«Вашингтон Пост»: Путін програв битву за Україну

 

Путин, битва, Украина

 

 

Американське видання The Washington Post опублікувало на своїх сторінках статтю, присвячену аналізу останніх подій в Україні. На думку автора статті, в Україні перемогли захисники демократії, а Путін не зміг купити суверенітет України. The Washington Post пише, що спроба встановити в Україні диктатуру за російським зразком повністю провалилася.

 

У середині січня, Віктор Янукович в терміновому порядку провів через парламент серію законопроектів, спрямованих на придушення протестів у країні, - пише американське видання. Причому, уточнює: ці законопроекти були скопійовані з російського законодавства. У Росії Володимир Путін використав подібну тактику, щоб прибрати демонстрантів у Москві в 2012 році. «Але в Україні такі заходи лише ще більше посилили протестний рух, який перекинувся на регіони», - пише TheWashingtonPost.

 

У підсумку Віктор Янукович змушений був підписати скасування законів і амністію для всіх учасників протесту.

 

Це сталося відразу після того, як прем'єр-міністр України Микола Азаров пішов у відставку, і Віктор Янукович відставку прийняв.

 

Після цього з'явилася інформація, що президент взяв лікарняний у зв'язку з гострим респіраторним захворюванням.

 

«Чи дійсно президент України захворів чи це черговий дипломатичний хід з боку Януковича - поки залишається неясним. Віктор Янукович перебуває під серйозним тиском не тільки опозиції, а й Путіна, який, у зв'язку з останніми подіями, вирішив почекати з видачею чергового траншу по кредиту Україні», - зазначає автор статті.

 

Щодо подій, які відбуваються в Україні, державний секретар США Джон Керрі заявив, що майбутнє України не повинно бути заручником у протистоянні між Росією і США. На думку Джона Керрі, і Віктору Януковичу, і опозиції зараз потрібно піти на поступки один одному і домовитися.

 

«Віктор Янукович вже прийняв ряд заходів для того, щоб перевага на наступних виборах президента був на його боці. Йому необхідно піти на ще більші поступки, а лідерам опозиції потрібно переконати своїх прихильників, в тому числі і радикально налаштованих протестувальників, що не можна скидати Януковича недемократичними методами», - заявив держсекретар США.

 

На думку видання The Washington Post, дуже важлива і позиція Європи. Можливо Янукович захоче піти на серйозні поступки, але тоді стає очевидно, що Путін не допомагатиме Україні, і в гру має вступити Євросоюз.

 

Європа повинна буде надати фінансову допомогу Україні в обмін на домовленості з Міжнародним валютним фондом, а також на гарантії чесних і демократичних виборів.

 

«Українці відмовилися продавати незалежність країни і свої свободи пану Путіну. Тепер першорядне завдання Заходу - донести до українських політичних лідерів, що Україна може розвиватися демократичним шляхом», - резюмує The Washington Post.

 

thekievtimes.ua


02.02.2014 661 17
Коментарі (17)

