Путин, уходи

 

 

"Путин, уходи" - не так давно встиг крикливо помайоріти  банер на висотці у Москві поблизу Кремля.  З тим банером все закінчилося, як знаєте, дуже прогнозовано, рівноцінно як і з виборами президента Росії, теж, впевнений, знаєте.  Відтак, стало настільки шкода Ксюшу Сабчак, цю симпатичну біляву бідолашку, про яку кажуть, що «нєкрасівая» (бздять, травлять), що думаю, чи бува не стати активним глядачем Дому-2  на знак солідарності з російськими лібералами.  А може самому  вирушити на «прАект», поки ще набирають і приймають  «всякіх хахлов» - там, кажуть, можна хвартіру виграти на Рубльовці ? А чо, ідейка, гайда збирати чумайдани !

 

 Жоден українець, навіть «хахол» - не настільки з російських уст і ракурсів, як з наших-рідненьких  - дрібний, середній і великий, немає морального права на від’їзд, куди завгодно і наскільки завгодно, допоки триває головний  ПРаект  країни – ДурДом-?  Сто пудів правди. Бо, виїжджаючи ненадовго чи емігруючи назавжди,  українець ти чи хахол ти, тим самим, ти, ризикуєш позбавити себе невдовзі  ефектного видовища, ім’я якому «українська карта».  Не факт, ясна річ, лиш імовірно.       

 

Вам не побачити такого шоу по телевізору,  ані Ксюша, ані Савік цього Вам не піднесуть на дистанційній таці. Хоча… ти знаєш, якраз по телевізору, скоріш за все, ти візьмеш участь – по телевізору, а не – в телевізорі.  У світлі таких подій, «хахол» точно нікуди не метне, і вже не варто шаблонно мислити, що «хахол», то тільки той, котрий географічно розташований ближче до Росії. Давно не варто. Взагалі-то, різниця між людьми на букву «Х» -  полягає тільки власне в одній єдиній буквочці – відкиньмо етноцентриські стереотипи. Там зараз  «А», тут зараз «О», несуттєво окличне відмінювання «зараз-А» чи «зараз-О», - пані Ірин-О Ви-як-той-Фараон, до вас звертання. Коли регоче «западенський» «Х-мен», то його гортанна поліфонія лунає,  як «хО-хо…», а якогось «данєцкого», як «хА-хо…» -  їм обом бракує альфи в голові, чого не збрешеш про омегу . От і вся «бальшая разніца на каналі 1+1», « на каналі ХО+ХА» - особисто мені не вистачає в цьому «каналі» літери «М», після «Х», звичайно (не зобижайтеся, будь-ласка, кабалісти, мені йдеться про іншу кабалу). Прислухайтеся до своїх оточуючих і ближніх, прислухайтеся, панове, старанно  і до себе, не оминіть –  не кажіть, що ви лише сльози проливаєте за бідну Україну цілими днями й ночами...  Мужики, якшо ви мужики, спалюйте живцем на вогнищах у дібровах, або, якшо ви «рєальні»  мужики,  то кидайте за «баблоту»  за грати – «бабноту», яка зубоскалить не інакше як  «ХІ-ХІ», - час-бо  для цього як ніколи підхожий, таких може вже й не буде. Може, будуть інші.  ХЕ-хе.

 

Отже,  Путін «нє ушол». Отже, Путін «прішол». Зовсім недоречно писати «ПРішол» в контексті всіх останніх подій в царинах  газопереговорів, таможенних-мароженних  і єб-ро-азійських союзів – хоча, це ще з якого боку поглянути на цей «ПРікол» ?.. Наприклад, з боку не «по-ПРіколу» проросійськи налаштованих , як то «мисливець на галок, апологет галкіних, Дімка Тю-тю-нник» і йому подібних в уряді, парламенті, в місцевих органах управління і самоуправління  і «цивільних» канторах - тоді доцільно писати не лише так двозначно.

