МІУК роздала гроші "найріднішим"

 

 

Франківське комунальне підприємство "Муніципальна управляюча інвестиційна компанія" на конкурсі роздала підрядів майже на два мільйони гривень. Виконавців робіт ще на понад півмільйона гривень компанія визначила поза конкурсом. Кому дісталися найбільші лоти?

 

Наступник "ЄРЦ" – комунальне підприємство "Муніципальна управляюча інвестиційна компанія" – провела конкурс з надання житлово-комунальних послуг в Івано-Франківську на 2016-2017 роки, пише Курс.

 

Свої пропозиції на конкурс подало 22 підприємства. У заявках конкурсанти вибирали округи, в яких хочуть працювати, та послуги, які пропонують там надавати протягом наступних двох років.

 

Пропозиції учасники подавали у семи лотах. Одним лотом пішли пропозиції з прибирання прибудинкової території та утримання спортивних та дитячих майданчиків. Решта послуг – це обслуговування мереж холодного, гарячого водопостачання та водовідведення; обслуговування зливової каналізації; обслуговування електромереж; прибирання сходових кліток; технічне обслуговування ліфтів; обслуговування димових і вентиляційних систем.

 

Конкурсні пропозиції у МІУК відкрили 23 березня. Напередодні на веб-сайті комунального підприємства оприлюднили розподіл вартості послуг за округами.

 

 

При цьому вартість таких послуг, як утримання дитячих та спортивних майданчиків та обслуговування димветканалів, не вказали – написано "Конкурс".

 

Директор КП "Муніципальна управляюча інвестиційна компанія" Мирон Джус пояснює, що утримання дитячих та спортивних майданчиків входить у вартість прибирання прибудинкової території, а на обслуговування димветканалів передбачено 40 коп. за квадратний метр. Можливо, у МІУК не встигли розрахувати вартість цієї послуги по округах.

 

Також цього року, на відміну від попередніх, на конкурс не винесли кілька послуг.

 

Зокрема, у МІУК вирішили, що послуги з обслуговування мереж центрального опалення (вартість 285 160 грн) та їх аварійне обслуговування (80 563 грн) надаватиме ДП "Івано-Франківськтеплокомунерго".

 

Поза конкуром також залишилися пропозиції з аварійного обслуговування трубопровідних мереж, крім ЦО (вартість 60 638 грн), та аварійне обслуговування електромереж (вартість 125 132 грн). Ці роботи у більшості округів раніше виконувала КП "Аварійна служба ЄРЦ". Цьогоріч МІУК від послуг цього підприємства відмовилася, створила власну аварійну службу, яка працює як структурний підрозділ і тепер надаватиме ці послуги поза конкурсом. Тобто виконання аварійних робіт, на які предбачено 185 770 грн, у МІУК залишили за собою.

 

"Ці роботи ми пробували виносити на конкурс, але підрядники з ними не впоралися. Такі послуги повинні надавати спеціалізовані підприємства", – пояснив Джус.

 

Тож на конкурс винесли роботи на суму 1,8 млн грн, не враховуючи вартості послуги з обслуговування димветканалів.

 

Відкривши конкурсні пропозиції, комісія обіцяла оприлюднити результати 25 березня о 12.00. Декларована відкритість МІУК під час конкурсу привернула увагу громадськості та журналістів. Як писав КУРС, депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін закликав комісію не керуватися політичними симпатіями. Адже на конкурс подалися кілька фірм, наближених до депутатів від "Свободи" та працівників МІУК. Можливо, це і сполохало конкурсну комісію. Переможців конкурсу поспіхом зібрали наступного дня, щоб оголосити результати. Лише за кілька днів результати оприлюднили на сайті компанії.

 

Без несподіванок

 

За результатами конкурсу, з-поміж 22 претендентів комісія відхилила пропозиції ТОВ "Ліфт Буд Монтаж", ТОВ "Євро-ІФ", ПрАТ "Автотранспортне підприємство 0928", ПП "СРБК Портал" та комунального підприємства КП "Ліфт-Франківськ", яке минулого року обслуговувало ліфти у трьох округах.

