Віктор Анушкевичус: Затримання Олега Гаркота - пляма на репутації міста

 

«Мені неприємний цей факт. Я стараюся робити все, щоби формувати позитивний імідж своєї команди», - прокоментував міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус затримання правоохоронцями керівника департаменту архітектури і містобудування Олега Гаркота.

 

«Коли робиш усе, щоб місто і на українській, і на міжнародній арені виглядало гарно, такі випадки – це пляма», – каже міський голова.

 

Детальніше Віктор Анушкевичус говорити відмовився, мовляв слідство розставить «всі крапки над і».

 

Як повідомляла раніше "Фіртка", спецоперація, в результаті якої був арештований Олег Гаркот - голова департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому, почалася ще в травні цього року.

 

Загальна сума хабара повинна була скласти $ 100 тис.  Спецоперація, в результаті якої був заарештований Гаркот, почалася ще в травні цього року, коли силовиками була зафіксована передача першого траншу в $ 10 тис. від генерального директора однієї місцевої будівельної фірми депутату Івано-Франківської міськради Володимиру К.

 

У $ 100 тис. були оцінені узгодження всієї технічної документації, прийняття позитивного рішення на сесії міськради і видача необхідних довідок для будівництва фірмою багатоповерхового житлового будинку.

 

Безпосередньо $ 30 тис., виявлені під час затримання, повинні були бути виплачені за видачу чиновником кадастрової довідки.

 

При цьому джерела стверджують: довести, що ці гроші - не хабар, неможливо, оскільки купюри були помічені, а їх серійні номери переписані перед початком спецоперації. Раніше голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, захищаючи Романа Онуфріїва стверджував, що ці 30 тисяч доларів Роман Онуфріїв "позичив" у свого друга, про що домовився з ним по телефону, який нібито прослуховувала СБУ. 

 

 

Читайте також:

Володимир Балагура випадково опинився на місці затримання Гаркота і Онуфріїва

Тягнибок захистив Онуфріїва

Свободівці у Києві пікетували СБУ через затримання в Івано-Франківську

Дружину Олега Гаркота не пускають до чоловіка у лікарню

ПРОКУРАТУРА: Гаркот отримав хабар в 30 тис. доларів від Колковського?

Роман Онуфріїв: Вчорашні події - це метод політичного тиску напередодні парламентських виборів (фото)

В Івано-Франківську правоохоронці затримували Володимира Балагуру ніби то при передачі хабаря голові фракції ВО Свобода в міськраді Роману Онуфріїву та голові департаменту архітектури Олегу Гаркоту (додано фото)

ВІДЕО затримання Балагури, Гаркота та Онуфріїва

Затримання Онуфріїва, Балагури і Гаркота: версія правоохоронців

Затримання Онуфріїва, Балагури і Гаркота: фото грошей


15.10.2012 2090 14
Коментарі (14)

