Вона сидить і він не гнеться

 

 

Посадили. Проте, Юля поводила себе мов рання Християнка (ті «на вироки суду відповідали брутальною лайкою»). І це чудово. Бо в тюремному товаристві (особливо на жіночих зонах) не вистачає авторитетних людей, здатних на радикальне заперечення.

 

Янукович теж тримається мужньо в лещатах між Сходом і Заходом. Віриться, що буде сильним лідером, не гіршим за Лукашенка. Навіть у самотності Межигір’я він не втрачає доброго гумору: ми всі оцінили вдалий жарт (який він, можливо, занадто часто повторює) за незалежність вітчизняного судочинства.

 

Єврочиновникам не зламати нашого Федоровича погрозами відкласти підписання угоди за асоціацію. З іншого боку, навіщо нам партизан-антиглобаліст на посаді президента?

 

Поділюся власним досвідом. В мене є добрий приятель, який до недавнього часу працював мером Одеси, Гурвиць. Після блискавичної перемоги Януковича, я мав з Гурвіцем не одну непросту розмову ось про що. Вам терміново треба вступити до Партії Регіонів – кажу я – інакше посаду не втримати.

 

- Розумієте, Дмитре, - відповідає Гурвиць – це поза сумнівом необхідно, але переламати себе  я не можу. Якось так воно буде гидко виглядати.

 

- Послухайте – кажу я на це – ви хочете залишитися мером, ви – найкращий мер для цього Богом забутого міста, нам усім потрібно, щоб ви були мером, але ви не можете бути одночасно і мером, і революціонером. Якщо ви революціонер, то треба вже шукати нелегальну хату, м'ясорубку, щоб перетирати аміачну селітру, майструвати собі фіктивні документи, купляти вікно на кордоні з Придністров'ям…

 

Але якщо ви позиціонуєте себе як мера – то треба просиджувати в приймальні у президента, трошки принижуватися перед Азаровим, прогинатися перед Льовочкіним і зберігати вічну вірність Партії Регіонів щонайменше найближчі чотири роки.

 

Не вмовив! Тепер Гурвиць за кордоном, а в Одесі бардак.

 

Те саме буде й з Україною, якщо наш Янукович любитиме власну помсту більше, ніж євроінтеграцію.

 

Любий Вікторе Федоровичу, нам тут, у столиці, непотрібен мер-космонавт, анархіст на посаді голови Укрзалізниці, поет-романтик на чолі Енергоатому, яскравий метросексуал у якості Київського митрополита, або нонконформіст-президент. Нам потрібне лагідне телятко, яке випросить іще один транш МВФ, вимутить Зону вільної торгівлі з Євросоюзом, зацілує гузицю євро-комісара заради скасування віз.

 

Натомість серед опозиціонерів хотілося б бачити побільше Че Гевар. І тут, перед вироком, виступає член фракції БЮТ Томенко, і закликає натовп прихильників Тимошенко не битися з міліцією!

 

Якось від опозиціонера завжди більше чекаєш протилежного: заклику до міліції не бити опозиціонерів. Втім, мабуть, він знає щось таке, чого не знаємо ми. Зрештою, він пробився у віце-спікери, а ми з вами щоранку пробиваємося до виходу з метро.

 

Нажаль, сама Тимошенко, депутати її фракції і взагалі вся опозиція більше розраховує на підтримку не українського народу, а народу США та народів ЄС, вірніше тих, хто представляє їх у Єврокомісії. «І що, дочко, допомогли тобі твої ляхи?» За півтора роки Юлина опозиція не зробила нічого для створення страйкової інфраструктури по всій Україні. Хоча, така можливість в них була.

 

Опозиція зробила все, аби знизити протестний потенціал мас. Саме опозиційні депутати стали добровільними помічниками міліції у справі заспокоєння протестних настроїв. Коли люди під судом хотіли самовиразитись, їх зупиняли й закликали до покірності саме депутати БЮТ.

 

Це очевидна капітулянтська позиція. Навіть у такій скрутній ситуації опозиціонери бояться народного бунту більше, ніж репресій влади.

 

Акції непокори, анонсовані опозицією, зведуться до кількох млявих пікетів. Мова не про те, що бютівські депутати власноруч мають споруджувати барикади. В жодному разі!

 

Проте, хоча б нині варто заткнути своїх томенків, організувати розгалужену службу юридичної та інформаційної підтримки будь-яких протестів, фінансувати допомогу всім політв’язням, а не тільки своїм з метою солідаризуватися з молодіжними радикальними групами, тощо.

 

Поки що Янукович здається більшим радикалом, ніж опозиціонери.

 

Дмитро Корчинський,

Братство


Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1584
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1686
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1675
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4955 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1975 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1373

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

225

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

565

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

728

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

858
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3489
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10052
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

707
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25938
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7565
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

757
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

938
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1263
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1086
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

703
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

936
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

812