В Івано-Франківську буде нова схема руху транспорту?

 

16 січня 2013 року відбулись збори контролерів громадського транспорту міста Івано-Франківська.

 

«Наскільки дієвою та ефективною є на сьогоднішній день діюча у місті схема руху транспорту, так як вона впливає на роботу громадського транспорту?» - головне питання, що стояло в порядку денному зборів контролерів громадського транспорту.

 

Також говорили про дотримання водіями правил дорожніх знаків та розмітки.

 

На збори було запрошено заступника начальника відділу транспорту Юрія Маджугу та головного архітектора міста Володимира Гайдара.

 

Як відомо, ініціатива запровадження громадських контролерів у міських депутатів виникла минулого року в наслідок численних скарг мешканців на роботу перевізників.

 

Близько 20 громадських контролерів були присутніми на зборах. У своїх звітах про проведену роботу фактично кожний із них наголошує на великій проблемі роботи громадського транспорту, яка виникає внаслідок недосконалості нині діючої транспортної схеми руху у місті.

 

Як говорить куратор контролерів, депутат міської ради Олег Капустяк, нинішня схема розташування зупинок громадського транспорту не забезпечує всієї потреби обслуговування пасажирів. «У місті є такі точки руху громадського транспорту, де в одних місцях утворюється значне скупчення транспорту, як то на вулиці Дністровські, а в інших – громадський транспорт взагалі відсутній, як то на вулиці Сагайдачного» - каже Олег Капустяк.

 

На сьогоднішній день є нагальна необхідність розробки нової схеми руху транспорту. Також не менш болючим питанням є облаштування зупинок громадського транспорту. Як запевнив присутніх головний архітектор міста Володимир Гайдар – сьогодні триває розробка нового плану розташування малих архітектурних споруд міста, яка й покаже реальну картину в необхідності облаштування нових зупинок.

 

 

Читайте також:

Преса про "Свободу" у парламенті, нову схему руху від німців і "МММ" у Франківську


18.01.2013 2063 12
Коментарі (12)

