Від завтра франківські перевізники оголошують безстроковий страйк

 

 

Сьогодні на засіданні Івано-Франківського міськвиконкому прийшли перевізники, щоб міська влада нарешті поклала крапку у питанні підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

 

Оскільки питання завчасно не було заплановане у розгляді питань порядку денного, члени виконкому взялись голосувати чи вносити його до порядку денного. Однак, члени виконкому не підтримали розгляд питання а ні в першій частині засідання, а ні в другій, пише "Бліц-Інфо".

 

Як зауважив перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, Віктор Анушкевичус зараз перебуває у відпустці. А саме в цей час - на дебатах. Секретар Івано-Франківської міськради теж у відпустці. Відповідно, без них питання обговорюватись не буде.

 

Натомість перевізники оголосили страйк.

 

"Завтра перевізники не виходять на роботу. Оголошуємо безстроковий страйк. Сказали - розглядатимите це питання 15 травня, а тут собі вибори влаштували. Ганьба владі!" - з такими словами перевізники покинули засідання виконкому.


15.05.2014 672 38
Коментарі (38)

таксисти 2014.05.15, 15:46
підтримуємо страйк маршрутчиків, ще б дощу ...
1 2014.05.15, 15:52
Дограються що буду пывпорожны ъздити
пенсіонер мрійник 2014.05.15, 15:57
Чому не ініціюється питання введення проїзних квитків, ? як громада може дізнатись про реальні прибутки перевізників, вірити їм на слово !?
Тана 2014.05.15, 16:08
Пропоную застрайкувати пасажирам: коли будуть видаватись квитки нв маршртуках?!!! коли вони будуть чисті і охайні, а водії перестануть палити за кермом?!!! Лише тоді вони мають право щось говорити про здорожчання проїзду. А ще, хай наші монополісти на ринку автомобільного палива знизять ціни до реальних...а ще...
гравець 2014.05.15, 16:15
Ніколи не сідайте грати з владою в азартні ігри. Все рівно програєте. так враження що хтось у тарифній грі шуллер. Спочатку влада поставила умову що підняття тарифів то є регуляторний акт і треба провести громадські слухання і на це потрібно чекати 30 днів. Перевізники послухали, чекали місяць, Провели громадські слухання, все узгодили. треба чекати засідання виконкому. Чекали ще 20 днів бо влада обіцяла що питання розглянуть 15 травня. І що сталося 15 травня? При чому тут відсутність міського голови і секретаря міської ради? Виконавчий комітет засідає і розглядає інші питання і приймає рішення без голови і секретаря. А чим відрізняється це питання від інших? Кворум на засіданні виконавчого комітету є? Якщо так то в чому причина?
Пан 2014.05.15, 16:16
Обнагліли.... Це розплата за те що немає комунального транспорту в місті.... А там все як хочуть: ні квитків, ні сервісу... А ціни піднімають..
пасажир до пенсіонера 2014.05.15, 16:17
А тобі, що до того , ти і так цілий день свій зад безкоштовно возиш, а я їду з роботи і повинен тобі місце звільняти.Які прибутки? Поцікався які прибутки в лікарів , вчителів, таксистів і т.д.заробітчан, через який ціни захмарні, а вони та їхні діти сидять зранку до ночі та квасять пиво.Правильно нехай проїзд буде 3 грн.І пенсіонерам час обмежать.А то пити гуляти мають за що.
Jktu 2014.05.15, 16:20
Та пішли вони нахуй!!! НАЙ СПЕРШУ ШОФЕРІВ ПОМИЮТЬ! І КВИТКІВ ЗАКУПЛЯТЬ... СЛІВ НЕМА ПРОСТО... Б... СТРАЙКУНИ...
До незадоволених 2014.05.15, 16:24
Перше чим рахувати чужі прибутки почніть із себе.Я впевнений, що у вас із законом не все в порядку.Ви одні з тих котрі маєте пенсію, працюєте і ще на халяву хочете їхати , або працюєте і отримуєте заробітну плату в конверті, або не влаштовані а ваш роботодавець не платить за вас внески.Тому і судите все так примітивно.
До Тани перевізник 2014.05.15, 16:31
Ось завтра і пасажири нехай страйкують. тепер можють страйкувати кожен день. І коли все таки піднімуть тариф просимо пасажирів не сідати в автобуси. Перевізники свої автобуси продадуть швидко. І тому коли перевізники будуть продавати автобуси пропонуємо пасажирам іх купити і почати возити всіх безплатно чи по гривні чи по 50 копійок.
lol 2014.05.15, 16:32
А якщо застрайкують пасажири! От весело буде!!!!А варто було б пострайкувати! Бо водії (правда не всі - паскуди)
хитрий очкарик 2014.05.15, 16:36
Для того щоб були всі задоволені, треба мабуть ввести спеціальні соціальні автобуси (навіть з числа вже існуючих автобусів) на кожному маршруті, та виділяти спеціальні кошти на перевезення пенсіонерів (звичайно там можуть їздити і всі охочі, але вже за окрему плату) а з решти автобусів (після проведення повної перевірки тех.стану) познімати "зобов'язання " перевозити цілий день пенсіонерів собі в борг. І ще обов'язкова умова це введення квитків, все таки ми намагаємося бути схожі на цивілізовані країни!
