То хто такі галицькі хруні?!

 

Олександр СИЧ, Голова Івано-Франківської обласної ради:

 

У статті «Галицькі хруні: хто вони сьогодні» («Галицький кореспондент», №6, 9 лютого 2012 р.) з подачі «провокативного журналіста» Руслана Коцаби було відзначено: «Якщо проаналізувати наших успішних політиків і подивитися, як в них мінялася ідеологія, то до категорії галицьких хрунів можна зарахувати багатьох. Взяти, скажімо, Сича. Він балотувався мером від ліберальної "Пори", до обласної ради перший раз ішов від націоналістичного КУНу, а до Верховної Ради - від націонал-демократичного НСНУ. Коли бренд КУН занепав, став під прапори "Свободи"».

 

Олександр Сич

 

Зважаючи на такі недостовірні та явно оманливі відомості, вважаю за доцільне до відома читачів та редакції газети подати окремі факти зі своєї політичної біографії.

 

Так от, до Конгресу Українських Націоналістів я належав із часу його заснування у 1993 р. Саме як представник цієї політичної сили й став у 1994 р. уперше депутатом обласної ради, здобувши перемогу в Яремчанському мажоритарному виборчому округу із результатом близько 65% голосів виборців. У 1996 р. - очолив секретаріат обласної організації. В 1997 р. - керував виборчою кампанією Голови ОУН та КУН Слави Стецько в Надвірнянському виборчому окрузі, здобувши результат 86,5% голосів виборців (не думаю, що хтось з тодішніх народних депутатів міг похвалитися схожими досягненнями). У парламентських виборах 1998 р. очолював обласний штаб блоку «Національний Фронт» (КУН, УРП, УКРП), здобувши результат 25% (до речі, найкращий по Україні). Перелік цих фактів свідчить про те, що я заслуговував на поважне ставлення керівництва і членів цієї партії до себе.

 

З не залежних від мене причин до КУНу перестав належати з 1999 р., а у Всеукраїнське об'єднання «Свобода» вступив щойно у 2006 р. - тобто аж через 7 років. Тому твердження про те, що я нібито «став під прапори "Cвободи"» тоді, «коли бренд КУН занепав», є відвертою неправдою.

 

Зважаючи на попередній досвід, наприкінці 2001 р. мене (на той час позапартійного) було запрошено на пост керівника обласного штабу блоку партій «Наша Україна». Штаб здобув найкращий результат по Україні - 75%. Вже у президентських виборах 2004 р. я займав посаду першого заступника керівника обласного штабу. Під час Помаранчевої революції очолив акцію громадянської непокори в Івано-Франківську й керував нею з «помаранчевого балкона», що насправді був балконом мого робочого кабінету. Саме в цей час формувалася партія «Наша Україна». Втім, від пропозиції стати її членом та зайняти посаду заступника голови обласної організації з питань ідеології відмовився з принципових світоглядних міркувань.

 

Наголошую, як позапартійний я доклав максимум зусиль до перемоги блоку партії «Наша Україна» в парламентських виборах 2002 р. та кандидата на пост Президента В. Ющенка у 2004 р., однак ніколи не був членом партії «Наша Україна». Не відрікаюся від тодішніх своїх дій і вважаю їх правильними у контексті того часу. У виборах жодного рівня від цієї партії (незалежно від зміни її назви) я ніколи не балотувався, в т. ч. і до українського парламенту.

 

Зокрема, що стосується парламентських виборів 2006 р., подам деякі деталі, які будуть цікаві навіть дослідникам сучасної політичної історії України.

 

При підготовці до них я очолював міжнародну благодійну установу «Центр національного відродження ім. Степана Бандери» у Києві. З моєї ініціативи на всеукраїнському рівні було сформовано громадсько-політичне об'єднання «Національний вибір» у складі: ОУН (р), КУН, ОУН (м), Братства ОУН-УПА. За початковою ідеєю, до об'єднання повинно було ввійти також ВО «Свобода» і воно мало б перерости в націоналістичний передвиборчий блок. Підставою для цього слугувала підписана незадовго до цього "Угода чотирьох" - КУН, ВО "Свобода", ОУН(р), ОУН(м). Однак несподівано проти участі «Свободи» принципово виступив голова КУН Олексій Івченко. Мотиви такої позиції стали зрозумілими лише згодом.

