Матчем зірок та концертом івано-франківський "Ураган" відсвяткував своє 10-річчя (фото)

 

В Івано-Франківську вперше в українському футзалі відбувся матч зірок. "Ураган" до 10-річчя клубу зібрав на майданчику нинішніх та колишніх своїх зірок. Організатори перетворили цей поєдинок на справжнє свято.



Спочатку усім присутнім продемонстрували зворушливий короткий фільм про 10 років історії клубу. Далі ведучі по одному представляли учасників матчу. Зірки "Урагану" у світлі прожекторів по одному з'являлися на майданчику.



Знову ігрову футболку одягнув "гвардієць" "Урагану" Роман Ярий, рекордсмен клубу за кількістю проведених ігор - 284 матчі. Нині він є спортивним директором клубу. До Франківська повернувся і Валентин Цвєлих - найкращий бомбардир в історії клубу - 191 гол у 196 іграх за "Ураган".



Особливо тепло вболівальники привітали колоритного бразильця Сержао. Його гру, численні голи, а особливо "золотий" дубль в останньому матчі серії плей-офф з львівською "Енергією" в Івано-Франківську добре пам'ятають. За два сезони в "Урагані" Сержао провів 61 матч і забив 61 гол.



 

Незважаючи на те, що матч мав товариський характер, в манежі Коледжу фізвиховання зібралися повні трибуни глядачів. Перед самою грою лідер гурту "Гринджоли" Роман Калин виконав гімн "Урагану". Далі глядачів привітала дитяча танцювальна студія і талісман клубу Уракоша.

Команди розділилися за принципом тренерів. Одну очолив Сергій Ожегов, який тренував "Ураган" у 2003-2006 роках. Другу - діючий наставник Сергій Гупаленко. На превеликий жаль, не усі із запрошених гравців з різних причин зуміли приїхати до Івано-Франківська. Йдеться мова про Олега Іжаковського, Владислава Корнєєва, Олега Безуглого, Біро Жаде, Едуарда Кулика, Андрія Паршикова та Едуарда Ожога.



Ще троє футболістів - Кирило Ципун, Петро Шотурма і Сергій Чепорнюк нині перебувають в Таїланді, де захищають кольори збірної України на чемпіонаті світу. Тож вакантне місце у воротах команди Сергія Ожегова зайняв 19-річний голкіпер "Урагану-2" Євген Змисля.



 

У першому таймі екс-ураганівець, а нині граючий тренер "Кардинала-Рівне" Сергій Піддубний оформив хет-трик. Дублями відзначились Олександр Оліщук, Дмитро Мельниченко і Сержао. По одному голу забивали ще Роман Стрельцов, Валентин Цвєлих, Андрій Сімка, Іван Скіцко та Михайло Ткачук. Загалом гра нагадувала більше шоу для вболівальників і завершилась цілком логічною "бойовою" нічиєю - 7:7.



У перерві матчу подарунки отримали призери "ураганівської" вікторини. Переможцем конкурсу став президент фан-клубу "Ура-фан" Роман Стречковський, який отримав ексклюзивну футболку з автографами усіх учасників зіркового матчу.



 

По завершенні матчу зірок Президент "Урагану" Олександр Бубен отримав чимало подарунків для клубу від спортивних функціонерів України та Прикарпаття. Учасники зіркового матчу подарували футболку зі своїми автографами, а у відповідь отримали символічні зірочки від наймолодших "ураганівців", які роблять лише перші кроки у футзалі.




 

 

СЕРЖАО, кращий бомбардир сезону 2010/11 рр.:
- Так приємно було знову повернутися на Україну, я скучив по ній, скучив за "Ураганом". Спасибі організаторам за запрошення, це для мене можливість пригадати часи нашого чемпіонства та пограти в улюблену гру зі своїми товаришами по команді. Нещодавно я повернувся до Бразилії і поки вже не граю на професійному рівні.



Сергій ОЖЕГОВ, тренер "Урагану" 2003-2006:
- Віддаю належне Олександру Олександровичу Бубену за те свято, яке для нас організували, все було на найвищому рівні. Звичайно, що спогади про цей клуб не забуваються, проте було дуже приємно знову відчути себе частиною "Урагану". Добре, що колишні гравці мали шанс зустрітися та поспілкуватися один з одним. Щодо матчу, можу сказати, що на полі панувала дружня атмосфера, тому переживати не доводилось.


Валентин ЦВЄЛИХ, кращий бомбардир в історії "Урагану":
- Від сьогоднішнього дійства отримав масу задоволення. Я надзвичайно вдячний за запрошення, адже "Ураган" - це частина мого життя, він завжди буде в моєму серці. Наразі я не завершив свою ігрову кар'єру і зараз працюю граючим тренером в команді "Лукас" (м. Кременчук).



 

У суботу, 3 листопада, програму святкування 10-річного ювілею завершував урочистий концерт, який пройшов у облмуздрамтеатрі. У концертній залі панувала по-справжньому дружня атмосфера, адже того дня розділити радісні моменти з "Ураганом" прийшли найближчі друзі - родини спортсменів, вболівальники, палкі фани, представники влади міста та області. Одним словом, усі небайдужі до футзалу.



Високопосадовці подякували керівництву клубу за те, що НФК "Ураган" вже давно став візитівкою Прикарпаття, а також за розвиток та пропаганду спорту й здорового способу життя серед дітей. Усі присутні мали нагоду поринути в 10-річну історію клубу та побачити на власні очі всіх людей, які не покладаючи рук працюють задля розвитку франківського футзалу.



Чекали кожного щасливчика приємні сюпризи та несподівані подарунки, які підготували партнери НФК "Ураган". Своєрідною родзинкою цього шоу став ведучий - Кузьма Скрябін, який після урочистостей подарував усім ураган гарного настрою - улюблені усіма хіти.



Тож на позитиві та піснею про друзів завершився ще один святковий день івано-франківського "Урагану". Кожен переконався, що "Ураган" - це більше ніж гра.


06.11.2012 1173 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2023
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1883
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1882
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5591 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2177 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1535

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

777

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

848

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1051

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1025
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1798
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3704
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10296
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26187
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10216 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7744
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

923
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

270
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

304
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

408
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1308
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

910