 

Решту округів розділили між 17 підрядниками.

 

 

Як бачимо, округ №1 віддали ТОВ "Комфортсервіс ІФ". Підприємство отримало в окрузі всі підряди, окрім технічного обслуговування ліфтів. Їх обслуговуватиме ПП "Прикарпатліфт".

 

У окрузі № 2 послуги з прибирання прибудинкової території, утримання спортивних та дитячих майданчиків, обслуговування зливової каналізації та прибирання сходових кліток дісталися ПП "Мій дім". Обслуговувати мережі холодного, гарячого водопостачання та водовідведення буде ТОВ "Сервіс-Інвест-ІФ", електромережі – ТОВ "Станіслав ІВ", ліфти – ПП "Прикарпатліфт", димові і вентиляційні системи – ПП "Івано-Франківськпромсервіс".

 

У окрузі №3  ТОВ "Комунальні інвестиції" дісталися послуги з прибирання прибудинкової території, утримання спортивних та дитячих майданчиків, обслуговування зливової каналізації та прибирання сходових кліток. ТОВ "Галичина ІВ" отримало обслуговування мереж холодного, гарячого водопостачання та водовідведення, ТОВ "Станіслав ІВ" – обслуговування електромереж, ПрАТ "ОТІС" – технічне обслуговування ліфтів, ПП "Івано-Франківськпромсервіс" – обслуговування димових і вентиляційних систем.

 

Аналогічні підрядники в окрузі №4, за винятком ТОВ "Бортняк ІФ", яке обслуговуватиме мережі холодного, гарячого водопостачання та водовідведення.

 

В окрузі №5 прибирати сходові клітки буде ТОВ "Комунальні інвестиції", обслуговувати ліфи ПрАТ "ОТІС", решту послуг надаватиме ТОВ "Пасічна ІФ".

 

В окрузі №6 послуги з прибирання прибудинкової території, утримання спортивних та дитячих майданчиків, обслуговування електромереж надаватиме ТОВ "ЖЕО Молодіжний", обслуговування мереж холодного, гарячого водопостачання та водовідведення дісталося ТОВ "Брот", обслуговування зливової каналізації – ТОВ "Сервіс сіті ІФ", прибирання сходових кліток – ТОВ "Комунальні інвестиції", технічне обслуговування ліфтів – ПП "Прикарпатліфт", обслуговування димових і вентиляційних систем –  ТОВ "Сервіс-Сіті-ІФ".

 

Округ №7 розподілили між кількома підрядниками. Послуги з прибирання прибудинкової території, утримання спортивних та дитячих майданчиків, обслуговування електромереж надаватиме ТОВ "Сервіс-Сіті-ІФ". Обслуговування мереж холодного, гарячого водопостачання та водовідведення – ТОВ "Майстергалбуд", обслуговування зливової каналізації – ТОВ "Майстергалбуд", прибирання сходових кліток – "Комунальні інвестиції", технічне обслуговування ліфтів – ПП "Прикарпатліфт", обслуговування димових і вентиляційних систем – ПП "Івано-Франківськпромсервіс".

 

В окрузі №8 технічне обслуговування ліфтів здійснюватиме ПП "Західліфтех", обслуговування димових і вентиляційних систем – ПП "Івано-Франківськ Промсервіс", решту послуг надаватиме ТОВ "ЖЕО Молодіжний".

 

Округ №9 дістався ТОВ "Сервіс-Сіті-ІФ". Винятком є послуга з обслуговування ліфтів, яку надаватиме СПБ ПП "Ліфткомплект".

 

Згадане вже ТОВ "Комфортсервіс ІФ" надаватиме більшість комунальних послуг і в окрузі №10. Обслуговувати електромережі тут буде ТзОВ "Станіслав ІВ", а ліфти – ПП "Західліфтех".

 

КУРС підрахував, скільки грошей отримає кожен з підрядників, не враховуючи послуги з обслуговування димветканалів, вартість якої не оприлюднили.

