Міхаіл Соколов: У Путіна все погано. І він про це знає (відео)

 

Політичний оглядач московського бюро "Радіо Свобода" Міхаіл Соколов у Програмі "Студія Захід з Антоном Борковським" розповів про причини дивної поведінки Кремля на Донбасі, реальні важелі тиску на Путіна й перспективи того, что Росії вдасться сторгуватися із Заходом.

 

Ситуація для Володимира Путіна вельми погана у зв'язку зі становищем у російській економіці. Він розраховував на те, що вдасться поборотися з санкціями, розколоти єдиний європейський фронт, використовувати Ципраса і Грецію, можливо, Угорщину і домогтися, щоб санкції були пом'якшені. Але нічого з цього не вийшло. Нещодавно було довге обговорення в російському уряді, що урізати, які витрати. Справа в тому, що до вересня наступного року мають відбутися парламентські вибори. Але резервний фонд РФ може бути вичерпаний якраз до цього часу. Вибори переносилися, щоб неприємні рішення щодо бюджету 2018 прийняти вже після голосування. Але так виглядає, що дуже серйозні проблеми можливі вже влітку. Зокрема, Мінфіну доведеться урізати індексації, не тільки бюджетникам: лікарям, вчителям тощо, а й навіть індексації пенсій. А до подібного пенсіонери, цей головний голосуючий прошарок, що підтримує Путіна, не звикли.

 

От уявіть, що наступного року індексацій пенсіонерам не буде. Відповідно, у зв'язку з санкціями, які реально працюють і у зв'язку з існуючими проблемами, оскільки ціни на нафту перебувають на нестійкому середньому рівні і, можливо, знизяться, Володимир Путін і опинився в ось такій ситуації. З одного боку, у нього війська в Донбасі, чого він, правда, не визнає навіть у розмові з Обамою. А з іншого, незважаючи на рекламований 89% рейтинг, у нього реальні можливості отримати погані результати для всіх політсил, які його підтримують. Крім того, за розрахунками багатьох соціологів, можливі локальні заворушення на соціальному ґрунті; причини - закриття підприємств і невиплати. Уявіть, ви себе гіпнотизуєте, мовляв у вас 89% підтримки, але розумієте, що для того, щоб влаштувати неприємності в Москві чи Петербурзі, 10% буде цілком достатньо.

 

Путін себе переграв насамперед, оскільки у нього серйозні проблеми, яких він не визнає. Скажімо, він не визнає, що у нього війська в Донбасі, а весь світ знає, що це є. У Кремлі розповідають, яка хороша російська економіка, але постійно приймають рішення, які показують, що у них дуже серйозні економічні проблеми і ці проблеми, якщо продовжувати нинішній курс, тільки посиляться. Відповідно, доводиться шукати щось нове. Можливо, він хоче зіграти на сирійській карті. Одного рауз йому це вже вдалося. Свого часу він запобіг активному втручання Заходу в Сирію, переключивши порядок денний з теми громадянської війни на тему хімічної зброї, і зірвав оплески. Власне Вашингтону в якийсь момент це теж було вигідно, тому на це повелися.

 

У даній ситуації я боюся того, що на Україну в черговий раз буде вчинено військовий тиск, що буде чергова локальна операція під Донецьком чи під Маріуполем, яка потім буде продаватися, точніше відмова від неї, буде продаватися як якась миротворчість: «ось ці ополченці, нами неконтрольовані, знову напали на Україну, але ми їх зараз утримуємо і, можливо, відведемо ». І власне на цьому грунті можлива якась така гра з Заходом. Але в теж час, мені здається, що подібне видно на Заході, й не дурні там люди, врешті-решт, і вони повинні розуміти, що час працює не на Путіна.

 

Ситуація проявляється в нервуванні з перенесенням думських виборів, супроводжуваним істеричними вигуками, що ми не дамо урізати соціальні виплати, з паралельною заявою, що їх треба різати. Невдоволення бізнесу, відведення капіталів, абсолютно фантастична статистика падіння промислового виробництва в квітні на 4%, а в травні на 5%, - такого не було з 90-х років. Все це об'єктивні процеси. Вони повинні показувати Заходу, що позиції Путіна стають все слабкішими і слабкішими, тому треба спокійно чекати, поки плід дозріє і впаде. Путіну доведеться тим чи іншим способом змінити свою політику.

 

В умовах розгортання президентської кампанії в Америці, з урахуванням критики того ж Джеба Буша нинішнього курсу Обами  буде дуже важко піти на угоду з Кремлем. Я думаю, що практично це неможливо, тим більше, що більшість демократів у конгресі й сенаті займає жорстку позицію твердого тиску на режим Путіна. Я думаю, що якщо Пєсков звично не збрехав, а дійсно Путін сказав Обамі, що російських військ на Донбасі немає, - то це нічого не дасть, оскільки брехня західним лідерам, прямо скажемо, сильно набридла.

