Тільки Сонце

 

Між тими, хто істерично верещить: «Всьо пропало» і тими, хто безпробудно торочить: «Всьо буде чьотко» стоїть глибочезна прірва, дно якої однаково манить ноги  невиправного оптиміста і ноги нещасного  песиміста.

Країна сутужно, важко, нестерпно туго, але проходить стадію переродження. На заваді її повному переродженню стоять не лише корупціонери, жлоби різних вагових категорій і населених пунктів, бандити на джипах, головорізи і прибацана геополітика володьки пуйла та інше локальне й глобальне лайно, а й – не в  останню чергу – негативні установки, які ллються потоками свідомості однаково відірваних від реальності оптимістів і песимістів.

Що депресивні люди, що вкрай рожевоокулярні, однаково небезпечні для суспільства.

Однак негативні песимісти мають одну велику перевагу над негативними оптимістами.  Вони, зазвичай,  апелюють безапеляційними аргументами на кшталт: «Все в руках олігархів», «Світова змова», «Американські  і москальскі розбори на нашій богообраній землі». Найбільш примітивні серед них ще й за старим добрим штурпцером додадуть обов’язково: «Жидомасони».

І справді, щодо першого пункту пояснень приреченості всякої доброї дії , коротка теза «все в руках олігархів» об’єктивно доведень не потребує. Її довести настільки легко, що аж з того всього неможливо .

Хто б сумнівався, що передвиборча активізація папіків на  наших районах, які таки переважно потрапили в Раду, це ніщо інше як превентивний хід феодальним конем на шахівниці, як вони гадають собі, нових фортифікацій зі слабким королем, і без королеви,  а не просто дерібан, як у старі і теж не дуже добрі часи. До папіків ще можуть, активніше, додатися з часом солдатики, деякі.

І тут би дійсно стати в один ряд з безпомильними песимістами і почати голосити: «Всьо пропало», або, навпаки,  побігти записатися до лав папіків конюхом,  бідним рицарем, збруярем чи трубадуром, то вже у кого які там несеньйорські таланти , і бити в бубен з запіненим ротом від «всьо буде чьотко».  

Та, на щастя, існує активність і пасивність на іншому полюсі українського буття. Шлях у довбуші і робінгуди  - це рішення позитивно активної людини. Вибір на користь професії  а-ля енергетично-дистанційний кілер/ескулап, астролог, парапсихолог,  пастельний маг і воскозливач – без сумнівів позитивно пасивної. Нема жартів.

Професійно проклясти – це наука і довга мука. До прикладу, певні Ізраїльські каббалісти,  як вважається, не одного звели в могилу, кого приписали до ворогів свого народу. В  ряді Африканських країн ледь не у кожного диктатора і навіть сільського голови  є свій колдун.  Високі китайські політики сьогодення  в країні діалектично-матеріалістичного  богоборства  мають традицію користуватися послугами модерних даосів , практикують так звану зовнішню і внутрішню алхімію.

А оккультні москалі, які обов’язково функціонально наявні за пазухою у православного да кастєй і мозга путіна, за нещодавній панмондіальний глум над своїм відмороженим кєнГуру на Брісбен наслали явно не австралійські морози.  Цю думку поділяє, наприклад,  відомий філософ  Гейдар Джемаль і політолог Станіслав Бєлковський (який підтримує курс України в напрямку від Росії, який  брав активну участь у помаранчевих подіях  і активно зараз домагається українського громадянства).

 Певні люди, вже тепер із середовища екс-православних (московського патріархату) стверджують, що в РПЦ існують цілі кола – не з числа всіх, звісно, священників, не варто усіх підряд очорнювати – які спеціалізуються на різного роду чорних анафемах, які вони уперто називають псалмокатарами, і активно задіюють у своїх корисливих цілях.

Частково пояснюється небажання керівництва (знов таки, вочевидь, з українських-московських не всі знають, що діється в тих квазі-православних кружках Москви)  української православної церкви московського патріархату не зливатися з Київським патріархатом в помісну Єдину Українську Церкву якраз страхом перед такими-от методами впливу своїх старшеньких з Москви.

Згадайте, як ті попи проклинали Мазепу у вісімнадцятому столітті, і серед них тьма українських русичів  була. Це були справдешні християни ?.. Це були справдешні українці ?..

А у нас буденні люди більше проклинають дороги, по яких щоденно ходять і їздять, начальників, робочі місця, які їм щомісячно гроші приносять  за лю-лю «Вконтактє» цілий день, і решту своїх співвітчизників, що їм багато чим недогодили. Русскій мір на Галичині під фанфари не звучить, Богу дяка,  зате нікуди не подівся русскій мат. А вдалого свого  не придумали. От тепер і спитайте, чому все так не лепсько в державі ? Бо самовбивці. Не кляни, на чому твій світ стоїть, чоловіче, не кляни, бо відіб’ється від землі і до неба не підкине тебе. Все дуже тонко насправді.

Клясти насилати прокляття, професійно чи по-дилетантськи – на будь-кого і на будь-що, це все одно неправильно і гріховно, немає виправдання. За все доведеться за життя і після життя відповісти. Нерідко навіть родичам бідолах злостивих також.

