Визначились ще чотири чвертьфіналісти Ліги чемпіонів

 

Визначились ще чотири чвертьфіналісти Ліги чемпіонів. До "Мілана", "Барселони", АПОЕЛя та ""Бенфіки" додались ще чотири команди.

 

Ними стали "Марсель", "Баварія", "Реал", "Челсі". У п'ятницю 16 березня  команди дізнаються своїх суперників у 1/4 Ліги чемпіонів.

 

Інтер - Марсель 2:1

Перший матч 0:1

Після першого матчу на Велодромі, ніхто й не сумнівався, що в матчі в Італії саме "Інтер" буде грати першу скрипку. З перших же хвилин матчу міланці почали створювати небезпеку біля воріт Манданди. Спочатку  Снейдер, а пізніше й Міліто не реалізували прекрасні моменти. "Марсель" встиг відповісти лише кількома напівмоментами. Більше нічого пам'ятного не трапилось у першому таймі. На другий тайм більш зарядженими вийшли підопічні Раньєрі. Міланці почали тиснути на ворота французів, але забити гол їм вдалось аж на 75 хвилині, відзначився Міліто. Надалі "Інтер" контролював гру, і все йшло до того, що команди гратимуть два додаткові тайми. Але в компенсований час сталось щось неймовірне. Манданда вибив м'яч від своїх воріт, його підхопив Брандао і холоднокоровно розібрався з обороною та кіпером італійців. Це був шок для міланців. До такого вони явно не були готові. Міланці встигли забити один гол, який з пенальті провів нападник Паццині. Але це взиття воріт для господарів, як ложка дьогтю в бочці меду. Забивши гол на виїзді, далі йдуть французькі футболісти, хоча й не дуже на це заслужили.

 

Баварія - Базель 7:0

Перший матч 0:1

Мюнхенці набрали шаленого темпу. Їх важко зупинити і в Німеччині, і в Європі. Швейцарці дуже добротно зіграли вдома, а от в Німеччині розвалились, і програли по всіх статтях. На  11 хвилині рахунок в матчі відкрив Роббен. Далі баварці трохи заспокоїлись, дали шанс щось створити швейцарцям, але вони виглядали беззубо в атаці. А от в кінці першого тайму німці поховали всю інтригу в матчі. Спочатку Мюллер, а через дві хвилини й Гомес довели рахунок до розгромного. В другому таймі нічого не змінилось, мюнхенці продовжили топити суперника. З інтервалом у 17 хвилин Гомес забив три голи і оформив покер. На "Базель" було важко дивитись, шкода команду. Вирішальний 7-мий гол на 81 хвилині у притаманному собі стилі забив, вже схожий на себе, Роббен. "Баварія" цілком заслужено йде далі, а швейцарська казка закінчилась.

 

Реал - ЦСКА 4:1

Перший матч 1:1

Для ще одного клубу казка під назвою "Ліга чемпіонів" завершилась. З перших хвилин матчу "вершкові" взялись за облогу воріт "армійців". На 26 хвилині матчу Ігуаїн відкрив рахунок в матчі. Надалі команди обмінялись кількома небезпечними моментами, але нічого не змінилось. На другий тайм мадридці вийшли з бажанням добити московську команду. На 55 хвилині Роналду подвоїв перевагу "вершкових". Для справедливості варто сказати, що вже цей гол поховав інтригу в матчі. Команди почали грати у своє задоволення. Почали виникати небезпечні моменти біля воріт мадридців. Але натомість третій гол забив "королівський" клуб, відзначився Бензема. Після цього "армійцям" все ж таки вдалось відквитати один м'яч, прекрасний удар вдався Тошичу. Але все ж таки вирішальну крапку в матчі поставив Бензема, який влучним пострілом встановив остаточний рахунок в матчі 4:1.

 

Челсі - Наполі 4:1

Перший матч 1:3

Обидві команди показали всю феєрію футболу. Саме за такі матчі й слід захоплюватись футболом. З перших же хвилин матчу команди показали, що гратимуть в атакуючий футбол. Спочатку краще діяли неаполітанці. В них було кілька хороших моментів, щоб відкрити рахунок, але все ж таки вийти вперед вдалось лондонцям. Влучний удар вдався у нападника Дрогби. Вже на початку другого тайму "аристократам" вдалось подвоїти свою перевагу. Після подачі кутового прекрасний удар головою вдався капітану "синіх" Джону Тері. Цей рахунок влаштовував лондонців, але вже через сім хвилин Інлер прекрасним ударом за меж штрафного майданчика відквитав один м'яч у грі. Цей пропущений гол знову ж розбудив підопічних Ді Маттео. На 75 хвилині Лемпард ударом з пенальті забив третій м'яч у ворота італійців. До кінця матчу команди на диво грали у відкритий футбол. Але рахунок в матчі так і не змінився, тож командам довелось грати додаткові два тайми по 15 хвилин. І саме в кінці першого такого овертайму "синім" вдалось забити, як з'ясувалось пізніше, вирішальний м'яч у цьому матчі. Підключившись до атаки, долю матчу вирішив влучний постріл Броніслава Івановича. Далі йде "Челсі", але неаполітанцям треба подякувати за продемонстрований хороший та головне атакувальний футбол.   

 

Ярема Чуйко, для "Фіртки"


15.03.2012 2065 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

783
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11319 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1952
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1841
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2838
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4723

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

481

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1131

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1645

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1396
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1785
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1602
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8847
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

689
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

765
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1953
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

923
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

435
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

322 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

775 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

814