 

В результаті КУН як організація, яка єдиною серед усіх засновників громадсько-політичного об'єднання "Національний вибір" мала статус партії й за квотою якої до передвиборчого списку були подані кандидатури від всіх учасників об'єднання, в т. ч. і моя, разом з політичними партіями "Народний Союз Наша Україна", НРУ, УРП "Собор", ХДС, Партія промисловців і підприємців сформували виборчий блок партій «Наша Україна».

 

А відтак опубліковане твердження про те, що в парламентських виборах 2006 року Олександр Сич брав участь від "націонал-демократичного НСНУ", є хибним і не відповідає дійсності. До Верховної Ради України я балотувався в складі блоку партій "Наша Україна" за квотою націоналістичної складової.

 

Водночас, ідея створення націоналістичного блоку була перенесена на рівень областей для використання у місцевих виборах. З більшим чи меншим успіхом вона була реалізована й на Івано-Франківщині, де було створено однойменний блок у складі КУН та УРП «Собор». До чільної п'ятірки передвиборчого списку під номером три керівництво цих партій запросило і мене (позапартійного).

 

Таким чином, жодного ідеологічного дисонансу у фактах моєї одночасної участі у виборах до Верховної Ради за списком блоку "Наша Україна" та у виборах до обласної ради, як це було подано, немає. В обох випадках я був висунутий націоналістичними силами.

 

Викладаю деталі цього політичного процесу тільки для того, аби показати наскільки маніпулятивними є висловлені твердження про мою нібито партійну неперебірливість - от, мовляв, Сич «до обласної ради ішов від націоналістичного КУНу, а до Верховної Ради - від націонал-демократичного НСНУ». Щоби посилити ефект маніпуляції, автор таких суджень вдається до чергового обману та стверджує, що я нібито «балотувався мером від ліберальної "Пори"». Насправді, у 2006 р. я кандидував на посаду голови міста Івано-Франківська шляхом самовисування. Й це неважко перевірити навіть не заглядаючи до архіву, а просто погортавши добірки тодішніх газет. А поряд з місцевими організаціями партій КУН, УРП «Собор», ВО «Свобода» тощо «Пора» також заявила про підтримку моєї кандидатури. Вважаю, що винятково завдяки цьому їй і вдалося тоді провести до Івано-Франківської міської ради двох депутатів.

 

Пане Коцаба, чи не забагато брехні, як на декілька квадратних сантиметрів газетної площі?! Й для чого вона? Аби, вибудувавши такий маніпулятивний рядок, підвести до висновку: «І найгірше, що він (тобто Сич) уже належить до нового покоління політиків, яке, як усі сподівалися, не мало би бути вже заражене "хрунізмом"». Замовний характер і далекосяжний приціл таких висловлювань в умовах підготовки до чергових парламентських виборів є цілком зрозумілим й легко читається поміж рядків.

 

Не буду опускатися до рівня автора цих відверто брехливих тверджень і шукати епітетів для позначення його сутності. Лише запропоную читачам поміркувати над таким логічним висновком: якщо хрунівство - це підлість і продажність представників влади, то, очевидно, під цю категорію підпадають не тільки представники трьох офіційних гілок влади (виконавчої, законодавчої, судової), але й ті представники т. зв. влади «четвертої», що є політичними заробітчанами й, продавшись місцевим скоробагатькам із сумнівним походженням статків, обслуговують їхні інтереси. Саме вони зводять засоби масової інформації до рівня політичного прислужництва та плямують добре ім'я журналіста, який навіть у часи совєтського мракобісся вмів формувати високі моральні цінності.

 

Смію стверджувати, що всі мої політичні дії завжди були послідовними й здійснювалися в націоналістичному руслі. Я ніколи не змінював своїх ідеологічних принципів. Свідченням цьому є й сотні наукових та публіцистичних праць на теми українського націоналізму та його ідеології. Їх бібліографію та відповідні тексти з радістю можу надати будь-кому і в будь-яку хвилину. Так само, як і відповідне документальне підтвердження на кожне з вище написаних мною слів. Але чи зможуть надати протилежне автори відверто неправдивої інформації про мене?!

