Вибори-2014 онлайн

 

/data/blog/52716/a3a9e037a1c2ec286c6c9ba40aabdcfc.jpg

 

25 травня Україна обиратиме нового президента, а Прикарпаття - свого народного депутата.

 

"Фіртка" пропонує читачам в режимі онлайн отримувати всю найсвіжішу та найоперативнішу інформацію про перебіг ДНЯ ВИБОРІВ в країні та області.

 

Новини, прогнози, інтерв'ю з експретами, фоторепортажі, Івано-Франківський екзит-пол вже о 20.01.


 

Явка виборців по ТВО №89 становить 69,34%. Такими є дані станом на 20.00, тобто на час завершення виборів.

 
Зокрема, активність виборців у Коломийському районі становить 72%. У місті Коломиї явка дещо нижча - 67,34%.
 
 
До слова, у 2010 році на президентських виборах явка у Коломиї становила 63,46%, а у 2012 році - на парламентських виборах - 56,6%.
 

За інформацією Івано-Франківської обласної організації КВУ, кількість порушень під час дня голосування у порівнянні з попередніми виборами є трохи менше, зокрема не було зафіксовано випадків застосування «каруселей» чи голосування за когось по документах.

 

Попередні результати виборів очікують вже вранці.

 

За інформацією офіційного спостерігача КВУ на ОВК №88, а це місто Надвірна, місцева самооборона виявила бажання бути пристуньою при підрахунку голосів на ОВК №88 без відповідних на то законних підстав (реєстрації спостерігачами чи журналістами).

 

На Прикарпатті вчасно закрилися всі виборчі дільниці. За оцінками ІФОО КВУ на 20 годину в ТВО 84 явка виборців в середньому становить 71%.

 

Найнижча явка зафіксована на позначці 50%, максимум – 77, 4%. Щодо аналізу області, то всі округи перетнули планку 55%.

 

Наразі виборчі дільниці розпочали процедуру підрахунок голосів.

 

Як повідомляла раніше «Фіртка», в Івано-Франківську сьогодні, 25 травня, в день виборів  народного депутата України в одномандатному окрузі №83 та вибори президента України, газета «Галицький кореспондент» та Агенція Новин «Фіртка» проводили Івано-Франківський міський екзит-пол «ВИБОРИ-2014». Методологічна підтримка «Центру соціальних досліджень» Прикарпатського національного університета ім. Василя Стефаника та ГО «Центр політичного моніторингу».

 

Щойно закрилися виборчі дільниці, що дозволяє організаторам екзит-полу опублікувати його результати.

 

Результати екзит-полу по виборах депутата Верховної Ради України від виборчого округу №83 (м. Івано-Франківськ):

 

1

Олександр Шевченко

34,19%

2

Віктор Анушкевичус

26,33%

3

Василь Попович

16,91%

4

Володимир Чорноус

6,22%

5

Микола Гавриляк

5,58%

6

Максим Кицюк

4,57%

7

Михайло Петруняк

1,37%

8

Дмитро Романюк

1,19%

9

Віктор Вінтоняк

1,01%

10

Руслан Коцаба

1,01%

11

Ігор Шумега

0,73%

12

Володимир Тітов

0,64%

13

Володимир Костецький

0,27%

 

Опитано 1667 респондентів.

 

У Надвірній на одній із ДВК спостерігачу було заборонено підходити до столу видачі бюлетенів не менше, ніж на 5 метрів, бо той "нависав" над членами комісії.

Про це Фірцті повідомили у КВУ.

 

 

На редакційну пошту АН "Фіртка" надійшов лист від читача пана Миколи із розповіддю про те, як голосували пацієнти однієї із лікарень Івано-Франківська.

За його словами, для пацієнтів лікарні не було створено належних умов голосування. Окрім того, попри складання списків виборців, які голосуватимуть у закладі охорони здоров'я, не усі змогли проголосувати.

Наводимо текст листа повністю.

"Нас у палаті троє людей. Два дні тому прийшли молоді, веселі люди із ручками і паперами, почали складати списки тих, хто буде голосувати в лікарні у день виборів. Ми усі троє записалися. Ніяких додаткових питань не було - просто записали паспортні дані. Сьогодні приходять такі ж молоді, і такі ж веселі люди із скринькою для голосування. Один, як лежачий, проголосував у палаті. Мені довелось іти до виборчої дільниці у лікарні метрів 300, хоча лікар мені дозволяє на день ходити не більше 20 метрів. А прізвища третього у списках взагалі не виявилося, хоча два дні тому він записувався. Фактично, його голос пропав, бо ходити він не може і транспорт, щоб поїхати проголосувати за місцем прописки йому ніхто не надав", - розповів пан Микола.