дідо 2014.02.02, 19:37
....і тут остапа понесло.... певно тобі ющенко межу переорав... бо на ющенка ти реагуєш,як БИК НА ЧЕРВОНЕ,,,, ...а то,що ти допкіна і гепкіна внучок---тебе ніц не пече--- бо ти і є той,що замість МАЙДАНУ кличе в Татарів... Заманює,відволікає від справ насущних... Я тобі не можу,навіть,сказати-бик... бо ти--теля..і ще до того злостиве й нерозумне...
За 2014.02.02, 14:28
А це правда,що Ющенко Віктор Андрійович підтримує діючого президента,і засуджує Євромайдан?
А́рбайт махт фрай 2014.02.02, 14:55
ну що ж, будем чирикать.Німці навчать арбайтен і не красти.Так як греків.
Вітьок 2014.02.02, 14:56
Йому не до майданів він зайнятий будовов з Катеринков будуют лікарню майбутнього для діточок в Татарові тими руками шо нічо не крали
Мешканець 2014.02.02, 15:20
Правда за юща 100%.Він нас всіх кинув, навіть Скрябін пісню написав, що нас всіх кинули.Як бачу того нашого пасічника, то аж ригати хочеться, наскільки він спротивився.
дідо 2014.02.02, 16:48
Слухайте,ЗАТОРМОЖЕНІ! Коли треба відривати Януку яйця,ви взялися за ЮЩЕНКА. А від янека ви не ригаєте? Чи ви тоді будете перти на янека,коли буде безпечно? А як ви це понарошку,то не "тормоз" ви ,а справжнісінькі ЗАПРОДАНЦІ,гоподепинці....
Бімба 2014.02.02, 17:08
Підписувач Дідо, Ти або дибіл або кантужений, подивись що питають і про що мова йде...Якраз такі як ти дал....йоби нічого на роблять а тільки викрикають! Ніби ніхто не розуміє, що зараз треба робити!
дідо 2014.02.02, 17:56
бімбі.... поки ти будеш пуляти по ющенках,юльках,ображати всіх навкруг себе і вважати,що наймудріший,то януковичу ти рідний брат... або казачок гепин і допин... і не бомба ти ...а гнилий гарбуз.....
Дiдовi 2014.02.02, 18:17
А ти не засланий козачок того пасiчника татарiвського прищавого,ти чого бику невмиваний людей тут ображаеш
ніби бімбі... 2014.02.02, 18:30
....колись давним-давно було сказано--- "Юпітер,ти злишся,значить ти неправий..." ...і знову пре на всіх,крім янека... знову відволкає... ..ти був у харькаві в допигепи на зібраню? .................... ..а "бик невмиваний!-це цікаво... ...де це так говорять?Приїду народний фолькльор збирати... може,ще якісь бики є в твому славному селі?
doc 2014.02.02, 18:46
«Українці відмовилися продавати незалежність країни і свої свободи пану Путіну" - угу,Яйценюх вирiшив, що краще продатися америкосам та гейропi !!!
підписувачу бімбі 2014.02.02, 18:49
Пане бімба, сядьте на жопу і мовчіть. Ви не є мудрий чоловік.
doc.у 2014.02.02, 19:13
....твій азірів пер на європу та америку.... але поїхав в рашу...але попер в Відень.. до тих,на кого пер і кого обзивав... Аж шкода,що в Європі демократія... Аби дали копняка цьму екс.позориську держави... ..і тебе,тролю феесбешний найманий тут раз не потрібно... вали в свій рашинський каганат,воюй з китайцями... бо скоро ви всі вузькооко будете на світ дивитися....
doc 2014.02.02, 19:21
Сам ты троль феесбешний ! Древнiй Галич - моя Батькiвщина !
Дiдовi 2014.02.02, 19:26
Бик невмиваний це ти козачок засланий прищавого в Татарiв бовдуре мчи там ще одиин такий бик як ти будував
Бімба 2014.02.02, 20:31
І тут тітушки провокатори!
Cтрашний сон януковича: 2014.02.02, 21:54
-прокидаєшся від нав’язливого запаху диму. -виходиш з кімнати і розумєш, що прохід на кухню завалений мішками зі снігом. Барикади вже близько -йдеш у туалет, і розумієш, що золотий унітаз хтось вкрав і пустив на барикади -відкриваєш вхідні двері і розумієш, що хонка вся розібрана, а на дощечках написано: «коломия», «житомир», «івано-франківськ», «харків», «слава Україні», «банду геть», «фастів», «нью-йорк». -на подвір’ї Людка несе мішок зі снігом. «батя, я стараюсь», каже вона ніяково. -дзвониш захарченку, а на тому боці бере слухавку якийсь голос з західняцьким акцентом і каже, що віталік зайнятий -дзвониш путіну, а на тому боці бере слухавку якийсь голос з західняцьким акцентом і каже, що вова зайнятий -береш піджак, але бачиш, що кишені набиті мішками зі снігом. Барикади вже близько -дзвониш на перший національний, але навіть там уже не розуміють, що таке «лібідіне озеро» -йдеш у гараж, але там замість двох бентлі – шестьорка, до того ж спалена -дзвониш табачнику, а на тому боці бере слухавку якийсь голос з західняцьким акцентом і каже, що дімка сьогодні не вийде, бо треба робить уроки -дзвониш путіну, але на тому боці грає «лента за лентою». -дзвониш обамі, а попадаєш в алабаму -дзвониш баррозу, а попадаєш в велозу -сідаєш за кермо і одразу впираєшся в машину з надписом «не ставай за мною, я п’ятий» -так ти розумієш, що ти шестьорка. До того ж спалена.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

898
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

717
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1828
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3157
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2512
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2498

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

161

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

686

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

650

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1537
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

295
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

632
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

577
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

281
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

346
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26988
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

802
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19641
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

384
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

365
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

691
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1205 1