Володимир Чорноус: Перезавантаження влади має торкнутися всіх її щаблів

 

/data/blog/48877/6ba6d8f2d2beb4570cc84ed45d85dae7.jpg

 

Кремлівський карлик, який з маніакальною затятістю прагне ввійти в історію «сабіратєлєм ісконно русскіх зємєль», знову просто вляпався в історію.

 

Таку думку висловив депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус.

 

"Втім, питання зараз в іншому: чи можна кардинальним чином змінити вектор розвитку української держави, змінюючи лише президента і вертикаль виконавчої влади? Для виріщення оперативних тактичних завдань цього, звісно, вистачає. Однак рано чи пізно революційну доцільність, як рушійну силу перших кроків влади, має змінити усвідомлення стратегічної потреби докорінного перезавантаження всіх владних інститутів і законодавчої бази їх функціонування. Тільки системні зміни, на мою скромну думку, унеможливлять в подальшому переродження реальної демократії в тиранію, олігархію чи охлократію", - важає депутат.

 

На його думку, перезавантаження влади має торкнутися всіх її щаблів: від парламенту – до сільських рад, від Конституційного Суду України – до місцевих судів, від міністерств – до різноманітних контролюючих і дозвільних органів. Після складання присяги новим президентом України він неодмінно повинен призначити позачергові вибори до ВРУ. Цього вимагають і Майдан, і державотворчий процес, і елементарна логіка. Адже у 2010 році ми цілком справедливо обурювались, коли обраний у січні президент вже у жовтні отримав значно більші повноваження, ніж ті, які йому делегували виборці. Підставою для такої узурпації влади стало не народне волевиявлення, а рішення КСУ про скасування конституційної реформи.

 

"Стосовно місцевих рад нагадаю, що на момент місцевих виборів у жовтні 2010 року діяла норма ст. 141 Конституції України, якою визначений 4-річний термін повноважень міських, сільських, селищних голів і депутатів місцевих рад. Інакше кажучи, територіальні громади обирали нас не на п’ять років, а лише на чотири. Зрештою, за ці роки, як показав Майдан, виросло нове покоління активних і небайдужих українців, які прагнуть і можуть проявити себе у місцевому самоврядуванні. Тому, вважаю, восени цього року водночас із перевиборами ВРУ повинні відбутися і місцеві вибори. Ясна річ, цей процес має супроводжуватися і оновленням складу ЦВК, і зміною виборчого законодавства (в ідеалі – прийняттям Виборчого кодексу). Звісно, це потребуватиме зайвих фінансових витрат. Але половинчата реформа влади замість повного її перезавантаження обійдеться Україні значно дорожче", - підсумував Володимир Чорноус.


08.03.2014 538 14
Коментарі (14)

