За новим сценарієм: ДТЕК Західенерго знову тисне на працівників комплексу спортивних споруд БуТЕС

Сьогодні на засіданні комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади заслухали звернення колективу комбінату спортивних споруд Бурштинської ТЕС.

 

Голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький розповів про цькування, які почались після того, як керівник комплексу спортивних споруд Мирослав Лотоцький під час зустрічі з колективом зробив зауваження гендиректору ДТЕК Сергію Куриленко за спілкування російською мовою.

 

«Суть у тому, що всім виплачують зарплату, а комбінату спортивних споруд ні. І намагались перевести його (комбінат – ред.) в Агенство міського економічного розвитку. Тобто забрати його від профкому без згоди людей. Питання по передачі нас АМЕРУ, дякуючи міському голові та ОДА, ми закрили.

Зараз  у них (ДТЕК – ред.) нова ідея - вони хочуть знову від нас забрати і перевести до себе на станцію. Вони створили клон – такий самий комбінат спортивних споруд при станції. Тобто, якщо дивитись по закону про дискримінацію, то цей структурний підрозділ при станції має пройти антидискримінаційну експертизу. Тому що, якщо б вони брали всіх людей - ми б погодились, якщо б вони давали якісь гарантії того, що тих людей знову десь не переведуть у якісь аутсорсинги, чи десь в інші фірми.

Але на сьогодні не підписаний договір про перевід людей. Директор Бурштинської ТЕС Денис Шмигаль говорить, що це питання двох-трьох днів, хоча згідно закону це зміна істотних умов праці. Але, по–перше має бути згода цих людей», - розповів Руслан Карвацький.

 

 

Голова комісії Тарас Виноградник поцікавився питанням щодо утримання спортспоруд.

 

За словами Карвацького, є колективний договір, укладений між адміністрацією та ДТЕК Західенерго, згідно якого повинні виділятись кошти на утримання спортивних споруд. Майно знаходиться на балансі у ДТЕК. Профкому спортивні споруди передані на оперативне управління для здійснення діяльності.

 

Втім за словами Карвацького виплати не поступають, мовляв людям 7 разів не виплачують зарплату та створюють всі умови для того, аби їх виселити.

 

«Вони (ДТЕК – ред.) мають виділяти кошти на зарплати. А вони подали в суд на профком, щоб виселити людей з цих спортспоруд та басейну. Господарський суд виніс рішення, щоб нас виселити. Ми підготували апеляційну скаргу щодо цього рішення», - каже Карвацький.

 

Присутній на комісії менеджер по взаємодії з місцевими органами влади ВП ДТЕК «Бурштинська ТЕС» Ростислав Витриховський зазначив, що людям запропонували перейти в АМЕР.

 

«Для того, щоб зняти соціальну напругу було створено структурний підрозділ в управлінні БуТЕС . Відкриті штатні одиниці, рівно в тій кількості, в якій відкриті у комбінаті спортивних споруд і запропоновано людям, написавши заяви, перейти в цей підрозділ. До сих пір питання відкрите, чекаємо на їхнє погодження», - відмітив Ростислав Витриховський.

 

Втім на питання голови комісії Тараса Виноградника, чи є колективний договір щодо утримання спортивних споруд, Витриховський відповісти не зміг.

 

Оскільки звернення надійшло в усній формі, відтак комісія вирішила дати час сторонам на те, щоб подали письмове звернення та всі документи.

 

Крім невиплати зарплат Руслан Карвацький зауважив, що вже п’ятий місяць не працює басейн, який до цієї ситуації функціонував постійно.

 

«Тому що треба завантажити фільтр. На складі вже чотири місяці стоїть гранульований пісок. Директор Шмигаль не хоче його давати, щоб завантажити у фільтри. Цілий Бурштин, 16-ти тисячне місто не користується басейном, який ми зробили безкоштовним та зекономили їм 202 тисячі податку. Це тиск на людей, через те, що вони не хочуть переходити в АМЕР», - каже Карвацький.

 

Відтак на наступному засіданні комісії розглянуть подану документацію щодо цієї ситуації.

 

«Думка людей - вони хочуть щоб їх залишили при профкомі, так як було, і більше не чіпали. Бо зараз створюють аналогічну структуру. От тільки що виступав представник Бурштинської ТЕС і сказав, що всі посади зберігаються, але до прикладу посади заступника начальника по господарській частині немає.  Якщо би там були всі посади – не було би питань. Якщо б з людьми підписували договір то були якісь гарантії, щоб людей потім не перевели в охорону, прибиральниці. Суть в чому, вони вивели 8 структурних об’єктів тисячу чоловік, які були у нас в Донецьк, Запоріжжя, Київ – вони там платять податки, а не у нас. Тому ми хочемо договір, щоб людей не виводили десь в аутсорсинг», - резюмував Карвацький.

 

Фіртка повідомляла, що у Бурштині працівники комбінату спортивних споруд профспілкового комітету Бурштинської ТЕС вийшли на мітинг.

 

 

Читайте також:

ДТЕК Західенерго виселяє працівників комплексу спортивних споруд з приміщень

Мешканці Бурштина звернулися до Ахметова: Зупиніть своїх підопічних (звернення)

Прикарпатський нардеп: "На Бурштинській ТЕС відбувається соціальний бандитизм за донецьким сценарієм"

Беззаконня за сценарієм "донецьких": ДТЕК Західенерго знищує соціальну сферу Бурштина (відео)

 

 

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook іTwitter, щоб першими дізнаватися про ключові події

 


02.02.2018 3076 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

952
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2383
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2048
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2078
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6311 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2370 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

237

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1061

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1043

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1310
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

174
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

526
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1984
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26420
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

478
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10389 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7928
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

473
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

333
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

479
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

551
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1500