Вишиванюк: Область використовує лише 5% туристичного потенціалу

Прикарпаття не використовує у повній мірі свій туристичний потенціал.

 

Про це на сьогоднішній сесії обласної ради під час розгляду регіональної цільової Програми розвитку туризму в області на 2011-2015 роки заявив голова ОДА Михайло Вишиванюк.

 

"На сьогодні ми використовуємо лише 5% нашого потенціалу... Всі розуміють, що область має стати туристичної меккою, показники мають бути в 20 разів більшими", - відзначив Михайло Вишиванюк.

 

Також очільник області наголосив, що заради розвитку туризму влада здатна пожертвувати промисловими об'єктами.

 

"Цей напрям для нас є стратегічним. Деякі промислові підприємства можуть закритися, бо того вимагає розвиток туризму", - сказав голова ОДА.

 

Дану регіональну цільову Програму розвитку туризму в області на 2011-2015 роки депутати прийняли одноголосно.

 

На сесії зареєструвалося 92 народні обранці.

 

16


24.03.2011 2334 11
Коментарі (11)

Андрій 2011.03.24, 11:06
Ага мають закритися, новий ПВХ в Калуші готовий до пуску, спитайте в калушан що таке ПВХ. Мало того Лукойл преться на Рожнятівщину с Струтин(Карпати) для розробки родовища по росололах не без сприяння та тиску на місцеве населення голови району, ну а звідки ноги вище ростуть і так ясно. Як завжди пан Вишиванюк гучно заявляє і робить все навпаки.
ПЭТЯ 2011.03.24, 12:26
Івано-Франківська область реально в плані туризму розвивається найкраще в Україні. І згідно статистики, і якщо подивитися, що було 10 років тому (сирота-"Гуцульщина" на водопаді) і зараз (Буковель і тисячі садиб) - то все очевидно. І заслуга Вишиванюка тут є найбільшою, не треба лукавити, Андрію.
Андрій ПЄТ 2011.03.24, 12:44
А ніхто не лукавить, написано те що є. Тисячі садиб то в чому тут заслуга держави і зокрема ОДА, в тому що люди незважаючи на чиновницьку бюрократію і повальний грабіж виживають як можуть. Те ж саме Буковель, його що держава будувала чи будує? все що зробила держава то арештувала нові землі курорту. У моєї родини є садиби в Карпатах і вони знають, що ці гори дані Богом, а не якимось там чиновником. У нас народ живе окремо від державної влада, все що вона робить то приписує собі те чого не робила. 10 років тому було те що було, Яблуниця, Вишків, Пилипець, яка не яка Ворохта, до речі розвалена і в тому числі за попередньої каденції голови ОДА. То ж не треба про Гуцульщину, заслуг держави у тому що народ по при всю її "поміч" виживає - немає. Ваш пост це стиль теперішніх заяв - все гарно,всі процвітають та багатіють і це "наша" заслуга.
ПЭТЯ 2011.03.24, 13:17
Андрію, а держава і не повинна нічого будувати в плані комерції - ні садиб, ні Буковелів. Не в СССР живемо. Влада повинна єдине - створювати умови для інвестицій ("затягувати" їх). Статистика каже що розвиток (банальне зростання кількості туристів) в Івано-Франківській області за 10-15 років в рази вище, ніж в сусідніх Львівській та Чернівецькій. І найвище в Україні. Це і є показник, і результат роботи влади. Я не фанат Вишиванюка, але що правда, то правда.
Андрій ПЭТ 2011.03.24, 14:06
Група Приват сама прийшла на терени Івано-Франківської області, без всіляких затягувань, і не з Буковелем. Явище Буковелю сталося, іменно сталося вже потім, за ним в Карпати прийшли всі інші. Не було б Буковелю було б те саме, що в інших областях. Зрештою ви погано володієте інформацією і перебільшуєте Бо Мигово, Плай, Славське, Пилипець, Подобовець, Драгобрат все це система гірськолижних комплексів, що відвідують сотні тисяч туристів і не в нашій області. Арешт земель це дзвінок для будь якого інвестора про дикість ринку та його хаотичний розвиток, а ні яке "затягування". І ще - статистика це один з видів брехні на яку практики завжди мають поправку, для теоретиків це завжди панацея. Даноша, Лукойл, Приват і вся та мілюзга у Франківську типу Тайко та Електролюкс прийшли сюди не через владу чи якогось там голову, а через те що це на їх думку та розрахунки має їх збагатити. Будь які "рішання" від влади чи якоїсь особи - це не інвестклімат - це корупція, інвестиклімат це прозорий вседержавний закон і його виконання.