Олег 2012.10.15, 13:54
З поганим душком з архітектури міста віяв для всіх хто з нею стикався. Не потрібно доводити до судів, міліцій, СБУ. Просто не потрібно продовжувати контракт.
Я 2012.10.15, 13:53
Люди, зверніть увагу! Фіртка щодня подає новину по цій темі під різними заголовками і ДУБЛЮЄ ОДИН І ТОЙ ЖЕ ТЕКСТ ВІД СБУ ПРО "ХАБАР"! Це маніпуляція громадською думкою! Відомо, що брехня повторена багато разів починає більшості здаватись правдою. Але ж це лише офіційна версія-звинувачення СБУ, до якої немає ні доказів ні тим більше рішення суду (навіть такого залежного, як наш). Будьте певні, що це робиться лише до виборів, а після - все розвалиться, бо доказів НЕМАЄ! (Наприклад, хто бачив на відео мічені купюри, які ЗАВЖДИ показують у таких випадках?!). П.С. подивлюсь, як довго провисить мій коментар...
Пан Іван 2012.10.15, 14:14
Які ще докази потрібні того, що свободівська сволота гребе гроші де тільки може. Місто мале і всі про все знають. Незрозуміло , чому "Свобода" захищає хабарників? Вони думають , раз дорвалися до влади у місті, то їм все дозволено. Подивіться, як на сесіях МР ведуть себе ці шмаркачі. Ніякої поваги до старших , піднімають голос, бо у них є більшість. В голові ні "бум-бум", досвіду "0", а грошики гребти вміють. Совість зовсім втратили.
Зоркий сокол 2012.10.15, 14:27
Хабар є хабар і за нього потрібно відповідати. Якщо В. Колковський хабаря не давав чи не передавав то де він зараз знаходиться і чому не вийде на телебачення і не скаже що то все брехня. Чому жодної заяви не робить другий забудівник пан. В. Балагура, який нібито теж причетний. Одні заяви роблять то Сич, то Тягнибок, то Марцінків, які захищають Онуфрика і честь мундира. А дійові особи мовчать. Мовчить і сам Олег Гаркот. Дивно чи не так?
Tym 2012.10.15, 14:28
Хабар від "невстановленої особи"...генерального директора місевої будівельної фірми... через посередника "якогось" депутата... через особу "близьку до депутата"..."хабар" в розмірі $30тисяч...збілшили до $100 тисяч..."спецоперація" почалася в травні...якимось чином $10 тисяч було комусь передано мабуть також "невстановленою особою невстановленій особі"... $30 тисяч за довідку яка видається безкоштовно на протязі 15 днів...прес секретар СБУ не може правильно сформувати точну назву довідки чи то послуги за які ніби то давася хабар, тупо путається в термінології...чомусь брали "на гарячому" не в момент передачі грошей, а в машині Балагури...коли і ким ті купюри були помічені...після спецоперації?...і найцікавіше те що всі фігуранти справи окрім Гаркота на свободі (як би серце не прихопило і иого б свободівці відвоювали): і найбілш важливий подільник - депутат, і особа близька до депутата...яка передавал "мічені купюри"...і генеральний директор будівельної фірми...суцільне кіно...сумно але СБУ ...не може толково підготувати "спецоперацію" ...
до Тym 2012.10.15, 14:45
Ви хотіли б щоб СБУ перед Вами прозвітувало, ставите питання: коли і ким були помічені купюри)))))))) ви вважаєте це повинно бути для загальної маси населення відомо і доступно. Послухайте, почитайте законодавчі акти про службу безпеки україни, для цього є термін таємниця слідства)))))))) чи може до вас мали прийти і спитати як їм поступати?))))))
Збоку 2012.10.15, 15:12
Навіть якщо вони прокололися, то тепер з часом розумієш, що їм вийшло на добре.... Вони посіяли сумнів, частково підтвердили те, про що всі догадувалися - а це найстрашніше... Випадок з Онуфрієвим точно по статистиці призведе до втрати бодай одного депутата від Свободи у ВР, це багато. Партійний суд мав би дати втик, але не вийде бо Ромко їм багато друкував і дотував. Ромку, Ти топтав інших, тепер затоптали Тебе. Вийшло як все, все життя творив імідж, а втратив за пару хвилин. Ти лузер...
Dj 2012.10.15, 15:14
Мля, як мені вже цей висмоктаний з пальця регіАналами цирк під назвою "хабар" вже набрид !!! Якщо би дійсно був би хабар, то вже би по всіх перших каналах з ранку до ночі крутили би це по новинах : "Партія "Свобода" бере хабарі!", "Під прикриттям "Свободи" коїться корупція !" РегіАнали це би використали на всі 100% і всі наші "свободівці" вже би давно сиділи би в СІЗО.........................А так же що ??? Тиша..... мертва при тому. Показали тільки наші місцеві канали і "24". І як води в рот набрали. А це означає лише одне - підстава з гучним тріском провалилась !!! "Мусора ригівські облажались" - мовою, зрозумілою для елохтората ))))
