Шейха нам, не президента

Ще задовго до «інфобомби» Соні Кошкіної про стратегічну змову на Банковій з Кремлем, за якою нібито  президентом залишається і надалі Порошенко, перемігши Бойка в другому турі, прем’єром стає сам Бойко, щоб “схід і захід разом”, а Медведчук потрапляє у Верховну Раду і стає там головуючим, - було думаючим людям ясно аж преясно, що:

влада на чолі з діючим гарантом Конституції  піде практично на будь-які виверти і компроміси з будь-ким, аби залишитися владою, в тому числі прогнозувалися й подібні сценарії , озвучені тепер від Соні Кошкіної. 

Історично це дуже по-українськи, точніше, по-хохляцьки, тобто не по-українськи. Не українська влада.

Кажуть, Порошенко приніс Томос українському православ’ю, якось при цьому і між іншим необережно звинувативши в своїй відомій полум’яно-пафосній промові Ватикан… Добре, хоч про масонів американських в нього згарячу  не вихопилося…

Андрухович правий на всі сто, коли каже, що ця влада є питомо антизахідною за своєю психологією і латентною проросійською. Ще б пфак.

Людина на посаді глави держави в центрі Європи банально не орієнтується в поняттях, то називаючи «свій» успіх помісною українською церквою, а не наданням канонічності Київській Митрополії, як є правильно, бо помісна церква, то не якась урядова канторка, яка за розчерком пера головного чинуша може тут і зразу постати.

Але таку нетямущість йому простити можна, просто це занадто нескладно для таких непростих мізків, це ж бо не якась заплутана схема з незаконного поглинання бізнес-конкурентів, не реєстрації офшорів і лтд. І тд.

Томос заслуга в першу чергу самого Київського Патріархату і найголовніше Константинопольського Патріарха, який давно вочевидь хотів показати нахабним московитам, хто тут головний, а  хтодругогорядний, і, здається, показав нарешті. А ще мабуть «уніатська загроза» спрацювала, мовляв, краще хай буде українське православ’я , зате чисте, адже не є таємницею, що через інтриги і неспроможність сукупного українського православ’я порозумітися, об’єднатися, наприклад, Харківська єпархія вже давно приєдналася до УГКЦ.

Томосу й раді в Москві, не зовсім у Кіріла,  у Владіміра, позаяк сильно розраховують на релігійні війни. Та найбільше у Кремлі розраховують на все того ж Порошенка і його команду. Саме вони – і це на жаль  велика правда – найбільший мають шанси зруйнувати вщент рештки української державності і самостійності.

То кого ще може по-серйозному-і-великому  підтримувати Кремль ???

Як би там не було, це чудово, що в країни буде своя канонічна православна церква і це до порівняння ганебно, якщо в України залишиться на посаді президента сьогоднішня людина, яка переважно прикривається високою духовністю задля  високої матеріальної вигоди для себе і своїх приближених.

І ось буквально останнє свідчення проросійськості української влади – видача (в ум не лізе ?!) Росії людини, яка воювала на стороні України. Нехай ця людина і з мусульман і не української крові. Це зроблено за підписом заступника генпрокурора Луценка, вірного слуги Петра Порошенка, кожна дія якого оговорена з любим родичем і шефом.

Це видання, ця без жодної іронії називається більше, ніж просто зрадою,  називається не хаосом в української влади, а жестом доброї згоди в сторону Москви і компромісом з нею. А що наступне ? Видача раптом Яроша ? Ну навряд чи Яценюка, хоч він там би точно в тюрмі мабуть не згнив, а посилився скоро поряд з Курченком, Януковичем і іншими.

І коли українські націоналісти озброїлися виступами проти цього свавілля генпрокуратури, тоді, либонь, владонька втямила, що ліпше знову дати задньої.

Порошенко влаштовує і всіх олігархів в країні. Поки що лише Коломойський тримається осторонь, бо має злобу за Укрнафту і Приватбанк на Порошенка. І дещо відбився від рук Пінчук. Ось чому на роковини загибелі Гонгадзе у прокуратури Луценка згадали вкотре про підспівувача всіх тих, хто добре платить,  майора Мельниченка і його плівки.

Словом, всі потуги, весь адмінресурс у Порошенка діє в найкращих зразках старих режимів кучми-януковича, а ще навіть не вечір.

Приємно дійсно радують виступи українських націоналістів проти видачі бійця батальйону імені Шейха Мансура в Росію. Нарешті українські націоналісти починають виходити за рамки виключно етнонаціоналізму. Так до побудови  правової громадянської держави недалеко. Лиш би ситуація вже зовсім не загострилася з майбутніми абсолютно безпідставними і жалюгідними амбіціями Чинного учинитися ще на пятілєтку. А це вже  злочин не за малолєтку.


24.09.2018 Назар Яв 6124 2
Коментарі (2)

Зiновій 2018.10.01, 09:19

п. Назар Яв, скажіть будь ласка, хто зберіг в 2014 році Україну???!!!!! Коли всю казну Янукович і його прихвосні вивезли в Росссіііююю. В Україні мав бути дефолт, і вона мала стати якоюсь там губернією Раші. Вот тоді Поршенко і команда спасли Україну від розрухи, створили нову армію, яка на сьогодні дієва. А все було розрушено і розікрано, всі міністри, при Януковичі були з московії, які спеціально робили, щоб було гірше. Так не просто зломати хребет старій системі, в якій і до сих пір є проросійські сволочі і політичні і економічні. А обливати брудом-найпростіше, а Ви зробіть щось добре, чи слабо, а може Ви проплачений промосковський патрійойот!!!!!

НИК 2018.10.01, 21:23

п.зенику, перед виступом до нас, перевіряйте свою памніть. бо Рошена обрали лише 25 травня, а в\оПУ був Турчінов з 24.02.2014р. (3 місіці держава і фінанси трималасі на Яценюку). і нічо! тому Пуцін терміново попросив Фірташі терміново дати нам файнезного п.Порошенка, а він обітцив нам за то мир..Пропоную облштабови БПП знєти Зеникови премію за сей комент, бо він лише обсмішив дурістю вас і ваших союзників

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

561
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1744 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1088 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

523
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6870 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11323 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

299

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1030

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1085

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1076
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

237
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1045
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

811
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

676
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

645
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2907
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4408
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18403
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

257
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

324
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

633
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

735