Вчені змогли сфотографувати душу

 

Вчені змогли сфотографувати душу - камера зафіксувала, як життєві сили покидають тіло в момент його біологічної смерті.

Унікальне дослідження підтвердило давнє повір'я, що у людей, які були вбиті або загинули раптово, наприклад, в катастрофі, душа ще довго не може відірватися від тіла. Вона постійно повертається, особливо ночами.

Не дивно, що розповіді про привидів ходять з найдавніших часів. Найчастіше історії описують примар невинно убієнних або страчених злочинців.

Апарат вченого з Петербургу вміє бачити душу. Він вимірює те, що прийнято називати аурою людини. Камеру, що отримала назву ГРВ, винайшов і представив професор, доктор технічних наук, заступник директора СПб НДІ Фізичної культури Костянтин Коротков.

ГРВ сканує тіло, а на екран комп'ютера виводиться фотографія його аури.

«Синім кольором на екрані комп'ютера виділяється жива здорова область, а більш теплими відтінками, аж до червоного, - померла, недіюча частина» - говорить Костянтин Георгійович.

Відкриття

Вивчаючи властивості камери, вчені зважилися на експеримент - вони знімали за допомогою ГРВ вмираючу людину. Отримали три кадри - незадовго до смерті, в момент смерті і через три години після того, як була зафіксована смерть. На отриманих знімках видно, що життєва сила (тобто душа) залишає в першу чергу область живота. Не даремно раніше в російській мові слово «живіт» було рівнозначне слову «життя». Потім втрачає силу голова.

На знімку тільки що померлої людини видно, що аура жевріє в області паху і серця. Адже часто буває, що лікарям вдається повернути до життя пацієнта, завівши його серце за допомогою струму. Реанімують хворого іноді протягом п'яти хвилин після його смерті. Деякі й справді повертаються.

Приблизно через три години після смерті людини залишається тільки область паху, де ще щось нагадує про те, що тіло було живим. Незабаром на знімках померлого залишається виключно червоний силует - душа покинула тіло.


Релігія

Відкриття професора Короткова підтверджує інше відоме раніше дослідження: експерти помітили, що тіло померлої людини стає на 21 грам легше. Однак робота пітерського вченого допомогла виявити додаткові деталі.

Знімки ГРВ, на великий подив фахівців, показали, що аура людини фіксує в собі обставини смерті. У разі природної, спокійною смерті аура втрачає активність поступово. Тоді тіло покійного випромінює постійне і рівномірне світіння, характерне для неживого об'єкта. Якщо ж людина померла раптово або насильницькою смертю, то його аура протягом декількох діб проявляє «турботу» і особливо яскраво робить це по ночах.

Костянтин Коротков зробив висновок, що душа людини після смерті веде себе так, як здавна це описує релігія. Вона або заспокоюється і відлітає, залишаючи свій фізичний притулок, або тимчасово залишається у зв'язці з тілом, як ніби прив'язана до нього. Вона ще не витратила весь свій енергетичний ресурс!

Дослідження вчених говорить про те, що тіло людини - біологічна маса, яка оживає тільки завдяки життєвій силі, яка наповнює його в період життя. Як тільки людина вмирає, заряд життя - душа - випаровується. Можливо, як стверджують деякі релігії, для того, щоб знайти собі інше пристановище.


28.08.2012 3779 17
Коментарі (17)