 

 

 

espreso.tv


30.06.2015 667 1
Коментарі (1)

Vladimir Bezpalko 2015.08.25, 04:15
ДОРОГИЕ УКРАИНЦЫ УВАЖАЕМОЕ ЧЕЛОВЕЧЕСТВО РОССИЯ НАЦИЯ ВЫРОДКОВ ТОЛЬКО ДЛЯ ГОСПОДА БОГА ВО ИМЯ ЖИЗНИ НАШИХ ДЕТЕЙ И ВНУКОВ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА ВЕСЬ МИР ОБЪЕДИНИСЬ В БОРЬБЕ ПРОТИВ РОССИИ ПОКА ОНА НЕ УНИЧТОЖИТ ВСЁ СВОЁ ОРУЖИЕ МАССОВОГО УНИЧТОЖЕНИЯ НАС РОССИИ НЕТ МЕСТА НА ЗЕМЛЕ В ПРОТИВНОМ СЛУЧАЕ СМЕРТЬ ЭТО ЛУЧШЕЕ ЧТО МОЖНА ОЖИДАТЬ ОТ ЗЭКОГЕБИСТСКОГО БАНДФОРМИРОВАНИЯ ПУТИНА ПО СРАВНЕНИЮ С УНИЖЕНИЕМ НАШЕГО ЧЕЛОВЕЧЕСКОГО ДОСТОИНСТВА ЕГО ОККУПАЦИЕЙ ЭТО ЛУЧШИЙ ВАРИАНТ ДОВЕСТИ РОССИЮ ЧТОБЫ ОНА ПРЕВРАТИЛА ПЛАНЕТУ В РАДИОАКТИВНУЮ ПЫЛЬ И ЧТОБЫ НЕ ДОСТАЛАСЬ ОДНОЙ РОССИИ.........ГОСПОДЬ БОГ ЖЕРТВЫ ВСЕХ ВЕРОИСПОВЕДАНИЙ МИРА ГЕНОЦИДА РОССИИ УГРОЗОЙ В СЛУЧАЕ НАШЕЙ БОРЬБЫ С ЕЁ РАБСТВОМ ПРЕВРАТИТЬ НАШИ МАТЕРИКИ ПЛАНЕТЫ В РАДИАЦИОННУЮ ПЫЛЬ......... ГОСУДАРСТВА КОТОРЫЕ НЕ ПО СВОЕЙ ВОЛЕ ИМЕЮТ СТАТУС СОСЕДА РОССИИ ДОЛЖНЫ ИМЕТЬ ЛЬГОТЫ ОТ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА ЗА ВЫНУЖДЕННОЕ РАБСТВО И ЗАЩИТУ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА ОТ РОССИЙСКОГО РАБСТВА СВОЕЙ ЖИЗНЬЮ.........ГОСПОДЬ БОГ ВСЕ ЖЕРТВЫ ГЕНОЦИДА РОССИИ ТВОИ И ГОСПОДА БОГА ДЕТИ И ВНУКИ ЕДИНОГО ЧЕЛОВЕЧЕСТВА......... UA НЕМА НЕОБХІДНОСТІ ПУБЛІКУВАТИ СПИСОК ДУРИСВІТІВ ЛЖЕПРЕЗИДЕНТІВ АРХІПРОЙДИСВІТІВ І ЛЖЕГАРАНТІВ ЯКІ ХОЧУТЬ ЗДУРИТИ БОГА ВСІ І ТАК ЇХ УЖЕ ЗНАЮТЬ ІЗ СМІТНИКА ІСТОРІЇ.........ГОСПОДЬ БОГ ЖЕРТВИ ВСІХ ВІРОСПОВІДАНЬ СВІТУ ГЕНОЦИДУ ДУРИСВІТІВ ЛЖЕПРЕЗИДЕНТІВ АРХІПРОЙДИСВІТІВ ЛЖЕГАРАНТІВ ТВОЇ І ГОСПОДА БОГА ДІТИ І ВНУКИ ЄДИНОГО ЛЮДСТВА......... РОССИИ НАДО ГОТОВИТЬСЯ К ДОЛГОМУ ПЕРИОДУ РАЗЛАГАНИЯ ТРУПА РОССИИ.........ГОСПОДЬ БОГ ЖЕРТВЫ ГЕНОЦИДА РОССИИ ТВОИ И ГОСПОДА БОГА ДЕТИ И ВНУКИ ЕДИНОГО ЧЕЛОВЕЧЕСТВА......... UA ЯДЕРНА ЗБРОЯ ПОТРІБНА ВСІМ КОРІННИМ НАРОДАМ СВІТУ ЗНИЩЕННЯ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ НА ПЛАНЕТІ МОЖЛИВЕ ТІЛЬКИ ПІСЛЯ РОЗЗБРОЄННЯ ЛЖЕГАРАНТІВ КОРІННИМИ НАРОДАМИ СВІТУ ЖИТТЯ БЕЗ НЕВИННО УБІЄННОЇ ЛЮБИМОЇ ЛЮДИНИ . Н Е М О Ж Л И В Е . ЦЕ МОМЕНТ ІСТИНИ МОЖЛИВИЙ ТІЛЬКИ АПОГЕЙ МОЛИТВИ ГОСПОДА БОГА ВІЧНОСТІ І БЕЗКОНЕЧНОСТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ ВСІХ ВІРОСПОВІДАНЬ СВІТУ ТВОЇХ І ГОСПОДА БОГА ДІТЕЙ І ВНУКІВ ЄДИНОГО ЛЮДСТВА АПОГЕЙ МОЛИТВИ ВІЧНОЇ ЛЮБОВІ І РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ НЕСТЕРПНОГО БОЛЮ РОЗПАЧУ І ЖАЛЮ АПОГЕЙ МОЛИТВИ ЄДИНОГО СВІТЛА В КІНЦІ ТУНЕЛЮ ПРИРЕЧЕНОСТІ ТІЛЬКИ НА ТВІЙ РЕЗУЛЬТАТ ДЛЯ ГОСПОДА БОГА БЕЗ ЯКОГО НЕМОЖЛИВО ЗАСНУТИ.........