Євген Гапич: То хто є рейдером у Франківських судах?

 

/data/blog/94290/16258a9e0f1a40d6d5659bd5aa6c351f.jpg

 

3 грудня в Івано-Франківському міському суді відбулася подія, яка мало кого лишила байдужим і яка жваво обговорювалася в соцмережах. На журналістів газети «Галицький кореспондент» напали невідомі у комуфляжі, як стверджують представники цього видання.

 

Нагадаємо, ПАТ «Укрсоцбанк» вимагає у Настенків (батько та син) повернути заборгованість у 14 мільйонів гривень. Кредит був взятий для розвитку ресторанного бізнесу у місті Яремче, але протягом двох років не сплачувався. Для подальшого розрахунку з банком вони передали в іпотеку станцію технічного обслуговування. Тому зараз банк намагається за рахунок боргу забрати у них цю СТО. Є і третя сторона у цій справі, Дмитрів В. – попередній власник СТО. Він стверджує, що Настенки з ним не розрахувалися, тож він є законним власником СТО, а договір іпотеки з банком вважає недійсним.

 

Проте, зупинимося на особах, які були присутні на цьому судовому засіданні і між якими стався конфлікт.

 

Юлія Лець, представник позивача ПАТ «Укрсоцбанку», юрист Юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери». 26 травня 2015 року у рамках розслідування фінансування тероризму СБУ провела обшук і виїмку документів по деяким клієнтам Unicredit Bank (ПАТ «Укрсоцбанк»), серед яких - компанія «Алєксєєв, Боярчуков та партнери». Її директором на момент обрання народним депутатом від партії «Блок Петра Порошенка» був Сергій Алексєєв. А зі статті «Два лица Сергея Алексеева, или кто подставляет депутатскую группу «УДАР»», яка розміщена на сайті Антикор за посиланням http://antikor.com.ua/articles/55354-dva_litsa_sergeja_alekseeva_ili_kto_podstavljaet_deputatskuju_gruppu_udar/print, можна багато «цікавого» дізнатися про цю юридичну фірму. Вона не тільки була представником ПАТ «Укрсоцбанку» у судах, а ще й надавала послуги з оптимізації податків ПАТ «Укрсоцбанк» (UniCredit Bank). Роман Островський, громадський активіст, також був присутній на судовому засіданні. «ПАТ «Укрсоцбанк» продав кредит Нестенків колекторській компанії «Голубе сяйво», - розповідає він, - «таким чином вона забирає у людей бізнес. Це рейдерське захоплення і не що інше. За такою схемою у приватні руки були передані десятки підприємств».

 

ТОВ «Юридична компанія «Алєксєєв, Боярчуков та партнери», код 33941270, за даними ЄДР станом на серпень 2014 року, знаходилося не в м.Києві, а у м.Вінниця та змінило назву на «Голубе Сяйво». За даними Єдиного реєстру судових рішень ТОВ «Юридична компанія «Алєксєєв, Боярчуков і партнери» за два засідання суду 17.11.2014 та 5.12.2014 у справі 902/1609/14 програло позов ТОВ «Стратегічні партнери», код 36385702 в господарському суді Вінницької області на суму 564 000 грн. Після цього, в господарському суді Вінницької області за позовом ТОВ «Стратегічні партнери» було відкрито провадження про банкрутство № 902/795/15, але рішенням від 06.07.2015 розгляд справи зупинено.

 

Лерш Дмитро («Довбуш»), представник Коломийського міськрайонного осередку «Правий сектор». В квітні 2014 року вирушив в АТО добровольцем. Був пораненим. З вересня 2014 року займається волонтерською діяльністю. Доставляє гуманітарну допомогу бійцям АТО в «горячі» точки: Пєски, Авдіївка, Дебальцево, Щастя та інші. Активний громадський діяч.

«Знаєте, коли ми їхали до директора НПП «Гуцульщини», який є незмінним директором з 2002 року і за яким тягнеться шлейф кримінальних справ, то чомусь ні у кого не виникало питання чому я у військовій формі. Коли я з своїми товаришами лазив лісами і фіксував порушення незаконної рубки лісу, то також не було питань. І загалом, ніколи ніхто не питав щодо форми. То що не сподобалося адвокату Лець?», - коментує Дмитро.

 

Олег Гоянюк, волонтер. З липня 2014 року доставляє допомогу бійцям АТО. Від Маріуполя до Станиці Луганської пролягав його шлях. І все на «передок». В перервах між поїздками – громадська діяльність. В листопаді 2015 нагороджений Міжнародною національно-патріотичною організацією «Українське козацтво» відзнакою «Волонтер року». В грудні 2015 року нагороджений відзнакою «Народний волонтер Прикарпаття» та медаллю «За заслуги перед Коломийщиною». «Я на Майдані виборював чесність, справедливість та законність. Я не буду терпіти нахабності юриста, адвоката чи судді. Я готовий вибачитися перед журналістами, але лише спочатку хай вибачиться київський юрист», - прокоментував дану подію Олег.

 

Володимир Таржинський, афганець та учасник АТО, волонтер. З липня по серпень 2014 року доставляв допомогу військовим на Сході. З серпня 2014 по вересень 2015 учасник бойових дій в зоні АТО. На даний час активний громадський діяч. Пам‘ятаєте статтю «Елітні вирубки: як НПП "Гуцульщина" забезпечує дровами косівських суддів» опубліковану на сайті Курс? Так ось, Володя Таржинський один з тих активістів, які і борються з безкарністю владників, корупцією. «А право носіння військової форми я заслужив ще в Афганістані», - розповідає Володимир, - «і в АТО я пішов добровольцем. Ми попросили журналістку не знімати нас на відео не тому, що ми в чомусь не праві, а тому, що ми не хочемо «світитися» в газетах, сайтах, на телебаченні. Бо ми їздимо в АТО, а там всяке буває.»

 

Звичайно, святих людей на землі не має, вони всі на небі. Можливо, хлопці погарячкували щодо журналісток «ГК». Проте, вони стверджують, що дівчата не показали посвідчення преси. І чесно зізнаються, що вели би себе стриманіше. Щодо справи в суді ПАТ «Укрсоцбанк» проти родини Настенків, то вони не збираються відступатися. Тим більше, що вони взнали багато «цікавого» про Юридичну компанію «Алєксєєв, Боярчуков та партнери».

 

Євген Гапич,

для Фіртки

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Звернення учасників конфлікту з журналістками "Галицького кореспондента": "Визнаємо помилкові дії та готові відшкодувати дівчатам-журналістам матеріальні та моральні збитки"

Звичайне рейдерство? або Якщо здобич опинилась в зубах хижака, він її вже не випустить


11.12.2015 Євген Гапич 1856 1
Коментарі (1)

Сергій Чирва 2015.12.12, 08:41
Ага... ага... Щось подібне є і у історії із нардепом Довбенком, який прихватизований піонертабір "МРІЯ" заставив у банк ХЕРЩАТИК, при тому, що частина вказаного майна йому не належала... Банкіри, та бізнесмєни варті одне одного... :( Але от при чому тут ДІЯЧІ ? ;)
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1013
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2412
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2056
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2090
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6345 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2383 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

258

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1070

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1057

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1322
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

199
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

537
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1995
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26438
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

493
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10397 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7937
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

482
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

342
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

487
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

566
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1509