Hevenly 2014.05.20, 18:54
Дорогие мои братья по вере! Благодарю вас за вашу смелость проповедовать Божью истину! Господь да благословит вас обильно.Я также подтверждаю, что мы, согласно Библии имеем три составных : Дух, душу и тело. Ну. с телом все понятно. а вот как отличить что есть дух, а что есть душа? Наша душа- это наше сердце, наши эмоции, наши чувства. А вот дух- это наш разум, наше восприятие мира и других людей, наши моральные устремления и приоритеты. И от того чем мы заполняем свои разум и сердце и зависит то, где и как наш дух проведет Вечность. Если в сердце и разуме- зло, то уже при жизни человек живет в аду.Вспомните мудрость древних, которые говорили, что наши мысли- они бессмертны и вполне материальны. Поддерживаю выражение Кума " по вере вашей ". Это же и говорит Господь Иисус.Жизнь после смерти-- это жизнь не физическая, но жизнь духовная. А духовный мир также реален , как и физический.
Олексій 2013.05.17, 13:11
Я думаю що тіло вмираючого легшає внаслідок того що коли організм живий, то навколо нього є певне біополе(магнітне+ електричне) якевзаємодіє з силовими полями Землі, Всесвіту. В момент смерті організм втрачає своє біополе, внаслідок чого припиняється взаємодія з силовими полями Землі і внаслідок цього тіло померлої особи може легшати чи важчати (при взаємодії полів може бути притягування чи відштовхування). А прилад пана Корткова імовірно фіксує поля які випромірює група клітин організму, яка ще має функції життя, в той час як інші групи клітин вже померли і не мають цих полів. На таку думку наводить можливість пересадки органів (навіть від померлих наглою смерттю). Це звісно здогади , але...
Вова 2013.06.23, 20:27
Полный бред,это мое личное мнение,какая душа?С того света еще ни кто не вернулся и не сказал ,что действительно есть рай,ад или бессмертие души...Человек который умер,поверте ему уже насрать на все жизненые проблемы его и ваши...И что его черви будут жрать,он биологически умер.
Picasso 2013.07.08, 09:18
Особливо сильний комент у ВоВи, давай синку - ти можеш коментувати все, прямо з тебе пре мудрість
Галина 2013.08.01, 09:20
Комент Вована супер! С таким подходом и пониманием жизни можно и не жить. Родился мертвым. Да, Вован?
Док 2013.08.06, 14:55
Де фото?
Иваныч 2013.08.07, 00:00
А чего над умирающими экспериментировать? Есть ведь и живые, умеющие вводить себя в состояние, когда душа может покинуть тело, а затем вернуться.
777 2013.08.19, 11:33
Ох, дорогие, вам надо больше читать, иначе то и получите после смерти в чем уверены. Нельзя игнорировать то, что уже знал древние. Душа действительно существует и она бессмертна (разве если провинится так, что ее раскодируют, т.е. без анестезии разберут на части - вот вам и скрежет зубовный). Есть также Тот, Кто нас создал и поселил на этой Земле, чтобы мы прошли опыт жизни в Плотном плане, и тот, который забирает себе таких, как вы, отвергающих творение высших.
Alex 2013.08.26, 18:20
Я не верю в бессмертие души, это глупо по-моему, но если принять во внимание что заявляют о душе то этот эксперемент еще ничего недоказывает. Ведь "душа" нематериальна, так? А значит никакими приборами не увидишь и не измеришь.
Анатолий 2013.09.06, 14:28
Каждый человек состоит из двух частей: внешней (тело) и внутренней (дух,душа). В момент смерти дух (душа) покидает тело и возвращается к Богу (Библия, Экклесиаста 12 глава 7 стих). Если признаете в Иисусе Сына Божьего, то будете после смерти жить вечно с Богом, а в противном случае окажетесь в аду (Библия, Евангелие от Иоанна 3:16).
гость 2013.10.08, 03:24
Если после смерти приходит наяву умерший, как было мне видение моего погибшего брата в автомобильной катострофе,то наверное душа есть.Я не спала но убеждать никого не хочу.
Владимир 2013.10.09, 10:37
Читайте внимательно Библию (Бытие 2:7), размышляйте над прочитанным, может и поймете, что сам человек и есть душа. Спасибо за внимание.
Владимир 2013.10.09, 10:51
Дополнение к моему комментарию Для Анатолия и других, тех, кто не читая Библию, добавляет от себя. Прочтите Иезекииль 18:4, мщжет задумаетесь как может умереть ваша бессмертная душа.
Евдокия 2013.10.13, 19:08
Разговор двух близнецов в утробе матери: -Как ты думаешь - есть ли жизнь после родов? - Я думаю, что нет. Ведь оттуда ещё никто не вернулся.
кум 2013.10.21, 09:50
Даже воланд сказал Берлиозу каждому по вере его
кум 2013.10.21, 09:52
каждому по вере его!
серый кардинал 2013.11.07, 15:36
Сначала было слово"информация" и слово "информация"было Бог. Невидимый сперматозоид+информация=живое существо. Тело умерло-информация осталась. Так может информация и есть Бог?
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1874
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1815
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1811
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5343 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2109 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1472

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

678

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

736

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

927

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

962
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1711
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3628
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10208
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26080
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10136 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7672
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

856
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1358
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

342
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1231
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

828
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1035