В Івано-Франківську планують спорудити пам’ятник провіднику ОУН Андрію Мельнику (фото)

 

 

З ініціативою спорудження пам’ятника Андрію Мельнику в Івано-Франківську до міського голови Віктора Анушкевичуса звернулася громадські організації міста.

 

Реалізувавши таку ідею наше місто має шанс стати першим в Україні в якому будуть пам’ятники трьом засновникам ОУН – Євгену Коновальцю, Степану Бандері та Андрію Мельнику.

 

Під час засідання робочої групи, 5 квітня 2013 року, присутні обговорили ідею спорудження монументу, місце його можливого розміщення та варіанти макетів самого пам’ятника.

 

Присутні погодились, що доцільно було б спорудити пам’ятник на вулиці названій іменем Андрія Мельника. Також було розглянуто запропоновані два макети, проте остаточного рішення не прийнято.

 

Наступними кроками робочої групи буде подання проекту рішення на розгляд виконавчого комітету міської ради, а відтак і оголошення конкурсу. Проте вже сьогодні можна стверджувати, що Івано-Франківськ об’єднає засновників ОУН.

 

 


06.04.2013 1577 16
Коментарі (16)

Свідомий 2013.04.06, 14:37
Це вже занадто... От все у нас в місті чудово, тільки пам'ятників оунівцям не вистачає... І що це за громадські організації такі ? Хочуть - викупляйте за декілька мільйонів ділянку під спорудження пам'ятника (хоч перед білою хатою) і будуйте, а справжня громада міста завжди знайде тим коштам правильне (господарське) призначення. Ну чесне слово - ганьба такому місту і такій громаді, голі - босі, але кругом пам'ятниками пообкладались... Я ПРОТИ !!!
gryc 2013.04.06, 14:51
це що добре, що Алі-Бабі і 40 розбійникам (кожному окремо) не збираються памятника ставити. Клята галицька пам'ятникоманія! Коли ж уже схаменуться, що досить памятників, церков, капличок, хрестів...
Софія 2013.04.06, 14:59
А дороги коли будуть латати?
Денис 2013.04.06, 15:32
Та ви що, з дуба рухнули чи що??? Який памятник?? А гроші з місцевого бюджету візьмуть?? Звісно треба вшановувати такі особистості, але не в той час коли, як тут хтось вірно підмітив, жахливі дороги та безробіття. Геть таку владу і ці організації, які лиш думають як пропіарити свою жопу!! Оголосіть будь-ласка ці організації і людей з робочої групи, щоб знат кому плювати в обличчя на вулиці!!
геть некрофілію 2013.04.06, 15:48
я б запровадив мораторій на встановлення пам ятників і мем.табличок мінімум на 5 років!!! хочете вшанувати героя - спорудіть за кошти інвестора дитячий чи спортивний майданчик і назвіть його іменем визначної особи!
Свідомий 2 2013.04.06, 16:02
Абсурд ситуації в тому, що абсолютна більшість мешканців міста проти цієї дибільно-маразматичної ідеї, але, виявляється, є в нас громадські організації недобитих ідіотів яким нудно спостерігати за тим, як їхні внуки і правнуки вже з ніг збились шукаючи роботу щоб нагодувати свої сім'ї... Пофік, що ЖКГ міста вже здавлює горло своїми цінами за опалення, воду і інші послуги, що наші діти в садочках і школах харчуються за 4 грн в день якимись помиями, що дороги і тротуари не призначені ні для їзди ні для ходіння, одягаються франківчани в більшості своїй у ношені вже кимось речі, бо купити нове за шаленою ціною просто неможливо, що ліки коштуть стільки, шо краще вмерти (хоч ні, вмерти сьогодні також дорого коштує, рідним грошей на поховання може і не вистачити)... Особисто я завжди цінував українське, в школі старанно вивчав і переймався нашою історією, але зараз, коли приходжу з роботи, а маленькі оченята так по-доброму дивляться на мене і хочеться все зробити заради їхнього майбутнього, і тут я чую такі новини про пам'ятники, в голові одне - та коли ж ви всі повиздихуєте, всі разом - і хто хоче того памятника, і хто приймає рішення про його спорудження. Не так будується націонал- патріотична ідея, на так !!! Від того, що я на прогулянці з дитиною пройду повз десяток пам'ятників оун-упа я не стану більшим патріотом, а, враховуючи чорні будні робітничого класу мешканців міста, навпаки - починаю ненавидіти і цю країну, і ту частину її громади, яка нас довела до такого життя. І в даному випадку всі ці горе - вояки з орденами тягнуть нас на дно.
Chieftl до Свідомий 2 2013.04.06, 16:09
Підпишусь під кожним словом, тільки я після такого починаю ненавидіти не країну, а владу.
вася 2013.04.06, 16:22
до одного пам'ятника будуть приходити бандерівці, а до іншого мельниківці
Свідомий 1,2 до Chieftl 2013.04.06, 16:29
Дякую за підтримку, ще би цю сторінку хтось з білої хати почитав - от було би добре, може би задумались трохи... На рахунок ненависті до країни і її влади - колись думав такими ж поняттями як і Ви. Але от було заглянув у тлумачний словник і прочитав таке (зараз дам цитату з вікі): Краї́на — визначена територія, що становить єдність з погляду історії, природних умов, населення. Де та єдність історії і населення ? НЕМАЄ !!! Зараз можна довго дискутувати про схід і захід, різні тлумачення історичних подій, президентів помаранчевих і синіх, бандитів і міліціянтів... Ніби всі різні, але ж які однакові... Тепер стараюсь оцінювати кожну життєву ситуацію окремо - є конкретні люди, конкретні цифри, слова, значення... От потрібен нам зараз пам'ятник - ні. І крапка. І так у всьому. То ж і країни як такої у нас немає, є спільна територія і люди, які мають совість і добро в серці, і бидло, яке розкошує за рахунок перших (полеміка - чому так, а не інакше, не для цієї вітки, ітак уже багато написано). Ще раз дякую за підтримку.
