Про "Свободу" та її ворогів

 

В історії прикарпатських медіа такого ще не було. Політична партія офіційно оголосила війну газеті.

 

Минулої п'ятниці прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» звинуватила «Галицький кореспондент» в «систематичній упередженій антисвободівській політиці», оголосила редакцію «резидентурою якоїсь з іноземних спецслужб» і закликала громаду не купувати і не передплачувати видання.

 

«Ніколи не сперечайся з ідіотами. Ви опуститеся до їхнього рівня, де вони подолають вас своїм досвідом». Цілком поділяю цю думку безсмертного дотепника Марка Твена. Тож доводити, що ні я, ні мої колеги не є резидентами Моссаду, МІ-6, ЦРУ чи ФСБ, авторам «свободівської» заяви не буду. Просто боюся, що тоді люди можуть не помітити між нами різниці.

 

Тому звертаюся не до авторів цього, з дозволу сказати, партійного «документа», а до наших читачів. Впевнений, що «Галицький кореспондент» читають люди, здатні адекватно сприймати й оцінювати дійсність і керуватися здоровим глуздом.

 

Місцева політика та її гравці різних партійних кольорів завжди були й будуть цікавою темою для нашого тижневика. До «Свободи» й справді увага особлива - з двох причин. По-перше, після перемоги на виборах 2010 року саме ця партія значною мірою визначає порядок денний політичного життя регіону, впливає на громадську думку, бюджетний процес і кадрову політику в обласному центрі й не тільки. Тому атмосфера в партії, дискусії, стосунки між її ключовими фігурами не є тільки її «родинною» справою, оскільки так чи інакше зачіпають чи можуть зачепити інтереси громади. По-друге, «Свобода» продукує інформаційного шуму більше, ніж усі інші політичні організації Прикарпаття, разом узяті. То на Говерлі прапори палять, то пікети влаштовують, то звернення на сесіях виголошують годинами. Агітаційні ж палатки партії вже давно стали невід'ємною частиною міського ландшафту. Не помічати «Свободу» просто неможливо. Вона сама щиро й неприховано прагне громадської і медійної уваги. Але - як виявляється - тільки такої, що задовольняє її вождів. За сумніви в непомильності, непорушності, білизні і пухнастості «Свободи» автоматично записують в «іноземну резидентуру» і «п'яту колону антиукраїнського режиму». Ага, інколи ще в ліберасти і толерасти.

 

За що ж саме призначили «ворогом народу» газету? У минулому номері «Галицький кореспондент» надрукував аналітичну замітку на чверть сторінки під назвою «Свобода» колеться?» Її автор спробував змоделювати для «Свободи» наслідки заборони одночасного балотування до парламенту за партійними списками і по мажоритарних округах. Партію, рейтинг якої сьогодні не дотягує до необхідного для проходження в парламент 5%-го бар'єру, заборонне рішення Конституційного суду поставило перед дуже непростим вибором. Або ризикнути й рушити до парламенту «зірковим» списком. Або оголити список і відпустити рейтингових «свободівців» на одномандатні округи. У першому варіанті ставка небезпечно висока - можна програти все і залишитися на маргінесах політичного життя. Другий варіант обіцяє кілька мандатів у Раді, але як пояснити виборцям, що вожді самі не вірять у перспективність партійного списку? В кожного сценарію є прихильники, між ними точиться дискусія, і як задалеко вона може зайти - питання відкрите. Чи є сенс його обговорити в пресі? Вважаю, що є. Не остання партія, все-таки. Оце, власне, й уся «упередженість».

 

А що стосується «систематичної антисвободівської політики» газети, то дозволю собі нагадати читачам, що з часу обрання лідера прикарпатської «Свободи» Олександра Сича головою обласної ради ми двічі друкували розгорнуті інтерв'ю з ним, надавали площу для коментарів, висвітлювали діяльність на посаді. Ну так, безперечно, були й неприємні для партії публікації - про хуліганські витівки її адептів на Яворині, про розбійницьку поведінку її ставленика Юрія Чорного в Рогатині, про невиконані обіцянки і карикатурне прагнення до самопіару. Але хіба дорослим людям личить ображатися на відображення у дзеркалі?

 

Партія, яка вимагає для себе статусу священної корови, ризикує перетворитися на політичний труп. Бо лише про мертвих говорять або добре, або нічого. І спроба затулити рота газеті, відмовити іншим у праві на власну думку і її висловлення - просто ще один крок «свободівців» у цьому сумнівному і сумному напрямку.

