Екстремісти чи захисники? "Силовики" франківського Майдану Хімік і Жовтень дали інтерв'ю

 

На інтерв’ю вони погодились не одразу. Казали, скоро буде прес-конференція і там – питай не хочу. Але відмовити не змогли. Може, тому, що ми знайомі вже 13 років. Тоді між нами не було бар’єра журналіст – активіст. Тоді ми всі були учасниками акції «Україна без Кучми».

 

 


Ігор Жовтуля та Михайло Бойчук – революційні «силовики» Івано-Франківська

 

Чекала їх у холі ОДА майже годину. За ці три місяці хол перетворився у «точку», куди можна просто прийти та поспілкуватися. Тут більше не питають посвідчень.

Того вечора претендент на посаду керівника управління охорони здоров’я мав співбесіду з громадою. Вони таки навчили чиновників рахуватися з собою…

Михайло Бойчук, він же Хімік – керівник охорони обласного Штабу національного спротиву. Його знають усі, хто цікавився перебігом революції у Франківську. Знають з усіх боків – і з доб­рого, і з поганого – він не намагається сподобатись, поводиться як йому треба.

Ігор Жовтуля (Жовтень) керує силовим блоком Правого сектора в області. Його знають менше. Можливо тому, що більше часу провів у Києві, а може тому, що його діяльність більше закрита. Та ще на акції «Україна без Кучми» Жовтуля був одним із небагатьох, хто спілкувався англійською з іноземними ЗМІ.

Коли Жовтень і Хімік звільнилися, ми пішли шукати в ОДА приміщення для спокійної розмови. Намагалися навіть у медпункті поговорити, але все було зайняте. Вирішили піти до кав’ярні. Зайшли в «Біле і Чорне», там біля гардеробу стояли з десяток дівчат. Кожна тримала по святковій квітці. «Зараз вони мене побачать і розбіжаться», – пожартував Хімік. Він замовив каву з молоком. Жовтень – гранатовий сік. Ми ще посміялися з того, що в нього дивна любов до гранат. «Роздягатися не буду», – наголосив Хімік, натякнувши на те, що під бушлатом автомат.

 

Говорили з обома, для зручності позначимо їх літерами: Х – Хімік, Ж – Жовтень. А почали, звісно, з автомата під одягом.

– Нормально – так ходити містом?

Х: Це не автомат, а масово-габаритний.

– Що?

Ж: Масово-габаритний макет. Колись це була бойова зброя, яку за допомогою нехитрих технічних операцій перетворили на музейний експонат, який можна вільно купити в магазині.

У ресторані ввімкнули легку музику. У Хіміка задзвонив телефон. «Буду зараз», – відповів він. Телефон того вечора дзвонив кілька разів.

– Проти кого у Франківську воюєте?

Ж: Революція – це не тільки війна. Це і забезпечення, і пересування, і фінансування, і навчання.

– Хімік – один із тих, хто активно виступив проти Дутки, Халаменди і системи, яка багато років лякала франківців. Не страшно було?

Х: Треба було підтримати людей, яким наболіла та система. Ніхто з влади не міг їм допомогти.

– Чекаєш відповіді?

Х: Знаю, що Ігор Халаменда – не та людина, яка забуває подібні речі. Тому чекаю. Інша справа – чого й коли. Але те, що маю мішень на грудях чи голові, – знаю.

– Перед представленням голови ОДА ти змусив «старих» чиновників пересісти. То була демонстрація сили?

Х: Ні. Але як може стара команда бути в центрі уваги, якщо вони працювали на антинародний режим? Вони знали, на кого працюють. А тут знову почали себе пхати на перші ролі. Це ненормально. Тому там сіли прос­ті люди, які робили революцію у Франківську, Києві, Снятині чи Коломиї.

– Нині ти сказав журналістам, що поб’єш камери, якщо вони продовжать знімати…

Х: Я хоч одну камеру розбив? Таке враження, що журналісти бачили й чули про мене лише негатив. Я просто з тих людей, які реагують прямо. Ніколи з журналістами не сварився, навпаки – підтримував, а вони деколи показують той бік нашої роботи, який не варто.

– Громада має право знати все.

Х: Є нюанси, які подаються неправильно або вирізаються іншими ЗМІ. Наприклад, я проїхався на БТРі, а російські ЗМІ зробили з цього фурор.

– А для чого ж ти їхав?

Х: Я його пригнав як транс­портний засіб. Це ж не бойова техніка.

Ж: Це перероблений БТР, з нього зняте все озброєння. Його будь-яка людина може купити та їздити так само, як Хімік.

– Але ж це лякає людей!

Ж: Лякаються ті, хто не розуміється. Лякають журналісти, яким треба сенсації. Півроку тому Хіміка ніхто б і не помітив. Бо до цього і БРДМи, і БТРи їздили по Україні, з червоно-чорним прапором чи тризубом, і ніхто з журналістів не підбігав з камерою і не ставив дурних питань.