 

Станом на 13.00 в Івано-Франківську на виборчі дільниці вже прийшло проголосувати від 30 до 33% виборців.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України Ігор Ткач.

За його словами така активність є рекордною серед всі виборів, які проводилися в Україні, тому очікують, що явка виборців сягне позначки 80 %.

 

Так, троє виборців вже звернулося до суду їх клопотання залишині без розгляду через пропущені строки

В Івано-Франківській обласній організації Комітету виборців України радять громадянам, які не можуть знайти себе у списках виборців звертатися в Єдиний реєстр виборців, який знаходиться у Івано-Франківському МВК, адже у запрошенні може бути вказаний невірний номер.

 

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, на виборчій дільниці № 2601416 у Кутах Косівського району сталося порушення.

Спостерігач помітила, як жінка з великими зусиллями намагалася пропхати у скриньку для голосування бюлетень, але згорток паперу не влазив у щілину. Спостерігач підійшла ближче і встигла побачити, як на дно скриньки впало кілька бюлетенів.

"Коли я побачила, як жінка вкинула до скриньки більше, ніж один бюлетень, я звернула на це увагу членів ДВК. Вони сказали, що не знають цю жінку і бюлетень їй не видавали", — розповідає спостерігачка. — Один із членів ДВК та спостерігач від одного з кандидатів, які також бачили вкидання більше одного бюлетеня, спочатку погодились підписати акт про виявлене порушення. Але коли я попросила їх засвідчити факт порушення в акті, вони сказали, що нічого не бачили і підписувати акт не будуть".

За словами спостерігача, працівник мілції не склав протокол про порушення, бо порушниця, після того як на неї звернули увагу, миттєво покинула дільницю, а члени ДВК оперативно не запросили правоохоронця для складання протоколу.

 

В Івано-Франківську проводять проміжні вибори народного депутата України в одномандатному окрузі №83 та вибори президента України.

Інтерв'юери Івано-Франківського міського екзит-полу «ВИБОРИ-2014», який проводять АН "Фіртка" та газета "Галицький кореспондент", вже приносять дані перших опитувань. Волонтери об’їжджають кожну дільницю. Опитують кожного п’ятого виборця. З двох тисяч тих, хто у списку на дільниці анкетують 30-40 виборців, які вже проголосували, пише Галицький кореспондент. Оптується кожен п'ятий виборець для уникнення додаткової похибки через "голосування" пов'язаних осіб. Копію заповненого бюлетеня опускають у спеціальну скриньку.

Промоніторили частново дільниць Пасічної, Позитрону та Каскаду. В лідерах – прогнозовані за попередньою соціологією трою кандидатів. Нагадаємо, остаточні результати екзит-полу "Фіртка" оприлюднить сьогодні, в неділю, о 20.01 годині.

 

 

 

Явка виборців в Івано-Франківську станом на 11.00 складає 20%. Про це інформує Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України.

ДВК 260929: на 11 годину ранку явка виборців 241 осіб із 1189 - майже 20,3%.

 

/data/blog/52716/6ed2ff3c851f3f1cfaf96d67580aa8aa.jpg

 

/data/blog/52716/2d2aef2021c28e8a98ad32841ab2e60c.jpg

 

Станом на 12 годину в ТВО №86 (Калуш) із 188500 виборців проголосувало 33838, що становить 17,95%.

 

ДВК 260903: 8 виборців із 2441 будуть голосувати за місцем перебування, що становить близько 0,3%.

ДВК 260921: 10 виборців із 1968 будуть голосувати за місцем перебування, що становить близько 0,5%.

ДВК 260923: 8 виборців із 1310 будуть голосувати за місцем перебування, що становить близько 0,6%.

ДВК 260929: 13 виборців із 1188 будуть голосувати за місцем перебування, що становить близько 1,1%.

ДВК 260866: 35 виборців із 2250 будуть голосувати за місцем перебування, що становить близько 1,6%.