 

Найбільше грошей дісталося таким фірмам:

 

 

Своїх не образили

 

Тож найбільше підрядів отримало ТОВ "Комунальні інвестиції", співзасновниками якого є секретар міської ради Оксана Савчук та екс-депутат від "Свободи", а сьогодні член міськвиконкому Михайло Сеньків. Ця фірма кілька років була одним із найбільших підрядників КП "ЄРЦ", попередника МІУК. Не обділили її і цього року.

 

Наступні п’ять підприємств утворилися на базі колишніх ЖЕО та отримували підряди у ЄРЦ з початку його створення. Так, ТОВ "Комфортсервіс ІФ" заснував колишній начальник  ЖЕО №1 Мирослав Курчій. Чоловік помер минулого року, наразі підприємство очолює його дочка Любов Курчій. ТОВ "ЖЕО Молодіжний" створене на базі ЖЕО №8, ТОВ "Сервіс Сіті-ІФ" – це переформатоване ЖЕО №9. Очолює підприємство екс-начальниця колишнього жеку Любов Андрусяк, ТОВ "Пасічна ІФ" заснував екс-начальник ЖЕО №5 Зіновій Карабін, ПП "Мій дім" – екс-начальниця ЖЕО №2 Мирослава Петрик.

 

Відзначимо, що МІУК, окрім підрядників, успадкувала від "ЄРЦ" і гасло: "Це вам не ЖЕК". Втім, колишні жеки надалі обслуговують свої території, лише тепер вони отримують бюджетні кошти не напряму, а через посередника.

 

Співзасновниками "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ" були депутати міської ради від "Свободи" Віктор Синишин і Василь Скиданчук, які до того ж працюють інженерами в КП "МІУК".

 

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

 

ТОВ "Станіслав ІВ" обслуговуватиме електромережі у чотирьох округах, а ТОВ "Галичина ІВ" дістався лише один підряд на суму 22 тисячі.

 

Кілька дрібних підрядів віддали фірмам "Майстергалбуд", "Бортняк ІФ", "Сервіс-Інвест-ІФ" та "Брот". Всі вони раніше виконували роботи на замовлення ЄРЦ.

 

Фаворитом МІУК з обслуговування димветканалів став старий підрядник ПП "Івано-Франківськпромсервіс". Цьому підприємству конкурсна комісія віддала половину округів.

 

Найбільше претендентів було на обслуговування ліфтів. З семи заявників у МІУК відібрали чотири фірми. З них попередні підрядники ПП "Прикарпліфт" та ПрАТ "ОТІС" та дві нові фірми ПП "Ліфткомплект" та ТОВ "Західліфтех". Останнє отримало один підряд на смішну суму – чотири тисячі гривень. А от лояльність комісії до ТОВ "Західліфтех" таки дивує. Адже підприємство зареєстроване 15 січня 2016. А в положенні МІУК про проведення конкурсу серед вимог до його учасників чорним по білому написано: досвід роботи з надання аналогічних послуг не менше шести місяців.

 

Ще одним порушенням, яке відразу впадає в око, є те, що конкурсна комісія допустила до конкурсу ПрАТ "ОТІС", зареєстроване в Києві. Адже участь у конкурсі вимагає "прописки" в Івано-Франківській області.

 

Тож МІУК передасть округи новообраним підрядникам вже 1 квітня.

 

До слова, про роботу минулорічних надавачів житлово-комунальних послуг "найвідкритіше" комунальне підприємство так і не відзвітувало.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Фірми, наближені до депутатів від «Свободи», знову хочуть надавати послуги ЖКГ іванофранківцям (фото+відео)

22 компанії подали заявки на участь у конкурсі з надання житлово-комунальних послуг іванофранківцям на 2016-2017 роки (список+відео, оновлено)

АМКУ: Тарифи на послуги з утримання будинків, які хоче встановити МІУК у Франківську - економічно необґрунтованими

Корупційна комуналка по-франківськи: "ЄРЦ", бізнес і політика


30.03.2016 Марія Гаврилюк 1520 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

555
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1733 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1085 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

521
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6866 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11320 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

297

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1028

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1084

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1074
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

233
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1043
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

808
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

661
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

629
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2905
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4404
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18401
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

251
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

322
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

631
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

732