– Зброя на руках. Що з цим?

Ж: Дійсно, після штурму СБУ багато зброї потрапило невідомо кому. Але в цьому нашої вини нема. Адже ми неодноразово просили силовиків віддати зброю тим, хто вміє нею користуватися. Ми готові були до того, що нам дадуть зброю (під паспортні дані), що буде сформоване народне ополчення. Але нас проігнорували, сказали, що тримають руки на пульсі.

– Що ви планували робити зі зброєю?

Ж: Вона мала бути в Києві, на захисті Майдану. Тому те, що сталося, я ставлю у вину силовикам. Якби вони видали умовно 1000 одиниць, наприклад, афганцям і Спілці офіцерів, і тисяча людей стала би перед Беркутом, то жодного пострілу б не пролунало. Жоден тітушка чи беркутівець не підняв би руку, щоб кинути гранату. Це був наш рецепт на перемогу.

А нині є велика ймовірність, що стволи зі Львова, Франківська, Рівного потрапили не в ті руки і можуть спливти. Наприклад, хтось розстріляє патруль ДАІ та кине червоно-чорну пов’язку з шевроном УНСО. Зрештою, це може бути машина інкасаторська чи посла іноземної держави. Одним стволом у неправильних руках можна наробити багато біди.

– Сьогодні люди приходили до мера просити захисту саме від вас.

Ж: Не від нас. Є багато тих, хто, прикриваючись Правим сектором, УНСО чи «Тризубом», робить нехороші речі. Ми, звісно, їх виловлюємо та переконуємо більше так не чинити.

– Чому відкидаєш, що це ваші?

Ж: Бо ми працюємо як структура уже 20 років. Знаємо, хто в темі, а хто ні. Хто працює, а хто хоче примазатися. Ніякої самодіяльності бути не може. Я знаю нашу кількість і якість.

– То скільки вас?

Ж: Принципово не буду казати. Навіть СБУ не знає, скільки нас.

– І всі контрольовані?

Ж: Звісно. Контрольовані, структуровані.

– Яка різницям між Правим сектором у Франківську та Києві?

Ж: У нашій області це «Тризуб» і УНСО, а на всеукраїнському рівні є ще «Патріот України», СНА, ультрас, різні козацтва, громадські організації, мисливці. До речі, ми оголосили про те, що нас цікавлять люди, в яких є легальна зброя: мисливці, спортсмени, силовики, в яких є «нагородна» зброя.

– Чому сваритеся з опозиційними нардепами?

Ж: Опозиція винна не менше. За 20 років у них були реальні шляхи все поміняти. Були можливості, інституції, держава. Але вони використали їх, щоб збагатитися. І чого добилися? Хлопці з дерев’яними щитами пішли під кулі.

Х: Вони розказують, що зустрічали на Майдані по 10 тисяч людей, але ж ми їх забезпечували транспортом! Перевізники не хотіли везти, казали, нема автобусів. Потім зізнавалися, що бояться втратити ліцензію. Я тримав дещо в руках і кажу: нащо тобі ліцензія, якщо не буде автобуса? Тоді поїхав. Це при тому, що вони везли не безкоштовно.

Ж: В оплату були закладені навіть хабарі для даішників. Це рідкісний випадок, коли корупція працювала на нас.

– Чому ваші хлопці досі закривають обличчя?

Х: Задля своєї безпеки. Були випадки, коли нашу молодь побили. До мене теж пробували, але я ж адекватно відреагую… Я не боюся.

– Тоді чому не їхав до Києва?

Х: Їхав, але це ж не помітно. Зрештою, комусь треба було працювати й тут.

– Зараз чого прагнете? Посад?

Ж: Ніколи. Думаєш, нам не пропонували? Мені пропонували ще під час «України без Кучми». Якщо коротко, то ми боремося за те, щоб поміняти цю систему.

Х: І привчити український народ жити за європейськими цінностями.

– Дуже цікаво. А конкретніше?

Ж: Типовий приклад: є студент, його мама в Італії. Вона відправляє гроші, а він замість вчитися платить за залік. І ця система влаштовує всіх. Це приклад того, що треба поламати. Бо це революція цінностей і гідності.

Х: І ми будемо ходити по установах, говорити про це.

– І лякати людей?

Ж: У Києві вбили понад 100 людей, це має лякати більше.

– Тобто зараз хабарникам є чого боятися: лікарям, викладачам…

Ж: Усім, хто останні 20 років так жив, є чого боятися.

Хлопці уже допили свої напої. Говорять чітко, впевнено, без жестикуляції. Жартую:

– Вбивати хоч не будете?

Х: Ні, попросимо привселюдно визнати, нехай люди самі дають оцінку їхнім діям. Вважаю, що українці самі ще з 1980-90-х так привчили лікарів і вчителів. А зараз, коли приходиш, то лікар робить кишеню ширшу й натякає, що туди треба щось класти. Як поклав, так і поспав у лікарні. До речі, зараз уже почали лікувати безкоштовно.