Bohdan 2014.05.15, 16:37
Як прекрасно - страйк! А якщо б ще за цей час показали пасажирам свої витрати і прибутки, - то і міська влада краще б до перевізників розбитих "корит" відносилась. Та й перевізникам туди немає чого ходити, - є власники транспортних засобів...вони можуть спокійно все доказувати....навіть по місцевому телебаченню показати всі свої "збитки" і себе показати....
До пасажира 2014.05.15, 16:41
Давайте будемо поважати старших людей- свою пенсію вони заслужили і кожен з нас туж буде пенсіонером! А водії маршруток - смердюче, хамовите бидло. Обов'язково потрібні квитки, проїздні,нормальні зупинки і точний час прибуття маршрутки,а не де махнув рукою- там зупиняється( для таких існує таксі),через що і утворюються аварійні ситуації !
Василь 2014.05.15, 16:44
Про шоферiв, яких помити треба, супер сказано.
Квиток 2014.05.15, 16:46
Пропоную не платити. Як водії приставатимуть - казати, що гроші давав, а квитка не отримав.
богдани на продаж!!! 2014.05.15, 16:47
Оце завтра аншлаг буде на тролейбуси і 2 автобуси!!! а я на 30хв. швидше вийду і користі мені більше...
До Bohdana 2014.05.15, 16:53
Покажи свої прибутки або прибутки своїх родичів.Я впевнений , що ти на мінімальну заробітну плату не проживаєш.Нехай всі пасажири покажуть свої доходи та витрати.А то ці гуцули лишень знають рахувати чужі гроші і ти в тому числі, розумнику.Ніхто тобі не забороняє купити автобус та попробувати цього легкого на ваш розсуд хліба.Нехай вам щастить.
Діма 2014.05.15, 16:54
Ось і дожилися міські сволотівці із цим Анусом злодієм брехливим. Тепер видно всю свободівську наволоч, і Онуфріїва і Вітенка і решту падалі. А слабо проїзд трохи з бюджету міста компенсувати щоб не було страйків, щоб було хоч трохи чесно. Ось Вам і свобода Ось Вам і Мер Анус які рвуться в депутати ВР. Розікрали все а тепер треба в Києві. До ЦЮПИ їх а не в депутати. Правильно робите водії, хвалю. Свободу і мера до відповідальності! Ганьба прихвостням ГИГІВСЬКИМ!
москаль 2014.05.15, 16:58
Ох як гарно читати як українці люблять один одного. Які гарні епітети. Як гарно один одного називають: водії-смердюче бидло,пенсіонери-старі маразматики, яким на Чукалівці вже дано прогули ставлять, пасажири- сволота бидляча.І посилають водіїв і перевізників в такі і на такі місця ніби на курорти. А як всіх давить українська жаба хто скільки отримує. І як люблять українці рахувати чужі гроші.Все дав Господь Україні, тільки не дав розуму українцям. І не дивно що москаль так до нас ставиться. Ще трохи і весь світ зрозуміє хто ми є. І будемо ми копирсатися у своєму гавні і будемо поливати один одного тим же гавном. Москалям встидно за Вас . А Ви ще в Європу претесь, немита, нечесана, бидляча,свиняча (це не мої слова це Ваші слова шановні дописувачі)українська націє. Хіба варто перевізникам за такі слова на свою адресу Вас возити.
Мешканець 2014.05.15, 17:01
Люди добрі чому не вимагаєте контролю прибутків в власників магазинів( ціни зросли), газ подорожчав ,вчителі за репетиторство підняли ціни, лікарі підняли ціни, Таксисти підняли ціни, будматеріали здорожчали.Чому?? Взяли в зуби перевізників?Корупція процвітає.
Діна 2014.05.15, 17:04
та у нас проїзд не вартий і тих 2 грн,що ми платимо-сморід а автобусі,водій або курить і недопалки викидає просто у вікно-забувши,що існують урни,або говорить по телефону.на Набережній влаштовують перегони-витрясаючи душу з пасажирів.Бойкотуйте їх самі пасажири-місто не таке велике і його пішки перейдеш-лише здоровішим будеш.а тарифи піднімати не можна-просто забрати пільги у всіх.хто їх має бо їх проїзд компенсується за наш рахунок.Пільги ГЕТЬ!
Пенсіонер 2014.05.15, 17:05
Слава "Свободі" та В.Анушкевичусу не підтримали перевізників.
2 2014.05.15, 17:46
то що та скотобаза за свої скотовозки ще хоче підвищення вартості проїзду. Якщо незадоволені нехай відходять від того бізнесу знайдуться інші. Скоти іншим словом не назвеш
Олег К. 2014.05.15, 17:46
Піднімати тарифи потрібно по ділу... Спочатку рівень якості послуг підніміть! КВИТКИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ ПОТРІБНО ЗАПРОВАДИТИ!
Ще раз до незадоволеного би 2014.05.15, 17:54
Візьми кредит купи автобуси і працюй!
Світлана 2014.05.15, 18:28
Цепроблема влади,яку вона перекладає на мешканців.Перевізникам не компенсують перевіз пільговиків,а хочуть .щоб за це платили люди.Давайте доплату цільову пенсіонерам,бо сільські пенсіонери цими пільгами не користуються,де справедливість?
Москалька пенсіонерка 2014.05.15, 18:48
