"Поширити допис”: Хто з прикарпатських мажоритарників активно “звітує” про свою діяльність у Facebook

Всі депутати-мажоритарники від Прикарпаття мають офіційні сторінки у соцмережі Facebook. Лише декілька з них залишає дописи про свої дії, спрямовані на благоустрій округу.

Однією з важливих соціальних функцій соціальної мережі Facebook є можливість частково відстежити діяльність того чи іншого політика.

Звичайно, чи ділитись власними думками та діями, писати про проблеми і шлях їх вирішення – персональне діло кожного народного обранця. Проте якщо політик веде активне “звітування” у щоденних дописах, прикріплює до посту відповідне підтверджуюче фото – легше відстежити прогрес політичних дій обранця, дійсне відстоювання ним інтересів округу.

 Погодьтесь, набагато важче буде звинуватити нардепа у бездіяльності, а йому в свою чергу буде легше довести своє старання змінити добробут виборців на краще.

Перший Політичний проаналізував, якими дописами найчастіше діляться депутати-мажоритарники від Прикарпаття  у соцмережі Facebook.


Округ №83

На своїй сторінці Оксана Савчук розповідає про власні думки щодо того чи іншого законопроекту, розглянутого на засіданнях Верховної Ради, поширює відео з різних політичних телепроектів, в яких брала участь, ділиться враженнями під час перебування у рідному Івано-Франківську.  За дописами народної депутатки стежать 7435 користувачів.

 

Дописи зі сторінки народної обраниці не дублюються в її профіль. Тут Оксана Савчук більше ділиться про спілкування зі “свободівцями” та новинами Івано-Франківська. На профільній сторінці вона має 4996 друзів.

 


  Округ №84

На своїй сторінці Слуга Народу - Ігор Фріс - 84 округ депутат найактивніше “відзвітовує“ перед користувачами соцмережі про досягнення роботи на окрузі. Щодня з’являються нові дописи про результати співпраці з керівництвом різних місцевих структур, про пріоритети та цілі роботи депутата як на території округу, так й у Верховній Раді. За сторінкою обранця-мажоритарника стежать 3404 людини.

Дописи у профілі Ігоря Фріса інколи дублюються зі сторінки. Проте тут дописи, пов’язані з політичною діяльністю, переплітаються з дописами з особистими переживаннями чи емоціями.  Список друзів - прихований.

Ігор Фріс – єдиний депутат-мажоритарник від Прикарпаття, який має в соціальній мережі Facebook спільноту. Її назва  Ігор Фріс - Слуга Народу - 84 округ. Дописи в ній зазвичай з різних джерел  загальноукраїнських політичних новин. Кілька дописів є з профілю народного депутата та від адміністратора спільноти – очільника фракції “Укроп” у Івано-Франківській міській раді Володимира Олійника. 631 особа є учасником групи.


 Округ №85

На своїй сторінці Едуард Прощук поширює дописи з інформацією результатів роботи депутата за такий короткий ще термін депутатської каденції. Це хороша можливість для користувачів Facebоok відстежити роботу “слуги народу” на окрузі №85, від якого його обрали до Верховної Ради України ІХ скликання.

Стежать за сторінкою Едуарда Прощука 3122 людини.

У профілі народного обранця дописи про політичну діяльність депутата переплітаються з дописами про досягненнями українських спортсменів, адже Едуард Прощук - Перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України. В акаунті народного депутата 5000 друзів.


 Округ №86

На сторінці депутата Слуга Народу - Олександр Матусевич – 86 округ щодня з’являються по кілька дописів, які стосуються здебільшого досягнень глави держави Володимира Зеленського та діяльності Верховної Ради загалом.  За інформацією на сторінці стежать 613 користувачів соцмережі.

У своєму профілі Олександр Матусевич переважно поширює дописи новин Прикарпаття, зокрема округу №86, по якому його обрали до Верховної Ради. Кількість друзів у акаунті депутата прихована.


Округ №87

На сторінці Народний депутат Андрійович Зіновій  майже щодня з’являються дописи про проблеми та досягнення округу №87, серед яких час від часу “слуга народу ” інформує про загальнодержавні проблеми. 1384 користувачі Facebook стежать за сторінкою народного депутата.

Іншої сторінки чи профілю Зіновій Андрійович немає.


 Округ №88

Андрій Іванчук  активно вів дописи про свої досягнення на території округу під час передвиборчої кампанії-2019. Майже щодня з’являлась інформація про заходи на території округу №88, організовані його благодійним фондом “Покуття”.  Андрій Іванчук  викладав фото з фестивалів та дякував краянам за “збереження звичаїв і традицій ”.

А вже протягом серпня-вересня 2019 року на його сторінці час від часу з’являються привітання виборців з державним чи релігійним святом.  Андрій Іванчук посідає першу сходинку в рейтингу за кількістю людей, які стежать за його дописами - 10120 користувачів соцмережі Facebook.


Округ №89

Офіційна сторінка народного депутата - Сторінка Слуга Народу - Тимофійчук Володимир - Округ 89 . Після допису про подяку виборцям за підтримку, закріплене лише одне фото про приїзд Володимира Зеленського до Івано-Франківська. 601 людина підписана на сторінку  народного обранця.

Проте у Володимира Тимофійчука є ще й профіль, на якому депутат не ділиться власними думками щодо тих чи інших законопроектів та не показує інформації про роботу на окрузі.


Як бачимо, найпасивніше результатами своєї політичної діяльності з користувачами Facebook ділиться  обранець від округу №89 Володимир Тимофійчук.  Нардеп Андрій Іванчук після перемоги по округу №88 також перестав “звітувати” перед читачами своєї офіційної сторінки.

Олександр Матусевич, якого обрали від округу №86, ділиться переважно дописами про загальноукраїнські політичні новини.

А серед найактивніших і відкритих до спілкування з жителями округів виявились Ігор Фріс (округ №84), Зіновій Андрійович (Округ№87), Оксана Савчук (Округ №83) та Едуард Прощук (Округ №85).


04.10.2019 6812
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

584
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1780 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1100 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

530
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6877 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11331 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

308

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1039

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1091

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1084
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

250
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1052
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

822
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

701
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2918
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4416
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18413
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

276
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

330
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

640
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

741