Ж: Зараз навіть даішники не беруть хабарі.

– А з кого почнете?

Ж: Це буде для всіх сюрпризом. У нас є завдання від українського народу довести справу до кінця. Тому не будемо займатися бюрократією, робитимемо роботу.

Х: І нехай люди оцінять те, що робимо. Хоча дуже важливо, як подати інформацію. Бо є «Казнить нєльзя помиловать». Де поставиш кому, так люди і зрозуміють.

 

Тетяна Соболик,

Репортер


14.03.2014 Тетяна Соболик 1754 68
Коментарі (68)

тт 2014.03.14, 10:56
гроші маю-а хто від реагує?????а гріхи є у всіх-це безперечно.
1 2014.03.14, 09:49
за мгб АК направлений на мене я можу повністю законно вистрілити з реальної зброї. необхідна оборона як вона є. так що подумай нехімік своєю колбою.
ант 2014.03.14, 09:53
таке враження що Тетяна шла не на інтервью а на побачення - зі статті чітко проглядаються її сексуальні фантазіі до хіміка ( чому журналіст не задав жодного питання про мародерства правого сектора , про купу зброї у дітей по 18-19років , про спроби кришування , про те як хімік ходив до бури домовлятись ) Чому???
до журналіста 2014.03.14, 09:59
навіщо показувати придурків і неуків як патріотів України, ця стаття це повнісінька неправда.........Хто дав їм право чинити беззаконня, їх самих треба судити за розгром СБУ, за зброю, яка зараз на руках невідомо у кого і в кого вона завтра стрілятиме, ці так звані "народні месники" справжні злочинці, яким давно пора у в"язницю. Навіщо з злочинців робити героїв вочах тисяч людей, ніхто і ніколи не пробачить попередній владі їх гріхи і знущання над Українським народом, а так само цим псевдо патріотам, які сьогодні нічим не відрізняються від того ж Захарченка чи Януковича. Ганьба.
Руся 2014.03.15, 14:01
Мужик з автоматом бігає по пустій облраді,все засекречено,купа понтів- а моєму синові повістка прийшла.Мужик в лісі пересидить,а моя дитина має йти під кулі.Геополітика-це не перед фонтаном фонтанити!!!Просрали Україну а ще з автоматом хабарників ловлять.Лице бандерівця-на плакат ГАНЬБА
V 2014.03.14, 10:04
молодці ( такі як Хімік ) смокчуть кінці , покі не пізно ліняйте з міста !
???????????????????????????? 2014.03.14, 10:18
ЧОМУ ЗУПИНИЛИСЬ НА БУРІ ???? А ДМС(ПАСПОРТНИЙ СТІЛ) КОСИТЬ З ЛЮДЕЙ В ТРИЧІ БІЛЬШЕ !!!! ЧИ ЦК ДЛЯ ВАС МАЛІ СУМИ? І ВАС НЕ ЦІКАВЛЯТЬ ????
! 2014.03.14, 10:22
Якби, не ці хлопці, то в місті все б лишилося без змін! Атак, якщо є якась проблема то вони відреагуть і допоможуть! А хто іх так дуже боіться- на злодію шапка горить, напевно , знабть чому!
АТ7777АТ 2014.03.14, 10:27
Думав я,що хлопці такі як Хімік допоможуть мені вирішити деякі питання-законним шляхом.Їм навіть не цікаво було мене слухати...Можливо треба було сотку долярів дати в знак подяки????Міша,якщо ти взявся допомагати людям-роби це відповідально.Не серйозний ти чоловік.
тт 2014.03.14, 10:45
гроші маю-а хто від реагує?????а гріхи є у всіх-це безперечно.
ХХ 2014.03.14, 10:52
Хімік вже не хімік - як мінімум доцент ))) Дістав людей ! Посрався з бандюгами ! Наплював в очі ментам ! Хімік тебе десь відстрілять за кутом ))))
тт 2014.03.14, 10:55
гроші маю-а хто від реагує?????а гріхи є у всіх-це безперечно.
Верхній сектор 2014.03.14, 11:13
вони мають хоча б середню освіту? бо мелять таку хір....ню, що стидно стає за українців. Доречі, а за що вони живуть, хто це все фінансує (хабарі гаїшникам, автобуси і т.д.)???????????????
Тізер 2014.03.14, 12:04
Хімік був у Києві, але... непомітно)))))))) Ржу. Його і справді у Києві не помітили. Пора закривати цього чи то шоу-мена чи то просто дурника з автоматом, але спочатку на психекспертизу. І взагалі - встидно дивитися на те, що робиться зараз у Франківську. Клоуни типу Поповича, Островського і Хіміка проводять якісь люстрації, рішають, хто має бути головним медиком, хто головою РДА. А вся заслуга цих "діячів" Майдану в тому, що вони голосно кричали з франківської сцени і збирали гроші, звіту про які так і не подали. Грьобаний встид.
