В Івано-Франківську пенсіонерка побила водія маршрутки

 

 

Ця прикра пригода трапилася на 69-му маршруті. Ми здебільшого звикли до хамства водіїв автобусів, а тут вийшло навпаки. Причому витівка пенсіонерки ледь не спричинила аварію, в якій могли потерпіти не лише транспортні засоби, а й пасажири.

Бо водій, ухиляючись від удару, інстинктивно взяв ліворуч і виїхав на зустрічну смугу. На щастя, він вчасно оговтався і встиг загальмувати. Ось як він сам розповів про цю подію.

- Я рухався своїм маршрутом. Проїхав на вул. Галицькій останній світлофор і за “Панорамою” опинився в заторі. Простояв хвилин 10-12. Бачу, ті автобуси, які були попереду, - 86-й, одиничка, 25-А, між нами був розрив хвилин п’ять, - починають розвертатися. Один з тих водіїв зателефонував мені і сказав, що попереду аварія. “Фура” зачепила якийсь легковик. Ну я також розвернувся і пояснив пасажирам, що за своїм маршрутом їхати не можу через аварію, тому повертаю на вул. Василіянок, а кому потрібно до базару, то раджу вийти тут. Частина людей спокійно вийшла, бо ж побачили, що три автобуси, які їхали попереду, теж розвернулися. Щоправда, одна літня жіночка почала кричати, що там вона не буде виходити, і щоб я її обов’язково віз на зупинку на ринку. Ще раз пояснив їй, що не можу цього зробити через затор, і поїхав далі, пише Газета ”Галичина”.

Коли рухався на вул. Василіянок у лівому ряду, тому що мені потрібно було повернути на вокзал, та жінка знову почала кричати, щоб я їй зупинив саме тут. Кажу, що не можу цього зробити, бо ж ми перебуваємо в русі, з правого боку їдуть машини. Про жодну висадку пасажирів і мови не могло бути. Пояснив, що зараз на вокзалі вона зможе пересісти на другий автобус, котрий довезе її до базару з іншого боку. До речі, люди, котрі перебували в салоні, зробили їй зауваження. Але жінка не переставала кричати і раптом скочила на мене та вдарила по обличчю. В лівому оці одразу потемніло, а пізніше я побачив, що у мене розбитий ніс. Я спершу навіть не зрозумів, що сталося. Бо ж зосереджений був на дорозі, зокрема тримав дистанцію близько трьох метрів від автомобіля, який ішов попереду. Щастя, що через великий потік машин швидкість була невелика: десь 15-20 кілометрів за годину. Тож зумів загальмувати, хоча й виїхав на зустрічну смугу.

Водієві тим більше образливий такий вчинок жінки, бо він начебто все зробив, щоб пояснити ситуацію. Більше того, коли вона зайшла в автобус, то навіть не пред’явила пенсійне посвідчення, як того вимагають правила. Але водій не став реагувати на це, бо ж видно, що людина старшого віку. Тим більше і власник, на якого він працює, постійно наголошує на поблажливому ставленні до пенсіонерів. і ось така вдячність…

Але розпитаємо саму призвідницю скандалу, що ж її спонукало до такого вчинку. За її словами, коли шофер розвернувся, то не тільки вона, а й інші пасажири, серед яких було багато жінок-пенсіонерів, почали кричати, навіщо він змінює маршрут. Тим більше, що машини в тому потоці, де стояли й вони, почали потиху рухатися. Але водій на це не зважав. Більшість людей, які мали намір доїхати до ринку, вийшли на вул. Галицькій. Вона цього не зробила, бо не може далеко ходити: місяць, два тижні і два дні тому в неї з ноги зняли гіпс. Думала, автобус зупиниться на вул. Василіянок, але він проїхав дві зупинки і навіть не думав ставати. Так, вона кричала на шофера, зокрема й таке: “Сину, якщо не зупинишся, то получиш”. Жінка від своїх слів не відмовляється, бо каже, що вірить у Бога. Щоправда, зазначає, що помилилася, вдаривши водія зопалу.

Та зауважимо: інші пасажири, зокрема дві дівчини, яких ми застали в автобусі, не схвалюють вчинок пенсіонерки, через котру ледь не сталася аварія. За словами свідків, вона вимагала зупинити автобус там, де це не передбачено. Весь час кричала на водія, погрожувала, мовляв, вона цього “шмарка” поставить на місце, у неї брат якийсь депутат тощо. Дівчата казали їй, щоб перестала кричати, але жінка не заспокоювалася, поки не вдарила водія.

