Володимир Купчак: Хіба можна після такого довіряти лідерам "Батьківщини"?

 

Володимир Купчак: Хіба можна після такого довіряти лідерам "Батьківщини"?

фото: Паралелі

 

Минулого тижня для когось сенсаційною, а для когось прогнозованою стала новина про те, що народний депутат України Володимир Купчак, який здобув перемогу в одномандатному мажоритарному в/о №84 з центром в Тисмениці, вийшов з парламентської фракції «Батьківщина».

 

Буквально тут же ж на виборчому окрузі нардепа розклеїли листівки: «Він зрадив Україну», «Він став тушкою».

 

На брифінгу в Києві «батьківщинівці» від Прикарпаття Володимир Шкварилюк, Василь Гладій, Ольга Сікора та Анатолій Дирів заявили, що представники партії влади, аби розвалити найбільшу опозиційну фракцію «Батьківщина» пропонують їхнім колегам 3-5 млн. доларів. Засудили вчинок Володимира Купчака й у ВО «Свобода», закликавши здати мандат. На чиєму боці правда – розсудить час і виборець. А сьогодні очевидно одне: чим більші негаразди в опозиційному таборі – тим стабільніше владі. Але є – але…

 

Разом з Володимиром Купчаком того ж дня з фракції «Батьківщина» вийшов В’ячеслав Кутовий. Обидва нардепи свого часу працювали топ-менеджерами в газовому бізнесі олігарха Олега Бахматюка. Вихід екс-батьківщинівців співпав з відкриттям Президентом Віктором Януковичем у Сумській області третьої черги найбільшого в Європі елеватора, який побудувала UkrLandFarming Олега Бахматюка. Тож наважимося висловити припущення: розуміючи, що перспектива наразі не за Яценюком, а радше за Тимошенко, вихід афільованих до Олега Бахматюка депутатів може мати актуальну складову для вирішення сьогоднішніх завдань та перспективу в дальшому майбутньому. Скажімо, на випадок виправдання Тимошенко і приходу її до влади. Принаймні сьогодні Володимир Купчак, покидаючи фракцію «Батьківщина», клянеться на вірність Юлії Тимошенко. Закиди, начебто він представляє інтереси Олега Бахматюка, спростовує. В ексклюзивному інтерв’ю для «Західного кур’єра» запевняє, що виборців не зраджував.

 


– Свою виборчу кампанію ви будували на боротьбі з «тушками». Сьогодні це тавро закріплене за вами…

– Свою виборчу кампанію я будував на щирості та відвертості з виборцями. І обіцяв людям захищати їх інтереси та вирішувати проблеми не лише на окрузі, але й на загальнодержавному рівні. Але скажіть: як можна це робити, коли 90% часу парламент заблокований? Причому, з якихось незрозумілих причин. Та ми навіть виборцям не можемо пояснити, чому блокуємо Верховну Раду! А хто буде приймати закони? Я, до речі, за короткий час підготував чотири законопроекти, але вони досі чекають розгляду.

 

До мене підходять сотні виборців на окрузі й у них дуже схожі питання: чому опозиція неефективна? Коли почнете виконувати свої обіцянки? Чому так мляво виступаєте за звільнення Тимошенко? Чому не відміняєте злочинний мовний закон? Питань дуже багато. Я їх також задавав лідерам фракції – тому ж Яценюку й Турчинову. У відповідь почув лише погрози фізичної розправи мені та моїй сім’ї. Ну що ж, якщо Арсеній Яценюк вважає за можливе погрожувати моїй піврічній доньці (до речі, символічно, що вона в мене також Юлія Володимирівна), то це дуже чітко його характеризує. Думаю, що я зможу захистити своїх близьких, але хіба можна після такого довіряти лідерам «Батьківщини»?

 

Я вже говорив і повторю ще раз – головна причина мого виходу з фракції у тому, що партійні лідери зрадили ідеали опозиції. Більше того – вони зрадили й саму Юлію Тимошенко. І в них сьогодні лише одне бажання – аби вона якомога довше перебувала у тюрмі. Думка Тимошенко повністю ігнорується Яценюком. Навіть її заклик припинити неефективні акції «Вставай, Україно!» ніхто не почув – країну продовжують вести до розколу, до прірви. Жодна з пропозицій Юлії Тимошенко не врахована! Тому не дивно, що діяльність опозиції стала схожою на базар – продаються голосування, продаються посади, за гроші визначається, хто братиме участь у виборах, а хто – ні…

 

Під керівництвом Яценюка опозиція сьогодні майже нічим не відрізняється від влади. Про це, до речі, неодноразово говорив той же Анатолій Гриценко, який підтримав вихід із фракції свого соратника Олега Канівця й вину за це поклав саме на партійних вождів.

