Тягнибок злітав в "робочу поїздку" до Америки з дружиною і дітьми на 200 000 грн. за рахунок внесків ВО "Свобода"?

 

У штабі ВО "Свобода" - скандал. Розбирають останню поїздку Олега Тягнибока в Америку, де він пробув тиждень - з 31 травня по 7 червня, про що можна переконатися в блозі в УП самого Олега, де він розмістив відповідне фото.



Пост підписаний на УП в 00:15. в Нью-Йорку в цей час - 17:15.



Олег Ярославович в блозі стверджує, що їздив до США з Андрієм Мохник (заступник голови "Свободи"), але забув сказати, що крім помічника, захопив дружину і дітей. Все б нічого, але бюджет поїздки перевищив 200 000 грн., Що викликало невдоволення рядових членів ВО "Свобода" та донорів партії. 200 000 грн. - Це 25 000 $ - пристойна сума в умовах фінансової кризи, що насуваються виборів і сумнівних шансах на торгівлю прохідними місцями в партійному списку "Свободи".


Основними статтями витрат американського турне Олега Тягнибока та супроводжуючих осіб став авіапереліт - близько 100 000 грн. І ще стільки ж - на готель, харчування і навіть розваги лідера націоналістів.



Якщо претензіями рядових членів Свободи на ефективність розтрати їх внесків можна сміливо знехтувати, то перед донорами Олегу Тягнибоку довелося тримати відповідь. Єдиний контраргумент, яким він зміг пояснити під час "важкої розмови» з однопартійцями доцільність таких витрат - це запевнення української діаспори в США в готовності фінансово допомогти Свободі на виборах і залучити до цього процесу американських політиків і фінансистів. Знаючи "щедрість" американських українців, то їх допомогою якраз вистачить, щоб відбити поїздку Тягнибока).



Постскриптум Олег Ярославович, ви б дуже здивувалися дізнавшись, хто мені розповів все ці «інтимні подробиці» вашої поїздки. Сподіваюся, ця інформація залишиться моєю таємницею і таємницею мого джерела, яке мене ще ні разу не підводив.



Враховуючи, що ви в своєму блозі відповіли моєму колезі - журналісту Сергію Лещенко на його статтю про Вас, з нетерпінням чекаю вашої версії про фінансування поїздки в США і необхідності брати з собою дружину і дітей.

 

Олександр Чаленко, УП


Коментарі (39)

