Опозиція таки об’єдналася?

 

Сьогодні в Києві з нагоди Дня Соборності та Свободи відбувся мітинг прихильників опозиційних політичних сил, на якому лідери партій підписали угоду про спільні дії на майбутніх виборах до Верховної Ради України.

 

Таким чином опозиційні сили домовились сформувати єдиний список кандидатів в народні депутати по мажоритарних округах.

 

Пропонуємо вашій увазі текст угоди.

 

"Ми, представники українських опозиційних демократичних політичних партій:
враховуючи увесь досвід українського державотворення та усвідомлюючи високу відповідальність перед українським народом,


відстоюючи необхідність повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту і можливостей для самореалізації кожної людини,


наголошуючи на потребі повноцінного забезпечення європейських стандартів свобод і прав громадян та вимагаючи припинити політичні репресії і звільнити лідерів опозиційних партій – Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів,


захищаючи конституційне право громадян України на формування органів влади, отже – на вільні і чесні вибори,
у День Соборності України проголошуємо наступне:


Повноцінна реалізація політичних та соціальних прав громадян України неможлива без усунення правлячого режиму Януковича. Вибори до Верховної Ради України у жовтні 2012 року дають нам реальну можливість зробити це конституційним шляхом.


Задля повалення антинародного режиму та відновлення справжнього народовладдя – уповноважені представники політичних партій, що входять до Комітету опору диктатурі, пріоритетним завданням на 2012 рік визначають утворення більшості у Верховній Раді України, яка буде спроможна зупинити узурпацію влади, забезпечити захист прав та свобод громадян, відновити європейську інтеграцію, наблизити життя українців до європейських політичних і соціальних стандартів.


З цією метою опозиційні політичні партії виступають як Об’єднана опозиція та здійснюють спільні дії на загальнонаціональному та місцевому рівнях:


- узгоджують спільні політичні принципи та підходи, з якими виступають на парламентських виборах 2012 року;


- здійснюють скоординовані дії, спрямовані на забезпечення підготовки і проведення чесних виборів народних депутатів України, встановлення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян. Йдеться, зокрема, і про погодження кандидатур членів окружних і дільничних виборчих комісій, спостерігачів, та забезпечення їхньої ефективної роботи;


- формують єдиний список кандидатів у народні депутати України, які балотуватимуться у мажоритарних округах, за принципом – один округ – один кандидат від Об’єднаної опозиції. Визнають базовими вимогами до кандидатів порядність, принциповість, фаховість, громадський авторитет та бездоганну репутацію;


- після перемоги на виборах у 2012 році Об’єднана опозиція утворює парламентську більшість та розпочинає процес формування нової української влади.


Лідери політичних партій – учасниць угоди зобов’язуються забезпечити її безумовне виконання.


Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для Об’єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють. Тому ми відмовляємось від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між усіма опозиційними політичними силами.


З метою консолідації демократичних сил і уникнення розпорошення голосів виборців, закликаємо всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича, підтримати нашу ініціативу та діяти спільно.


Тільки разом ми зможемо досягти спільної мети – побудувати справедливу та заможну країну!"


22.01.2012 2239 13
Коментарі (13)