доцент 2014.03.14, 13:00
Виродки-бандити-анархісти - проект кремля для організації контрольованого безладу в Західній Україні.
П'єтро 2014.03.14, 13:30
Скажіть мені хіба за часів Кучми, чи Яника ніхто не знав про Яроша, Хіміка, Жовтка, про їхню діяльність, та чомусь ніхто їх не затримував не саджав довічно, а ще забув про Сашу Біло-Сірого, якого як мінімум мала стратити Росія, та чомусь вони і надалі на волі, напевне потрібну роботу роблять як говорить сам хімік для картинки!!!
??? 2014.03.14, 14:06
Це не політики, а бойовики з кримінальним минулим, члени організованого злочинного угрупування! Хіба такі люди мають право говорити від імені народу? Це просто жах!Це ганьба України на весь світ і хороший аргумент для Росії з метою виправдання своїх злочинних дій!
Василь 2014.03.14, 14:21
Хімік був у Бури... Про це ніхто не говорить, але там усе полагоджено! Хіміку дзвонили підприємці ії ринку - казали, що нічого не помінялося, дальше вибивають із людей гроші. Хімік послав всіх і сказав, що і так зробив більше, ніж треба! Кажуть, що бандити навіть грошей йому дали - на "революцію"!!
??? 2014.03.14, 16:31
Цікаво за які гроші вони сільдку під горілочку під УВС бухають, і обіди з бусів влаштовують? За які гроші Хімік 20 років веде свою "боротьбу"? Та напевно за ті, що пенсіонери по селам здають із пенсії що на чорний день відкладали, чи за кремлівські, стидоба.
Вік 2014.03.14, 18:46
Що тут за ідіоти коментарі пишуть,якби не хімік і ко ,то би на майдан зброю не було звідки передати,так би відстріляли людей на майдані як зайців,потім зачистили,а остальних посадили,і привіт білорусія, писаки дома сиділи поки люди для них овоща скидали,а тепер тут воняють в коментарях.Правий Сектор забийте на троляк народ з вами.
віці 2014.03.14, 19:17
суть в тому, що сидіти в палатці під ОДА і проливати кров на майдані дві різні речі. подвились би ті хлопці за що вони життя віддали за те щоб щоб "пяний сектор" цим спекулював????
Olha 2014.03.14, 19:44
Коментувачі,як мені полегшало на душі,що ви не бидло,а розумні люди.Що і вас дістали ці бандюки.Слава Богу ,що і в Івано-Франківську є розумні люди.Я говорила з жінками і з Півдня і Сходу України.Ми прийшли до висновки,що москалі,бандери,хохли лишились в минулому столітті.Нас зараз всіх об'єднує НЕ БАЖАННЯ ЖИТИ ПІД БАНДЮКАМИ.Правда?
до ВІК 2014.03.14, 19:58
ідіот тут тільки оди це ти - тримав би Хімік своїх малокососів в руках мабуть і коментарів таких не було
до Вік 2 2014.03.14, 20:01
РИБА ЗАВЖДИ ГНИЄ З ГОЛОВИ Хімік цьому прямий приклад
Ігор 2014.03.14, 20:17
Хіба ви не знаєте хто тут поливає лайном хіміка? Це ж регіонали та їх центр тролінгу. Ними керує так звана Жанна Дутчак, член молодіжної Партії Регіонів та Удару
Roma 2014.03.14, 22:01
Про що ви говорити, під час штурму 20 лютого в Києві не було ні Правого сектору ні афганців ні самооборони... принаймні в мене таке склалося враження... а на передову кинули хлопців зі Львова які лишень приїхали не вспіли навіть на майдані побути з них зі сцени сформували три резервні сотні... і під час прориву беркутом барикади біля стелли їх кинули на передову... захищати від прориву... тому скільки погинуло львівян... Слава Героям... які не мали ніякого захисту ні зброії яку взяли під час штурму СБУ ні бронижелетів... та навіть елементарних щитів... зато зброя та броніки "Гуляють" по Франківську... Ще одне підтвердження... коли під час перемовин з ВВшниками на Грушевського, коли вони мали намір здаватися ... і хотіли гарантій від народних депутатів.. сотників.. афганців... їх там просто не було та навіть не було нікого з рацією або хоча б якимось звязком зі штабом чи самообороною... переговори проводили прості хлопці, які взявши якусь білу ганчірку пішли на переговори... потім підійшли жінки ... потім священники... і це в той час коли 8 автобусів беркуту втікли в невідомому напрямку.. ніхто їхнє пересування не відстежевав.. і вони в будь-який час могли зайти з тилу.. від Українського Дому чи від річкого вокзалу...