Фінікієць 2012.06.14, 12:15
Час від часу дерево свободи треба поливати кровю патріотів і тиранів. Т.Джеферсон
Андрій 2012.06.14, 13:18
Живу і працюю в New Jersey з 2006р, вважаю себе патріотом до костей. Дітей навчаю в українській школі, на вихідних беру участь в українському хорі. Сюди до нас приїжджали і Ющенко, і Олег Скрипка, і Левко Лукяненко, і багато інших. Після зустрічі з Тягнибоком ні защо за Свободу голосувати не буду і повернення родини на Україну ще на років 5 прийдеться відкласти. Дуже шкода.
До автора 2012.06.14, 15:31
Так де ж в статті цитати-роз*яснення з цього приводу самого Тягнибока? Адже він не закритий від вас, як інші урядовці-політики. Інакше, без пояснень опонента це все подібне на чергову статтю-заказуху, яких було і буде море. Тобто коли за мільйони державних коштів піаряться регіонали - це нормально, а свободівцю - зась?! Чи Тягнибок має організувати ще по ночам якийсь бізнес і за ті доходи поїхати в США? Чи взагалі сидіти в Києві в офісі, зберігаючи гроші? Ну поясніть нам, темним, як по-вашому буде ідеально?
Я 2012.06.14, 15:41
Андрію, з Ню Джерсі, не журіться! Дякуючи теперішній владі і таким патріотам-ідеалістам, як Ви, на найближчих виборах українським патріотичним силам знову дістанеться аж 20-30 відсотків мандатів. Тому й надалі рулитимуть совки з бандюками. Можете сміливо розбудовувати своє власне майбутнє там, посеред трохи мудріших людей.
олександр 2012.06.14, 18:27
хтось хотів облити брудом, але в міру своєї глупості зробив комплімент... на ці гроші не нажируєшся навіть якщо б це була правда...
Марія 2012.06.14, 16:29
Але файно, холєра!Український анекдот з цього приводу.Одна господиня тримає на господарці курку і трьох когутів. Сусідка каже господині:-Йой Василино, когута на пдвір,ї досить одного, а курей мож більше.Господиня однієї курки відказує:-Знаєте, я в своїм життю щастя не мала, то най хоч моя курка його має. Ми жеброта сидимо в хатах, то хай хоч наш лідер має щастя по світу їздити.
Цюняк В.В. 2012.06.14, 19:23
а що не має за що їздити,якщо побратим Тягнибока мер-свободівець м.Бурштин Курляк П.І. відимив з бюджету міста вісім мільйонів екокоштів тільки у 2011 році.Усі гроші крадуть через фіктивні фірми депутатів свободівців - ПІЗЬ І.,ОСТАФІЙЧУК П., КУХАРСЬКИЙ Ю., ГОЛОВІНСЬКИЙ . Тягнибоку особисто на зустрічі з громадою міста було повідомлено про злочини свободівців,але замість наведення елементарного порядку із злодіями з ВО"СВОБОДА" м.Бурштин, Тягнибок пиячив з ними до 2-ої ночі.А скільки грошей вкрадено з інших бюджетів,де владу має ВО "СВОБОДА".
До Андрія з New Jersey 2012.06.14, 19:57
Все життя дивуюся "патріотам до костей", котрі живуть за океаном.....І школа, і церква, і діЯспора....Поживіть тут, на рідній Україні, поживіть цими турботами і навпевненістю, цим всм балаганом, що тут діється.....
зеник 2012.06.14, 22:33
який лідер ,такі ж партійці.Якщо хтось хоче подивитись на моральне лице "свободи" приідьте в Богородчани Івано-Франківськоі обл.і побачите в центрі Богородчан пивбар в літній палатці де голова фракціі "свободи"в райраді ,колишній рекитир і бандит Руслан Мартинюк,кожен день від ранку до вечора сидить в пивбарі і грає в карти і це все бачить всі жителі Богородчан.От і моральне лице лідера, таке і в його членів.
% 2012.06.15, 10:48
Варто додати, що американське турне фюрер собі влаштував якраз у дні коли готувався і був проголосований проект про мову... ) Ну а чого ж собі відмовляти в простих життєвих радощах через якусь там русифікацію, нє?
Олєжка 2012.06.15, 10:53
БРЕХНЯ!!! Ця поїздка була не за рахунок внесків. Гроші дав друг Бєня!
До Марії 2012.06.15, 11:44
"Ми жеброта сидимо в хатах, то хай хоч наш лідер має щастя по світу їздити", - ось він спів ментального раба! Якщо тобі, селючко, подобаються розкоші сильних сього світу, то ти маєш тішитись з того, що Янукович має файне Міжгіря і класний вертольотик. Можеш від щастя за презика закайфувати на тій розваленій канапі, де народжуються такі збоченські коменти.
Щукар 2012.06.15, 11:58
Тому,хто написав "До Марії" - і навіщо її так обзивати? Принижуючи інших,Ви ніяк не стаєте кращим від тих,кого назвали жебротою,швидше навпаки. І там не йшла мова про Януковича,швидше про Тягнибока.
До Щукаря 2012.06.15, 12:16
"Жеброта" - це цитата з коменту самої "Марії", будьте уважним! А якщо людина сама себе зараховує до жеброти, то чому б не припустити, що вона робить це на перехнябленому, пропаленому цигарками та зас...яному котами дивані?
Цинік 2012.06.15, 12:29
Народ, не лийте жовч на Марію: невже ви не відчули сарказму в її словах? Їй, як і нам, гірко усвідомлювати, що наші вожді - і з Єнакієвого, й зі Львова - однаково вважають нас жебротою, а себе - елітою!
Я 2012.06.15, 13:53