ПЭТЯ 2011.03.24, 20:20
Андрію, пересмикуєте. А як щодо статистики? Зростання по франківщині в рази більше за сусідні області - факт. Так в нас все погано, законодавство погане, Україна на 140-му місці по веденню бізнесу, але серед всього поганого Приват вибрав не Чернівці і не Львів, а Франківщину. Вибрав серед поганого хоч трішки краще, Вишиванюк "уболтав" і розписав перспективи - не знаємо, але результат є. Статистика річ невблаганна.
Андрій ПЕТ 2011.03.25, 08:32
Видно, що ви дилетант, не ображайтесь, я ж вам написав, що для нормальних людей статистиска це один з видів брехні. І видно що не знаєте як починався Буковель і хто його починав будувати. Група "приват" це насамперед Нафтохімік Прикарпаття, а вже потім все решта і на Буковель вона прийшла вже потім. А стосовно "розписав" то є великі сумніви, елементарної еконмічної теорії не вистачає, не то щоб щось там більше. Життя йде своїм шляхом незалежно є Вишиванюк чи ні, те саме і бізнес. Інша справа що брехлива влада, що кувала свої кадри на совдепівській бренхні послуговуючись статистиками присвоює все собі, працю, звершення, досягнення ще й нагороджує себе саму дИбільними грамотами та нагородами.
ПЭТЯ 2011.03.25, 09:11
Андрію. Статистика є недосконалою, так. Але ж вона не є по різному недосканалою для Івано-Франківщини та сусідніх областей (Чернівецької і Львівської)?:) Чи ви вважаєте, що Вишиванюк купив Держкомстат? Андрію, ви маєте виключно негативне мислення, тому, очевидно, що дискусія з вами є безсенсовною та беззмістовною.
Андрій ПЕТ 2011.03.25, 09:31
У мене як раз виключно позитивне мислення, оскільки я добрий практик, вмію добре працювати і вести бізнес, з негативом нічого не вийде це правильно. Але ще більше нічого не вийде з брехнею і популізмом, пустими заявами про буковелі 2, артеки 2, олімпіади 2 і т.д. а віз і нині там бо всі знають проект "олімпіади" відданий Львівщині, хоча президент взагалі з якоїсь радості говорив про "буковину" :))))) Ля-ля про те що нібито область може пожертвувати промисловістю і тут же відкривати виробництво ПВХ у Калуші (поцікавтесь що це таке і заодно статистикою смертності у цьому місці і від яких хвороб, якщо вам звичайно дадуть доступ до такої інформації), все це не щиро, все це в дусі влади в Києві, люди копійки рахують, а прем"єр міністр каже що українці багатіють. Але люди і самі винні, люди не хочуть вчитися і працювати, і тому таким лохам завжди легко вішати лапшу про інвестиції та ВВП.
ПЭТЯ 2011.03.25, 09:38
Я вам про цифри і факти, а ви мені про олімпіаду, ПВХ і польоти на Марс... Андрію, успіхів вам в вашому бізнесі!
Андрій 2011.03.25, 09:45
Правильно ПЕТЯ, ваші цифри це і є ота лапша про "інвестиції та ВВП", а ще влучніше Ви висловились про Марс для народу :))))) І вам успіху.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1228
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2538
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2120
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2173
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6563 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2458 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

342

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1153

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1288

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1407
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

284
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

589
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2070
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26520
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

558
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10471 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8018
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

544
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

409
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

551
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

627
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1589