Chieftl до Перевізник 2 2013.01.18, 20:49
Звичайно у нашому місті купа проблема. Свою порцію критики отримують і ліниві комунальники, і архітектори-недоучки, і водії, і всі кого ви згадали, гляньте будь-яку статтю про них. Є простий спосіб заткнути критиканів - факти. В даному випадку просто загальна інформація про ваші витрати/доходи, які не є комерційною таємницею, які легко перевірити і значно покращити вашу репутацію. Ось непоганий приклад як можна зробити: http://www.slideshare.net/mrbrut/i-102012-i І аналогічно хай зробить Електроавтотранс, але у тролейбусах принаймні видають квитки і занижувати показники значно складніше. От для мене наприклад дивно, що скажімо у Львові де маршрути у 2-3 довші, перевізники закупляють великі (хоч і б/у) автобуси, встановлюють GPS на транспорт за свій кошт, а ціна теж 2 грн.
Chieftl 2013.01.18, 20:53
Або наприклад перевізники скаржаться, що після 8-9 години вечора вже нема кого возити, тільки збиток. Так зробіть і оприлюдніть розклад руху, хай навіть маршрутка буде раз на 30-40 хв, але люди будуть знати, коли її чекати.
Оксана 2013.01.18, 20:59
Згідна з Перевізником2 на 100%. 1)Влада міста чим думала, коли віддавала під забудову торговими центрами кожен клаптик попри дорогу, замість того, щоб зробити на кожній зупинці "кишені" для заїзду автобусів? 2) Чому не створила парковки для транспорту, щоб машини не стояли попри дорогу і не створювали затори? Такі вимоги сучасності, 21 століття на дворі, транспорту стає все більше, тому треба адаптовуватися і створювати людські умови. 3)ЧОМУ з хаотичним паркуванням не наведе лад ДАІ? Вибачте, але тільки останній рагуль може паркувати машину в "час пік" на Січових Стрільців в частині між Мельника і Коновальця. В цей час ДАІ стоїть на трасі , де їх в принципі непотрібно, і косить бабки. 4) Зараз така ситуація в державі, що грошей немає в нікого, крім олігархів. Малий і середній бізнес на межі виживання, в тому числі і перевізники. А безпосередньо водіям автобусів взагалі треба пам"ятник ставити, бо в наших умовах це пекельна робота.
перевізник 2013.01.18, 07:56
Якщо транспортну схему руху будуть розробляти Капустяк і компанія контролерів, то вже говорити нічого не потрібно. Скоро в Івано- Франківську буде повний піпец!
Chieftl до перевізника 2013.01.18, 09:36
А перевізники не хочують нарешті оприлюднити свої фін.показники? А то часто чути плач, що нерентабельно їздити, а сторонній аналіз показує зовсім іншу картину.
Дятел 2013.01.18, 09:39
Товаріщі організатори-журналісти, мова йде про схему руху транспорту чи маршрути громадського транспорту? Бо тут є невеличка різниця.
Дятел до Chieftl 2013.01.18, 09:48
Перевізники - це підприємці, їх мета прибуток. Не треба їх встидати за бажання мінімізувати витрати, мораль тут нідочого, треба розігнати фіскальні органи за нездатність (а може небажання, а може вони з цього щось мають) збирати податки.
НИК 2013.01.18, 10:16
ФІСКАЛИ НІЦ НЕ ЗРОБЛІТ З "ЄДИНОПОДАТНИКАМИ". АНЧОУС ПОКРИВАЄ ПЕРЕВІЗНИКІВ. ВОНИ ПОВЕРНУЛИ СОБІ ВАРТІСТЬ БУСІВ ЗА 1.5РОКІВ, ТО Є В 2007р!! І ВЖЕ 5р ЯК МАЮТ ЧИСТИЙ ДОХІД ЩОДЕНЬ 300грн/буса, МІСЯЦЬ - 1000 БАКСІВ ЯК мінімум!!! А МІСТО ПРОСТО ВІДМОВИЛОСІ ВІД СВОГО АВТОПАРКУ, А ТЕПЕР ВОНИ ШЕ ХОЧУТ ПІДВИЩЕНІ ТАРИФІВ, Я БИ БУВ МЕРОМ -НЕ БАРВ БИ ВІД НИХ ГРОШІ, А ЗАБРАВ ВІД НИХ ПРИБУТКОВІ МАРШРУТИ (23, 60, 58, 5...), І ЇЗДИЛИ БИ ЯК МИЛІ, А З ЧАСОМ БИ І ВСІ ЗАБРАВ ПОПОВНИВШИ ТРОЛЕЙБУСНИЙ ПАРК
Шпак 2013.01.18, 11:05
Скажіть будь ласка! Хто дає нашим підприємцям дозволи на будівництво житлових будинків і інших архітектурних споруд? Чи не та ж сама влада, яка на сьогоднішній день неспроможна навіть змоделювати ситуацію, що може наступити через 1-2 роки. Як наслідок маємо початок того, що може статися уже в найближчі роки. Центральна частина міста хаотично забудована горе-підприємцями, які спочатку торгували на базарі, займалися рекетом, а потім за допогою брудних грошей і підкупу недолугих чиновників перетворили історичний центр у середньоазійський базар, з порушенням всіх існуючих санітарних, пожежних норм, правил безпеки руху, екологічного законодавства. Якщо наші чиновники всі без винятку, незалежно від партійної належності і дальше за хабарі будуть сприяти бізнесу в його одноразовій наживі без врахування наслідків, то той колапс, що зараз спостерігається у центральній частині міста, буде поширюватися у геометричній прогресії. Крім автомобільних заторів нас чекають брудні ріки нечистот, які почнуть витікатити на поверхню із-за того, що ніхто ніколи навіть не задумувався, куда то все гімно має діватися. А для того, щоб цього не відбулося потрібно прибрати "гімно" з усіх гілок влади.
Перевізник 2 2013.01.18, 19:21