Я 2012.10.15, 16:08
Гроші готівкою завжди ходять в нашому бізнесі і в політиці, особливо перед виборами. На жаль, цього не уникнути. Але доказати що саме ці гроші є хабарем - не вийде. Може серед критиків СВОБОДИ є бажаючі провести передвиборчу кампанію фінансово чесно? За власну зарплату і той мізер, що внесуть із своїх заощаджень симпатики? Та позмагатись з партією влади з її краденими мільярдами і усім держ. апаратом і бюджетом (нашим, до речі)?! Будьте реалістами! А на рахунок т.зв. "хабаря" є з десяток пунктів, які розвалюють цю версію СБУ: 1. Під час затримання ніяких мічених чи переписаних купюр не зафіксовано і не показано. А те що "помітили" ПІСЛЯ - нехай тримають собі на пам'ять. Та й невже ви думаєте, що Колковський взяв би мічені купюри для передачі і підставив фактично партнерів по бізнесу (і як він збирався б далі щось будувати в Франківську?) 2. "Поняті" були привезені із собою і ще з часом виясниться що це за люди... 3. При такій "довготривалій" підготовці спецоперації - не спромогтися висунути звинувачення?! Зате лемент про причетність саме СВОБОДИ стоїть дотепер! 4. Того, хто "дав хабар" немає, факту передачі не зафіксовано. 5. Чи не дивним є що один крупний забудовник "дає хабар" при іншому великому забудовнику - прямому конкуренту? 6. І на кінець - політична складова перед самими виборами вилазить з усіх шпар. Так потрібна була негайна провокація саме проти СВОБОДИ (а не проти чиновників), що зліпили її нашвидкоруч і неякісно. Після виборів це все розвалиться, а зараз будуть мусолити щодня. Вірити цій владі сьогодні - себе не поважати! Є правда й добрий результат з цієї "спецоперації": усі переконались, що СВОБОДА НЕ Є проектом регіоналів, а одне це вартує плюс кілька відсотків голосів!
2 Dj 2012.10.15, 16:17
2 Dj. Не для того регіони стільки років фінансували "Своборду", щоби її зараз перед виборами вбивати)))
Вуйко 2012.10.15, 16:36
Вітя! Ти говориш все правильно, але за базар треба відповідати. Каліфіцький не настільки дурний чоловік, щоб проколотися перед виборами. Всі знають, що в будівельній галузі за будь-які дозвільні документи беруть велечезні хабарі, в тому числі і твої підлеглі. Тому жодної політичної складової не може бути, просто твої підлеглі, як колись казав Азаров відносно Льовочкіна, навіть толком і грошей не можуть вкрасти. Тому краще весь твій виконком відправити на ремонт вулиці видатного героя-терориста Дудаєва. З Богом, товариші-патріоти!
До вуйка 2012.10.15, 17:06
1. так проколовся ж! 2. може ти, такий правильний, підеш кришталево чесно керувати. Подивився б я що б ти зробив в наших умовах. От тільки експериментувати в чергове над людьми не варто.
Від Вуйка 2012.10.15, 17:56
1.Через те і не лізу туди, тому що розумію і знаю. 2.Стосовно відповідальності. На мій погляд, вона присутня тільки у мислячих людей. 3.А про вулицю Ддаєва думаю немає навіть про що і говорити.
леся 2012.10.15, 20:24
Кожен день чорний піар проти "Свободи". А тема "хабара" вже надоїла. Цікаво, чим конкуренти О.М.Сича потішать народ завтра?Чи може зрозуміли, що на їхні листівочки і борди люди не клюють...
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1048
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

861
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1987
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3357
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2606
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2602

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

336

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

783

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

745

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1699
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

431
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

787
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

665
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

412
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

445
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27099
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

890
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19734
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

493
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

449
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

781
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1487 5