На місце події викликали міліцію. Чи буде притягнуто пенсіонерку до адміністративної відповідальності за хуліганство (бо як інакше розцінити її вчинок?) - побачимо. Власник автобуса Дмитро Г., каже, що не має наміру, залишати цей випадок просто так. і не тільки тому, що було зірвано рейс. Обурює те, що він і так завжди вимагає від водіїв ставитися із розумінням до пенсіонерів, яких перевозять, зрозуміло, безплатно багато, а про таку річ, як субвенція, тільки чув, і тут таке хамство з їхнього боку. Тим більше, що все могло закінчитися значно гірше. Адже автобус ледь не зіткнувся із зустрічною машиною. і хто б за це відповідав? Звісно, водій, власник, дії шофера вважає правильними, бо замість того, аби стирчати невідомо скільки часу в заторі, він спробував об’їхати його, щоби врешті-решт повернутися на маршрут. Тим більше, що й інші водії автобусів так вимушені були зробити, але на них ніхто руку не піднімав. Отже, слово тепер за міліцією.


08.07.2013 767 25
Коментарі (25)

Мирон 2013.07.08, 22:23
Помітив одну цікаву річ, після того як перевезення пенсіонерів стало безкоштовне, ця подія, перетворилась для даної соціальної групи, на своєрідну забаву, кататитсь містом за найменшої потреби та в голос висловлювати свої думки, про життя, про політику, про город, сусідів, онуків,невилікувані хвороби, ціни на продукти, ситуацію за кордоном, ну і звичайно вияснювань відносин з водіями, питання : чи можу я проїхати в автобусі (заплативши свої гроші) та не бути невільним слухачем старчого маразму !? Або може б доцільно було повернути два пільгових місця, і всім було б добре.
Роберто 2013.07.08, 22:27
Я ЗА!!!!! Наіть ОДНе пільгове місце
Таня 2013.07.08, 22:37
погоджуюсь пільговики їздять туди-сюди і ще до всього ввесь час бормочоть що їм ніхто місця не уступає або ще щось у тому дусі два пільгових місця цілком достатньо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Таня 2013.07.08, 22:39
і ще питання на скільки ж вона хвора якщо до водія ж потрібно нахилитися, на скільки я знаю??????????
Громадянин 2013.07.09, 00:56
Мирон діло каже!!!
Місцевий 2013.07.09, 01:00
В цьому всьому виновата знову ж та свобода , це вони ви думали цей нікчемний закон та прийняли його( щоб пенсіонери КАТАЛИСЯ туди сюди без платно)!!!
Пасажир 2013.07.09, 01:03
Ганьба свободі(дармоїдам) за цей безглуздий закон. Ніводному місті такого маразму не має з цими безплатними пільговиками.
Гість 2013.07.09, 01:05
Швендяють туди-сюди, бубнять та ще й агресивні. Через таку хамку інші люди могли постраждати, попускати не можна,а то буде битися і з тими, хто місце їй не уступив, чи не не так подивився)))
Мешканець міста 2013.07.09, 01:09
А й справді. Відколи ці пенсіонери почали їздити без платно, то всі маршрутки переповнені саме ними. Їздять буває по 3-4 рази в центр, без вагомої на то причини!!! І галас стоїть такий що люди виходять на пару зупинок раніше ті ідуть пішки. Тільки щоб не чути цей старчиський маразм.
Гусак 2013.07.09, 01:12
Відмінити цей ІДЕОТИЗМ, та залишити 2 пільгові місця для неадикватних!
До гусака 2013.07.09, 01:17
Правельне рішення: відмінити безоплатний проїзд пенсіонерів, та вернути два пенсіонерських місця. А то всі маршрутки завжди переповнені пенсіонерами, та немає чим дихати в автобусі... І т.д.
Мешканець 2013.07.09, 01:21
Мирон правий! Треба як найскорше відмінити цей безоплатний проїзд пенсіонерів, поки вони не на робили ВЕЛИКОЇ БІДИ. Уявіть що б могло трапитися як щоб їх там таких "неадикватних" було 2-3...
Водій 2013.07.09, 01:25
Обов'язково відмінити цей закон, тому що це тільки початок біди. Дальше буде гірше, перевезення пасажирів стає збитковим через це безоплатне їждження туди-сюди цих "зайців"
Власник автобуса 2013.07.09, 01:30
За 12 років що ми перевозили пенсіонерів, ще ніколи державою нам, не були повернуті кошти. Хоча законом передбачено про відшкодування, і коли цей закон приймали то нам СВОБОДА обіцяла(брехала) що всі кошти будуть повертатися... А в результаті ми возим за свої кошти, а СВОБОДА "дєрєбанить ці повернення між собою!!!
Шофер-власник 2013.07.09, 01:35