 

Тому я не відмовляюся від своїх слів та критики «тушок». Але в цьому питанні я згоден з Анатолієм Гриценком: «тушка» –  це той, хто приєднався до влади за гроші. Однак я разом з іншими депутатами був і буду опозиціонером та не збираюся підтримувати владу. І це – ключова відмінність.

 

Свою позицію я пояснив публічно, не ховаючись. У своїй правоті впевнений і думаю, що час розставить все на свої місця. І головним доказом правдивості цих слів буде моя подальша опозиційна діяльність.

 

– Наголошуєте, що вийшли з фракції «Батьківщина», бо «нинішні партійні вожді зрадили ідеали опозиції й саму Юлію Тимошенко». Відколи ви стали поділяти позицію Юлії Тимошенко, адже навіть не були членом її партії і балотувалися за квотою «Фронту змін»? Хочете бути «більшим християнином, ніж Папа Римський»: Дмитро Шлемко, який поруч з Тимошенко, відколи вона у великій політиці, з фракції не виходить…


– До Дмитра Васильовича Шлемка я ставлюся з великою повагою і знаю його ще з 1995 року. Він, до речі, ще викладав у мене макроекономіку в університеті. Упевнений, що йому, як одному із аксакалів «Батьківщини», також боляче спостері-гати за тим, як руйнується партія та нівелюється авторитет самої Тимошенко.
Для мене, як і для мільйонів моїх співвітчизників, давно зрозуміло, що лише вона може дати достойну відсіч Януковичу! Напевно, саме тому її так бояться і утримують вже другий рік у в'язниці. Розуміючи це, окремі діячі, які гордо називають себе опозиціонерами, так мляво борються за її звільнення. Навіть більше – домовляються з Банковою, аби влада якомога довше утримувала Тимошенко в темниці! Адже розуміють, допоки вона там, можна сміливо експлуатувати довіру мільйонів українців до імені Юлії Володимирівни. Інакше як псевдоопозиці-онерами, ба, навіть більше, ворогами України, таких людей назвати не можна!

 

Між тим, нагадаю вам, що саме Юлію Тимошенко опозиція висунула кандидатом у президенти на виборах 2015 року. Це було офіційне рішення. Але сьогодні лідери опозиції ведуть якісь незрозумілі торги – очевидно, що претендентів на гетьманську булаву дуже багато.

 

Загалом сарказм вашого запитання мені зрозумілий, але коли розібратися в суті речей, все здається не таким, як хочуть показати нинішні керівники «Батьківщини». Й мені, як християнину, нащадку репресованих та людині, яка виросла в сім'ї, де змалку прививали любов до Бога й України, боляче дивитися, як руками щирих і відданих патріотів (а таких багато у фракції та партії) намагаються сплюндрувати все українське. Можу сказати, що, принаймні, добра половина фракції відчуває шалене розчарування від тієї ситуації, в яку нас втягнули теперішні вожді. Й хоча я не був членом «Батьківщини», але я йшов на вибори, борючись за цінності, які сповідує Юлія Тимошенко. Саме їх виконання ми обіцяли своїм виборцям! Але, на превеликий жаль, для окремих вождів обіцянки були лише елементом політтехнологій.

 

Розуміючи ситуацію зсередини, варто зауважити, що 12 обласних партійних організацій висловлювали недовіру теперішньому керівництву. Сьогодні верхівка хвора, вона інфікована вірусом жадібності і цинізму. Проте, критична точка вже пройдена і впевнений, мій приклад найближчим часом  наслідує не один десяток депутатів.
Що ж до мене особисто, то мене ні залякати, ні купити неможливо. Так само, як мого діда Петра, якого було засуджено на 25 років сталінських таборів, так само, як стрия Василя, якому випав на долю 15-річний термін таборів. І це не просто слова. Я також постраждав за свої погляди і готовий продовжити боротьбу! У мене завжди була і є своя позиція, я чітко впевнений в своїх переконаннях. Тому пробачаю окремим своїм соратникам, які засудили мій вчинок, показуючи покору перед парті-йними вождями. Переконаний, що пройде час і вони проситимуть вибачення, бо за мною та моїми однодумцями – правда.

 

Нагадаємо, як повідомляла "Фіртка", Володимир Купчак не голосував за принципові зоконопроекти про позбавлення депутатів та чиновників необгрунтованих пільг та про "деофшоризацію".

 

Володимр Купчак був обраний по Тисменицькому виборчому округу №84 як мажоритарник-висуванець від партії "Фронт Змін", де він переміг бізнесмена та екс-нардепа Миколу Круця. Іронія озвученого виходу із фракції "Батьківщина" в тому, що Володимир Купчак свою передвиборчу кампанію будував на протиставленні себе нібито "тушці" Миколі Круцю.

