Суд в "справі Гаркота". Віктор Ломей: замовник резонансного хабара — "Свобода"

 

/data/blog/36240/375f158264acdf746a8f6f1aba98c9ec.jpg

 

Сьогодні, 30 травня, в Івано-Франківську завершилось чергове судове засідання у справі Олега Гаркота.

 

Матеріалів у справі дуже багато і їх розгляд займе багато часу. Але вже сьогодні "вилізли" цікаві нюанси по справі. Зачитуючи розшифровки із аудіо та відеозаписів, суддя озвучив цитату депутата міськради Володимира Колковського. У ній депутат запевняв Віктора Ломея у тому, що це не його ініціатива вимагати гроші. Мовляв, він діє від імені представника "Свободи" Романа Онуфріїва. Йому ж дістанеться з того 5 чи 10 тисяч...

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальна сума хабара мала становити 100 тис. доларів. Сьогодні стало відомо, що гроші мали йти чотирма траншами. Перший – 10 тис. доларів (той який Ломей таки дав) – за технічну документацію. Другий – 30 тис. за кадастрову довідку. Третій – 30 тис. за корегування генплану (виявляється і таке у нас можливе – Авт.). І четвертий – ще 30 тис. за видачу містобудівельних умов та обмежень.

 

Потерпілий Віктор Ломей наполягає на детальному розгляді усіх матеріалів. За його словами, лишень в такий спосіб вдастся викрити справжнього замовника хабаря. За словами Віктора Ломея, це — ВО «Свобода».

 

Репортер

Читайте також:

 

 

У справі Гаркота суд заслухав понятих

 

 

Екс-головний архітектор Івано-Франківська Олег Гаркот покаявся на суді у взятті хабара

Репортер: Які саме покази дали в судовому засіданні в справі Олега Гаркота потерпілий, обвинувачений та п'ятеро свідків

ГК: Суд по справі Гаркота допитав обвинувачуваного і п'ятьох свідків

Деталі допиту Олега Гаркота в судовому засіданні

Суд. Олег Гаркот розкаявся

Суд над Олегом Гаркотом. Перша СЕНСАЦІЯ: пропала кримінальна справа

У Івано-Франківську триває суд над підозрюваним у хабарництві архітектором Гаркотом?

Жертовне теля або післямова після отримання хабара

Звідки в івано-франківського чиновника 320 тисяч на заставу?

Олега Гаркота звільнили під заставу в розмірі 320 тисяч гривень

Руслан Марцінків: «Режим Януковича» намагається очорнити Свободу, розмістивши на російському акаунті YouTube «відео сумнівної якості»

"Свобода": усе, що відбувається в Івано-Франківську – одна велика спецоперація влади та силових структур

Отримання хабара в 10 тисяч доларів перед скандальними маски-шоу у Франківську (відео)


31.05.2013 1086 9
Коментарі (9)

