В Івано-Франківську маршрутки подорожчають до 2,5 грн.?

 

/data/blog/38782/9e8e0f18f540b9d2cada969fd364cddf.jpg

 

В Івано-Франківську планують підняти тарифи на перевезення з 2 до 2,5 грн. Розмови про це в стінах адмінбудинку точаться кілька місяців.

 

Як повідомляє Репортер, щоб підняти тариф слід пройти громадські слухання.

 

Вони заплановані на п’ятницю, 2 серпня. 


01.08.2013 892 22
Коментарі (22)

пасажир 2013.08.01, 10:01
достатньо просто відмінити халяву з катанням містом пенсіонерів, хіба студенти чи прості роботяги-службовці, які отримують в середньому 1500грн більш "саціально захищені" і заможні від пенсіонерів з їх 1000грн.
bOOd 2013.08.01, 10:18
студенти - близбко 700 грн. прості роботяги до 1500 грн і ті і ті добираються на роботу щодня, натомість пенсіонерам то є атракціон і катаються здебільшого працюючі пенсіонери тому їх дохід поверх 2000 грн.
автоперевізник 2013.08.01, 10:24
Цікаво хто придумав, що для того щоб підняти тариф на перевезення проводити громадські слухання. Повний абсурд і правовий негілізм.Нехай влада скаже коли вона проводила, чи хто небудь проводив громадські слухання з приводу підняття цін на бензин, дизпаливо, на хліб, горілку, воду, пиво, на одяг, на взуття і на послуги перукарень, ремонту взуття, послуги приватних дантистів, послуги похоронних бюро чи фірм і так дальше. відповідь ніхто не проводив! На які підставі і на підставі якого Закону проводяться громадські слухання? Між приватними перевізниками і виконавчим комітетом укладено договори на перевезення пасажирів. Зміна тарифу на перевезення це внесення змін до договору між сторонами договору і громадські слухання тут ні до чого оскільки пасажири не є сторонами договору. Крім цього пасажира ніхто силоміць не заставляє сідати в той чи інший автобус їхати і платити гроші. Кожний житель міста має право їхати автобусом, або тролейбусом, або на велосипеді чи мопеді,або на власному авто, або взагалі іти пішки.Підняття тарифу на перевезення не є регуляторним актом і тому якісь громадські слухання є просто напросто профанацією і ніякого правового наслідку не можуть мати. Порада перевізникам. Договорами на перевезення передбачено, що внесення змін до договору сторонами відбувається коли одна сторона договору повідомляє письмово за певний термін. Законами України, Цивільним кодексом України передбачено, що якщо одна із сторін договору у встановлений законом термін не відреагувала на пропозиції про внесення змін до договору другої сторони, то дані зміни вступають в силу за мовчазною згодою. Таким чином кожному перевізнику по кожному договору направити до виконавчого комітету письмово пропозиції по внесенню змін до договору на перевезення в частині збільшення тарифу, додати розрахунок тарифу. І якщо Виконавчий комітет у встановлений термін на кожний укладений договір перевізнику не дасть обгрунтовану з розрахунками відповідь про прийняття чи відмову про внесення змін то запропоновані перевізником чи перевізниками зміни вступають в силу.На кожному маршруті можуть бути різні доходи, різні витрати і може бути встановлений різний тариф на перевезення. І тому перевізникам немає чого поросити щось у влади.
іван 2013.08.01, 10:25
для початку необхідно привести у відповідність саму послугу перевезення: 1) скоротити кількість та оптимізувати маршрути, так як більшість з них дублюється. (управління транспорту) 2) скоротити кількість транспорту за рахунок переходу на габаритні автобуси з низькою посадкою. (поставити умовою на конкурс перевізників) 3) перепланувати розташування та скоротити кількість зупинок з врахуванням наявних пасажирських потоків. обладнати зупинки інформативними системами графіку руху. (управління транспорту) 4) виписати чіткі критерії щодо водіїв - правила обслуговування та зовнішній вигляд. (поставити умовою на конкурс перевізників) франківськ мабуть останнє місто в україні де водії їздять в майках замість охайних сорочок з краватками. 5) налагодити постійний контроль надання послуг перевезення (управлінням транспорту з представниками громадських рад) ....... ....... і десь тільки після цього починайте говорити про перегляд ціни на саму послугу.
Chieftl до автоперевізник 2013.08.01, 12:11