і тим самим зачистити Грушевського .... а сили були розтягнуті на Інститутській на Хрещатику на Грушевського на Майдані... Так що робити революцію в Франківську складно!!! Треба цим особам віддати належне... скільки вони раз в Києві були... коли творилася історія... може ці б броніжелети спасли комусь життя....
Дмитро 2014.03.14, 22:06
Чому всяка школота, що начепила шеврон правого сектору і одягнула б/у уніформу з п"яного базару, має своїм писклявим голосом вказувати що кому робити??
Roma 2014.03.14, 22:35
Вибачайте, якщо кого обідив.. це суто моя думка... просто трохи тяжко згадувати.. як хлопців носили на щитах..якихось дверях і ще не знаю на чому... вони прямо на них вмирали.. а ці пацани зараз бігають по "Франківську" в броніках... їх могли б доставити до Києва до 20 лютого і може хоча б одне життя було врятоване... але вони тут виявилися потрібнішими....
Олег 2014.03.14, 23:29
Підтримую Roma на 1000%! А тепер ці ідіоти, як і тоді коли людей вбивали, продовжують бігати в броніках та з пістолетами по адміністрації, їздити на броньовиках, вибиваючи собі та своїм друзякам теплі місця. Невже за цих скотів загинула НЕБЕСНА СОТНЯ, а ще сотні чи тисячі залишились каліками, пропали безвісті?
Юзер 2014.03.15, 00:26
Це той випадок коли коментарі під статтею читати набагато цікавіше ніж саму статтю. Як підтвердження коментаря Roma скажу, що було досить боляче дивитися на те, як досить непогано екіпіровані люди в респіраторах, касках, бронежилетах, щитках та з битами бігають по місті, де немає зовсім ніякої небезпеки (хіба самі вони це ходяча небезпека), а Києві багато простих людей стояли тільки в марлевих повязках. Це стосується не тільки "хіміка", а багатьох інших франківських майданівців з їхньою логікою: "Зрештою, комусь треба було працювати й тут." Поки чесні Патріоти поїхали в Київ під кулі, ці "херої" тут захопили владу, почали інтервю роздавати прикормленим журналістикам, створювати штаби, комітети... дерибанити посади, сфери впливу... Відійду від теми цієї публікації. Чому б у люстраційний комітет області не ввести родичів загиблих на Майдані Героїв (наприклад батька Романа Гурика...), ці люди вже заплатили непомірну ціну за революцію. Вони не відступлять, не підуть домовлятися за "бабло", а спробують довести розпочате до кінця...
гість 2014.03.15, 01:02
не захисники і не екстремісти - а просто купка невдах і баранів, які сприяють Російському вторгненню і дистабілізаціі ситуаціі в місті.
гість 2014.03.15, 01:03
тут і думати нічого не треба - досить глянути на ці два тупі обличчя)
українець 2014.03.15, 01:15
хто фінансує правий сектор.чи не шахматна партія кремля.
ktdjxrby 2014.03.15, 03:04
Проект Суркова на грощі Фірташа...
турист 2014.03.15, 10:00
оголошується голосування "Франківськ без хіміка". голосуємо...
v 2014.03.15, 12:03
Франківськ без хіміка )))) я за
ВІРАСТЮК 2014.03.15, 12:16
до хіміка: давай фас на фас? подивимось який ти безсмертний)))
Таня 2014.03.15, 17:16
Про що говорити? Один скорочено "Х", інший - "Ж" - так і є...
свобода 2014.03.15, 17:21
Ситуацію мають вирішувати громада міста і області а не купка неадекватних людей
07 2014.03.15, 18:38
Два лица (тупыe)с одного ярца
