Віталій Цапович: Заява Олександра Сича про ремонт дороги в Старому Угринові є цинічною

1 січня 2018 року в рідному селі Героя України Степана Бандери у Старому Угринові Калуського району відбулася панахида за Провідником ОУН та Народне Віче.

 

Однак не обійшлося й без казусів. Група людей "спортивної" зовнішності перекрила виїзд із Старого Угринова мотивуючи свою поведінку тим, що нібито в селі не робиться дорога. А голова Івано-Франківської облради Олександр Сич, як розповів Фіртці Віталій Цапович, заявив, що треба міняти підрядника, який виконує дорожні роботи в Старому Угринові.

 

Віталій Цапович в 1990-91 роках відкривав два перші пам'ятники Степану Бандері, які були підірвані спецслужбами СССР, а нині на чолі делегації ОУН прибув до Старого Угринова вшанувати 109 річницю від Дня народження Степана Бандери та передати волонтерам із Богородчанського району, очолюваних Михайлом Михайлюком, символічний штандарт із портретом найближчого соратника Степана Бандери Головнокомандувача УПА Романа Шухевича, який Богородчанські волонтери візьмуть із собою в зону АТО.

 

"Заява Олександра Сича про ремонт дороги є цинічною. Жодного капітального ремонту дороги в Старому Угринові за всі роки Незалежності не робилося. Сам Олександр Сич двічі голова Облради та гуманітарний віце-прем'єр в Уряді Яценюка при бажанні давно міг вирішити питання ремонту цієї дороги. "Мишина возня " навколо ремонтних робіт, що веде фірма "ПБС" - чистої води політичне шахрайство направлене проти дієвого депутата ВР від Калуського, Рогатинського і частини Галицького районів Віктора Шевченка", - переконаний Віталій Цапович.

 

"Взагалі останніх кілька років Народні Віча в Старому Угринові перетворюються на номенклатурні мітинги подібні до тих, що до "Дня побєди " чи "Дня октябрьской революции " влаштовували комуністи в брєжнєвські часи. Номенклатура з Франківська й Калуша клянеться у вірності ідеалам Бандери та їх справи діаметрально протилежні тому, що вчив Бандера. Не красти, не брехати, не починати історію із себе. Виходить, що Сич і його політична гопкомпанія любить не Бандеру, а покрасуватися на фоні його пам'ятників, меморіального комплексу для картинки придворних облрадівських медіа, задоволення власного політичного марнославства і манії величі. Хто пильно вчитувався в твори Степана Бандери чи Степана Легкавського той добре розуміє, що так звані "дифіляди ", перманентні клятви в патріотизмі пана Сича - це фальш, обман і самообман. Залишається лише здогадуватися, щоб на цесказав сам Степан Бандера!", - розповідає Віталій Цапович.

 

Нагадаємо, що вперше за десятки років в поточному році за ініціативи народного депутата України від Калуського виборчого округу Віктора Шевченка розпочалися роботи по ремонту дороги до Старого Угринова. Роботи виконує лідер дорожнього будівництва - буковелівська фірма ПБС.

 

Попри стомільйонні заборгованості державного бюджету за вже виконані ремонти доріг в Україні та області та відсутність в Укрзалізниці вагонів для перевезення щебню та інших необхідних матеріалів, ПБС розпочала роботи по ремонту дороги до Старого Угринов, завершення якого планується в 2018 році.

Фотогалерея


01.01.2018 3238 2
Коментарі (2)

Вася 2018.01.02, 10:28

А чого. Прапор в руки. У 2018 році ремонт більшості доріг фінансуватиме область, відповідно в області ж і визначатимуть підрядників. Не ПБС, тас не ПБС. Але якщо асфальт зійде з дощем, то прийдеться змінювати голову обласної ради.

Слава Ульванська 2018.01.02, 13:18

Сич на довгі роки хотів би приватизувати Бандеру. Але Бандера це не земельна ділянка і не стадіон. Герої належать Україні, а не Сичу і ВОС. 

Сич, як був гуманітарним віцепрем'єром в Уряді Кроля чого не українізував медіапростір? І від Авакяна за, що нагороду зброю отримав? 

В Старому Угринові достойну дорогу та інфраструктуру може зробити ПБС. Так дайте їм хай роблять. 

Більше справ і менше фальшивих промов! 

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

748
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2320
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2033
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2048
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6204 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2336 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

209

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1030

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1017

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1282
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

129
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

504
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1965
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26390
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

454
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10371 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7906
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

459
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

309
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

460
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

538
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1472