"Зміна тарифу на перевезення це внесення змін до договору між сторонами договору і громадські слухання тут ні до чого оскільки пасажири не є сторонами договору" - ну звісно, стратегічна для міста галузь, а пасажири ні до чого. "Крім цього пасажира ніхто силоміць не заставляє сідати в той чи інший автобус їхати і платити гроші" - вас теж ніхто не примушує займатися перевезенням. Вернете носа від цивілізованих умов? Тоді ваш рівень - бульбу на базар возити, а не пасажирів.
Chieftl до Івана 2013.08.01, 12:12
Все правильно написано. Основна проблема - наш постійний бардак.
Ірина 2013.08.01, 13:09
знов починається!!! скільки вже обговорювали цю тему, перестаньте возити пенсіонерів задурно і нічого піднімати не треба!!!
Вася 2013.08.01, 13:41
Припинити возити безкоштовно старих пердунів!
Автоперевізник до Chieftl 2013.08.01, 13:51
шановний скажіть будь-ласка Вас чи народ України хтось питав чи проводив громадські слухання по збільшенню тарифу на проїзд в потягах, який нещодавно пройшов і ще планується збільшити у жовтні. Підняли тариф Вам на електроенергію Вас питали, громадські слухання проводили?А це стратегічні галузі для всієї України і всім наплювати на народ. То чому ми приватні перевізники повинні за свій рахунок возити пільговиків, яких наплодила і поробила їх жебраками держава, а компенсувати ті пільги і не думає.Так може Ви шановний, що так вболіваєте за пасажирів, будете компенсовувати пільгові перевезення, дотувати збитковість тарифу із своєї кишені то ми згідні будемо возити і за 1 гривню чи 50 коп. Нас дійсно ніхто не примушує возити пасажирів, як і кожного підприємця ніхто не примушує займатися тим чи іншим бізнесом. Але жоден підприємець не буде працювати собі у збиток. Бо бізне у збиток веде в нікуда. Якби Ви то трохи розуміли то не писали б дурниць.
Bohdan 2013.08.01, 13:52
Так багато вас прокричало...але чомусь ніхто не сказав одного - а як вихначати -оплатив проїзд чи не оплатив??? Введіть білети, талони чи як всім так хочеться "свободівці". Має бути порядок і тоді та СТРАШНА комісія, що десь там створена, буде щось перевіряти. Ніхто, НІХТО не може сказати, скільки коштів ОФІЦІЙНО заробляє кожен автобус. Просто подумайте, кому це вигідно...
555 2013.08.01, 14:01
Ну любить же український народ, особливо західняки, халяву. На халяву випити, на халяву поїсти, на халяву їздити громадським транспортом. А ще більше отримавши щось на халяву приймає за належне і починає качати права.Любі українці пора привикнути що все має ціну і за все потрібно платити. А то що Вас кидає держава то беріть вила і вперед на державу, а не на приватних перевізників.
kari 2013.08.01, 14:10
Чому ніхто не говорить про дотримання графіків руху?? Франківськ як відстале село - після 8 вечора добратись кудись можна тільки на таксі, або пішки, як насмішка виглядають графіки, що вивісили рік тому в маршрутках - інтервали руху, яких одні не дотримуються, а інші не контролюють.. тому пасажири "непопулярних" марштрутів "голосують ногами" - ходять пішки..
Chieftl до Автоперевізника 2013.08.01, 14:56
Працюйте прозоро, видавайте квитки, оприлюднюйте фін.звітність і у вас буде значно більше шансів, що люди вам повірять. А хамство в стилі "я з пасажирами договір не заключав - так що маю їхню думку в носі" залиште для базару. І беріть приклад з львівських перевізників: вони самі(!) огранізовують громадські слухання, де намагаються прозоро обгрунтувати вартість перевезень, приймають зауваження і критику.
Chieftl до Автоперевізника 2013.08.01, 14:59
До речі, про Львів: там відстані в 2-3 рази більші, майже всі пижики/автобуси обладнали GPS, закупили багато великих автобусів - і чомусь ціна така сама як у Франківську.
водій 2013.08.01, 15:35
А чомусь тут закидають про графіки руху! Чи то перевізник винен в тому, що в місті одні затори? А звідки гроші брати на ремонт автобусів - через дороги? Центр – Дністровська - катастрофа! Зараз ремонтують вул. Коновальця! Чи відремонтують заїзд на зупинку "аеропорт"? На зуп. "Симоненко," ямі вже стільки років, як і демократії в Україні, і ніхто шуфлі асфальту не кинув! Хиба це не впливає на додаткові затрати перевізника? Ні на одну зупинку не можливо нормально заїхати – через торгові комплекси і купи транспорту, що стоять на зупинках, ДАЇ реагує на це? Чому не зробити графік( ОБЛАВТОУПРАВЛІННЯ) де б не їхали один за одним автобуси по Коновальця, чи другому маршруту ( Черніїв,через 20 секунд 52, і тут же 55, а там пішло 25, 10, 20, і все в один і той графік! Невже це не від Влади і чиновників залежить, які все « слухають – та хавають», а все решта перекладають на когось. Чому не має слухань в ВР, по наданню грошових компенсацій за проїзд, і людина хоче їхати заплатила і поїхала, а люди з далеких сіл , котрі нікуди не їдуть мали б на масло і горілку! Чогось всі паплюжать нас!)))