НИК 2014.03.15, 19:23
ХИТРІ Ж ВИ СУКИ!! ВБИВАЄТЕ КЛИН МІЖ МАЙДАНОМ І ПС В ІФ. А МАЙЖЕ ВСІ ТАМ БУЛИ ВАХТОВИМ МЕТОДОМ, А ХТО РАНЕНИЙ СИДИТ ДОМА ІВАМ ВІДПОВІСТИ НЕ МОЖЕ. БО СЕ ЛЮДИ РОБОТИ А НЕ ЩУРІ З І-НЕТУ. ПОЧИТАВ І МОРОЗ ЙДЕ ПО ПЛЕЧИХ - НІБИ МИ В АДЄСІ. ТАК ШЕ БАГАТО ВАС ТРЕБА ДУСИТИ. СЕЙ КРИК ТУТ І ВЕДУТ ТІ, ХТО ВТРАТИЛИ ПРОПЛАЧЕНУ КАРЄРУ, АБО ЩЕ В СТРАХУ ЩО І ДО НИХ ЛЮСТАТОРИ ДОБЕРУТСІ. ТОМУ І ХОЧУТ ПОСІЯТИ НЕДОВІРУ ДО ПОПОВИЧІ, ХІМІКА І др. НАШИМ ЛЮДИМ: ПОДУМАЙТЕ, ШО БУДЕ МАТИ ПОПОВИЧ З ЛЮСТРАЦІЇ? ВІН І ДРУГІ НА БАГАТІ ПОСАДИ НЕ ЙДУТ. ВОНИ ЛИШ ВЕЛИКИХ ХАБАРНИКІВ МІНЄЮТ НА МАЛЕНЬКИХ АЛЕ СПЄЦІЯЛІСТІВ. І РОБЛІТ ДЛЯ НИХ ПРАВИЛА, АБИ ВОНИ ТРИМАЛИСІ В РАМКАХ. ВСЕ!! А КРИКУ ТУТ -ЯК НІБИ ВОНИ ВСЕ ТУТ РОЗКРАЛИ. ЛЮДИ СЕ ГОЛОВНІ ЗЛОДІЇ ТУТ І КРИЧЄТ! БО ЇХ ВДАРИЛИ ПО КИШЕНИ, А СЕ ЇМ ЩЕ ГІРШЕ ЯК СЕРПОМ ПО ЯЯХ. І БРОНІКИ ПРИЇХАЛИ СУДА ВЖЕ ПІСЛЯ 22 ЛЮТОГО. ЩИТИ ПРИ ШТУРМІ ОДА БУЛИ ЛИШ В САМООБОРОНИ СОЛОВ"Я.
ГОЛОВНИЙ ХАБАРНИК 2014.03.15, 19:37
ГОЛОВНИМИ ХАБАРНИКАМИ НАШОЇ ОБЛАСТИ Є ПРАВИЙ СЕКТОР І САМООБОРОНА !!!
СС 2014.03.15, 23:51
Перечитавши все і висновок що Соболик просто шлюшка без "Ж". А ці два клоуни не заслуговують навіть поганого слова. Просто дійсно одне Г а друге Ж схоже піда..аси.
В8 2014.03.16, 13:18
Це ж треба придурок каже, що на БТРі просто проїхався, а лякаються ті "хто не розуміє", та в цей час більшість баччачи таку машину думує про щось страшне. І правильно, решта хто розуміє - то одразу бачить як сцикло металоломом хвалиться, воно в області роботу робить, та ніодна худоба з правого сектора і батьківщини не загинула, а тільки прості люди, то де ж ви фраєра були та щей озброєні?!
СНЯТИН 2014.03.16, 13:34
Зрадник у “Батьківщині” Чому лідери демократичної партії від Снятинського округу народний депутат України Гладій В.І,депутати обласної ради,голова партії батьківщина у Снятинському районі Угрин І.М та новоспечений голова райдержадміністрації Дякур Д.Д не виключили із лав партії та не здали правоохоронцям ,а своїми діями покривають “перевертня” депутата районної ради від партії Батьківщина ГРИЦЮКА ДМИТРА Цей Хам збирав для прокурора злочинця Полежаєва О.М данину від нещасних підприємців і фермерів,які ледве виживають у цей час. Кожний фермер здавав за гектар землі 100 -400 гривень інші від обороту виробництва,без згоди мали фіксовані ставки. Банда із двох чоловік для власного збагачення створила мережу виконавців які таємно вели облік виробництва незаконного вивозу гравію і піску де кожний водій за одну ходку гравію платив 100 гривень. В разі непокори арешт майданчик був забезпечений, забирали навіть порожні машини які просто їхали по дорозі,без всяких пояснень, це і було сигналом,що Дмитру треба занести гроші. Цей злочинець прикривається ще рідним братом який працює в СБУ, не платить податків від діяльності, повідбирав чимало земель в інших фермерів ,продає в колибі підробну горілку ,не сплачує оренду плату земель які само позахоплював повикопував там ставки і вирощує рибу, ОТ ХТО ВХОДИТЬ В СНЯТИНІ В ПАРТІЮ БАТЬКІВЩИНА
художник 2014.03.16, 17:09
не потрібно паплюжити журналістку,завдяки їй ми отримали інформацію.Питання були досить зваженими і не героїзували персон, час не заставить Тетяну червоніти. Коли маєш сформовану думку, (моя практично така ж - не переконали розмови про арсенал і БТР, це ганьба нашого міста як туристичного і культурного...нами тепер маскалі дітей лякають((( той же час покаже що акції повинні бути народними - погодженими з народом,а не диверсіями з секретами
НИК 2014.03.16, 21:31
