В Івано-Франківську Дмитро Гордон представив парламентські плани партії «Сила і Честь» (фото)

Вчора, 4 липня, в Івано-Франківськ приїхав відомий журналіст, керівник Центрального виборчого штабу політичної партії "Сила і Честь" Дмитро Гордон.

У рамках візиту в університеті Короля Данила він провів зустріч з представниками громадськості та журналістами, пише Фіртка.

Насамперед, Дмитро Гордон розповів про «феномен Смешка» в українській політиці. Адже саме Ігор Смешко на президентських виборах показав, що вести успішну кампанію можна не тільки за допомогою гречки, реклами та грошей олігархів.

«Смешко став справжньою сенсацією президентських перегонів, адже він мав на рахунку 1 мільйон 800 тисяч гривень, які зібрали люди. Такого малого фонду в історії України не мав жоден кандидат у президенти. Усі рейтинги та соціологічні опитування давали Ігорю Смешку результат в 1,4-1,9% голосів. В нього не було жодного борду, жодного ролику по телебаченню, він виступив на українських каналах всього сім разів. Феномен полягає в тому, що не маючи за собою жодного олігарха чи якось потужного бізнесу людина набирає 6% голосів, натомість, закриті опитування показали 9,6%. Виявилося, що не гроші вирішують, не гречка, не борди і поява на телебаченні, а зовсім інше – вміння знайти спільну мову з виборцями, розум, освіта та бажання щось зробити для своєї країни», - наголосив Гордон.

Йшла мова і про створення у новій Верховній Раді потужної коаліції між партіями «Слуга народу» та «Сила і Честь». І головним претендентом на посаду прем’єр-міністра є саме досвідчений Ігор Смешко.

«Я хочу, щоб партія Смешка потужно пройшла у парламент, адже те, що вона подолає 5% бар’єр у мене немає сумнівів. Сьогодні у нас є молодий Президент Зеленський і повірте мені, він хоче розбудовувати Україну. Але ми сьогодні маємо багато нових облич і це добре, але вони не знають, що робити з країною - у них немає досвіду, життєвої мудрості. Тому для мене і для думаючих людей у країні є очевидним, що повинна бути коаліція між партіями «Слуга народу» та «Сила і Честь». В такому разі, це буде потужна коаліція – поряд з Президентом Зеленським буде стояти прем’єр-міністр Ігор Смешко – молодість і досвід», - пояснив журналіст.

Що ж стосується окупації частини території, то Дмитро Гордон переконаний, що швидкого шляху повернення захоплених Росією територій під контроль України немає, більше того, силою це питання вирішити не вдасться. За його словами, лідер партії «Сила і Честь», ексголова СБУ, колишній начальник Головного управління військової розвідки Міноборони Ігор Смешко підготував план, "як зрушити цей процес".

На думку Гордона, Путін за жодних умов не погодиться повернути Україні Крим, а звільнити Донбас може, тільки якщо Київ піде на поступки.

«Ігор Петрович має «план Смешка», який буде презентований напередодні виборів. Що сьогодні є очевидним – політикам потрібно перестати брехати про те, що «ми повернемо Крим, ми повернемо Донбас» - це тільки піар. Я скажу вам чесно, перше - Смешко є єдиною людиною, яка зможе сісти напроти Путіна і не відвести очей. Друге – він людина, яка фахово зможе з ним розмовляти. Його дуже не люблять в Росії, але його поважають, бо розуміють, що він професіонал, який воює за свою країну. Смешко каже, що перемовини сьогодні з Путіним не мають сенсу, адже Путін скаже: «Забирайте Донбас, але проведіть там вибори, щоб звідти люди зайшли до органів влади з Києва, амністію бойовикам зробіть та проведіть федералізацію – тоді забирайте. Плюс - Крим належить Росії і Україна з цим погоджується. Донбас – це козир у рукаві РФ. Іншого він не скаже. Путін ніколи не віддасть Крим, бо це стане його політичним кінцем.

Перший крок до повернення окупованих територій – створення гідної економіки. Смешко каже: «Люди з Криму повинні побачити, що люди в Херсонській області на кордоні, живуть краще, ніж вони. Люди в окупованій частині Донбасу повинні зрозуміти, що люди через кордон також живуть набагато краще».

Ми можемо відправити наших військових відбивати Крим, але вони загинуть, бо там вже є ядерна зброя. Тобто військового шляху немає, адже наша армія розкрадена. Тому потрібно піднімати економіку і чекати поки Україна прорветься, а Росія на межі розпаду і там одного спалаху буде достатньо. Тому потрібно набратися терпіння і чекати. Є і секретний план, який Смешко сам оприлюднить», - резюмував Дмитро Гордон.

У свою чергу депутат Івано-Франківської обласної ради, колишній директор Департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації, а сьогодні керівник обласного виборчого штабу політичної партії "Сила і Честь" Галина Карп наголосила на основних проблемах, які потрібно вирішити в Івано-Франківській області.

 «Ми хочемо донести до мешканців Прикарпаття, що партія «Сила і Честь» на сьогодні являє собою партію з людей професійних, чесних та досвідчених. Саме такі люди повинні працювати у Верховній Раді. Адже зараз найголовнішим завданням в умовах агресії з боку Росії є побудова сильної економіки. Економічний напрямок роботи партії Смешка орієнтується на малий та середній бізнес – достатньо вже олігархізації, монополізації в державі, нам потрібний розвиток середнього класу. На моє переконання, як інженера-економіста з 30-річним досвідом саме вирішення економічних проблем є шляхом до розв’язання всіх інших питань, які є в державі на сьогодні. Саме рішучість та креативність молодих політиків у поєднанні з фаховим досвідом інших принесе позитивні результати. Що ж стосується Прикарпаття, то головними проблемами тут є незаконна вирубка лісів та екологія, адже Івано-Франківська область посіла друге місце в Україні за викидами шкідливих речовин у атмосферу. Ці дві проблеми є в програмі політичної партії «Сила і Честь» і основне, що є шляхи їх вирішення. Всі інші питання будуть стосуватися всієї країни і вирішуватись у контексті загальнодержавних, - зауважила Галина Карп.

Також, присутні мали можливість у форматі питання-відповідь поспілкуватися з представниками політичної партії «Сила і Честь».

Варто нагадати, що дострокові парламентські вибори в Україні призначені на 21 липня.

8 червня партія "Сила і Честь" провела з'їзд і представила свою першу десятку, до неї, крім Смешко, увійшли:

  • народний депутат України Олена Сотник;
  • голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров;
  • народний депутат України Іван Мірошниченко;
  • ексначальник Генерального штабу Збройних сил України Володимир Замана;
  • колишній заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України Ольга Романюк;
  • ексзаступник голови Фонду держмайна Андрій Гайдуцький;
  • народний депутат України Ірина Сисоєнко;
  • колишній перший заступник голови СБУ Володимир Тимошенко;
  • ексголова Державної митної служби Анатолій Макаренко.

Фотогалерея


05.07.2019 4014 2
Коментарі (2)

НИК 2019.07.06, 01:54

Я  буду голосувати за Смішка, козака у 7-коліні, бо не просто профи витягнут зараз Україну з ями, а і Воїни, які завжди кращі як купці-бариги, які вперше думают не про державу, а про свій дохід - доведено століттями нашої історії!

Я старий вже, але записався членом ДВК від "СіЧ". 1 день якось перебуду.

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

633
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1832 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1113 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

535
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6889 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11359 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

318

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1052

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1097

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1093
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

262
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1065
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

831
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

724
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2928
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4421
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18423
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

293
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

338
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

648
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

753