пасажир 2013.08.01, 15:47
на рахунок пенсіонерів, самі ПЕРЕВІЗНИКИ погодилися возити пенсіонерів взамін на то, що піднімуть тариф в маршрутках з 1,50 до 2гривень. А тепер хочуть скинути пенсіонерів до виборів далеко, якраз хороший момент і в "анчоуса" з свободою і в цих голодних перевізників.
пасажир 2013.08.01, 15:57
як можна їздити по 2.50грн. якщо місто невеличке??? це не Львів чи київ тобі. А яке обслуговування зранку і після роботи автобус тріщить по швам, люди їдуть як оселедці, а водій і не думає їхати)))) Вечером нема чим доїхати водії зїзджають з маршрутів, обліпили вікна рекламою, ніхрена не видно де ти є. Де та міська рада яка має контрулювати цей бардак?
автоперевізникам 2013.08.01, 19:33
Можете і по 10 гривень зробити проїзд але хто буде їздити вашими автобусами .
Франківчанка 2013.08.01, 20:58
Тільки для тих , хто все своє життя занятий рахуванням чужих грошей. Читайте і робіть , так як я кажу. Купляйте новий автобус за 55у.о, конкурс 100 відсотків пройдете, і давайте працюйте і рахуйте тоді своі гроші. Возіть всіх безплатно, а чому б і ні, хіба тільки пенсіонери цього потребують. Запитайте студентів, вони ж також не проти іздити на халяву, молоді сім'і також. Возіть всіх на халяву, будете іздити весь час з повною загрузкою і всім вчасно видавайте квитки, які ви повинні купити, бо вам нхто не дасть іх безплатно, а ще катайтеся на маршруті до 12 ночі, потім заправте солярою, правда не знаю як ви це зробите, бо вам безплатно іі ніхто не залиє. А потім пішло і поіхало, то масла міняти, то ресори робити, що 2 дні, через наші європейські дороги, але пам'ятайте, щоб оце все робити треба мати БАБЛО. Всі зависники давайте, не сидіть і не слухайте, як вас душить ЖАБА а бігом в Черкаси по автобус, і заробляйте гроші і на Канари відпочивати. Багатство я вам гарантую. Рухом до роботи. ПА-ПА
Bohdan 2013.08.02, 14:49
Я вже колись запитував дві газети, чи бачили вони колись від перевізників калькуляцію на маршрут??? Не відповів ніхто - значить всі підвищення приймаються і затверджуються місцевою владою зі "стелі" (є такий автор у студентів...) І до слухань: просто надрукуйте весь кошторис в газеті чи інтернеті, хай люди почитають, що і до чого так включено....А всі розмови про багато і дорого - це лише розмови. Коли розглядали маршрути, то надіюсь, що там було вписано ПЕРЕВІЗНИКАМИ про стан доріг і хто за них відповідає??? Чи Ви включили там тільки відкати і прибуток???
перевізник 2013.08.02, 15:00
Ти далекий від всього, до того ж тупий.Не думаю що в чомусь розбираєшся.
Bohdan 2013.08.02, 20:46
До "Тупого" перевізника... По-перше - я трошки вмію рахувати і складати та провіряти так звані калькуляції... По-друге - я це вже прораховував. крім того, якщо б влада (МІСЦЕВА!!!) хотіла, то попросила б копію розрахунків з Києва, що були в свій час опублікована... А білети (чи квитки)разом з ПРАВИЛЬНИМ обрахунком, то і є те СТРАШНЕ, чого дуже бояться перевізники - бо ВСІ кошти будуть контролюватись...Думайте, панове перевізники, думайте...
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10699 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1780
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1673
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2692
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4525
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3176

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

256

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

990

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1397

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1285
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1658
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1451
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1178
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

542
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

618
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1820
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1944 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20313
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

294
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

646 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

685
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1026