ГОСПОДЬ БОГ ВСІ ЖЕРТВИ ГЕНОЦИДУ ТВОЇ І ГОСПОДА БОГА ДІТИ І ВНУКИ ЄДИНОГО ЛЮДСТВА......... RU ЯДЕРНОЕ ОРУЖИЕ НУЖНО ВСЕМ КОРЕННЫМ НАРОДАМ МИРА УНИЧТОЖЕНИЕ ЯДЕРНОГО ОРУЖИЯ НА ПЛАНЕТЕ ВОЗМОЖНО ТОЛЬКО ПОСЛЕ РАЗОРУЖЕНИЯ ЛЖЕГАРАНТОВ КОРЕННЫМИ НАРОДАМИ МИРА ЖИЗНЬ БЕЗ НЕВИННО УБИЕННОГО ЛЮБИМОГО ЧЕЛОВЕКА . Н Е В О З М О Ж Н А . ЭТО МОМЕНТ ИСТИНЫ ВОЗМОЖЕН ТОЛЬКО АПОГЕЙ МОЛИТВЫ ГОСПОДА БОГА ВЕЧНОСТИ И БЕСКОНЕЧНОСТИ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДА ВСЕХ ВЕРОИСПОВЕДАНИЙ МИРА ТВОИХ И ГОСПОДА БОГА ДЕТЕЙ И ВНУКОВ ЕДИНОГО ЧЕЛОВЕЧЕСТВА АПОГЕЙ МОЛИТВЫ ВЕЧНОЙ ЛЮБВИ И РЕВОЛЮЦИИ ДОСТОИНСТВА НЕСТЕРПИМОЙ БОЛИ РОЗПАЧУ И ЖАЛЮ АПОГЕЙ МОЛИТВЫ ЕДИНСТВЕННОГО СВЕТА В КОНЦЕ ТОННЕЛЯ ОБРЕЧЁННОСТИ ТОЛЬКО НА ТВОЙ РЕЗУЛЬТАТ ДЛЯ ГОСПОДА БОГА БЕЗ КОТОРОГО НЕВОЗМОЖНО УСНУТЬ.........ГОСПОДЬ БОГ ВСЕ ЖЕРТВЫ ГЕНОЦИДА ТВОИ И ГОСПОДА БОГА ДЕТИ И ВНУКИ ЕДИНОГО ЧЕЛОВЕЧЕСТВА.........
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

4768 3
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

1519
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1579
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

2716
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

2408
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

2328

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

328

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1546

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2289

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

3034
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

630
28.09.2024

Чи дозволені банани після видалення жовчного міхура? Дієтологи дають поради про особливості харчування після операції.

789
23.09.2024

Зелений чай — найпопулярніший напій, попит на який щороку зростає у всьому світі. Його виготовляють з листочків чайного дерева Камелія, які готують на пару, або обсмажують, потім пресують і сушать.

729
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

582
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

16048
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2932
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

1195
25.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

26686 1
30.09.2024

Оксана Савчук заявила, що йдеться про постанову Центральної виборчої комісії України від 20 вересня щодо впорядкування та зміни виборчих дільниць.  

1061
27.09.2024

Пропозиції Асоціації міст України до проєкту Держбюджету-2025 підтримав Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 26 вересня 2024 року.  

921 2
24.09.2024

Національна рада Швейцарії визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду. Про це повідомила пресслужба Музею Голодомору, пише Фіртка. Відповідну декларацію було схвалено у вівторок, 24 вересня, 123 голосами «за».

718