 

 

Читайте також:

Івано-Франківщину обклеїли листівками "Купчак зрадив Україну!" (фото)

Володимир Купчак: Я вийшов з «Батьківщини», бо Яценюк зрадив ідеали опозиції та Юлію Тимошенко

Володимир Купчак став тушкою??? (доповнено)

"Рештки" єдиного кандидата від опозиції по Тисменицькому ВО №84 Володимра Купчака на Богородчанській трасі (фото)


16.06.2013 1288 23
Коментарі (23)

)) 2013.06.16, 09:40
Правельно топи їх уродів))) І Себе втопи!
((... 2013.06.16, 10:07
Топити нікого не треба,треба просто дивитися на все відкритими очима і чистим серцем.В.КУПЧАК-МОЛОДЕЦЬ!Там нема ніякої опозициї і ніякого обєднання,це зборище алігаторів,які зжирають один одного і всі ВИ побачите,що буде чим ближче до виборів.Вони дуже добре розуміють,що ніхто не допустить Тимошенко до виборів,так собі тішать Юльку-Бульку(підстаркувату,хворобливу,але на каблуках,щоб хребет добре тримався купки).Не треба бути великим політтехнологом,щоб не розуміти:ПР-ВЛАДИ не віддасть!!!!!!!!!!і правильно зробить,бо ті шакали,як прийдуть,то буде в сто раз гірше,знову будуть зібрання по лісах і знову буде ШАБАШ на чолі з МУЛЬКОЮ-ЖУЛЬКОЮ.Просто ЛІДЄРИ абєдбананной апазіції-грають КІНА(напів німого)В.КУПЧАК правильно зробив,там нема з ким говорити і діяти,якими треба бути дураками,щоб повірити таким як ТУРЧИНОВ,це взагалі ми себе як нація принижуємо,до чого ми ДОВИБИРАЛИСЯ,та Турчинова не можна навіть по телевізору показувати,бо діти починають щикати і заікатися зі страху,цей чудік взагалі,разом з юлькою-явлєніє(БІДА)для нашої УКРАЇНИ і народу.Таких патріотів не було ,не Є, і не треба!!!!!!!!!!!!!!!
ТУШКА ПОЗОР ГАЛИЧАН 2013.06.16, 10:49
Володя, перестань виписувати херню, ти ітак дратуєш всіх хто тебе знає бо поступив як останній подонок. Шкварилюк тебе привів з вулиці, дав тобі роботу, завів тебе до обласної , до верховної ради, він створював з тебе політика а вийшла ПОТВОРА яка опозорила нашу карпатську землю. Прислухайся Володя, пропади з інфопростору і так буде краще для тебе і для всіх, подумай про свою родину і близьких, яких ти залишив вдома, їм тут ітак дуже непросто. Ти вчинив дуже низький поступок і намагаєшся себе відбілити, але неварто, тебе вже тут сприймати інакше як мерзотника не будуть. Єдине на що ти можеш сподіватися це те що наші люди добрі, швидко все забувають і згодом перестануть тебе проклинати.
Петро 2013.06.16, 11:19
Гнати в шию, здавай мандат депутата!
ак 2013.06.16, 12:08
Чого дідом прикриваєшся. Твій поступок не гідний Як би ти зібрав виборців і розказав про стан речей перед ними, то тебе б зрозуміли, може. А так - не зрозуміють і не простять. Перебіжчик з будь-якого табору завжди буде перебіжчиком, як би він не доказував свої благі наміри. Зрадив раз, зрадиш другий. Думаю не дали до корита дорватися або дали срібників ПРодвінуті
виборець 2013.06.16, 12:14
Йому навіть всієї суми не дали, так по акційній ціні забрали. Ти увійшов в історію як найдешевша тушка парламенту.
555 2013.06.17, 08:12
Купчак-яничар пише " Що ж до мене особисто, то мене ні залякати, ні купити неможливо.", але тут же стверджує що вийшов з фракції тому що йому і його сімї погрожує Яценюк. Що засцяв від Яценюка чи може від пацанів з партії регіонів.Так де тут правда? Його не купоти, але ж продався за 30 срібняків Юда, а тепер пише всяку нісенітницю. Якщо щось не так робить Яценюк то чому чесні та патріотичні депутати опозиціонери не робите все щоб вигнати Яценюка та йому подібних, а стаєте тушками самі? Нехай пояснить Купчак чому Юля Володимирівна в свох листах із-за грат підтримує дії Яценюка, а не дії Купчака-тушку, Купчака-зрадника? Нехай Купчак-чмо не прикривається ні Гриценком ні Тимошенко. Добре сказав Юрій Луценко, що в обєднаній опозиції є генератор тушок якого треба позбутися як і позбутися всіх тушок таких же зрадників як і Купчак. Помилка Яценюка в тому що таких чмошників падлюк тушок потрібно виганяти з фракціє самим і ставити питання про відкликання їх із депутатів, а знати що такі в фракції є і чекати коли вони напишуть заяви про вихід. Внести поправки та зміни до Закону України "Про вибори", а також до Регламенту ВР. Якщо вийшов із фракції, автоматично позбавляється депутатства.Так що нехай Купчак не вішає локшину на вуха виборцям.
