дотримувався цих принципів, розвивав свій бізнес чесною працею, сплачуючи усі податки. А тому, нині він залежний тільки від українців.

 

"Коли ти йдеш на вибори, а це багатомільйонні видатки, то ти маєш сказати, де ти взяв ці гроші. Я чесно платив усі податки, чесно усі гроші вложив в декларацію і звітую за кожну копійку, бо це підтвердження того, що я ні від кого, окрім виборців, не залежний. Ніколи не брав і не братиму хабарів", - зауважив політик.

 

Кандидат запевнив, що в Україні за його президентства буде проведено децентралізацію влади, прийнято антикорупційний пакет законів, проведені дочасні вибори місцевих рад і ВРУ, продовжено роботу над асоціацією з ЄС. А вже із 2015 року українці отримають безвізовий режим із Європою.

 

Окрім того наголосив, що нині вкрай необхідно сформувати сильну і боєздатну армію, яка буде здатна захистити країну. А також запевнив, що клопотатиме про напрацювання ефективного міжнародного механізму безпеки для України.

 

А для цього усього, за словами Порошенка, українцям потрібно бути єдиними.

 

"Ми не можемо розсварити усю державу. Це наша спільна відповідальність, інакше - усе намарно. Усе, що робилося на Майдані, усі жертви - все дарма, якщо ми не заставимо країну жити по-новому, об'єднавшись" - резюмував Петро Порошенко і додав, що свого часу вони разом із Віталієм Кличком змогли продемонструвати таку спільність, відкинувши амбіції на користь українців.

 

Підтримати кандидата у президенти на Прикарпаття прибули й інші відомі українці - поет Дмитро Павличко, письменниця та депутат ВРУ Марія Матіос, політик, лідер руху "Третя Українська республіка" Юрій Луценко. Усі вони заявили, що бачать наступним президентом тільки Петра Порошенка.

 

"Ми маємо обрати такого президента, який би ввійшов в історію, а не вляпався, того, який би поповнив когорту українських державників-меценатів. Це має бути розсудливий, розважливий політик, який вміє домовлятися. Людина, яка не воює, а знає як знайти точки дотику, який розуміє, що є дві речі, якими поступитися не можна - цілісністю і мовою держави. Цим критеріям відповідає Порошенко", - переконана Марія Матіос.

 

А Юрій Луценко закликав українців прийти 25 травня на дільниці і проголосувати так, що президента було обрано у першому турі. У такому випадку пришвидшується шлях до реформ і стабілізації суспільно-політичної ситуації в країні.

 

Самі ж прикарпатці зустріли Петра Порошенка доволі позитивно. В усіх містах мітинги зібрали тисячі людей.

 

"Очікую змін, очікую побачити нову Україну. Петро Порошенко проти федералізації, він за сильну і незалежну державу. Хочу, щоб президентом була людина із державним мисленням. Думаю, що Порошенко справиться із таким завданням", - розповіла коломиянка Галина.

 

/data/blog/51662/e412e12aa52f5e23fc2889902781021e.jpg

 

/data/blog/51662/f50081b6b10846b9fb0a7a019eb1d84c.jpg

 

/data/blog/51662/2ef7bfd63b82b6806ea6e4db8b4e37d6.jpg

 

/data/blog/51662/ffe194914d58cb65c770cfc877c359de.jpg

 

/data/blog/51662/7032d9414b7cb4257c3ae1977111108e.jpg

 

/data/blog/51662/411c9494fd6b1b891ac4be26eaefced6.jpg

 

/data/blog/51662/b2bfe4254325aa6930172146d0929b83.jpg

 

/data/blog/51662/39589d721333dc1b3698fd40b89f6ffc.jpg

 

/data/blog/51662/f637dd30ae3ab5a6b5116ec7bcb8ca0f.jpg

 

/data/blog/51662/dbda649bcf39108f439bfc0936dd8ba3.jpg

 

/data/blog/51662/f33e398679ee196cc5987fc3c0d1ee6f.jpg

 

/data/blog/51662/0f141f9f49fc05c0552ae15d4f878689.jpg

 

/data/blog/51662/06cb1cadb292b2d17cfe97e2510b433d.jpg

 

/data/blog/51662/277e58e133c9564d1ce22b1b008ead13.jpg

 

/data/blog/51662/85176753626155f1e936dd610ae84580.jpg

 

/data/blog/51662/f023a670e547c2b3da36840da0051b32.jpg

 

/data/blog/51662/0cb775447d2175357ce4c120cea6acff.jpg

 

/data/blog/51662/f0eab21fbd903cc433f42331618260d0.jpg

 

/data/blog/51662/2df4b16a778e3dd8c4f2a987582771ae.jpg

 

/data/blog/51662/4c5b8c32df675234924122fe731af52c.jpg

 

/data/blog/51662/458923f10ea35aaf4da898edce75322a.jpg

 

/data/blog/51662/6a9461e2c4e6791e17bf05d0f5a5c14e.jpg

 

/data/blog/51662/9c6f35788d7e05eedaf0d3cd76a76d22.jpg

 

/data/blog/51662/3b96fa11ee88dd57605b6894b9c9ffbf.jpg

 

/data/blog/51662/f7f5d0c9f14e0bdb95c4875527ea8a2f.jpg


03.05.2014 1396 4
Коментарі (4)

Я 2014.05.03, 19:22
Файно. Голосувати буду, бо знову нема іншого прохідного( Юлька гірша) , але не вірю. Якось дуже на Юща подібно. І ці люди знову творять собі ідола.......
пульс 2014.05.04, 16:08
Правда,пане "Я"-а ще,як згадаю,яке шобло стоіть за Юлькою,а зараз підлазить під Порошенка.Стає страшно,але нас чекає цікаве майбутнє місцевого гатунку(а це вже було-пригадуєте?).
читач 2014.05.05, 11:24
Порошенко один из создателей Партии Регионов (не стоит забывать об этом)Отдельный пункт для автомобилистов. Порошенко владеет заводом „Богдан“ и является одним из главных игроков на рынке украинского автомобилестроения. Если он станет президентом, вы никогда не дождетесь отмены пошлин и акцизов на ввоз автомобилей в Украине. Но выбор все же остается за вами. Вот только не забывайте об ответственности за этот выбор».
Юра 2014.05.08, 20:37
Прийшов час будувати національну державу. Підтримую Тягнибока і закликаю всіх голосувати за нього!
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

866
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2364
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2043
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2066
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6277 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2357 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

228

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1051

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1030

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1300
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

152
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

514
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1978
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26407
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

464
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10383 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7921
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

468
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

321
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

472
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

545
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1491