Оксані 2012.01.22, 22:45
Так, ціна на газ була 250 ...на один рік, а договір підписаний на 10. А тих 300% штрафу, якщо не вибереш визначену кількість газу ? Ну досить вже, осточортіло.
Пес 2012.01.22, 17:50
Понти. Не вірю. Політика - це не об'єднання, а роз'днання. І війна за гроші. Гімно все.
Патріот 2012.01.22, 18:56
ПЕС: ні, не завжди так. В даному випадку, не гімно. Від нашого вибору стане ясно, чи будемо далі тупою бидломасою байдужих противсіхів, чи станемо українською державою з демократичним напрямком розвитку.
Думи мої! і тільки... 2012.01.22, 19:50
Правда і реальність в тому,що цей підбір(набір)козачків,які дуже сильно пруться в народні депутати, нічого доброго вже не зроблять.Вони не люблять свій народ і свою державу.Дивуюся з наших людей,як можна вірити знову ОПОЗИЦІЇ,знову на чоло треба клеїти,тепер вже двох героїв.ВОНА-побудувала УКРАЇНУ для себе і своєї доньки, другий ще не допив пива в Німечині.Сміх і Гріх з тої АПАЗИЦІЇ,ми ще хочемо другої серії РОЗБУДОВИ УКРАЇНИ.Самі собі брешуть,самі тим і тішаться...,бо знають народ добрий,знов повірить...,а ЖАЛЬ.
Oxana 2012.01.22, 20:08
Януковичу відразу після помаранчевої революції. За ти два роки що Юля була прем"єром, Ющенко навмисне ветував усі закони уряду, Нац.банк, підконтрольний Ющенку, обезцінив гривню. Коли Тимошенко підписувала угоду про газ, в екстремальних умовах коли Росія припинила нам і Європі газопостачання, президент Ющенко катався на лижах в Буковелі. Ціна на газ в договорі 250 доларів, якщо ви забули, а не 400 як нам вішає на вуха влада. Це ціна найнижча в Європі крім Білорусії. Але наш тупий народ ковтає все, що чує в брехливих залежних ЗМІ. Люди, включіть розум! Не будьте противсіхами, інакше нами і далі буде керувати тупмй і недалекий двічі несудимий ХАМ.
Oxana 2012.01.22, 20:10
пропав початок тексту: Не треба все на Тимошенко валити. Проти неї працювала вся система. ПРЕЗИДЕНТОМ був Ющенко а не Тимошенко!!! ПРЕМ"Єром був ЯНУКОВИЧ і Єхануров! Згадали?!
ха-ха 2012.01.22, 22:49
На жаль, одні дохірархи обєднюються проти інших... А простий люд і надалі бідуватиме, адже справжні сини нації народжуються з народу, а не з бізнес-структур чи жидомасонських кишень.
Cпокій 2012.01.22, 23:01
Бютолобим варто приймати галоперідол. Слово "противсіхи" придумали п.дароподібні парафіяни турчинова для означення людей, котрі не згодні більше виносити на своєму горбі на владний Олімп потвор, з котрих капає кров убивць і лайно казнокрадів. Здохніть, угодовці обох демонів. Слава Україні! Україні без вас.
Oxana 2012.01.22, 23:28
Так, ви праві, "простий люд" буде і далі бідувати. Як в прислівї" Чого бідний - бо дурний. А чого дурний - бо бідний.". Тільки бідність наша не матеріальна, а духовна. Більшість люду у нас противсіхи, і тому нами і далі буде керувати зек, судимий за згвалтування і розбій. А простий люд буде сидіти в хаті за монітором, щось жувати і мУкати, як їм зле. Яка би не була Тимошенко, я її не ідеалізую. Але сповідує демократичні цінності, її поважають в Європі і в світі. Яка б не була, але на фоні ЗЕКА справді виглядає ангелом :)) На відміну від януковича, тисячі гектарів землі не привласнила, межигір"я не прихватизувала, золотими унітазами не користувалася, вертольоти не купувала, по 150 тисяч доларів щодня з бюджету (наших з вами податків!) на кожен день!!! своєї діяльності не витрачала. А це, до речі, офіційна озвучена цифра витрат на забезпечення одного дня діяльності Януковича. І "Батьківщина" - єдина справжня опозиційна сила, яка здатна скинути донецьку банду від влади. Один мій знайомий з Донецька, депутат Донецької! обласної ради, визнав, що кращого антикризового менеджера ніж Тимошенко, в Україні нема. Але.. ПР з допомогою Ющенка застосували дуже примітивну технологію ПРОТИ ВСІХ, яка в нас подіяла, але ніколи б не спрацювала в жодній нормальній цивілізованій країні. І маємо те що маємо. Противсіхи "злили" Україну :( Тому що....читайте спочатку :(
Oxana 2012.01.22, 23:33
до спокою: примате недорозвинений, здохни сам, і в нашій країні стане на одного ідіота менше.
Спокій 2012.01.23, 01:49
Охахаханко, злосць шкодзє пєнькносьці, а бютофанство дорівнює добровільному видаленню мозку, що на Вашому прикладі добре видно. Можу виділити Вашій "демократичній" багіні півкіля вареної ковбаси за умови, якщо Ви особисто завезете їй на зону, бо то ж - не в інеті киздіти, правда?
Oxana 2012.01.23, 10:55
Рагулю, примітивно :)) Ти хамиш тут, бо нездатний вести дискусію, в силу своєї бикуватості, слабоумкості і деградованості. Нормальні люди пояснюють свою позицію аргументовано і культурно.
Cпокій 2012.01.23, 11:41
Саме так, нормальні люди незнайомцям не тикають і на особисті образи не переходять. А тепер почитайте свої дописи, адресовані мені і засоромтесь, якщо іще вмієте.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1102
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

908
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2035
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3421
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2639
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2637

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

378

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

816

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

775

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1745
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

556
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

466
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

816
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1134
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

477
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

472
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27149
05.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19768
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

149
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

527
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

480
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

811