НУ ЩО.. СУДЯЧИ ПО ГАВКОТУ КОМЕНТАТОРІВ- ХАБАРНИКИ НЕ МОЖУТ ПРОСТИТИ ГЕРОЯМ БАЖАННЯ ОБІРВАТИ КАР"ЄРУ ГЕНЕРАЛАМ ХАБАРІВ, АБО НАВІТЬ СКРОМНУ РЕПЛІКУ ПОПОВИЧЄ, ЩО МОЖЕ ОЛІНІЙЧУКА ПЕРЕДАТИ В ПРОКУРАТУРУ, ТО ВИДЯЧИ КРУГОВУ ПОРУКУ БАНДИ, НА ДРУГУ РЕВОЛЮЦІЮ, ЛЮДИ ПРОСТО СТАРУ БРИГАДУ ЗЛОДІЇВ БУДУТ ВИВОДИТИ ПІД БІЛИЙ ДІМ І РОЗСТРІЛЮВАТИ. БО Ж ВИДЯТ, ЩО СИЛОВИКИ ЗЛОДІЇВ ВИПУСКАЮТ. А ТАК НЄТ ЧЄКА - НЄТ ПРАБЛЄМ. І НЕМА КРАЙНОГО. І ПРОКУРОРІВ І СУДДІВ НЕ ТРЕБА ТРИМАТИ. БО ПРОСТІ ЛЮДИ КОМЕНТІВ НЕ ПИШУТ, І НЕ ЧИТАЮТ. І КОМЕНТУВАТИ ПО РОЗСТРІЛАХ НЕ БУДЕ КОМУ. СУКИ -ЛІГАЙТЕ НА ДНО І ЙДІТ ПО ЦЕРКВАХ КАЯТИСІ, КОЛИ ЛЮДИ ЗЛІ І ОЗБРОЄНІ. А ІНАКШИ ВИ Й НЕ РОЗУМІЄТЕ. МАЙБУТНОВ УКРАЇНОВ БУДУТ КЕРУВАТИ БАНДЕРІВЦІ І ГЕНЕРАЛИ, А БІЗНЕСМЕНИ БУДУТ ЛИШ ПЛАТИТИ ПОДАТКИ.
ff 2014.03.16, 22:58
Я дуже радий, що ярош буде висуватись на президента. Сподіваюсь, що після отримання ним закономірного 1 відсотку, місцеві гопники теж трішки попустяться, бо на цей цирк вже дивитись нема змоги.
Франко 2014.03.17, 09:53
1. З правого Сектору є загиблий, один з перших - Жизневський. Багато є ранених 2. Більшість Правого сектору були в Києві з перших і до останніх днів,як і ви що тут слиною бризгаєте 3. Хто мішає вам зібратися і теж піти до голови чи сільської ради чи хто вам не подобається і пояснити,що він не має так робити і має лишити посаду? Ви такі сильні діячі лиш за компом. Може не все,що робить Хімік, є правильним чи адекватним,але робить. Підіть і ви зробіть,а потім судіть. 4. Чим вони живуть і хто за освітою, в статті пише. Можете почитати статтю спершу,а потім коменти писати. 5. Сашко Білий,я і частина Правого Сектору сиділи за Кучми, бо виступили проти нього, коли більшість просто вдома за столом бідкалися як то погано живеться
г. Одеса 2014.03.17, 16:49
Как сказали бы в Одессе про Химика кто в Конотопе первый парень, тот в Одессе (Франеке) еле еле поц!!! Пора бидлу знать свое место у корыта.
Химику 2014.03.17, 16:53
Если на пуле написано твое имя ты от нее не куда не убежишь. Много разным людям насрал дружище. Теперь ты сам не знаеш от кого получиш ответку. Думать надо было раньше!!! Думаю сам Анус в этом заинтересован. Он не раз уже это по пьяне ляпал своим собутыльникам.
проблема 2014.03.17, 18:09
в тому,що Саша Б.провокатор і сиксот.Всі хто сиділи за Кучми- завербовані.Вони ведуть себе як бидлота,щоб в Москві було що показувати.Задумайтеся діти.ПР.сектор перейшов межу
dmyter 2014.03.17, 20:30
Хлопці! Анушкевичуса на броню і прокатати містом з 8 години до 17,робочий день!А тоді може громада вас привітає!!! Доведіть що ви з містом,
люди! 2014.03.18, 00:01
давайте заправимо Хіміку БТР і відправимо у Крим
питання 2014.03.18, 13:52
гобліну dmyt. до чого тут Анушкевичус? ти дурачино заблукав?Яйця не грій,а сам сідай на БТР,записуйся в армію,включи мізки.Хлопці переходять межі.Я як ГРОМАДА МІСТА проти того,щоб такі люди бігали по місту зі зброєю,а моїх дітей посилають в Донецьк
12345 2014.03.18, 14:16
що не кажіть, а хлопці з Правого сектору та на наш улюбленець Хімік - герої, які ніколи не зрадять Україну, на відміну від нинішньої псевдовлади. Хіміка - губернатором, він і так в області більше керує як Троценко. Слава Україні.
Чекаємо 2014.03.19, 20:22
Підтримую 12345
?? 2014.03.20, 02:46
крувати тепер у спокійному франківську можуть всі. але щось я цього "Х" в києві небачив. має автомат і бтр то чо в крим неїде
Narsud 2014.03.27, 17:46
ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ХОЧЕ ЗНАТИ: ЧОМУ ТАК НІЧОГО І НЕ ЗМІНИЛОСЬ НА ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПРОДУКТОВОМУ БАЗАРІ ДЕ “сектор”ХІМІКа З САМООБОРОНОЮ “ПОМАЛЮВАЛИСЬ” нібито змінюючи РЕГІОНАЛІВСЬКУ ВЛАДУ – ЖУЛІКА ДЕПУТАТА-РЕГІОНАЛА ХАЛАМЕНДИ (або Бури)??????????? ЗАМІСТЬ БУРИ ГРОШІ З БАЗАРУ ДЛЯ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ і далі УСПІШНО ЗДИРАЄ ЙОГО ЖІНКА?????????????? ОТ І вам “ГЕРОЙ” Хімік Хто не був у боях на Майдані - не має морального права сьогодні керувати в тилу. ЖОВТНЯ- ЦЕ НЕ СТОСУЄТЬСЯ
