Волейбол: Впевнені перемоги лідерів чемпіонату Івано-Франківщини

 

/data/blog/47639/35f1a6022e68cc89539d9a688a3c5ae9.jpg

 

Несподіванок 6-ий тур чемпіонату області не приніс, хоча і міг!!! Лідери перегонів впевнено перемогли своїх суперників, а в «галицькому дербі» вікторія була на боці номінальних господарів майданчика ( у зв’язку з погодними умовами і холодним залом «Західрембуд» приймав тур в м. Галич).

Про це все і трішки більше в нашому традиційному огляді туру.

В Долині зустрілись друга команда чемпіонату «ЛВУМГ» Долина-Богородчани та аутсайдери нинішніх перегонів СК «Нафтохімік» м. Калуш. Зі старту матчу гості кинулись в бій і почали вигравати у господарів 5:3, але «газовики» зуміли знайти необхідну протидію і зрівняли рахунок 8:8. На подачах Богдана Романіва калушани зуміли вирватися вперед 12:8 і надалі продовжували нарощували відрив від суперника. Тренер «газовиків» пробував переламати хід поєдинку взявши дві перерви, але це не допомогло. 25:20 показали цифри після першого сету на табло місцевої ДЮСШ. Зрозумівши, що поразка в цьому матчі відкине господарів майданчика на кілька пунктів назад вони кинулись відіграватись. Завдяки своїм лідерам «газовики» змусили капітулювати в другому сеті гостей 25:18, а в третьому взагалі розбили їх вщент, не давши можливості підійти до позначки в 20 м’ячів. Четверта партія матчу стала вирішальною в цій грі. Захопивши ініціативу з самого її початку господарі вели в рахунку з різницею в 6 м’ячів 18:12. Мабуть зарано вони подумали про перемогу і це їм трішки не коштувало поразки. Гості зробили неймовірний ривок і зуміли майже наздогнати суперника. Але вчасно зроблена перерва «газовиками» збила їхній порив і дозволили виграти четвертий сет 25:22. В загальному підсумку 3-1 нелегка перемога об’єднаної команди «ЛВУМГ».

Щодо гри юнацьких команд, то тут були сильніші господарі. Для перемоги їм вистачило трьох сетів, які вони провели майже на одному диханні 25:17, 25:9, 25:13.

Любомир Фединяк, головний тренер СК «Нафтохімік» м. Калуш:

- У грі юнацьких команд чого не вистачило вашій команді?

- Психологічно не витримали. Зал зіграв велику роль, адже ми вдома граємо в меншому залі, а тут великий. Юнакам важко підлаштуватися.

- Тобто вдома юнацька команда грає краще?

- В даному випадку саме так. Але не забувайте врахувати, що «ЛВУМГ» є однією із сильних юнацьких команд в області. В них хороший тренер (Зубов Володимир – прим. автора), який технічно і тактично грамотно виховує гравців. Я, наприклад, вже 14 років працюю в коледжі, і давно вже не займався з дітьми в ДЮСШ, а він всі ці роки поруч з ними тай до того він років вже 5 працював. Отже, в загальному 20 років стажу це погодьтесь також немало, що і зараз ми бачимо в їхніх результатах.

- Що стало причиною поразки основної команди?

- Навіть і не знаю. Ведемо в рахунку і в кінцівці програємо. Мабуть, щось нам заважає, щось нам не стає. Зараз склав психологічні тести, буду дивитися. Можливо хтось команді не підходить, можливо ще щось. Підключаємо психолога до роботи з командою, побачимо, що з цього буде.

По великому рахунку, порівнюючи минулий сезон, і теперішній, команди підсилились, тільки наша команда і Бурштин залишились зі своїми складами. В командах грають по два-три майстри спорту або кандидати в майстри спорту України. Рівень чемпіонату області піднявся на два або навіть три щаблі вверх в порівняно з минулими чемпіонатами.

- Порівнюючи інші команди, СК «Нафтохімік» зберігає свій склад…

- В тому і вся справа. Зараз ми залучаємо до ігор більше молодших гравців. Якщо я і надалі буду працювати з ними, в незалежності від того чи будемо вигравати чи програвати, будемо ще більше залучати молодих гравців, а вже після двох-трьох років будемо розмовляти про якісь конкретні результати.

- Постійні поразки не впливають психологічно на саму команду?

- Якщо порівнюючи юнаків та дорослу команду то юнаки не стійкі в цьому і цей процес вони переносять болісніше, а дорослі просто стають по спортивному зліші.