Так це дійсно правда(написане нище) Тоді як що ми возим пенсіонерів без платно і ніхто нам ніколи ще не повернув ні гривні, то нехай і продукти їм в магазинах роздають теж без платно , чи на базарі одяг... Ми ж податки платим ВЕЛИЧЕЗНІ ОДИНАКОВІ!!!
Читач 2013.07.09, 01:39
ГАНЬБА СВОБОДІ ЗА ЦЕЙ ЗАКОН!!!!!!!!! Відмінити його негайно, покажіть що ви хоть щось тай можете зробити(виправити) на ліпше в цій "ДЕРЖАВІ"
Пасажир 2013.07.09, 02:37
Повернути назад закон про ДВА пенсіонерських місця НЕГАЙНО! Так як це в цілому цивілізованому світі і в кожному місті, окрім Івано- Франківська.
О 2013.07.09, 03:05
Що ви кіпішу наробили через одну бабу. Адже не всі психічно хворі перебувають в лікарні. А тут в однієї сталося загострення в автобусі. Не всі ж люди такі.
1 2013.07.09, 08:08
Загострення не в баби, а в декількох придурків, які влаштували тут понос і видимість активності... ану бігом в тему про сказ - там ще немає ні одного коментаря про свободу!
Вуйко 2013.07.09, 09:34
Дуже підозріла така велика активність і одностайність в обговоренні цього "великого" питання.
Пасажир_1 2013.07.09, 10:46
ПІДТРИМУЮ "пасажира" Повернути назад закон про ДВА пенсіонерських місця НЕГАЙНО! Так як це в цілому цивілізованому світі і в кожному місті, окрім Івано- Франківська.
zmista 2013.07.09, 11:38
Деколи їдеш змучений з роботи ,як кінь,хотів би присісти в пижику ,а вони всі повні пенсіонерами.Пропускаю 1,другий....Видати нашим пенсіонерам хотя би якісь проїздні посвідчення, а то їздять кому попало і нема контролю.Або продавати іменні за символічну суму і відносно того мати статистику.Думаю тоді би на порядок їхало менше халаявщиків.
Z 2013.07.09, 13:27
Повністю на стороні водія. Часто спостерігаю як так звані пільговики "перегинають палицю" поводячись хамовито і нагло вважаючи себе якоюсь вищою кастою. Після того як для них зробили безкоштовний проїзд то вони стали кататитсь містом без найменшої потреби. Що вже якихось 100 метрів немож пройтися обовязково треба підїхати, а як ви тоді до зупинки добралися якщо такі немічні і куди ви зранку так поспішаєте що тролейбуси переповнені пільговиками. А через цю суспільно небезпечну пенсіонерку ледь не сталася аварія.
пенсіонер 2013.07.09, 15:21
Жінка звичайно не права в даному випадку.Я рідко користуюсь міським транспортом.Та цей власник Дмитро Г. забув ,як він в березні- місяці цього року разом зі своїм братом розмахували в своєму кафе "Корида" кулаками, та побили ведучу Ольгу Фреймут та знімальну групу, пошкодивши дорогу відео-камеру, цим прославились на всю Україну.
Додж 2013.07.09, 18:10
Судячи з недолугого стилю коментарів, тут зібралось два шофери-перевізники і створюють масовку під свої інтереси. Краще б у зеркало подивились на свої рила - навчітся їздити без порушень, а потім на інших пиняйте. А то номер 69 занадто хитрожопий, щоб стояти на світлофорах у своєму ряді, раз за разом бачу як він підрізає весь правий ряд на перехресті Василіянок-Галицька...
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

936
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

750
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1862
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3204
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2532
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2522

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

205

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

712

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

669

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1570
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

337
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

666
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

596
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

310
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

368
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27008
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

820
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19659
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

406
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

382
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

710
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1266 2