 

На завершення хотілося б щиро побажати «Свободі» зосередитись не на війні з породженими параноїдальною уявою «резидентурами» і привидами КГБ, а на реальних проблемах і викликах. Звісно, легше палити прапори і полювати на відьом, ніж ремонтувати дороги чи витягувати з боргової ями комуналку, але іншого способу сплатити за кредит довіри виборців уже немає.

 

А «Галицький кореспондент» і надалі буде стежити - відтепер навіть уважніше - за словами і вчинками, акціями і проектами, успіхами і невдачами «Свободи».

 

Сергій БОРИС

 

Галицький кореспондент


20.05.2012 Сергій БОРИС 1634 48
Коментарі (48)

ник 2012.05.20, 11:05
БАРІС! ТИ ПРАВ! ВИ НЕ АҐЕНТИ, А ШЄСТЬОРИ. АҐЕНТОМ СВІТОВОГО УРЯДУ Є ВАШ ПАПА БАХМАТюк. І КОМАНДА ФАС НА СВОБОДУ ТОМУ ПОСТУПИЛА. ОТ ШО МЕНІ ДИВНО: БАХМАТ НЕДАВНО ВІД КНР ДІСТАВ 4млрд !!! ЗА ШО?!! ЯК ВИ ДАЛІ ГНЕТЕ ЛІНІЮ ЛІБЕРІВ. А КИТАЙ І вс ЛІБЕРІВ І СОЮЗУ РФ З ФРН. ЯК І СВОБОДА, ДО РЕЧИ. ПЕРЕДАЙТЕ ЇМУ ШО Я ВЖЕ НАСТУКАВ ПРО СЕ КИТАЮ. ФІЛЬТРУЙТЕ БАЗАР, ПОТЦЕНИ.
Ознака 2012.05.20, 12:00
О, побратим кантррозвідника на три букви з третьої палати появився. Тоже на три букви. На друку і-нет провели...
СП-ИЙ 2012.05.20, 16:02
Дійсно,куди котиться Івано-Франківська журналістика.Писати без помилок,це не означає хороший журналіст("грамотний-дурень")!Серед цих "грамотних"хто більше бруду вилиє на Свободу той "найграмотніший".Люди все бачуть,все розуміють на брехні далеко не заїдеш,грамотії подумайте перед тим коли чось виписуєте?
гостиха 2012.05.20, 19:35
А в чому звинувачувати Сергія? В правді? Як ви заговорите після виборів, коли до парламенту пройдуть одна-дві особи від "вільних", а сам світоч не пройде за списком, якось незграбно ж він перечепився на форумі в Києві, треба розуміти це як знак. Не найкращий знак.
Правда 2012.05.21, 12:59
Панове,заспокойтеся!з обох боків тут є неадекватна поведінка..По перше хочу сказати що знаю пана Сича з 98 року, у 2002 зіткнулася з ним по роботі але бог милувавне надовго.Так от опишу вам цю людину:грамотний,освідчений,харизматичний національний егоїстичний карєрист. і справа тут не в любові чи не у праці до нього.Просто людина останні 10 років то точно позиціонує як опозиція але завжди працює при владі(заст.нач.освіти,заст.міського гоови,голова обл.ради) а де він тільки не був і в КУНі в Нашій Україна (з Шкутяком )але то хлопець хоче влади от знайшов Свободу.А там ну будьмо відверті набрали всіх хто хотів і хто не хотів,всіх тих хто махав прапорами от і в міську раду одного чоловіка недобрали,там вони тепер прив ладі Онуфріів ділить гроші,мАРЦИНКІВ РОЗДАЄ ЗЕМЛІ,БІЛЬШІСТЬ ВСЕ ЗАТВЕРДЖУЄ..А ПОТІМ КРИЧАТЬ МИ В ОПОЗИЦІЇ!!!в яківй як всі кошти розподіляєте ви панове от шкода що люди цього не знають.Щодо ГК то там хлопцці тоже вміють перегнути палку ,бо то від того що Бахматюк дав їм повну волю,для нього вони тільки власність))А спеціально для сп-ий.пропоную вам написати щось щоб було обєктивно,вмовити всі сторони дати вам коментарі і надрукуватися хоча б в інтернеті,а що ідея давай про цю проблему візьміть коментар у Сича(якщо він вас прийме бо він же ж зараз начальник)! і у Бориса і спробуйте готова допомогти з номерами телефонів.от і будете мати можливість написати нам правду..
Цюняк В.В. 2012.05.21, 16:17
ВО "СВОБОДА" воює з журналістами по всій області.У м.Бурштин мер від ВО "СВОБОДА" КУРЛЯК П.І. обявив війну місцевій телерадіокормпанії "РАІ",бо та на 5% висвітлила злочини місцевих свободівців проти громади міста- розкрадання екокоштів,землі і т.д.
Перехожий 2012.05.21, 17:03
Гадаю, що питання не в тому, що у Свободи добавилось ворогів, а в тому, що зменшилась кількість їх прихильників, і в першу чергу завдяки діяльності їхній "дитині" на ім'я ЄРЦ. Саме тому додаткова критика, яка може вплинути на рейтинг так бісить керівництво партії
Cпокій 2012.05.22, 00:12
