Василь Абрамів: Правий сектор прагне перемоги національної ідеї

 

/data/blog/47712/1c43a7772b62ea9ec10b02125e53190d.jpg

 

Минулого тижня Правий сектор на Прикарпатті отримав свого лідера. Ним став Василь Абрамів, якого на посаду призначив центральний провід руху у Києві.

 

До того часу чоловік був не менш відомою фігурою. 29-річний студент Бережанського агротехнічного інституту, член ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери Василь Абрамів народився і живе у с. Задніпрянську Галицького району.

 

У грудні 2010-го “тризубівець” разом з іншими побратимами проник на подвір’я запорізького офісу КПУ, де стояв єдиний в Україні пам’ятник Йосифу Сталіну, і з допомогою бензопили відтяв голову “вождю народів”. За це активіст провів три місяці у Запорізькому СІЗО та отримав умовну судимість. А торік Василь Абрамів отримав три роки умовно за підпал офісу Партії регіонів у Галичі.

 

Але вироки не зупинили активіста. Чоловік і далі продовжує боротися з бандитським режимом. Він був одним з ініціаторів штурму Івано-Франківської ОДА.

 

Днями лідер прикарпатського Правого сектору (далі - ПС) Василь Абрамів погодився розповісти про очолювану ним структуру.

- Розкажіть кілька слів про себе. Чим займаєтеся в житті?

- Я - студент, член ВО “Тризуб” імені Степана Бандери. Наразі виконую обов’язки керівника ПС на Прикарпатті.

Раніше був засуджений за спиляння голови “ідолу” Сталіну в Запоріжжі та за підпал офісу Партії регіонів у Галичі. Тому є одним із перших політичних в’язнів режиму Януковича.

Наразі офіційно безробітний, бо не хочу платити КПУ 11000 грн. штрафу за відрізання голови Сталіну в Запоріжжі 2011 року.

- Чому вирішили приєднатися саме до Правого сектору?

- Я автоматично перейшов у ПС бо, як уже казав, є членом “Тризуба” - організації, котра була ініціатором об’єднання українських революціонерів “Правий Сектор”. Одним із наших перших гасел було “Дискотеці - ні! Революції - так!”. Бо саме ідейна дія і дієва ідея зможуть скинути режим внутрішньої окупації, а не “танцюльки” на головному майдані країни.

- Ви - зять лідера руху Правого сектору в Україні Дмитра Яроша. Чи не вплинули родинні зв’язки на Ваш вибір?

- Впливу не було ніякого, адже я став членом ВО “Тризуб” ще до одруження.

- Чи відомо Вам, скільки прихильників Правого сектору на Прикарпатті? Хто вони?

- Прихильників ПС на Прикарпатті приблизно тисяча. Першими членами ПС були хлопці з “Тризуба”, а вже потім - члени УНСО та небайдужі громадяни, яким набридло дивитися на безкарність режиму та які виступають за справедливість. Вони прагнуть боротися з режимом, який душить український народ та хоче перетворити нашу Батьківщину на подобу Білорусі.

- Хто для Вас є лідером спротиву на Прикарпатті? Кого з прикарпатських політиків підтримуєте та яка політсила є ідеологічно наближеною до Вас?

- Ідеологічно наближеною до нас є ВО “Свобода”. Із небагатьох політиків Прикарпаття підтримую Віктора Неміша, який 2 грудня пішов з нами на так зване гріття в ОДА. До речі, на нього також, як і на мене, після цього була відкрита кримінальна справа.

А лідера на Прикарпатті я не можу назвати, бо лідер виковується в боротьбі, яка ще триває.

- Депутат облради Юрій Романюк був готовий уступити місце Правому сектору у Народній раді. Як розцінюєте цей вчинок?

- Юрій Романюк хотів віддати місце в Народній раді, бо бачив, що ПС є дієвою революційною силою. Думаю, що пан Романюк хотів цим настрашити інших депутатів. Він бачив, що ПС може навести порядок та змінити ситуацію, а не займатися угодовством та всілякими підкилимними перемовинами з режимом.

- Чи знаєте, хто очолює ПС на Коломийщині?

- Наразі на Коломийщині існує ініціативна група ПС, яка підпорядковується обласному проводу. На цей час ініціативна група складається лише з ”тризубівців”.

Взагалі такі ініціативні групи існують майже в усіх містах Івано-Франківщини.

- Яку роботу тепер проводить ПС на Прикарпатті?

- Переважно ПС займається пропагандою своїх ідей та поглядів. Також наразі відбувається структуризація прикарпатського загону та вишкіл націоналістів.

- Чи ПС люструватиме прикарпатських депутатів та чиновників?

- Саме тепер дуже багато людей звертається до ПС та бачить в ньому люстраційний орган. Бо саме ці хлопці, не заплямовані ніякими діями, мають право на здійснення люстраційних заходів на Прикарпатті. Але ми також говоримо, що в такому процесі має брати участь громада Івано-Франківщини, яка добре знає, хто на що заслужив. Кожному чиновнику і політику буде дана оцінка народної громади.

- Чи планується, що ПС стане політичною силою? Чи висуватимете кандидата на виборах?

- Правий сектор прагне перемоги національної ідеї. Ми хочемо, щоб відбувся справжній революційний процес, тобто повне перезавантаження влади, зміна її системи, а не сценарій 2004 року.

- Хто може долучитися до ПС?