Далі роблять цапів відбувайлів тільки з перевізників. Люди, зрозумійте, та прикра ситуація, яка складається з пробками у нашому місті, є вже похідною від діяльності кожного із нас хто причетний до діяльності в центрі міста. Починаючи від простої жінки, яка прийшла на "базар", щоб щось купити і переходить вулицю де попало і як попало, від власників автомобілів, які залишають свій транспорт в недозволених місцях, на зупинках і порушують ПДД. Від комунальних служб, які не вчасно від снігу прибирають вулиці, не ремонтують їх. Від ДАІ, яка стоїть і дивиться не там де необхідно, а там де вигідно. Від хаотичної і неперспективної забудови центру міста. Від зростання у рази трафіку на центральних дорогах. Від чиновниками, які на це все давали необдумані і недолугі рішення. Тому, якщо ми це місто хочемо змінити на краще, то долучатися до цього треба кожному.  Також, не можу не звернути увагу на коментарі від мешканців нашого міста, які думають і пишуть нібито ми заробляємо по тисячі доларів і ще багато щось хочемо. Не знаю як в когось, але в мене і в тих перевізників яких я знаю прибутки набагато менші, тому що на наших плечах висить ще і обслуговування і ремонт транспорту,  який повірте мені зовсім не дешевий, а з кожним роком стає все дорощий. І податки, і зарплати, і думки як розвивати цей бізнес далі, і звідки на це все взяти кошти. Фінансові показники ніхто не ховає, вони всі вже давно знаходяться і поновлюються у відповідних органах та інспекціях. Не на Фіртці ж їх виставляти, чи Вам реферат треба написати? На автобус, який новим купив у 2007р, ще маю несплачений кредит, який влип у валюті. Якщо ви думаєте, що ми щось видумуємо і приховуємо, тоді завжди можете скористатися чесними і прозорими послугами ДКП "Електроавтотранс" і проїхатись на тролейбусах чи просто завітати на дане підприємство. Ви побачите, що це державне підприємство за всі роки незалежної України спромоглося закупити тільки пару тролейбусів та ремонтувати старий рухомий склад, щоб хоч якось випускати транспорт на лінію і забезпечувати обслуговування маршрутів. Це при стабільних дотаціях із державного бюджету і з маршрутами, які мають не найгірший пасажиропотік. Починаючи з 2005 р. ДКП "Електроавтотранс" стабільно показує збиток, ця інформація повністю відкрита для будь-кого і  красується на стендах про діяльність у фойє адміністрації даного комунального підприємства. Так що не все тут в цьому бізнесі так надрентабельно і прибутково, як ви думаєте. Інакше його б вже давно приватизували там якісь фірташі чи бахматюки..ну хіба щоб територію даного підприємства забудувати
Iгор 2013.01.18, 19:36
Коли проводили заміну "Пежо" на "Богданів" казали більша місткість,буде менше автобусів.Наслідок-якщо подивититсь на центр міста з геліокоптера,то суцільний жовтий колір від маршруток
Назар до Оксани 2013.01.19, 13:52
Завжди, жіночі коментарі більш переконливі, за що їм і пошана!!! Я також погоджуюсь і підтримую, але не все залежить і від когось. Багато від самого себе. Приклад - ж/д вокзал , зупинка в сторону Вовчинецької, спереду є місце де водій автобуса може і проїхати до переду, але стає так ще щоб задній не зміг його об’їхати, і під’їхавший бус – номер немає значення ( всі одинакові) стає біля самого майже входу у вокзал, а вже другий - третій вимушений ставати на пішохідному переході і перший не протягне до переду, аби його під дулом автомата заставляли (знайде море відговором) така само картина на Івасюка біля «ЄВРОПИ» і місце є, водій не під’їде вперед аби не знаю що))). А біля готелю «Україна», то я б у всіх водїїв автобусів забирав права. Вони не винні,що якийсь «КОЗЕЛ» там придумав зупинку, але кожен, хоча і є куди протягнути до переду, стає зразу за поворотом, ледь не на переході і задньому вже нічого не залишається як ставати де попало бо горить світлофор і треба їхати, ??? Так ота будка ,що продають пресу мішає там – тоже нікого це не хвилює! Те, що з зупинок поробили торгові центри – винна Влада – 100% Що на зупинках зупиняються всі кому захочеться – винне ДАЇ і архітектура. Але є ще людська логіка, правила дорожнього руху, і повага до самого себе, але всім все по …. От покритикувати це ми мастаки. І всі знають як має бути. Но! Забувають виконувати)))
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1015
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

825
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1940
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3316
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2583
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2574

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

294

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

764

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

722

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1661
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

403
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

763
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

647
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

388
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

417
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27073
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

871
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19710
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

470
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

427
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

762
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1428 4