Зеленський представив план перемоги у війні: як відреагували українці в соцмережах

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді представив план перемоги.

Основні пункти плану перемоги Зеленський представив у Раді 16 жовтня, пише Фіртка.

Так, Президент оголосив наступні пункти:

  • запрошення України в НАТО. Це стане "свідченням рішучості" і покаже, як партнери бачать Україну;
  • зміцнення української оборони. Пункт включає операції у визначених місцях, щоб не допустити буферних зон на території України; виведення ППО, спільне з партнерами збиття російської авіації, розширення використання українських дронів і ракет та зняття обмеження на використання зброї; доступ до розвідданих партнерів;
  • стримування. Пункт передбачає розміщення комплексного неядерного пакета стримування, який захистить від агресії Росії й звузить її можливості;
  • розвиток стратегічно-економічного потенціалу України та посилення санкцій;
  • після закінчення війни українські військові можуть застосовувати свій досвід для зміцнення оборони НАТО та Європи. Контингент США зможуть замінити українські військові.

Зеленський заявив, якщо все "буде йти по плану", то війну можна закінчити до кінця наступного року.

План закінчення війни викликав жваве обговорення у соціальних мережах.

Українці розділились на кілька таборів: одні — підтримують рішення влади, інші — поставились до нього критично, чимало — іронізують з заяви Зеленського.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також: 

Беззаконня росіян, викрадення людей та мародерство: історія херсонки, яка пережила окупацію та оселилась в Івано-Франківську (ФОТО)

Війна: як пережити смерть рідних


Коментарі (1)

багато слів 2024.10.16, 18:26

Олег Симороз притомно сказав.

Коментувати тут нічого насправді. Але вставлю і свої "пять гривень".

Так щоб не образити почуття Зеленського, бо він попри всі мінусища (і Порошенко робив би те саме в плані бусифікації, і Тягнибок схоже), все таки президент і корисне робить домагаючись зброї, і й так під загрозою - Путін з ним не говорити зібрався зовсім і взагалі не вважає за суперника.

Але вийшов би Зеленський на свіже повітря з тих зустрічей тільки з охороною без радників усяких, і раціон поміняв - може що підливають в чай одурманюче ті ж радники.

Бо це не план перемоги. Це і не план і не про перемогу.

Якщо коротко то "план перемоги" Зеленського: "США, надуйте мені щоки, щоб росія почала боятись і поговорила зі мною".

"В НАТО колись" - це не план.

"Розміщення неядерних сил стримування в Україні" в обмін на "ресурси народу уран, титат і інші рідкоземельні" - більше схоже на план, але нералістично насправді. Ну не підуть американці на розміщення елементів протиядерних ядерних сил щоб в разі атаки росії рахувалось ядерним нападом на США. Навряд варто вважати американців дурними яких можна бусифікувати "бо винні". І розкидатись надрами під час війни - ризиковано для США, бо це непостійна угода ризикована буде хоч і задарма їм б Зеленський віддавав.

"Ми не наївні" - дубль два: "я не лох". Коли першого разу росія і ті хто в Україні зробили з Зеленського лоха - поки він возився і вірив в якісь розведення, посварився з українцями на цьому, путін докльопував ракети і танки після того як повзривав склади Порошенкові і той нічого не робив, зайшов в Білорусію підготувався і 24 лютого 2022 вдарив мало не вбивши всіх Зеленських заразом. І коли українцям стихійно вдалось зупинити бліцкриг росіян чим врятували життя і самого Зеленського - після Бучі Зеленський собі закон напамять написав: "ніяких переговорів з Росією". Потім... уточнив "не з цією владою на росії", тепер уже ... "можна і погаваріть".

Типу "ми знаємо що це шулер", але давайте зігаєм щераз - "тільки от цього разу щоб чесно", а американці нехай "в рукава дивитись мають і з пістолетом стояти". Угу...

Тому можна цей "план перемоги" відірваний від життя бусифікованої країни забути. Це відволікання уваги від процесу виснаження українців для того щоб здались.

План реальний про перемогу - це наприклад поза законом всі торгові порти Росії і припинення повністю транзиту нафти і газу в тому числі і через Україну. Опускання ціни нафти, наприклад, до 30 дол за барель. Оголошення всіх банків росії поза законом і хто з ними співпрацює. 5000 тисяч артсистем і мілйьон снарядів через два місяці щоб піхота вічно не плакала "немає людей". Вступ у НАТО одразу після війни і початок голосування про це пармламентами країн НАТО наступного місяця. Ось це з термінами і пунктами результати яких можна оцінити - це міг би бути план. А те що оголошено Зеленським - нереалістичне і з ціллю "погаваріть" що не відовідає слову "перемога". Але оскільки це і не план ніякий, то ж пофіг.

11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

1619 4
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

2017
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

6170 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

2457
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

2193
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

3427

Ігор Шолтис — військовослужбовець батальйону "Нахтіґаль", брав участь у боях на Сході України, у Пісках Донецької області отримав важке поранення. Свій бойовий шлях розпочав ще у 2014 році, а після поранення вдруге повернувся на фронт уже під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.  

243

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

856

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1998

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2758
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

520
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

645
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

1231
16.10.2024

В Україні набув чинності закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" № 3894-IX, який передбачає припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.    

386
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

34099
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

1004
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

1118
15.10.2024

Улюблений дует мільйонів та різних поколінь українців знову виступить разом на сцені. 20 жовтня легенди української естради – Іво Бобул і Лілія Сандулеса — виступлять із двома концертами у Драмтеатрі.  

589
16.10.2024

Очікують на покращення діяльності — 9% мешканців заходу. Про погіршення діяльності сказали 6% мешканців західних регіонів.  

179
14.10.2024

Серед мешканців заходу довіра до президента України Володимира Зеленського залишається на рівні 58%.

860
11.10.2024

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про збільшення податків.  

818
09.10.2024

Верховна Рада 9 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону мобілізації обмежено придатних віком до 25 років.  

589