Другою парою 6-го туру стали команди ВК «Залуччя» та СК «Прибилів». Гості прибули в Снятин дещо в послабленому складі. З деяких причин не змогли допомогти їхній лідер Дмитро Бойко та основний пасуючий Бобрик Ігор. Але залуччани теж зіграли цей матч без своїх основних кутових нападників Ігоря Кузенка та Ігоря Вітюка.

Старт сету відразу показав хто є господарями туру і усієї гри. 10:2, далі 15:4, і коли рахунок на табло показав 17:11 гості змушені були взяти перерву. Але короткий відпочинок їм так і не допоміг, і, як підсумок першого сету 25:16. Друга партія матчу розпочалась з рівної боротьби і протривала до рахунку 6:6. Надалі господарі майданчика зробили кілька вдалих атак з третьої зони і повели в рахунку 15:10. Але гості так просто не збирались програвати і змусили трішки суперника понервувати, що принесло свої певні плоди. Михайло Чиборак був змушений використати право двох тайм-аутів, щоб привести своїх підопічних до тями. Загальний рахунок цього сету - 25:19, на користь господарів. А ось третя партія зустрічі, а точніше її старт, став взагалі холодним дощем для місцевої команди. 1:5 і перша використана перерва господарів. Зробивши правильні висновки залуччани кинулись відіграватися і це їм вдалось. Свої лідерські якості вкотре довів капітан ВК «Залуччя» Дмитро Надопта, спочатку діставши декілька складних м’ячів в захисті, він ще й зумів вдало проатакувати .А в кінцівці сету при рахунку 17:18 вийшов на подачу і поклав пару точних «ейсів», що забезпечило перемогу в цьому сеті 25:18. Із загальним рахунком 3-0 перемогли минулорічні чемпіони.

В матчі юнацьких команд не було рівних команді СК «Прибилів». За 44 хвилини вони не прикладаючи зусиль взяли гору над своїми візаві не давши команді жодного шансу набрати бодай 15 очок за партію - 25:9, 25:11, 25:13.

Родзинкою туру стало «галицьке дербі» де зійшлися «Західрембуд» та «Володар». Ігри між цими командами завжди привертають увагу уболівальників і відносяться до розряду «надпринципових». Так само було і цього разу. Оновлена, можна сказати омолоджена команда «Західрембуд» протистояла більш досвідченому не тільки за віком, але і за підбором виконавців колективу з древнього міста. Старт сету був практично рівним 3:4 і протримався до рахунку 6:8, але вдалі дії на блоці галичан дозволили їм вирватися вперед 16:11, що і в підсумку забезпечило перемогу в першому сеті 25:15. Другий сет «галицького дербі», а точніше його перша частина нагадувала стартову частину першої партії, але після першої десятки в ролі лідера вже виступили «західрембудівці» 14:10. «Володар» дещо зміг скоротити рахунок 13:14,а згодом і вийти вперед 24:22. Нервовою вийшла кінцівка цього сету де більш досвідчені галичани змогли дотиснути молодих суперників 25:22. В третьому сеті молоді бурштинці кинули всі свої сили в бій і це принесло їм бажаний результат. По ходу всього сету вони були попереду своїх суперників на 5-6 м’ячів. Максимум, що вони дозволили супернику так це наблизитися в рахунку до двох м’ячів і то два рази за партію 13:11 та 20:18. З рахунком 25:20 перемогли бурштинці в третьому сеті і тим самим скоротили рахунок в матчі 2-1. Зрозумівши, що перемога вислизає з рук, підопічні Євгенія Федорійчука взялися за справу в четвертому сеті. Завдяки вдалим діям своїх кутових нападників Гавалешка та Козака вони зуміли добитися бажаного результату 25:16, і тим самим забезпечивши собі перемогу в матчі 3-1.

У грі юнацьких команд рівних не було гостям. Юні галичани перемогли у трьох сетах минулорічних чемпіонів. Лишень в другому сеті все завершилось на більше-менше де фортуна була більш схильна до гостей. Ця перемога дозволила юнакам з Галича закріпитися на першій сходинці турнірної таблиці.

 

volley.if.ua


16.02.2014 1243 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1099
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

907
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2035
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3421
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2637
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2635

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

378

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

816

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

773

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1745
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

555
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

466
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

816
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1128
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

473
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

472
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27148
05.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19767
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

148
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

526
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

480
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

811