- Всі небайдужі громадяни Прикарпаття, які вважають, що потрібно повністю повалити антиукраїнський режим, а не загравати з ним, можуть приєднуватися до наших лав, пишуть Коломийські ВІСТИ.


18.02.2014 392 15
Коментарі (15)

В.І.І. 2014.02.18, 07:37
По очах бачу хлопець не поганий, хоча дивно що будучи вже таким дорослим не розуміє, що кримінална відповідальність за нищення майна немає нічого спільного з політичним вязним, це ж тебе не за ідею посадили, а за те , що твоя ідея переросла з мирного русла в руйнівний шлях, і як то кажуть права одного закінчуються там де починаються права іншого ... подумай юначе
Шлемко 2014.02.18, 08:22
Це все добре і що ми вибороли? які гасла досягли? чи правий сектор скаже постоїмо до літа))) уже дві революції відбулись а народ в лохах лишається
dima 2014.02.18, 08:40
Тобі б чимось путнім зайнятися, а не дурницями маятися. З того що ти комусь голову спиляєш в державі жити краще не буде - навпаки Європа відмежовуєтсья від таких безголових хуліганів. А спиляти голову памятнику це не подвиг молодий чоловіче.
олег 2014.02.18, 08:48
Є чим похвалитися. А чого нічого не сказано про основну зайнятість? Хлопець вже дорослий. В його віці вже одружуються, дітей виховують, на роботу ходять аби сім’ю прокормити. А так звичайна хуліганка, нічого цікавого. Сьогодні він ПР спалив, а завтра підпалить магазин чи кафе, бо йому не сподобається обслуговування. Що ви зробили з нього героя, він звичайнісінький хуліган, який має відповідати перед законом, чи вони для таких як він не писані? От цікаво, а як він віднісся, якби хтось спалив приміщенння ПС?
українець 2014.02.18, 08:56
Що тішить, це коріння тризубівців з центральної України. Щось не пам'ятаю, щоб за повалення пам'ятника лєніну в Івано-Франківській області проти когось відкривали кримінальну справу. Може пора від місцевих рад усієї України вимагати повалення цих ідолів? Ніхто ж не збирається чіпати могили радянських воїнів. А людям нав'язують думку, що їх вічний спокій і пам'ять про них під загрозою. Маю на увазі східну Україну.
гуцул 2014.02.18, 09:04
Україна постійно була поділена по Дніпру на Лівобережну і Правобережну. Було два гетьмани. Лівобобережний і правобережний, і ще було більше гетьманів серед реєстровців і нереєстровців. Тобто офіційні і неофіційні лідери. Офіційні лідери мають тепер мандат депутата чи якусь посаду. Неофіційні лідери мають симпатію людей або несприйняття, мішок ідей і право на втілення своїх ідей.
українець 2014.02.18, 09:26
Україну ділили вороги. Бо вони добре знали, що дім, який поділився -- не встоїть. Нас має як ніколи цікавити інтеграціє не з Євросоюзом, а об'днання з українцями сходу і півдня України. Звичайно усі радикальні праві і ліві погляди треба буде відкинути, щоб досягнути якоїсь середини.Треба насамперед говорити не про Європейські цінності, які нікому не зрозумілі і досі, а українські цінності. Це -- християнська держава. Християнські цінності -- це найвище і найцінніше благо для українця. Це -- розбудова громадянського суспільства на основі рівності і рівноправ'я усіх громадян України.
вовчик 2014.02.18, 08:10
молодець, так тримати,
Ваня 2014.02.18, 08:11
а тролів не слухати!!! їх тепер тут багато, ну а кулі, офісу ж нема , тепер тут працюють
вперед 2014.02.18, 09:04
Вірно сказано і не факт але можливо і ти станеш наступним лідером на прикарпатті а не сичі шлемки і бабаї борися і не зупиняйся
провокатор 2014.02.18, 09:07
Провокаторам слава!!!
Олегу 2014.02.18, 09:25
СМіх тай годі )) Що ти плетеш , який закон , нехай по закону відповідає Захарченко !
Гість 2014.02.18, 09:28
Політичний в"язень???. Це смішно і страшно, що людина, яка називає себе "студентом", не може відрізнити політичну діяльність від звичайного криміналу. Після таких "політичних справ" Захід "вовком" дивиться на Україну. Почитайте інформацію про вкрадені комп"ютери з КМДА. Це теж політика?.
українець 2014.02.18, 09:38
Прості люди зі сходу України не розуміють, що відбувається і чого від них хочуть. Може пора пояснити за що і чому точиться боротьба. Іде мова про об'єднання поглядів простих українців в одне ціле. Ці погляди є позитивними і корисними для кожної людини і сім'ї. Це міцна сім'я, це християнська мораль і заповіді Божі, це розбудова Християнської Церкви, це розбудова вільного громадянського суспільства.Це не порожні слова, а чітка ціль і дія до досягнення мети Божими методами.
українець 2014.02.18, 09:52
Божі методи це не маніпуляція, не залякування, не чаклунство, не погрози чи провокації. Божі методи це довіра, віра, взаємоповага, правдива відвертість (як у Біблії), правда без брехні і напівправди,любов, довготерпіння, єдність і повага до слабшого, до рівного і до старшого.
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

690
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11209 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1898
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1796
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2795
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4650

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

420

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1092

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1500

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1365
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1745
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1564
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1274
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

647
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

725
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1915
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2251 11
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20411
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

393
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

737 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

779
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1125