То ще раз питаю усіх - що, лідерам партії не можна їздити за кордон? Чи він поїхав по казино чи діснейлендах розважатись? В коментах так і не прочитав як має бути правильно...
МАРІЯ 2012.06.15, 15:52
Як виключення з првила-дам відповідь тому, хто писав "до Марії".Можливо ваш комп і установлений "на розваленій і засцятій канапі", а мій - на не дуже новім письмовім столі . Може тому у нас з вами такі різні коментарі. З гіркотою скажу, що селючки з нашими дідерами ще не скоро матимуть комп,ютери.
і ще МАРІЯ до "Я" 2012.06.15, 16:04
"Чи можна лідерам їздити за кордон"? Можна, без сумніву. Але є два "але". Перше. Якщо з сім,єю то за кровно зароблені (може так і є в даному випадку, ми не знаємо). Якщо за гроші спонсорів, то виключно по справах. Інакше , чим відрізнятимуться наші лідери від тих, що вже сидять нам на шиї.
Андрій з New Jersey 2012.06.15, 17:03
Був би знав шо то таке вийде - був би не писав. Чого Ви всі тут чубитесь за якісь гроші, чи виясняєте у кого яке походження, лаїтесь. Все набагато простіше: той на кого я і ще багато українців тут покладали якісь надії на повернення до дому виявився "фарбованим лисом". Тепер навіть якщо він переможе я не повернусь бо, побачивши один раз я для себе висновок зробив. Люди не сваріться. Тут у New Jersey нас мало але ми дружні. Ми збираїмосб на ланч по 40-50 людей. З Тернополя, з Франківська, з Тлумача, з Чернівців, з Київа. Усі рівні. Ми помагаєм один другому. Просто Тягнибок не наш лідер. Будемо чекати і виховувати свого.
Тарапунька 2012.06.15, 17:59
Порадовался за Тягныбока!Так держать!А почему собственно Олег должен себе отказывать в мирских радостях?Ото поехал бы свет за очи навсегда и припадочную Фарион с собой прихватит.Украина низко в пояс уклонится в след!
Тарапунька 2012.06.15, 18:00
Порадовался за Тягныбока!Так держать!А почему собственно Олег должен себе отказывать в мирских радостях?Ото поехал бы свет за очи навсегда и припадочную Фарион с собой прихватит.Украина низко в пояс уклонится в след!
Наці 2012.06.15, 19:34
"Не завагаєшся виконати найбільший Злочин,якщо цього вимагатиме добро Справи" п.7 "Декалог"
Andriy 2012.06.15, 22:56
Нічого, франківський ЄРЦ разом з Войтиком відіб'є гроші в громадян Свободі і на вибори і на поїздки в США і на Канари. Так тримати!!!
ро 2012.06.16, 11:02
добре шо в Україні є такі вірні пси як сексоти що стежать за націоналістами .на кого працюєте
Роман 2012.06.16, 11:04
Цікаво чи зустрічався зі своїми командирами з Служби внешнєй развєдкі, на Україні не може, в Росію їхати братва не поймет. Він працює спочатку на КГБ з середини 80-х, з часів коли його родина керувала віма комісійними магазинами Львова, і він приторговував імпортним дефіцитом, а щоб торгувати треба було мати разрєшєніє, а за разрєшєніє треба було отчітіваться.... А там далі пошло-поєхало... А потім пришла команда прийняти участь в створенні Соціа-національної патрії України, потім нова команда з центру очолити створення ВО Свободи, і т.д. Погана переспектива в Україні з такими псевдонаціональнаціоналістами.
Щукар 2012.06.16, 12:22
Тут важко сказати хто на кого працює. Якщо такі як Тарапунька тут явно проти України,то про інших,про кого йде тут мова - по ділам їхнім судити треба.
Спокій 2012.06.16, 16:07
Про те, звідки беруться побрехеньки про "Свободу", можна почитати тут http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/030665/ шушера типу "Романа" запускає дикі вигадки про комісійні магазини, а люди вуха розвісили.
Роман 2012.06.16, 22:10
Спокою! Якщо хочеш допомогти Україні вступай в ВО Свобода, активно працюй напрацьовуй авторитет та ініціюй відсторонення Тягнибока і йому подобних... Тоді хоч може а парламент попадете! Саме головне: не той любить Україну та бажає їй добра хто найбільше про це кричить!
Роману 2012.06.17, 10:13
Ви наївні: Спокій вже давно у Свободі, за рахунок цього отримав мандат депутата і роботу в міськвиконкомі! Тому й відпрацьовує партіі вдячність як може!
НИК 2012.06.17, 14:26
ШЛЯК ШЛЯК ТРАФЛЫЄ ЯК НАШИХ ЛЮДИЙ ЛЕГКО РОЗВЕСТИ І ПУСТИТИ ЇМ ЗАЙЦІ, АБИ ВОНИ ЇГО ДОВГО ЛОВИЛИ. 1. ЧАЛЕНКО –СТРАШНИЙ ВОРОГ, ГІРШИЙ ЗА БУЗИНУ. ЩО ВІН МОЖЕ ЗАПУСТИТИ, ЗА ІНФОВ З «САМОГО ШТАБУ»? ЯВНА ДЕЗА 2. ДЛЯ ЛІДЕРА НЕМА РІЗНИЦІ МІЖ СВОЇМИ І ГРОШІМИ ОРГ-Ї. БО ВІН ЇХ І ЗДОБУВАЄ. І ЛІДЕР І МАЄ ЇЗДИТИ І ВИСТУПАТИ ВІД ІМЕНІ… А ТАКОЖ ПРОСИТИ І ЗБИРАТИ ГРОШІ. ЇГО БУДУТ СВАРИТИ, ЯК МАЛО ПРИВЕЗЕ. 3. АНДРЮ З ДЖЕРСІ: ТИ ХТО??! НЕ КАЖИ ЗА ВСІХ, БО СЕ СМЕРДИТ. КОЛИ КАЖЕШ, ЩО ПРОТИ ОЛЄЖИКА, ТО КАЖИ ЗА КОГО ТИ. ТУТ ВИБІР ВОСЕНИ, І ВІН КОРОТКИЙ, ТО МОЖЕ ТИ ТАМ СИДИШ В БАРЛОГУ, І ДЛЯ ТЕБЕ ЮЩ ДАЛІ ІДЕАЛ?!! А НУ І УНП СТВОРУЮТ БЛОК, АБИ ЗА ГРОШІ ЯНИКА ВІДТЯГНУТИ ГОЛОСИ ВІД СВОБОДИ. ТОМУ ТУТ І ТРОЛІ ВІД ФІРТКИ РОЗПИНАЮТСІ, І ШУКАЮТ У СМЕТАНІ Г.МНА.
Луп 2012.06.17, 15:46
О, відчувається, що НІК - колишній лідер просраної ним партії))))))))))
петро 2012.06.17, 21:58