 

Галицький кореспондент

 

 

 

 


16.02.2012 3332 41
Коментарі (41)

Фронтмен 2012.02.16, 10:13
Та хрунь, хрунь - однозначно!
Х-рунь 2012.02.16, 10:29
Нарешті маємо справді свою владу, яка прислухається і навіть відповідає кожному кацабі. Ще розкажіть, як Ви непогано заробили як позапартійний керівник штабу "Наша Україна". Дійсно всілякі кацаби брешуть, бо ходження з однієї рейтингової партії до іншої не хрунізм, а про........
ФАН 2012.02.16, 10:42
ОЛЕКСАНДРЕ МАКСИМОВИЧУ! ГАЗЕТНОЇ СТАТТІ МАЛО. ПОДАЙТЕ В СУД НА ЦЬОГО "ПРОВОКАТИВНОГО ЖУРНАЛІСТА КОЦАБУ"! ДОВЕДІТЬ В СУДІ, ЩО ВИ НЕ ХРУНЬ!!!
василь 2012.02.16, 10:47
Олександр Сич - чи не єдиний серед теперішніх політиків, хто дійсно не зраджує цінностям і відстоює позиції націоналізму
ф 2012.02.16, 11:39
він не хрунь,він поц і зрадник
Шляк трафляє 2012.02.16, 11:45
Обидва - Сич і Коцаба - хруні, бо здорові, розумні замість утвердження тих невеликих здобутків за незалежницькі роки ..рнею займаються і пишуть одне однму на сторінках газет і сайтів, а колишня партгоспноменклатура ділить народну власнсть і виборчі округи. СПАМ'ЯТАЙТЕСІ!
Володя 2012.02.16, 11:50
А який він галицький - він ж не звідси, приїхав нам розказувати як жити...створив єрц, щоб з нас гроші викачувати
Суд 2012.02.16, 11:55
точно, на, всуд подати на кацабу і всім через суд доказати шо не хрунь, на.
василь 2012.02.16, 11:58
кацаба працює на Соловейчика. тому й мочуть сича, як головного опонента на виборах
Руслан Коцаба 2012.02.16, 12:02
Підтримую думку, що у інтернеті воювати - хіба ворогам на "млин воду лити"! Для цього є суд, самий гуманний суд в мірє! Але цікаво мені - всі ці клєрки і "прочая-прочая вишиванкова держслужба" дійсно немає чим зайнятися у час кризи, щоби фігнею не займатися?! Гаразд, до праці... Чекайте на відповідь.
Руслан 2012.02.16, 12:51
Коцаба - провокатор і дурисвіт, якого ще не бачив світ
Андрій 2012.02.16, 13:05
не хочу оправдовувати Сича, бо не володію інформацією, хоч як політику я йому симпатизую... але хочеться сказати кілька слів про "журналіста" Коцабу... рідкісний ........................Соловя, за довгий рубиль облиє брудом будь кого, переходячи при цьому всі моральні рамки. Коцаба схаменись, вищі сили зверху все бачать, клись будеш плакати... а буде пізно...
Петро 2012.02.16, 13:09
Коцаба .................................................................. пообливав брудом мера, тепер взявся за голову обласної ради... і всі в нього погані... один він чесний і порядний, а ні ще його "покровитель" з Парк готелю - хороший... дивно якось виходить... подвійні стандарти чи що?
назар 2012.02.16, 13:18
Цей Коцаба це дурень з дурнів.Пише що попало. На холеру його статтю на сайт кинули? Сич- молодець!!А подати в суд теж варіант!!!
василь 2012.02.16, 13:28
Олександре, дякуємо за відповідь. але Коцаба опонент не вашого рівня.
Руслан Коцаба 2012.02.16, 13:55
Пане-коментаторе з "білої хати"! А чому би Вам не продублювати ці ж коменти проти мене ще по разу? Вам рука не вiдсохне, а менi приємно..
василь 2012.02.16, 14:53
Коцаба і Сич люди різних світоглядів й протилежних цінностей
Для Руслана Коцаби 2012.02.16, 15:30
То не з білої хати пишуть. То пишуть з Північного бульвару, 5. Там тепер новий прес секретар разом зі своєю дружиною відбілюють заплямовану репутацію галицьких "націоналістів".
% 2012.02.16, 16:20
тільки хрунь міг написати такий затягнутий і плаксивий трактат про те, що він не хрунь. був про сича кращої думки. коцаба свого вартий, але він веселий і дотепний, а значить - живий
Олег 2012.02.16, 16:26
На мою думку, робота журналіста це не тільки створення провокацій, щоб потім про тебе говорили - дивись, який він сміливий, а й об'єктивне дослідження теми. Хрунізм - це коли ти обіцяєш одне, а робиш зовсім інше. А слабо, пане Коцаба написати про деяких депутатів від Партії Регіонів в міській та обласній раді.
