10 замків з привидами (фото)

 

Скрип підлоги, відкриття дверей, дивні шуми. Хто… там? Тиша. Це, напевно, просто вітер. Багатьом людям все ж доводилося відвідувати замки чи старовинні особняки, від перебування в яких по спині біжать мурахи. Можливо, це через їх готичну чарівність або атмосферу, яка переносить відвідувачів у часи лицарів і дам, середньовічних драм і слави, яка вже давно стала історією. Може бути, це через трагічні історії колишніх жителів замків, зображених на численних портретах, що висять на стінах залів.

10 замків з привидами

Причини історій про привидів можуть бути різними. Можливо, у стінах деяких замків і старих маєтків все ж сталося щось таке, що налякало жителів і гостей. Але якщо подивитися правді в очі, то більшості з нас просто хочеться, щоб у тому чи іншому замку були привиди. Секретні ходи, підземелля, таємні кімнати, старовинна, холодна, темна атмосфера — цього вже достатньо для того, щоб налякати більшість відвідувачів. Пропонуємо огляд замків зі старими добрими привидами.

10. Замок Варвік, Англія

10 замків з привидами

Замок Варвік, Англія

Побудований в 11 столітті Вільгельмом Завойовником, замок Варвік побачив більше боїв, ніж будь-який інший замок в Європі. Напевно, всі його зали без виключення просякнуті духом насильства і війни. Найбільш відвідувана туристами частина замку — вежа з привидом і будинок з привидом сера Фулк Ґревілла, якого в 1628 році вбив його власний слуга. Кажуть, що власник будинку пізно ввечері матеріалізується з портрета, який висить на стіні у вежі. Підземелля — це ще одне страшне місце. Багато відвідувачі скаржаться на нудоту і запаморочення при одному дотику до іржавих гратів і знаряддям тортур.

9. Пред’ямський замок, Словенія

10 замків з привидами

Пред’ямський замок, Словенія

Пред’ямський замок був побудований в гірській печері в 1274 році. Його могутня фортеця витримала численні запеклі бої. Використовувалась вона, як у оборонних, так і наступальних цілях, але в результаті серій тривалих облог і землетрусу в 14-15 століттях була зруйнована. У 1567 році замок був відновлений разом з численними секретними тунелями та проходами, які, як кажуть, часто відвідують привиди багатьох загиблих воїнів, тому періодично там можна почути таємничі кроки і шуми.

8. Замок Драгсхольм, Данія

10 замків з привидами

Замок Драгсхольм, Данія

Побудований наприкінці 12-го століття замок Драгсхольм в даний час використовується в якості розкішного готелю. Але по-справжньому відомим він став завдяки 100 примарам, які щоночі блукають коридорами. Три з них навіть відомі: Сіра Леді, Леді в білому і граф Босвель. У замку є сумна легенда про те, що дама в білому закохалася в селянина. Її батько дізнався про їхні романтичні стосунки і замкнув її в кімнаті. Після цього її ніколи ніхто не бачив. У 1930-х роках працівники відновлювали крило замку і знайшли скелет молодої жінки в білій сукні, замуровану всередині стіни. Що стосується графа Босвела, то в 16 столітті він був поміщений у в’язницю замку, де і помер. Сіра Леді вс своє життя працювала покоївкою в готелі. Після смерті вона так і не змогла покинути замок, тому кожен раз повертається, щоб перевірити, чи все гаразд.

7. Замок Ліп, Ірландія

10 замків з привидами

Замок Ліп, Ірландія

Один із замків, що полюбився привидам, вважається замок Ліп в Ірландії. У його каплиці дуже цікава історія. Саме в ній у 1532 році власник замку мечем убив свого брата-священика, тому привид останнього досі блукає в каплиці, яку називають «кривавою». Підземелля має кілька власних жахливих історій. В ній була висока стеля з люком, через яку заарештованих скидали вниз, на дно підземелля, вистелене численними шипами. Ще одним проявом чогось потойбічного є істота приблизно такого ж розміру, як вівця з людським обличчям і чорними западинами замість очей. При появі привида можна відчути жахливий запах гниття плоті.

6. Замок Гоуска, Чехія

10 замків з привидами

Замок Гоуска, Чехія

В лісах, на північ від Праги, є дивовижний замок. Це оборонна споруда, але воно не пережила жодного нападу. У замку є також безголовий привид чорного коня і жінки, яка часто дивиться в вікно. Легенда свідчить, що колись на цьому місці була бездонна яма, звідки вилітали крилаті істоти, наполовину люди, наполовину монстри. В 13 столітті чеські правителі вирішили закрити яму, яку вони називали «вхід в пекло». Для цього і побудували замок. Однак до цього декількох солдат опустили в яму з допомогою мотузки. Опинившись там, перший солдат скрикнув, а коли його витягли, то виявилося, що він постарів на 30 років і помер кілька днів по тому. У 1930-х роках, замок Гоуска привернув увагу Адольфа Гітлера. Нацисти використовували його, щоб виконати ряд окультних експериментів. Тут було знайдено кілька трупів гітлерівських солдатів, які, швидше за все, були піддані тортурам і страчені. Кажуть, що знайшли навіть скелети неземних створінь.