шановні краяни нащо ви так багато коментуете на фото видно що чувак реально попер в америку добре не видно пальців не то за третім не то за четвертим айфоном а в америці дуже багато наших щирих українців які вірять що в нас колись буде краще
Гашек 2012.06.25, 23:08
Тягнибок має завдання і його виконує. Українців розводять і розводять, а вони вірять тягнибокам, а потім дуже розчаровуються. Зробили ідола з Юща, а він за власне благопорлуччя всіх здав. А олежек той же Ющ тільки меншого калібру. І не чекає довго, здає. Трохи думайте і аналізуйте його вчинки і все стане зрозумілим на кого працює цей "атріотичний" фрукт.
Богдан 2012.06.27, 22:23
В Чаленка і "його колеги" Лещенка стоїть діжка гівна і черпак біля неї. Коли вони десь чують чи бачать "Свобода", зачерпують і ллють в ту сторону. Ще подібне бачив у мережі сайтів, де розміщувалася будь-яка інформація про "Свободу" без певної ідеологічної спрямованості, аби очорнити і занизити рейтинг. Там пропонують писати будь-що, аби негатив. І є такі, що "ведуться". Перевірив, де створені сайти, показало Санкт-Петербург! Ось так кляті імперіалісти боряться з націоналізмом. Адже, націоналізм реалізовує право свого народу на власну державу. І він стоїть кісткою в горлі Росії. Звідти і будуть йти гроші на очорнення націоналістичних партій, а тим більше такої рейтингової, як "Свобода". Так що не ведіться!
леся 2012.06.28, 17:17
галичани не вірте тягнибоку
валера 2012.07.13, 18:53
вот так лидер тоже не прочь пожить на халяву слуга народа патриот так называемый а я хотел за него голосовать теперь не буду кому верить еще все уже были пр власти и толку никакого або залезти в корыто под любым соусом обещай обманывай людей у нас все сойдет
валера 2012.07.13, 19:01
поехал тягнибок в америку как ющенко со своей катериной и другие патриоты так называемые с протянутой рукой авось кто деньжат подкинет для безбедного существования никто не возражает если поехал за свой счет ну а если за счет партии своей кто даст отчет этим наивным доверчивым людям которых так легко обалванить
Тіточка 2012.07.28, 18:32
Якщо з жінкою, то хвойд не потребував. Це нормально. І не треба казати, що "інші політики" без хвойд обходяться, коли не їздять з жінками... Ще за часів СРСР стало обов’язком всіх, хто зустрічає та приймає "гостя" (особливо, якщо з Києва чи Москви), забезпечити його жінками "легкої поведінки" і щоб з відсутністю моральних обмежень. :( Що ще й дітей брав... то трошки занадто (мав би сам поїздку дітей фінансувати, або відправити на цей час у якийсь дитячий центр відпочинку.
Почитувач 2012.08.09, 14:32
Оце "безмозгле в'єтнамське порося" - Чаленко гідне розмовляти і писати українською мовою (дивуюсь, що воно виступає від імені УП) ?! Геть зі сторінок Української преси... А розумним, не заангажованим українцям: невже ви нерозумієте, щоб боротись з цією антиукраїнською донбасько-бандитською шовиністично-сіоністично-фашистською навалою, то потрібно мати союзників і грошовитих донорів не тільки в Україні, але і в країнах зарубіжжя... І це добре !!! Він же їздив не тільки з сім'єю, а з іншими керівниками партії і рішення про поїздку до США де одна з найбільших українських діаспор (після сусідньої - Канадської) приймалось колегіально і з врахуванням жовтневих виборів до ВР... тому: "не судите да не судимими будете"...Рахуйте гроші, які пускають на вітер "наші кормчі...їх у них більше...чи може погано вчиличь арифметиці ??? тому і рахуєте тільки малі суми ?
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1970
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1868
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1862
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5524 48
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2157 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1515

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

750

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

803

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1005

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1008
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1775
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3687
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10262
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26154
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10191 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7719
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

906
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

214
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

268
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

387
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1286
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

890