Просто Україна знаходиться в зоні сильних еґрегорів іудео-християнства, а християнство, як відомо, проголошує «не проклинати ворогів – а благословляти». І неважливо, християни ви практикуючі, чи зовсім, навіть суто ритуально, не християни. Відтак людина, яка благословляє, а не проклинає, автоматично від себе віддаляє темну енергію, власну і чужу. Світло легко долає темряву, легше, ніж здається, за умов зусиль.

Не хочеться моралізувати надто, повторювати банальності, але любов та спокій таки сильніші за злобу і суєту встократ. Бо це органічніше для людини, яка б вона не була. Кожен це, коли не усвідомлює, то відчуває.

Небезпечним для людини і країни – саме в цей найбільше час – є відхід від юдео-християнських егрегорів, парадигм, правил, заповідей на щодень, дотримань догматів, канонів – великих структурних енергій. В кризові часи якраз і появляється у багатьох опора на дрібне магічне язичництво, аби вижити, вберегтися, і не більше, як правило. Чи велике, аби перейняти у сильного ворога все те, чим він користується для перемоги. Та це хибний шлях, рівно як перехід в іншу релігію, атеїзм, агностицизм, який руйнує старі егрегори людини і країни в цілому, в залежності від кількості «новонавернених», і не дає вдосталь якісних натомість , з очікуваними життєвими звитягами. Хоч які були потужні егрегори новітнього за формою язичництва у таких нелюдських режимів, як Радянський Союз і Третій Рейх – вони зазнали поразки. І їх носії теж.

Програє, зазнає прогару і нинішня Росія з її носіями. Одна і з причин її не за горами краху – зло, що цинічно маскується під добро. Ще й під християнське. Як знаємо. Ступінь згіршення вже близький до гіперкритичного, світлі егрегори, які тільки й тримаються завдяки невеликому відсотку населення і таким особистостям як Макаревич, Зубов, тощо, динамічно віддаляються.

Астрологічна карта вказує на певні важливі події, що мають трапитися у грудні цього року і січні майбутнього в Росії(про які більшість людей може і не знати). Але остаточно і загальновідомо,так би мовити,  зоряний шлях цієї країни – в межах її сьогоднішніх кордонів, статусу і головних діючих осіб – закінчується навесні 2017.

У березні, якщо точніше. Три роки мине від часу окупації нею нашої території.

Астрологія, звичайно, не панацея від помилковості, позаяк тільки один Бог знає достовірно все наперед, що є зараз і як було все в минулому,  бездоганно і безпомилково. Передозування гороскопами  - це теж руйнація позитивних енергій і гріх (хоч три мудреці зі Сходу, читаємо Біблію, які прийшли вклонитися Месії, знайшли Його за зірками).

Та не потрібно бути антифейковим астрологом чи топовим політологом, щоби спрогнозувати(не плутати з пророцтвом) печальний фінал держави, що утримує над собою наразі сильні темні егрегори несформованого ще повністю роду Гога і Магога, витісняючи все далі й далі на переферію світлі.

Українці не мають радіти з того зла, що та держава завдає і ще завдасть собі і своїм підданим  – найбільше. Українці повинні думати, як не допусти проникнення більшого зла в себе і формування темних егрегорів над собою. Ліки від цього, тільки на профанний погляд, сміхотворні і неефективні: молитва, церква, рукотворні добрі, корисні і сміливі, обдумані вчинки і менше злості, хоч як би важко… А це означає, що потрібно відмовлятися від хабарів, кумівства, перекрикування  і багато інших солодких речей необхідного усталеного буття. Здається, що нереально, але критичну масу – життя змусить. А бидло завжди було і буде, нікуди воно не щезне, зате присяде, як таке, що вже не впливає вагомо більше на місію країни.

Потрібно менше злості і словесного негативу і до, пардон, далеко не досконалої, місцями і моментами дуже паскудної нинішньої укрвлади. Бо хай там як і що, але від неї залежить великою мірою наша з вами доля, а її, хоч вона ще не розуміє вповні цього, від нас. Нас активних, насамперед.

Вища мета – Україна не просто як об’єкт зразка 1991 року, а Україна Київська Русь в недалекому майбутньому. Наші предки це не лише сентиментальні співочі слов’яни, це й грізні, войовничі вікінги, які прийняли християнство і охрестили цю давню велику територію, що й до цього надважливого історичного кроку була слов’янами частково похрещена, змусивши прийняти в серце Єрусалим і відкинути руїни Вавилона, що сягають часів відступника Німрода. 

Не варто йти у довбуші-робінгуди, не варто навіть відтворювати історію з УПА, не потрібно слати енергетичне зло  чужим і своїм – здорова активність і здорова пасивність ведуть у значно більше. У часи зі своїми суто сучасними нюансами і демократичними порядками, проте часи Володимира Великого. І, ясно, що не московського. Виграємо в часі і в справах – виграємо битву нарешті. А разом  з нею місце нарешті не під місяцем, а під Сонцем.

 


04.12.2014 Яв Назар 1533 3
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

685
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1970 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1143 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

566
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6911 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11411 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

345

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1099

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1123

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1116
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

85
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

294
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1097
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

764
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2960
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4455
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18450
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

92
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

330
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

362
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670