5. Замок Мушам, Австрія

10 замків з привидами

Замок Мушам, Австрія

Чудовий приклад австрійської архітектури, а також джерело історій про привидів. Побудований в 12 столітті замок Мушам ще відомий як Замок відьом. Колись ця будівля була місцем найкривавіших судів над відьмами. В 1675-1687 рр. тисячі жінок були засуджені за чаклунство і страчені. Їх піддали тортурам і стратили, обезголовивши в стінах замку. Ось тому більшість з них і після смерті продовжує бродити по залах. Крім того, замок Мушам також вважається лігвом перевертня. У 19 столітті поруч з ним знайшли покалічені трупи великої рогатої худоби і оленів. Як наслідок, деяких жителів Moosham засудили і посадили у в’язницю як перевертнів.

4. Замок Бріссак, Франція

10 замків з привидами

Замок Бріссак, Франція

Шато де Бріссак — самий високий замок у Франції, в ньому сім поверхів. Розташований він в самому серці мальовничої долини Луари, це один з найбільш часто відвідуваних замків у світі. В 11-му столітті власником садиби був Жак де Брезе. Його дружина Шарлотта, завела роман з молодою людиною, а для своїх романтичних зустрічей вони використовували спальню поруч з кімнатою чоловіка. Щоночі той чув їх пристрасні стогони, поки двоє закоханих таємничо зникли. Можливо, обдурений чоловік мав безпосереднє причастя до їх зникнення, але не вдалося повністю позбавитися від закоханої парочки. Кожну ніч він як і раніше чув їхні стогони, поки не зійшов з розуму і втік із замку. Кажуть, що звуки їх пристрасті можна почути і сьогодні, з ночі і до самого ранку.

3. Единбурзький замок у Шотландії

10 замків з привидами

Единбурзький замок у Шотландії

Побудований у 12 столітті Единбурзький замок — одне з тих місць, де всі невіруючі, ледве ступивши на поріг, стають віруючими. Побудований на місці згаслого вулкана він є символом усіх шотландських замків. У цьому місці дуже часто виявляються різні паранормальні явища. Багато відвідувачі бачать примарні фігури. Часто бачать, як Леді Гламіс блукає по темних залах. Вона була звинувачена в чаклунстві і спалена на багатті в 1537 році. З 1650 року по замку блукає ще й привид без голови. Тут є також привид волинщика, старого в шкіряному фартусі і навіть привид собаки, яка скаче навколо кладовища. А з підземелля все ще лунають стогони французьких в’язнів під час Семирічної війни.

2. Замок Чілінгем, Англія

10 замків з привидами

Замок Чілінгем, Англія

Англійський замок Чілінгем в Нортумберленді дуже популярний серед туристів, хоча це неймовірно похмуре місце. Тут панувала смерть. Джон Сейдж працював катом протягом трьох років в підземеллях замку. Кажуть, що кожний тиждень в них катували близько 50 шотландців. Досі ночами можна почути, як Джон Сейдж перетягує трупи. Інший відомий привид замку — це Синій хлопчик, якого також називають Світлим хлопчиком. Він часто відвідує Рожеву Кімнату. Ось такі яскраві кольори можуть бути і в примарних історіях! Гості повідомили, що почувши довгий голосний плач, вони побачили сині спалахи світла над ліжком. Після тривалого ремонту були виявлені тіла чоловіка і хлопчика, замуровані в триметрову цегляну стіну.

1. Замок Беррі Померой, Англія

10 замків з привидами

Замок Беррі Померой, Англія

Прогулюючись недалеко від руїн замку Беррі Померой, можна зустріти Блакитну Леді, яка заманює всіх у вежу, де вони зустрічають свою смерть. Це привид дочки Нормана — господаря замку, яка була зґвалтована власним батьком. В результаті інцесту на світ з’явилася дитина, яку потім батько задушив. Деякі кажуть, що дівчина сама вбила дитину. Її привид все ще бродить в замку і біля нього, і вважається ознакою смерті. Вона — не єдиний привид. Біла Леді, як вважають — привид Маргарет Померой, яку замкнула ревнива сестра Елеонора і залишила помирати від голоду. Обидві сестри були закохані в одного парубка.

 

cikavosti.com


24.06.2014 5265 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1122
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2481
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2088
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2137
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6459 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2421 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

293

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1118

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1143

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1359
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

242
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

563
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2028
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26480
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

527
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10429 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7972
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

508
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

372
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

522
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

596
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1545