ДВК 260942: 4 виборців із 2176 будуть голосувати за місцем перебування, що становить близько 0,2%.

11.25

Кілька днів тому в Івано-Франківську збиралися контакти людей, які готові були продати свій голос на користь одного із кандидатів в Президенти.

Про це виданню повідомили в прес-службі франківського Правого сектора.

Там відзначають, що навіть знають прізвище людини, яка мала здійснювати підкуп. Обіцяють оприлюднити цю інформацію одразу після виборів, як назбирають достатню кількість доказів.

Окрім того, в Правому секторі говорять, що начебто ця людина уже пробувала сьогодні пропонувати гроші виборцям. Її дії відслідковують представники Правого сектора.

 

 

Як повідомили в Івано-Франківській обласній організації Комітету виборців України є зафіксований факт порушення, коли у кабінки для голосування заходило по двоє чоловік і не реагують на зауваження членів комісії.

Також, є випадки, коли громадяни є у списках до виборів президента України, проте їх немає у списку до Верховної Ради.

На одній з дільниць є зафіксований і такий цікавий випадок, коли у списках до виборів президента є на 300 громадян більше, ніж у списку до Верховної Ради.

 

 

Як повідомляють у КВУ, виборці Івано-Франківська скаржаться, що потрібно стояти в двох чергах за двома різними бюлетенями – з виборів Президента і парламентських проміжних виборів.

 

 

Як повідомляє Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України на ДВК 260943 ТВО 84 – член виборчої комісії на дільниці агітує за кандидата в Президенти Петра Симоненка.

Він же в списках виборців робить помітки олівцем. Прізвище члена ДВК уточнюється.

Нагадаємо,Петро Симоненко зняв свою кандидатуру з виборів президента України, проте оскільки він зробив це після того, як були вже надруковані бюлетені, він є у списку кандидатів.

 

 

В Івано-Франківську триває голосування за президента і депутата до ВРУ. Станом на 10 год. ранку явка виборців становить уже понад 10%.

Разом із тим, вибори не обходяться без казусів.

Зокрема, як повідомили Фіртці у КВУ в Івано-Франківській області, на ДВК260861, що у мікрорайоні Пасічна, виборець забув свій паспорт у кабінці для голосування.

КВУ радить франкцівцю звернутися до голови ДВК260861.

 

 

В Івано-Франківську виборцям які не можуть знайти себе у списках радять звертатися в Єдиний реєстр виборців, який знаходиться у Івано-Франківському МВК.

В Івано-Франківській обласній організації Комітету виборців України пояснюють, що громадяни не можуть знайти себе у списках виборців через те, що у запрошенні може бути вказаний невірний номер.

 

 

Як повідомляє обласний комітет виборців, на 10 годину ранку явка виборців 260 особи із 2609 - майже 10% (ДВК 260855).

ДВК 260857: на 10 годину ранку явка виборців 211особи із 2069 - майже 10,2%.

ДВК 260870: на 10 годину ранку явка виборців 201 особа із 1768 - майже 11,4%. ДВК 260872: на 10 годину ранку явка виборців 223 особи із 2164 - майже 10,4%.

ДВК 260873: на 10 годину ранку явка виборців 140 особи із 1375 - майже 10,2%

 

 

Сьогодні, 25 травня, у день президентських виборів у Коломийському районі вчасно відкрилися всі 115 дільниць.

83 дільниці розташовані у районі, решта - безпосередньо у місті.

Також на Коломийщині запрацювали 11 спецдільниць, з них: чотири - у районі та сім - у місті.

 

 

Як інформує ООКВУ, ДВК 260870: на 9 годину ранку явка виборців 101 особа із 1768 - майже 6%. ДВК 260857: станом на 9 годину ранку явка виборців становить 82 особи із 2069, що становить майже 4%.

ДВК 260855: станом на 9 годину ранку явка виборців становить 104 особи із 2609, що становить майже 4%.

ДВК 260905: на 9 годину ранку явка виборців 118 особи із 2440 - майже 4,8%. ДВК 260872: на 9 годину ранку явка виборців 94 особи із 2164 - майже 4,3%.

ДВК 260895: на 9 годину ранку явка виборців 93 особи із 2385 - майже 3,9%. ДВК 260905: на 9 годину ранку явка виборців 118 особи із 2440 - майже 4,8%.