Володимир 2013.05.31, 14:05
Невже в цьому хтось сумнівався ?
Патріот від Свободи 2013.06.01, 11:25
ЗВЕРНЕННЯ ДО КЕРІВНИКІВ ПОБРАТИМІВ Побратими, дреже Олеже Тягнибок та друже Олександре Сич ! Як бачать Івано-Франківці, та і весь український народ, що вже чим раз все дужче і дужче потяг довіри до ВГО "СВОБОДА" чимраз дужче мчить у прірву завдяки таким побратимам як Онуфріїв та подібні йому хабарники. Вже скільки часу на устах наших громадян подія яка мала місце з передачею хабара і про фігурантів наших побратимів, але Ви не вжили жодних заходів проти них. Така позиція приведе до того що ВГО "свобода" скотиться у прірву та залишиться на узбіччі історії. Нам рядовим членам свободвцям не зрозуміло як можуть хабарники своїми брехливими ротами згадувати імена Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця та інших героїв, які віддали своє життя за УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ. Такі псевдопатріоти-хабарники як Онуфріїв і йому подібні не мають мати місця в рядах СВОБОДИ. Їх місце в тиз місцях на яке вони за свої вчинки заслужили. СЛАВА УКРАЇНІ!
До Фіртки 2013.06.01, 11:33
Будь ласка до того резонансного тексту додайте фотографії і тих фігурантів про яких згадуєте у статті. Адже такі фотографії з цього місця події з іншими фігурантами у Вашому архіві є, так як Ви у свій час їх показували. Народ повинен знати своїх героїв і про хабарників народу потрібно постійно нагадувати. А то якось не зручно що за всіх на світлинах віддувається тільки Олег Гаркот, який по суті є передаточною ланкою в справ про хабар. зрештою про те і Говорить і Колковський і Ломей та й і всі знають хто вимагав хабар і для кого він передавався. Дякую Вам. Будьте обєктивні.
Я 2013.06.03, 14:53
А попередні дописувачі вже й суд свій провели, і всі обставини знають, і винних назначили... І впевнені, що Онуфріїв за ці бабки на Канари поїхав... До теми - напевно Бандера і Шухевич теж усе робили виключно законно - зброю діставали, податки платили, ліцензію на відстріл сволоти отримували. Інакше які ж вони герої? Вони ж правопорушники! Шановні, трохи спустіться на землю! Ви гадаєте, що тепер можна вести політичну роботу без грошей? Коли на кожному кроці - гроші і рахунки. А особливо боротись з теперішньою бандовладою мільярдерів? Ви такі наївні? Чи може ви щомісяця сплачуєте хоча б 10% своїх доходів на рахунок Свободи і тоді тільки маєте право вимагати їхньої прозорої фінансової діяльності? Та ж навіть та газетка, яку роздають в палатках щось коштує. Погляньте уважно кожний на себе. Тільки той, хто без гріха - має право кинути камінь!
Епізод із жизні "Я" 2013.06.03, 16:02
Геноссе Онуфріїв до "Я": -Мон шер Гамлет, ходім у кабінет, конфету дам тобі я посмоктати, конхвета очень класна, "Тузік" вкусний
ДО "Я" 2013.06.04, 08:10
Класна в тебе позиція. Видно зразу що ти один із них із свободівської голоти. У тебе, та зрештою як і у всіх свободівських голодранців, та ж логіка, що й у Лєніна, Сталіна, Гітлера : "Що для досягнення мети всі засоби хороші". Для того щоб друкувати газету - потрібно брати хабарі, для того щоб вести політичну боротьбу - потрібно брати хабарі, для того щоб досягти мети - можна і вбити матір. О то якраз і є філософія ВГО " Свобода". Ми український народ на землі -на своїй землі. Але ти свободівський пройдисвіте зі своїми гнилими думками десь літаєш в небесах і виправдовуєш таких же свободівських хабарників як і ти сам. Подумай і віднайди хоча б один приклад щоб у Івано- Франківську так брали з позором когось із якоїсь іншої партії на хабарі як це зробили зі свободівськими псевдопатріотами. Тільки я впевнений, що ти думати не вмієш оскільки у тебе одна звилина і то не в голові, а на тому місці звідкіля ростуть ноги.
я також до Я 2013.06.04, 13:37
Виходить, що для досягнення мети, а мета це повалення центральної "бандовлади", обранцям на місцевому рівні можна видушувати із місцевих підприємців засоби для партійної боротьби. Оскільки ВО "Свобода" є представниками більшості в місцевих радах, органах виконавчої влади - вони і є влада на міцевому рівні. І займаються вони тим самим тут, що і твоя "бандовлада" в Києві, з однією поправкою на масштаби. Досягнення Київського трону і статусу "бандовлада" це і є приорітетна мета ВО "Свобода". До речі, красти в "своїх", щоб воювати з "чужими"- це давня галицька традиція, тому нічого дивного в такій стратегії місцевих партизанів ти (Я) не бачиш. Років через 40-45 твої діти будуть ставити пам"ятники сучасним побратимам, а ти будеш, як доживеш, стояти з коштуром і розказувати молоді як ти допомогав боротися з данєцкими бандитами
пісець 2013.06.04, 15:07
це все дуже по нашому-щоб боротись з хабарями, треба перед тим його дати-БДЖОЛИ ПРОТИ МЕДУ!!!!!!!!!!!!!
Я 2013.06.05, 14:04
"Зворушений" увагою до мого коментаря, тому дещо додам для ясності. 1. Я не оправдую жодних хабарників, а лише констатую, що тіньова система в Україні працює давно і її неможливо подолати жодною окремою організацією. А білі-пухнасті ідеалісти в цій системі не будуть жити навіть місяць-два, - або забрудняться, або помруть. 2. Я жодного відношення до Свободи, як до будь-якої іншої партії НЕ МАЮ і не мав (включно з КПРС). З Онуфріївим не знайомий, навіть не знаю чи знайду серед своїх друзів членів партії Свобода. (до речі, знайомий з В. Ломеєм по роботі) 3. Саме тому можу говорити незаангажовано, те що думаю. І деколи розкривати очі іншим на те що знаю сам. Тому раджу ще раз спокійно і уважно перечитати мій попередній пост. І бажаю починати з себе... Удачі!
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

631
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1824 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1112 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

534
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6885 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11356 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

317

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1050

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1096

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1091
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

259
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1064
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

829
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

723
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2925
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4420
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18422
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

292
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

337
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

647
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

750