"У минулому номері «Галицький кореспондент» надрукував аналітичну замітку на чверть сторінки під назвою «Свобода» колеться?» Її автор спробував змоделювати для «Свободи» наслідки заборони одночасного балотування до парламенту за партійними списками і по мажоритарних округах." - Неправда. Її автор примітивно збрехав про зустріч лідерів партії без Тягнибока і про те, що на цій начебто-зустрічі начебто обговорювалось. CОВІСТЬ МАЙТЕ!
Кук 2012.05.22, 07:55
Єдиний висновок з цієї історії: Сич - слабак.
Українець 2012.05.22, 08:14
Кук, а ти видатний мислитель, даремно логіку закинув, судячи з написаного ти б там багато шуму наробив. Твій висновок нагадує українське прислів'я: "На горді бузина, а в Києві дядько". Можливо тобі треба статтю написати з назвою "Сич слабак", а в тексті подати якусь небилицю, чергову брехню. Може за це більше заплаптять ніж за гнилий коментар, який читає 20 людей.
Марія 2012.05.22, 08:14
Спокою. А ти хто такий, що тебе мали "посвятити" в ці сепаратистські зібрання? Чи ти на стільки наївний, щоб не вжити жорсткіше слово, що повірив заяві Сича про те, що все в Свободі відбувається прозоро і публічно? Галицький кореспондент авторитетна газета, яка має свої перевірені джерела, в тому числі і в Свободі (не всі там дебіли). Такі як ти безсумнівно, Спокою, - якраз ідеальне м'ясо для Свободи. Хайль!
Марія 2012.05.22, 08:19
Українцю. Я включила логіку. Вийшло, що Сич не слабак, а натуральне ....но. А найсмішніше, що вибирати в Франківську не буде з кого. Параноїк Сич, нарцис Ануш, Мауглі-Соловейко і Сашко, який в 40 років записався в бібліотеку. Офігєваю, ржунємагу.
Українець 2012.05.22, 09:04
Маріє, а чому Сич ...но?
Виборець 2012.05.22, 09:12
Після "панування" Свободи в Івано- Франківську ніхто голосувати за цю силу більше не буде. Це такі самі гниди як ПР, Наша Україна, Рух і т.д. Пропонуємо перейменувати Свободу на: даю декілька варіантів - В.О.Сваволя, В.О.Сволота, В.О.Босота. А Івано-Франківську міську організацію Свобода перейменувати Івано- Франківське міське відділення ТЯГНИБАКСІВ. Ганьба Свободі!!! А відгатайте чому тепер Яникова прокуратура їх не чіпає ні за "ремонт" доріг, а ні за ЄРЦ, всі вони обєдналися "заради майбутнього". Свободу не спинити!!!
Реаліст 2012.05.22, 10:00
Таке враження що за певний проміжок часу роки фраза "Комуняку на гілляку" зміниться на "Свободяку на гіляку"
Реаліст 2012.05.22, 10:01
Таке враження що за певний проміжок часу фраза "Комуняку на гілляку" зміниться на "Свободяку на гіляку"
Українець 2012.05.22, 10:46
Реаліст=Виборець ти вже задовбав своїм спамом, "Свободяку на гілляку" - це хто буде робити, чи не комуняка раптом?
філософ 2012.05.22, 11:32
Просто люди повірили Свободі,як свого часу повірили Ющенку...кредит довіри був надто великий,а Свобода ним не скористалася,а використовує владу задля вирішення своїх особистих питань,працевлаштувань своїх партійців,створення під себе структур.Не вміють адекватно сприймати критику на свою адресу,закликаючи до бойкоту ЗМІ...а все через дилетанство і непрофесійність її партійців...помахають прапорами,покричать "геть москалів" тай уся користь від них.
Українець 2012.05.22, 11:55
Філософ, ти не проста людина і добре знаєш що СВОБОДА більше зробила у місті ніж будь яка політична сила і все це завдяки спільним зусиллям депутатського представництва в міській раді. Роботи попереду непочатий край, але порівняй діяльність міських рад минулого скликання з теперішньою, різниця разюча. Чудес в житті не буває, тільки клопітка праця і незламне бажання можуть показати результат. Крім того СВОБОДА ніколи не обіцяла "покращення життя вже сьогодні" і не купляла виборців солодкими гаслами. Правда, СВОБОДА зуміла багато кому перекрити кисень і це багато кому не подобається, а ще багато хто з наших політиків хоче використати свободу в власних політичних розбірках.
and1 2012.05.22, 12:24