Іван 2012.02.16, 16:28
Хлопці та Сич взагалі в свій час комсомолом керував, чому ж він ні слова про це не говорив. А в своїй відповіді він тільки підтвердив, що Коцаба сказав в своїй статті.
з НАРОДУ...! 2012.02.16, 16:33
ВСІ,ВСІ,хто ходить з партії в партію це ходаки і проститутки.Виходячи з цього, хрунь,це ще гарне прізвисько,тому не треба нікому ображатися.Друга справа,що все що роблять наші опозиціонери не є розбудова УКРАЇНИ,а ганебне знущання над своїм народом.Ніхто з них не думає,про людей,про те як ці люди виживають,а тільки використовують, коли приходить час виборів до обласної,або верховної ряди...Людям треба включати мозок і відкривати очі,а не реагувати на обіцянки,облеслі слова про ВАЛИКУ,ВАЛИКУ УКРАЇНУ!Ви ж подивіться,коли,хтось із них починає говорити так хвилин 15-20 без перерви,бо вивчив на пам"ять.Більше нема що сказати,одна біль і розпач.
До Сича 2012.02.16, 17:11
А що ж Ви так підтримували, підтримували з 2001 року "Нашу Україну", а так і не вступили до лав партії?!(дивно якось...що "підтримували" для заробітку?!) І з яких таких причин Ви перестали належати з 1999р.до КУНу?
Цюняк В.В. 2012.02.16, 17:51
ніхто не поміг свободі опустити свій рейтинг,як вона сама.Прийшовши до КОРИТА ,так звані націоналісти почали красти більше,ніж всі інші разом узяті псевдопартії,де мають більшість в радах.А Коцаба пише тільки один відсоток зловживань свободи.А таким ,як Сич потрібно не писати статті,а чесно працювати на посаді голови облради і навести порядоу у своїй партії.Хай приїде у м.Бурштин та подивиться ,що витворяє його однопартієць мер Курляк П.І. та його свободівська шпана.
гість 2012.02.16, 18:48
Краще б не відповідав
Антрополог 2012.02.16, 19:02
Я уважно придивився до обличчя Сича. Його тип обличчя не характерний для словянина. Напевне має гени або ашкеназі або ще якоїсь зайди. Друзі з ВО "Свободи" зробіть генетичний аналіз своїм провідникам. якщо ви націоналісти то вами мають керувати расово чисті люди.
Служили разом 2012.02.16, 20:25
Керував комсомолом.Керував. Мало того щей в партію комуністичну вступив. Заполіт, мать його за ногу. Пристосуванець. Зрештою як і всі.
Галичанка 2012.02.16, 20:37
В Україні немає жодної постаті в політиці, яку б журналістські хруні не обкидали болотом. Те ж і з Сичем. Сич - абсолютно нормальний розумний політик, чого не скажеш про Нахтігаля - вирахуваного кар,єриста, не гребуючого нічим, щоб прорватися до корита, не важно під якими лозунгами. Скажіть, скільки Нахтігалю ще треба землі для повного щастя? Де тут ідейність і безкорисливість? Сич працює на громаду, я не чула , щоб він використовував посаду для меркантильних інтересів.
Струк 2012.02.16, 21:49
У міській раді 2006 -2010 рр. було три депутати від "ПОРИ". Цитата. Коцаба не виключає, що це Звернення у сесійній залі підтримають його партійні колеги, які мають депутатські мандати "Пори" - один із очільників "Водоекотехпрому" Микола Калайда, а також підприємці Лідія Шкрібляк та Володимир Колковський.
Струк 2012.02.16, 21:52
Р. Коцаба: “Я з мера вже не злізу” 2009.04.23 22:38 Цитата. - Проте серед ваших однопартійців є певні особи, які підтримують політику міського голови. Наприклад, депутат Лідія Шкрібляк, що керує кінотеатром „Люм’єр”. Чи можете прокоментувати її своєрідну позицію та дії? - Усе це безпідставні чутки. Лідія Шкрібляк орендує приміщення кінотеатру, і як кожний власник має думати перш за все про власний бізнес, тож, Віктор Анушкевичус має у цьому плані на неї важелі впливу щодо приватизації, і ще в деяких політичних питаннях. Тому їй слід проявляти гнучкість. Проте, як бачите на голосуваннях Лідія Шкрібляк відсутня, і політично неактивна. Це теж своєрідний компроміс. До того ж в нас у партії кожна людина має власну політичну точку зору, яка може не збігатися з позицією партії. Ми домовилися з нашими депутатами, що вони голосують так, як вважають за доцільне, адже вони відповідають не тільки за своє політичне рішення, а й за своє чесне ім’я бізнесмена. Партії, як відомо, змінюються, а якщо ти втратиш чесне ім’я бізнесмена, то в бізнесі тобі далі не вижити.