гість 2014.03.14, 09:53
правильно, хтось має наводити лад з цими хабарниками, молодці
ш.холмс 2014.03.14, 09:54
хто вони за освітою? за професією? з чого живуть професійні революціонери?
1235 2014.03.14, 09:58
Хімік іди ловити педофілів більше пользи буде )))))
Угу 2014.03.14, 10:33
Самоправство - це злочин. Особи, які здійснюють самоправство вважаються злочинцями. Уся ця махновщина не принесе жодного позитиву. Жодного! Вказані неуки нічим не кращі тих, які в Донецьку побили мітингарів. Це одного поля ягоди. Вони демонструють в ІФ що вони воюють. Це потягне за собою відповідні настрої у інших і рано чи пізно їм дадуть в заслужене місце. питання не в їх покаранні, питання в тому , що на таких от надивляться інші і тоді ніхто це вже не зупинить. А ці залізуть назад в свою щілину, звідки вилізли, а нам в усьому цьому багні що вони натворять - жити.
правда 2014.03.14, 10:32
Порядній,чесній людині нічого боятися!Революцію в "білих рукавичках" не зробиш!!!
тт 2014.03.14, 10:29
та не реагують вони і не допомагають-не бреши вже
анонім 2014.03.14, 10:39
маєш багато грошей - хлопці відреагують )))) ШАНОВНОМУ (!) хто без гріха - хай перший кине в мене камінь
Точно 2014.03.17, 11:23
ГОЛОВНІ ЗЛОЧИНЦІ І ХАБАРНИКИ - ЦЕ ТІ ХТО ЗАРАЗ НАЙГОЛОСНІШЕ КРИЧАТЬ ПРО ТЕ, ЩО ТРЕБА ІНШИХ БИТИ. АБИ ПОВИБИВАТИ СОБІ ТЕПЛЕНЬКІ МІСЦЯ І ХЛІБНІ ПОСАДКИ. ВОНИ В ЖИТТЮ НІЧОГО НЕ ЗРОБИЛИ САМІ А ТЕПЕР НАХРАПОМ НАМАГАЮТЬСЯ СОБІ ВИБИТИ БІЛЬШУ ПОРЦІЮ. ЯК ТІ ПСЮКИ У ДВОРОВОЮ СУ*ЧКИ ВІДБИРАЮТЬ СОБІ МОЛОКО У ІНШИХ - СЛАБШИХ. ЯКИЙ В фРАНКІВСЬКУ МАЙДАН???? ЩО ЦЕ ТАКЕ? БІЛЯ БАБИ СВОЄЇ СПАЛО, ЦИЦКУ СМОКТАЛО. ВИЙШЛО В МІСТО ПОГОРЛОПАНИЛО І НАЗАД В ТЕПЛЕ ЛІЖКО. ЦІ КРИКУНИ НЕ МАЮТЬ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ЗМІН В НАШІЙ ДЕРЖАВІ. ВОНИ ПРИСТОСУВАНЦІ, ВОНИ ВИЛІЗЛИ З БАГНА НА ХВИЛІ КУЛЬТУРНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ ЯКА МАЛА МІСЦЕ. РЕВОЛЮЦІЮ ПОЧАЛИ ІНТЕЛЕГЕНТИ А ЗАРАЗ НЕЮ НАМАГАЮТЬСЯСКОРИСТАТИСЬ НАВОЛОЧ. ЯКА ПІД ГАСЛОМ ЛЮСТРАЦІЙ ЛІЗЕ У ВЛАДУ. ТРЕБА БУЛО ВЧИТИСЬ В ШКОЛІ А НЕ КУРИТИ НА КУРІЛКАХ. зУПИНІТЬ ЦЕЙ БАНДИТИЗМ АБО НАСЛІДКИ ЦЬОГО БУДУТЬ НАБАГАТО ГІРШІ.
гість 2014.03.20, 13:53
З Хіміка получився би нормальний керівник, я бачила як він організовав захоплення УМВС, СБУ, ринку та інші. Він національний герой, таких до влади.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

971
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

789
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1904
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3260
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2559
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2550

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

253

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

738

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

696

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1621
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

367
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

703
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

621
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

359
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

387
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27047
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

848
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19685
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

437
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

403
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

737
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1353 4