 

Двозначність в українській партії «жуліков і варов» таки наростає. Не в останню чергу це пов’язують із «кастою невдоволених», частково із «шайкою  невдоволених», яка на відміну від першої, мало «тусує булки»  в Києві, «ботає по фєні» в основному в себе в регіонах зі скупо, як на неї, відведеними преференціями, і яка, спостерігаючи як жирує братва «вишепанятлівих», панятно, пускає гіркі сльози і їдкі слюньки в  бік  перших і найперших – а тут ще й далеко не остання «братва Брата-2» з-за кордону (уявіть собі: колюче плетиво під відкритим голубим небом, «бєсПРєдЄл» !), все настирливіше манить  пропозиціями, яких їм не запропонують «натуралізовані» кияни.  І стверджують більш менш сумлінні соціологи, що народ «ха-хо» значно більше довіряє їм, чим тим, яким так довіряв ще відносно недавно. Плюс – «всякіє бандеровци, «всякая аранжевая чума всьо врємя прьотса-да-прьотса в наш агарод».  До-речі, хто не знає, в Одесі і Севастополі вже  колесять автобуси імені Сталіна, з відповідними НАРОД-ними найменуваннями - «сталінобуси». Подейкують, що левова частка сталінобнутих пасажирів, включно з «зайцями», м’яко кажучи не в захваті від нинішнього рівня ВВП странної страни Украіна, і навпаки – просто леліють нинішній рівень ВВП, імено-омено якому старий-новий прєзідєнт старінной страни Рассія.  

 

То, можливо,  нинішній владі дійсно «странної страни У», не завадило би десь поблизу Адміністрації Президента начепити банер з топ-фейсом  фігуранта і написом «Путин, заходи».  З одного боку, це б викликало милоємний у серцях сталінобнутих відгук, чим би, гіпотетично, позитивно спрацювало на авторів « кріа-тіфа-крає-тіфа»  на прийдешніх незагорішніх виборах,  а з другого боку – такі улесливі слова, гіпотетично,  могли б розщедрити  у питаннях газів і сирів самого Папу Кремля і Всія Русі. Міркуйте: якшо такий бравий-правий мачо пустив сльозливу мульку-бульку на площі перед багатомільйонною аудиторією, то чому б йому не пусти і другу – перед іншими мільйонами «сваіх» ? Адже, така блискуча і беззаперечна перемога, була б теж для нього дещицю несподівано.  Таку малесеньку дещицю, як 200 чи навіть 170 баксів за тисячу метрів кубічних «незамінного» газу.  

  

А з третього боку, крилата вивіска, гіпотетично, може  динамічно стимулювати Адміністраторів з Банкової  плести не за водною, надводною і підводною течією ріки,  тепер як видно – умовної, Кальміус, а через увесь Дніпро, Дністер, до Сени й Рейну. Темзи і Міссурі. Лиш би «фізухи-різухи» вистачило, бо  на спинці з надувними камерами-качечками і рятівними жилетками випливеш не там, де би ся сяк-так хтіло.  Найліпша місцина для банеру, як на мене, на даху Будинку Химер, або Будинку із химерами, як частіше його називають – розташованого пліч-о-пліч, чи лоб-в-лоб, з Адміністрацією, там же на Банковій.

 

Будинок із химерами прийнятний ще й своєю архітектонікою неабияк: палітра сюжетів з полювання, диких і міфічних тварин. А ще – це вже розповідають містично налаштовані люди – будинок зачарований. Зачарований не у світлому сенсі, вже давно акумулює і виділяє  колосальну негативну енергетику, за різними версіями, то причинно-наслідково пов'язаний з іменем зодчого будівлі Городецьким, так званим «українським Гауді», то з іншими темними речами, людьми, істотами. Нібито, саме частково йому українці мають завдячувати свій сьогоднішній нікчемний стан з їх «суміжними» елітами.

 

Як би там не було – будинок в стилі модерн  валити наразі дочасно (не впевнений, як на рахунок суміжного…). Потрібно суміжним народу України пацанам з Банкової, ну, точно вивісити вищезгаданий банер. Повинно, нарешті, не зовсім фізично пояснимими методами, спрацювати абсолютно фізичні закони, елементи дійсності: або «Путин, заходи», або «Вітя Федоровичу, вихаді/вхаді».

 


06.03.2012 Яв Назар 1475 0
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1966
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1863
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1861
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5517 48
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2156 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1514

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

748

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

802

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1004

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1007
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1774
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3686
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10261
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26152
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10190 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7718
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

901
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

212
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

267
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

386
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1280
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

887