о 2013.06.16, 15:15
шкура брехлива ти купчак горiти тобi в пеклi
ю 2013.06.16, 15:17
галичани най продажнiшi люди тому регiони будуть легко царювати а ви люди лохи
1 2013.06.16, 15:55
А хіба можна після такого довіряти Купчаку?
ff 2013.06.16, 17:54
в мене майже сльоза потекла... який актор пропадає. Пане Купчак, до виборів для мешканців краю ви були Ніхто і звати вас було Ніяк. Вас висунули лідери опозиційних фракцій і саме тому вас вибрали депутатом, а не за вашу "позицію", не лестіть собі.
Не можна вірити 2013.06.16, 18:12
Правельно каже не можна вірити тепер опозиції після того як нам її лідери втюхали такого урода! Як же їм після цього вірити!
виборець 2013.06.16, 18:58
ВОЛОДЯ ТИ РОЗУМІЄШ ЩО ТЕПЕР ТОБІ В СТАНІСЛАВІ НІЯКА ОХОРОНА НЕ ДОПОМОЖЕ. ТЕБЕ ЗАКИДАЮТЬ КАМІННЯМ Я ОСТАННЮ КУРВУ.
Ніна 2013.06.16, 21:37
Володю, скільки Фіртці відстьогнув? ВЖЕ на все грошей вистачає?
VVV 2013.06.16, 21:53
Колись давно Хтось- Когось- уже зрадив. Ти купчак-праправнук-Юди. Ти зрадив свій народ- отримавши за це 30 срібряників. ТИ СПРАВЖНЯ ПОЛІТИЧНА ПРОСТИТУТКА-ПОВІЯ-КУРВА. гОРІТИ ТОБІ В ПЕКЛІ!
igor 2013.06.16, 22:32
Коротше з цими депутатами без 100 грамів не розібратися)
знаючий 2013.06.16, 23:17
Розкажу Вам посекрету хід подій поетапно і згадаєте, за пів року мої слова: 1. Етап перший - на Зелінського пішло бабло і він починає ініціювати відкликання Купчака. 2. Етап другий - Купчак як падаль стає нікому не цікавий 3. Етап 3 - на нього за місяць відкривають серію кримінальних справ 4. Етап 4 - на нього всі забивають бо він урод і зливають його нафіг 5. Етап 5 Перевибори на окрузі від опоздиції іде Зелінський 6. Етап 6 Перемагає Круць бо він того вартий 7. Етап 7 Купчак судимий лох, Зелінський має гроші роздати борги, Круць - депутат ВР 8, Все стало на свої місця, як і мало бути.
хтось 2013.06.16, 23:52
смішно читати цю єресь. одне це точно, що у цього хлопа відсутній моральний стержень. Володь, ну оціни як ти усіх під..бав і кинув...розвод вищої категорії
2 2013.06.17, 00:24
опозицiя уйобки
ВИБОРЕЦЬ 2013.06.17, 07:20
КУПЧАК - ГНИДА І ЧМО
ВИБОРЕЦЬ 2013.06.17, 07:23
ЦІКАВО ХТО ЙОМУ НАПИСАВ СЕЙ ОПУС. у САМОГО МОЗГІВ БИ НЕ ВИСТАЧИЛО.
Слава 2013.06.17, 09:10
Найменший Український партизанський загін:гетьман,його заступник і ЗРАДНИК!Такі МИ Є!Звикаємо,та й вмираємо!Слава Україні!Решта її зрадили!
читач 2013.06.17, 12:03
А може висунути Купчака в номінанти "Найкращий шахрай року" порахуйте скільки за нього, як кандидата від опозиції народу проголосувало. Ніхто ж більшу кількість принайми на Прикарпаттті людей не розводив. Як, говорив і робив одне, а коли обрали став робити зовсім інше.
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

619
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11138 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1870
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1767
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2763
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4622

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

374

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1065

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1473

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1341
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1721
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1536
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1246
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

614
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

693
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1885
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2171 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20385
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

364
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

714 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

749
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1098