тарас 2013.04.06, 18:53
Б...т. Черговий фашистський ІДОЛ!! Що бідьше нема роботи! А потім стогнуть що центральна влада грошей їм не дає, нехай собі на подвірї біля нужника ставлять!
Васильович 2013.04.06, 20:21
На думку влади,напевно у місті вже немає проблем, що знову хочуть ще один монумент. Це все від того, що немає політичної ЄДНОСТІ і влада це підкреслює, ставлячи памятники ідейно близьким лідерам, які боролися за одну ідею, але окремо,кожен своєю командою, через них ми не маємо справжньої української держави і сьогодні на жаль ми це все відчуваємо, (всі за Україну, але під моїм проводом).тому на мою думку, цього памятника НЕ ТРЕБА, а кошти задіяти на дороги, на ремонт дахів,фасадів і т.д. Кошти платників податків потрібно використовувати раціонально,з користю для громади.
НИК 2013.04.07, 00:47
не тих ненавидиш, СВІДОМИЙ І ПОДІБНІ, ненавидіти треба окупантів, що з 1990р. поробили своїх синочків бізнесменами, їх донині купами в керівництві міліції, прокуратурі, СБУ, місцеві там майже всі підлеглі, а такі кликухи як Партізан, Бура, Сюся, Каряга, ви чули падли - хто з них галичанин?? місцевий був лиш Бен, Ц.їму Н. А хто в нас мозґи пудрит у ЗМІ?? діти ворогів, наші перешиванці -матеріялісти, і троха "свідомих" у 2 "Галичинах" і ЗК. Де відверті дискусії про наше житє, які подекуди видим на Львів-ТБ?? націоналісти ще ніразу не керували навіть тут, у Франковому!!! Бо що міг поперти той Шкутяк проти прокурорів і т.п., але завдяки їму у багачі-забудовники пропуск вже діставали не діти окупантів,як при папєрєдніках, а просто місцеві, які вже потроха і на церкву дают. так що анчоус будує теж, аби показати шо й він "теж нац". Аби задурити наших овечок. Розумним досить. А ви, понижчі, вібирайте, або ви не свідомі і недалекі, або ви скриті вороги, що мріют повернутисі в области до влади над "бидлом рабочім"!!!! і тому все ваше нам ненависне. І ви би ставили ідолів Галахвастову і Сонє Прокоповнє! в кращому віпадку
Іван 2013.04.07, 13:04
А що на тому засідані робить вічний піарщик Панчишин. Цей пристосуванець до кожної влади присосувався. Вигнали з азхітектури, з музею, присосався до управління культури. Рідкісний екземпляр.
kas 2013.04.07, 13:18
НИК та подібні до нього сколопендри ненавидять весь світ, а люблять лише себе та власні забобони. тому тутешня людність у глибокій с...ці була є й буде. будуйте монументи
для ника 2013.04.07, 17:41
відсутність ЄДНОСТІ у 1991 році не дала можливості обрати українського президета, а народ був на піднесенні духовному, але єдності не було тоді і немає тепер, тому і тиражують монументи кожному вождю,які бачили першими тільки себе, навіть церка не є єдиною. і не треба тої злості, а треба єднатися.
пасажир 2013.04.07, 18:27
Спочатку, хай зроблять виїзд з автовокзалу( який належить сину Ющенка) в Ів - Франківську, заасфальтують і освітять в Коломиї територію автовокзалу, В Косові – де йде посадка в автобус - «запалять світло» - бо темно , як у негра в попе))) Ну а тоді вже і про якійсь пам’ятник, мичать! На Коновальця - є меморіал, а до платників податків, по Дудаєва немає дороги - Смішно! Ні, «ПЛАЧЕВНО» і позорно! Може не так??? Плюньте мені, ми же очі…..
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1013
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

824
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1939
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3314
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2582
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2573

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

291

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

763

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

721

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1660
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

402
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

762
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

646
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

386
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

416
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27072
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

870
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19708
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

469
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

426
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

761
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1427 4