Мені шкода перевізників, вони далеко не олігархи і не корупціонери, їм теж потрібно годувати родину. Мер вкрав набагато більше ніж вони заробили за всі роки його мерства, ось його і треба люструвати, та конфіскувати майно та повернути те, що заборгували перевізникам. Тоді вони будуть не злими та ввічливими. А плата за проїзд буде підвищення це однозначно, все дорожчає. Подякуємо за це революції, шкода загиблих! Хоч би все скоріше скінчилося. Хотілося кращого, а вийшло як завжди.........
тт 2014.05.15, 19:33
Ось і дожилися міські сволотівці із цим Анусом злодієм брехливим. Тепер видно всю свободівську наволоч, і Онуфріїва і Вітенка і решту падалі. А слабо проїзд трохи з бюджету міста компенсувати щоб не було страйків, щоб було хоч трохи чесно. Ось Вам і свобода Ось Вам і Мер Анус які рвуться в депутати ВР. Розікрали все а тепер треба в Києві. До ЦЮПИ їх а не в депутати. Правильно робите водії, хвалю. Свободу і мера до відповідальності! Ганьба прихвостням ГИГІВСЬКИМ!
mamalyga.net 2014.05.15, 19:59
http://mamalyga.net/
Гена бувалий 2014.05.15, 20:19
І так що ми маємо вся "канітель" почалась через відмову бариг з жовтих бусів перевозити на халяву "субсидій" (яких у Франківську 7 на 10 мешканців)у своїх і без того вичерпавших 2 рази ресурс, розалених коритах. Ніхто їм на поступки не йде, може через те що, білетів не дають та виручку "крисять", може через те що, бабла їм все мало ,хрен його знає, ясно одне страждати будуть звичайні платоспроможні терпіли .
перев1зникам! 2014.05.15, 21:32
А хер вам....Воз1ть сам1 себе.ха-ха-ха.
Світлана 2014.05.15, 21:48
Хочуть підняти ціну то нехай видають квитки і змінять розвалюхи на нові. Тоді і можна нову ціну. В іншому випадку НІ!
іван 2014.05.15, 21:59
найкраща оборона-критика.все здорожчало і бензин також.давайте порахуємо скільки потрібно бензину на один день роботи на одну маршрутку.скільки кругів за день робить водій.мабуть що найменше десять.то скільки це кілометрів.те що заробив за день-це все піщло на паливо.а водій що дарма крутив баранку з шести ранку до одинадцяти вечора.де ж його зарплата.а на ремонт машини.я їм /водіям/співчуваю.якби працювали заводи фабрики думаю половина/більше/покинули цю таку хорошу роботу.що таке крутити баранку по шістнадцять годин в день мені відомо.і перш чим обзивати людей подивіться чим ви кращі за них.
Ганна 2014.05.15, 22:01
А нам зарплату хтось піднімає? а наші підприємці нізащо не хочуть зменшити прибутків, ні на йоту. Все ж не в програші. А щодо пенсіонерів, то таки ввели б якийсь ліміт, а то швендяють цілий день туди-сюди і їх в автобусі більше, ніж працюючих, бо ті ж на роботі
Василь 2014.05.15, 22:17
треба розвивати комунальний трансторт, тіж тролейбуси, щоб, не кружляли містом, а трохи пряміші маршрути були.Щоб частіше ходили. Тоді ціну на маршрутки поставить ринок, а не перевізник, який права чиста ніколи квитки не видає.
дубовик 2014.05.15, 22:54
Коли на "БАМ" тролейбуси пустять, задрали ті "пижики".
Андрій 2014.05.16, 08:25
Страйк... це смішно. Ну не вийдуть на маршрути у п’ятницю, люди якось доберуться до роботи, а у суботу і неділю потрошки повиходять маршрутки, адже такий "куш" втратити у базарні дні... І взагалі забрати ці маршрутки і надати нормальні великі автобуси, і скласти нормальний рух, а вони зупинки хочуть переносити... це смішно.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

945
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

756
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1873
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3218
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2539
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2529

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

212

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

723

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

675

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1577
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

342
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

676
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

602
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

317
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

373
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27014
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

829
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19664
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

415
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

387
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

718
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1293 3