Юрій Дерев'янко: Європа не визнає владу, якщо вона буде змінена в силовий спосіб


/data/blog/45125/b0fcd0ac07621d337f40870e78a92632.png

 

Народний депутат Юрій Дерев'янко зустрівся з прикарпатцями, які мітингуюють на "Євромайдані".

 

Зустріч відбулася біля намету депутата, де вже два тижні знаходиться його приймальня. Незважаючи на розмови про спад активності "Євромайдану", на Майдані Незалежності все ще перебуває близько 5-10 тисяч людей. Серед них - чимало прикарпатців, зокрема, мешканці Надвірнянського, Яремчанського та Снятинського районів.

 

На зустрічі з Дерев'янком мітингувальники поділися своїми переживаннями щодо майбутнього "Євромайдану" і відсутності у влади бажання йти на діалог. Люди переконані в тому, що Євросоюз і США повинні тиснути на можновладців і застосовувати проти них економічні санкції, і таким чином змусити їх прислухатися до "Євромайдану".

 

На їх думку, це необхідно уже робити зараз. Разом з тим вимоги до влади не змінилися — "євромайданівці" вимагають відставки нинішнього уряду, покарання винних у побитті мирних демонстрантів та дострокових виборів. Поряд з цим, дехто мітингувальників наголосив на необхідності внесення змін до законодавства, які б дозволили виборцям відкликати депутатів.

 

"Це була одна з перших моїх ініціатив, коли я прийшов до Верховної ради. Ми хотіли внести відповідні зміни до Конституції. На превеликий жаль, з 450 депутатів, які отримали цей законопроект, відгукнулися тільки 17, а треба не менше 150 голосів для того, щоб тільки подати. І якщо ми говоримо про те, що це вимога Майдану, то необхідно все це сформулювати", — пояснює Дерев'янко.

 

Говорячи про те, що робити далі і якими будуть плани, він наголосив, що зараз в ніякому разі не треба розходитися з Майдану.

 

"В політичних штабах ці питання зараз бурхливо обговорюються. Що робити? Для того, щоб ми досягли свого результату, ми повинні все одно залишатися тут. Це моя власна думка. Якщо нас тут не буде, то це означатиме, що ми з усім погодилися, пару спустили і тепер можемо розходитися по домівках і все буде, як було", — каже Дерев'янко.

 

Також він відзначив, що саме зараз ні Євросоюз, ні США не можуть ввести економічні санкції проти владної верхівки, тому що це може зашкодити країні в цілому. Водночас, він не заперечує, що такі дії з боку європейських країн і Штатів потрібні для випливу на Президента та його оточення.

 

"Питання санкцій — це питання часу. І європейці так само про це говорили. Якщо ми санкції введемо вчора, то Україна перетвориться на Білорусь. У Білорусії ввели санкції проти Лукашенка і їх урядовців. І що? Тому європейці і кажуть, що "це той важіль впливу, який ми будемо обов'язково застосовувати, але його застосування сьогодні не дасть ефекту", — зазначає депутат.

 

Разом з тим, він просить мітингувальників відмовитися від ідеї радикальних дій і не піддаватися на провокації. На думку народного обранця, якщо до цього дійде справа, то демонстранти тут уже нічим не будуть відрізнятися від тих, проти кого борються.

 

"Європа нас готова підтримувати як громаду — як людей, які у мирний спосіб висловлюють своє незадоволення рішеннями і діями влади. Ми їм задавали питання: чи визнаєте ви нову владу, якщо вона буде поставлена у силовий спосіб? Вони чітко сказали: "ні". Це означає, що вони не будуть визнавати будь-які незаконні чи силові дії. Водночас, вони дуже агресивно налаштовані проти тих можновладців, які проти мирних демонстрантів застосовують силу", — пояснив людям Дерев'янко.

 

Днями народний депутат побував у Стразбурзі на зустрічі з парламентарями ЄС - в складі громадської делегаці учасників Євромайдану.

 

Деякі із мітингувальників, які в цей вечір прийшли на зустріч з народним депутатом, також висловлювали свою незадоволеність з приводу того, що у опозиції, начебто, немає справжнього лідера. Хоча, на думку Дерев'янка, це питання зараз є другорядним.

 

"Лідера ми уже обирали в 2004-2005 роках, і ми думали, що він прийде і все добре зробить. Нам не треба сьогодні обирати лідера, нам треба обирати нову систему. Систему, яка є уже випробуваною і система, за якою уже давно живуть в Європейському союзі. Коли ви йдете по якомусь європейському місту і запитаєте людину, хто у вас міністр МВС, він вам не скаже. Йому це не потрібно знати, тому що міліція його захищає, тому що система працює. І коли ми говоримо про те, чого ми хочемо і чого ми добиваємося, то говоримо не про те, щоб зробити якогось лідера чи месію президентом. А щоби змінити систему державної влади в інтересах громадян", — зазначає народний депутат.


21.12.2013 576 2
Коментарі (2)

ткаченко 2013.12.21, 13:13
і що нардіп кажуть- то вліво , то вправо? нема лідера? і не буде! три гетьмани - лебідь, рак і щука. а за лебідку з неволі забули? маємо, що маємо... і нащо вони нам , 450 дармоідів?
Далуда 2013.12.21, 18:52
Дерев'єнко, затули писка та просто йди працювати. За той місяць, що ти та тобі подібні запроданці на халяву жерли та пила на МАЙДАУНІ держава навряд чи багатіла! Особистим прикладом тепер доводь як треба піднімати економіку Батьківщини.
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

564
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11073 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1852
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1755
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2752
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4608

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

353

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1051

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1464

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1334
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1712
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1522
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1237
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

607
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

682
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1876
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2123 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20376
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

352
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

704 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

740
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1086