Таня 2014.03.08, 16:32
перша асоціація - прикольний він чувак:)))))))))))))))
Тані 2014.03.08, 16:47
Він не тільки прикольний а ще чесний,розумний, справедливий і на велосипеді їздить.МУжик молодець.
Лена 2014.03.08, 17:19
Прикольний не знаю а імпотент то це точно.
Лені 2014.03.08, 17:29
А може ти така страшненька ,що в нього на тебе навідь бобік не піднявся,і не загавкав.Так що роби ще попитку,а пока треніруйся на других.
ООО 2014.03.08, 17:43
Така во бидлота може обзивати президента іншої держави бо знає що ніхто не дасть по рогах. Того і проблеми в державі що замість того що б такі дурні за походженням столяр заводу Позитрон,який купив два дипломи наших провідних закладів ні щоб дальше столярувало, а воно з прапором бігало кричало Ганьба тай попало в дупутати. Не навчитесь домовлятися загробите державу. Ти подивись на себе або послухай що про тебе люди говорять а то герой сраний карликом обзиває замість того щоб приклад показати студентам і молоді. ПроФФесор липовий поводь себе з людьми так як ти хочеш щоб люди поводились з тобою. А тепер читай і відчуй як на душі приємно.
cx 2014.03.08, 17:57
А ТЕПЕРЬ ЛИКУЙТЕ,ВСЕ ТЕ, КТО СТОЯЛ НА МАЙДАНЕ ! ВСЕ ТЕ,КТО РВАЛСЯ В ЕС !!! ЛИЧНО ДЛЯ ВАС,ПОДАРОК ОТ ЯЦЕНЮКА !!! ЧИТАЙТЕ И РАДУЙТЕСЬ !!! Яценюк согласился на кабальные условия МВФ Украина выполнит все условия Международного валютного фонда (МВФ) для получения кредита, заявил Премьер-министр Арсений Яценюк. "Это правительство выполнит все требования МВФ по той простой причине, что у нас нет другого выбора", - сказал он на встрече с Европейской бизнес-ассоциацией в Киеве. Яценюк отметил, что это касается как реформ в социальном секторе, так и поднятия тарифов. 1. Повысить пенсионный возраст - на два года для мужчин, на три - для женщин. Ликвидировать право на досрочный уход на пенсию и принцип считать год за два на опасных предприятиях. 2. Ликвидировать институт специальных пенсионных пособий, которые выделяются ученым, государственным служащим, управляющим государственных предприятий. Ограничить пенсии работающим пенсионерам. Установить пенсионный возраст офицерам армии в 60 лет. 3. Повысить цену на газ для муниципальных предприятий на 50%, в два раза для частных потребителей. Увеличить стоимость электричества на 40%. Разрешить установление цен ЖКХ. Допустить рост цен соответственно росту цен на газ. Увеличить акциз на бензин на 60 евро. 4. Отменить льготы и повысить налоги на транспорт на 50%. Не повышать прожиточный минимум, балансировать социальную ситуацию за счет точечных субсидий. 5. Приватизировать все шахты и отменить все субсидии. Отменить льготы для предприятий ЖКХ, транспорта и прочего. Отмена государственной поддержки родов, бесплатного питания, учебников. 6. Ограничить практику упрощенного налогообложения. Отменить практику льгот по НДС в сельской местности. Обязать аптеки и фармацевтов платить НДС. 7. Отменить мораторий на продажу земли сельскохозяйственного назначения. Отменить субсидии для производителей свинины и курятины. 8. Сократить состав министерств до 14. Оставить лишь одного вице-премьера. Отменить должность министра кабинетов министров. Ликвидировать шесть министерств. Подчинить все государственные органы министерствам. Налоговая администрация, таможня, фонд госимущества должны войти в министерство финансов. 9. Ограничить излишнюю оплату труда государственных лиц. 10. Пособия по безработице должны начисляться только после минимального периода в шесть месяцев работы. Оплачивать больничные на уровне 70% от заработной платы, но не ниже прожиточного минимума. Оплачивать больничный начиная только с третьего дня болезни. КОНГРЕСС США ВЫДЕЛИЛ УКРАИНЕ 1 МИЛЛИАРД, НО ДЕНЬГИ ЗАБРАЛ В СЧЁТ ПОГАШЕНИЯ ДОЛГОВ, УКРАИНЫ ПЕРЕД США ( ВЕДЬ МАЙДАН ОНИ ГОТОВИЛИ И ВЛОЖИЛИ В НЕГО 5 МИЛЛИАРДОВ), И МВФ ТАК ЖЕ ОБЕЩАЛ 11 МИЛЛИАРДОВ, НО В ТЕЧЕНИИ 6 ЛЕТ, А СЕЙЧАС ОНИ ИЗУЧАЮТ СИТУАЦИЮ! РАДУЙСЯ УКРАИНА! ОКАЗЫВАЕТСЯ ВОТ ЧЕГО ДОБИВАЛИСЬ НА МАЙДАНЕ! СЛАВА УКРАИНЕ!
Реаліст 2014.03.08, 19:05
Якщо звернути увагу все ж таки на текст, а не на автора, то слід визнати: все логічно і перевибори потрібні на всіх рівнях!
Петлю б тобі на шию 2014.03.08, 20:38
Та цей чмошнік у нас викладав в Ківаловській бурсі його вигнали з Нафти й газу потім з прикарпатського погнали а Віктор Басай його пригрів тай колотиться до тепер дійсно путо. Яка це дішовка воно залік не поставить поки не даш 20 баксів. Висновок: не показуй дурний приклад бо знайдеться завжди на силу інша сила. З статтею погоджуюсь а з приниженням президента чужої держави КАТЕГОРИЧНЕ НІ.
Агітатор 2014.03.08, 20:48
А дійсно як ви дізналися що пан Володимир Чорноус працював столяром на заводі ПОЗИТРОН. Та це ще було за радянської влади директором був Бідник тоді і дійсно він у нас працював я в шоці. Він ніби трохи вчений йому і правда не годиться так висловлюватись бо це тільки визове супротив. Спростуйте пане Володимире свої образи бо ви не праві
Женя 2014.03.08, 21:57
Попередній коментар, що Чорноус брав гроші в Прикарпатському- це повна брехня. Закінчив його 2007 року, це 1 викладач, ще Трупік і кілька які не брали. А то все решту там помело. Не пишіть за Чорноуса дурниць, він порядна людина, колись казав що не братиме 15$, щоб потім йому тикати.
Жені 2014.03.08, 22:24
Не знаю про Прикарпатський бо там не вчився я сказав за Одеську академію у Басая. Запитай пацанів хто там вчився вони тобі розкажуть за нього.Він у 2012 році там працював зараз не знаю.
Оксана 2014.03.10, 14:37
Мене він теж учив. Хвалити не буду, бо тролі однаково не повірять. Але тут є багато анонімних відгуків його студентів: http://pu.univerlife.com/черноус-владимир-ярославович/p28096/
Крук 2014.03.11, 00:39
Знаєте, я зараз навчаюся в Одескіій!....і Володимир Чорноус є порядною людиною!! будучи депутато їздить на велосипеді, будучи викладачем, ставиться до студентів як до вланих дітей є справедливим і мудрим...завжди знайде час щоб допомогти та дати пораду. Поговоривши з іншими студентами можна зробити висновок, що саме він користується чи не найбільшою пошаною серед викладачів!!..... Щодо тих, хто писав за якісь хабарі.....так моя особиста думка. якщо ти нікчемне створіння. яке не хоче вчитися і немає особистої думки то ти будеш платити в будь якому виші...щоб хоч якось виправдати своє нікчемне навчання!!! особисто я - ніколи не латив і ЖОДЕН з вивладачів НІКОЛИ не вимагав у мене грошей!!
ТЕТЯНА 2014.03.20, 23:08
Володимир Ярославович чудова людина і дуже розумна) я навчаюся в Одеській , ну він просто чудовий викладач , і диплом він точно не купив , бо знань в нього дуже багато , в нього є чого повчитись ))
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

746
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2313
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2030
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2046
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6193 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2335 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

205

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1028

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1015

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1276
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

125
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

503
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1964
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26388
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

450
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10369 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7904
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

457
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

306
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

459
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

535
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1470