А то Гал-Кор Бахматюкова конторка? Тоді все ясно:)
філософ 2012.05.22, 12:49
Як я розумію,то ти "українець" маєш відношення до Свободи.Хочу тобі сказати,що коли політична сила приходить до влади,то прості люди від цього не мають постраждати...а що сталося у випадку з проходом до влади Свободи...розвалили ЖЕКи і простих людей вигнали на вулицю.Я не маю нічого проти комунальної реформи,я навіть за,щоб ще скоріше позвільняли начальників ЖЕКів,так як вони добре набрали за час свого керівництва,я підтримую те,щоб підприєствами керували свободівці,але я не розумію,чому люди,які за вас голосували викинуті вами ж на вулицю ? Чому ви не вибрали кращих людей з ліквідованих ЖЕКів ?Що винна якась бухгалтерка(рядова) чи економістка чи інші працівники,які тільки виконували свою роботу ? Чи не могли би вони працювати в ЄРЦ ?Чим за них кращий п.Вітенко,що у такий юний вік,без досвіду отримав посаду заступника директора підприємства з мільонними оборотами ?Чи не партійна приналежність допомогла йому в цьому ?За яким принципом формувались кадри ЄРЦ ? Чому не було конкурсів на заміщення вакантних посад ?Хто такий Войтик і за які заслуги він став директором ? Але "блати" таки дещо вирішують...скажімо п.Мерінова(ЖЕО-6)перейшла працювати в ЄРЦ,завдяки клопотанням за неї однієї людини,в той же час молоді люди були звільнені.А подивіться,яка зарплати в працівників приватних структур,з якими ЄРЦ укладає договора на обслуговування...мінімальна,щоб податки не платити...решту додають в конверті.Ще скажи мені "українцю" хто відповість за ті дороги,які капітально ремонтувались з наклейками "за сприяння свободи" на дорожній техніці,на які було витрачено мільони гривень і які за рік вже вкрились ямами і тріщинами ? А пам"ятники вже класти не потрібно...ними вже й так "засране" все місто...хоча на них напевне також можна заробити і попіаритися...на пенсіонерах.
Українець 2012.05.22, 12:49
Цікаво, а Фіртка чия конторка?
Українець 2012.05.22, 13:00
Філософ, ти все нарікаєш, а не рекомендуєш, ти хочеш щоб все було по твоєму, щоб тебе, а не Вітенка зробили заст. директора, тебе, а не Войтика призначили директором, ностальгічно "шкодуєш" за Жеками, яких в душі ненавидиш, хочеш щоб дороги ремонтували і вони не трікали. Ти все хочеш, тільки робити не хочеш. Якщо ти інший, і вболіваєш за місто то прийди і розкажи як краще робити, поділися досвідом, приклади зусиль. Чи тебе за Україну болить і ти на це не маєш часу? Тоді все буде робитись без тебе і твої коментарі будуть прочитані тільки 20 користувачами Фіртки, а сам ти буде далі озлоблятись на оточуючих і втратиш відчуття реальності, перестанеш бути актуальним, залишишся нікому невідомим коментатором стеатей Фіртки.
філософ 2012.05.22, 13:06
Я поставив 10 питань і ти ні на одне не відповів...це в кращих традиціях Свободи.
Українець 2012.05.22, 13:15
всі твої питання риторичні
Українець 2012.05.22, 13:16
Про які традиції ти говориш?
філософ 2012.05.22, 13:23
Всі мої питання цілком конкретні...риторичні вони для тих,хто не знає,що відповісти.Традиція Свободи - це голосно "плескати" язиком.
Українець 2012.05.22, 13:31
Ого, це вже явна заказуха, можеш тролити і надалі, це твій поклик у житті.
філософ 2012.05.22, 13:42
"Заказуха" в тебе замість мозку...в Свободи всі "інакомислячі" тролі і вороги.
Українець 2012.05.22, 13:58
а я тобі що поганого зробив?
Реаліст 2012.05.22, 14:14
Українець, хочу сказати ти прекрасно справляєшся із своїми трудовими обо'язками. з/п платять вчасно? Думаю, що не затримують, благодійні внески то сплачують всі.
Українець 2012.05.22, 16:04
Дякую, я стараюсь на роботі.
Гість 2012.05.22, 16:40
Сьогодні свободівські тролі попрацювали на славу! Пропоную преміювати "Українця" і "Спокоя"
Реаліст 2012.05.22, 16:43
чому тільки свободівські, а я хіба не натягнув на премію?
До Українця 2012.05.22, 20:29