 

Як повідомляє Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України на ДВК 260898 - двоє виборців із запрошеннями - не знайшли себе в списку виборців.

 

Кандидат в народні депутати України по ОВО №83 Василь Попович уже встиг проголосувати.

На дільницю "свободівець" прийшов у вишиванці сам, без підтримки своєї родини у селі Драгомирчани.

 

/data/blog/52716/25ca1db46425576feedec80380aa0b69.jpg

 

В місті Івано-Франківську 104 зі 108 виборчих дільниць відкрилися вчасно.

Про це «Фіртці» повідомили у Комітеті виборців України в Івано-Франківській області.

Причиною несвоєчасного відкриття на чотирьох виборчих дільницях стало те, що члени комісії затягнули процедуру підготовки виборчих скриньок до голосування. Крім того, на одній з дільниць виникли проблеми із відкриттям сейфу, де зберігалися бюлетені.

Як розповідає кореспондент «Фіртки», на дільниці почали приходити виборці, проте вже є перші оказії, наприклад, одна громадянка просила знайти їй у виборчому бюлетені Віталія Кличка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Агенція Новин «Фіртка» та газета «Галицький кореспондент» за методологічної підтримки Лабораторії соціальних досліджень Прикарпатського нацуніверситету імені Василя Стефаника та ГО «Центр політичного моніторингу» проводять сьогодні в Івано-Франківську «Івано-Франківський міський екзит-пол «ВИБОРИ-2014».

Перед відкриттям дільниць четверо інтерв'юерів пройшли інструктаж і відправилися на свої робочі місця. 

Вони опитуватимуть людей на виходах з виборчих дільниць. Респондентам будуть пропонуватися копії бюлетенів по виборах Президента України та депутата ВРУ по в.о. №83 з проханням «проголосувати» так само, як це зробили люди на дільниці.

Результати екзит-полу буде оприлюдено о 20.01 год.

Нагадаємо, сьогодні окрім виборів Президента, іванофранківці обирають і депуатта ВРУ. 

 

 

 

 

 

 

 

Народний депутат від Прикарпаття Олесь Доній вважає одночасне проведення різнорівневих виборів злом. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Прийшов до висновку,що поєднання різнорівневих виборів в один день-зло. Нас постійно переконують у ВР, що слід поєднувати вибори в один день з метою економії бюджетних коштів. Але це не економія. Кошти витрачаються на членів комісій, на поліграфічну продукцію і т.п.-тобто йдуть "по-білому", з податками і безпосередньо до людей", - пише депутат.

"Натомість, в разі поєднання виборів суспільство має набагато більші економічні втрати. За більшими виборами (наприклад, як зараз - президентським) населення не встигає повністю розібратися у ситуації з кандидатами до Рад нижчиго рівня. Як наслідок: до цих Рад можуть потрапляти такі персони, що економічні зловживання владою можуть перевершити всі "економії" бюджету внаслідок поєднання виборів", - вважає нардеп.

Олесь Доній наводить конкретну ситуація по Києву: за перебігом президентської кампанії, значна частина киян не встигла розібратися в кандидатурах до Київської міськради (ані по мажоритарці, ані по списках).

"Я, наприклад, знаю за кого голосувати по округу, але переважна більшість знайомих зараз телефонує, бо не в курсі. Ані належної кількості зустрічей, ані аналізу інформації по кандидатах по місту-всього цього був мізер. Виборці здебільше слідкували за президентською кампанією. Висновок: у виборчому процесі слід розбиратися. Слід аналізувати кандидатів. Оптимальна для цього процедура-розведення різнорівневих виборів", - наголошує Олесь Доній.

 

Прикарпатці голосуватимуть за чудової весняної погоди. Увесь день в Івано-Франківську та області утримається ясна погода. Без опадів.

 

Як інформує Синоптик, стовпчик термометра підніметься до +27. Вітер східний 1 м/с.

 

Пропонуємо увазі читатів зразки виборчих бюлетенів, розміщених на сайті ЦВК, за якими завтра відбуватиметься голосування.

 

ЗРАЗОК №1

 

 

 

 

ЗРАЗОК №2

 

 

 

 


25.05.2014 2728 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1241
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2546
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2123
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2178
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6570 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2465 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

353

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1156

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1296

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1417
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

291
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

594
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2074
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26525
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

561
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10475 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8022
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

549
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

414
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

555
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

631
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1596