Ужас 2012.02.16, 22:03
Подоил Коцаба чуть-чуть пять лет Л.Шкрибляк и В.Колковского, теперь сосет сиську у Ю.Соловья и Р.Тымкива. А Вова Колковский "СКОЛ", который был в "Поре", теперь в "Свободе" и снова депутат горсовета. Ему надо, он бизнесмен, сильно любит деньги и Украину.
Не Словом 2012.02.16, 22:16
І заступник міського голови Л.Я.Слободян тут? Тепер він нібито вже від "Фронту змін".
Ігор 2012.02.16, 23:27
Сич молодець. сьогодні був на презентації його книги. таким людям як він і будувати Україну. А усіляких провокаторів краще не слухати, а тим паче кОцабу
СИЧ 2012.02.17, 00:23
Був я нормальний. Колись. Але ця влада... Не одному нормальному мозги покрутила... Україна чемпіон!
Андрій 2012.02.17, 00:16
Коцаба гірше будь якого окупанта і фашиста, бо замість того щоб зробити щось корисне, він тей робить, що шукає провокації і бруд, неможе все і одразу бути ідеальним, але треба мати терпіння і підтримувати, як не крути а Свобода краща за ПР. Знаєте, якби в нас час в людей від брехні ріс ніс, як в Буратіно, то Коцаба би сидів на березі озера парк-готелівського, а "шнобель" його був би біля МЕТРО..)) за всі його правдиві статті!!!
Руслан Коцаба 2012.02.17, 08:17
ОГО! Стає цікаво! Пєши ісчьо! :)
Сичу 2012.02.17, 08:24
А чого так скромно: "З не залежних від мене причин до КУНу перестав належати з 1999 р."? Може детальніше би описав як зрадив Славу Стецбко?
Сичу 2012.02.17, 08:32
Це ж треба так вміти "пристосуватися" - всюди "безпартійний", і всюди біля найжирнішого партіного корита - начальник штабу.
Іван 2012.02.17, 08:57
Щось ніде не знахожу біографію Сича. Підкажіть. Гугол мовчить, на сайті Свободи, на моє здивуваня, майже нічого. Мужику 47 років а біографія бідненька. Особливо до 90го року?
краєзнавець 2012.02.17, 09:53
хай сич розкаже про те,як збиткувався над славою стецько і називаю- чи її не інакше як бабця-дрибця та віденська кава.чого його батько був секретарем сільської ради в 1944 році,а не в боївці????
Друзі з Воловця 2012.02.17, 11:12
Не знаємо, хто такі "хруні", але знаємо Тебе,як винятково порядну і добросовісну людину і з великою радістю згадуємо спільні студентські роки. Ми з Тобою.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

742
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2308
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2027
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2044
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6177 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2330 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

202

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1025

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1013

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1273
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

122
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

501
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1960
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26386
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

448
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10362 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7902
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

455
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

302
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

457
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

533
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1467