Ви стверджуєте: "СВОБОДА ніколи не обіцяла "покращення життя вже сьогодні" і не купляла виборців солодкими гаслами." А як же тоді популістська обіцянка Марцинківа на виборах 2010 року, що начальники ЖЕО будуть ОБИРАТИСЯ МЕШКАНЦЯМИ(всупереч нормам закону)? І де тепер ті ЖЕКи? А хто обирав дир-ра ЄРЦ?
Гомер 2012.05.24, 12:08
В силу того що я імбіцил недороблений і постійно несу всяку пахабєнь ...не дивуйтесь мені я просто дурник
Cпокій 2012.05.22, 23:16
Згоден, Реалісте, ти срав сьогодні потужно! А Вам, Гостику, я чим не вгодив? Троль - то Ваше заняття.
Спокій 2012.05.22, 23:20
А премії пропоную дружно переказати шановному автору потужної фрази "В історії прикарпатських медіа..." Такий пафос після Гомера, певно, ніхто не видавав.
Кук 2012.05.23, 15:14
Премію б я дав, якби стаття починалася з фрази "Такого ідіота на посаді голови обласної ради ще не було" :)
Реаліст 2012.05.23, 17:32
ООО як класно Спокій вже за моїм калом слідкує))) Давай поштову адресу я тобі відро назбираю і вишлю..... та ще й друзів попрошу.... ==========Друзі давайте більше конструктиву,а то срав, гівно - з такими словами ідіть в двір і з дітьми спілкуйтеся========
Кук 2012.05.23, 18:37
Нафіга конструктиву, гімо і є гімно, і ти гімно, і я гімно.
Гомер 2012.05.23, 22:39
"Спокій" + "Реаліст" = Тупий троль + свободівський даун Цікава компанія зібралась...
Коломойский 2012.05.24, 08:37
Спасибо, хохлы, поржал. Я подожду пока вы глотки друг-другу перегризете, а потом устрою вам букавель на всей украине.
а у цей час 2012.05.24, 19:07
сьогодні в тисмениці на сесії районної ради представники батьківщини, нашої україни не підтримали ініціативу фронту змін і не проголосували за звернення до ВР про прийняття закону про імпічмент президента, це в той час як їх лідер гниє у тюрмі а інших седить на пасіці!!! що ви сприводу цього думаєте??? за голосували тільки свабодівці і ФРОНТ ЗМІН!!!!!!!! хіба це не є зрада виборців???
Кук 2012.05.24, 20:00
Думаю, що в тисмениці вирішується доля україни, мля... однозначно
Несвободний 2012.05.24, 21:54
А хто дасть повний поіменний список працевлаштування свободівців - депутатів біля державного корита... Наприклад: Галутяк - Водоканал,
Продовження 2012.05.24, 22:04
http://www.report.if.ua/top-tema/top-tema/mandaty-vyrishuyut-use
му 2012.05.26, 10:39
Але ви й дурні, хлопці. Мрієте про нову КПРС тільки з Бандерою замість Лєніна. І щоби усі критики сиділи в таборах, а ви розсікали на мерседесах. а нарід би вам за це дякував бо ви у вишиванках ходите. хєрові мрії ніц не вийде
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1121
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2479
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2087
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2136
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6455 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2420 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

292

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1117

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1142

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1358
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

240
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

562
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2027
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26478
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

525
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10428 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7970
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

507
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

371
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

521
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

594
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1544