В Івано-Франківську активісти звинувачують політиків в політичних іграх, а на честь загиблих Героїв пропонують назвати вулиці та площі міста

 

В Івано-Франківську активісти вимагають назвати на честь загиблих Героїв вулиці та площі, провести люстрацію влади, а політиків перестати гратися в політичні ігри.

 

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій Штабом студентського спротиву.

 

Текст заяви

Революція, наче, закінчується. Але смак перемоги, чомусь, гіркий.

Українці побачили побиття студентів, смерті, людський розпач, звірства силовиків, яких прикривав злочинний режим, плач матерів за вбитими синами. Однак режим впав. Країна отримала шанс на відродження.

Протягом всього часу Української революції опозиційні політики думали не тільки про долю країни, а й про персональні дивіденти, які можна отримати з революції. Тому на них теж лежить відповідальність за події останніх 3 місяців. Чимало втрат і знову при владі політики, які не гідні українського народу.

Івано-Франківська обласна рада в революційний період так і не продемонструвала жодної рішучості і активності. Місцеві політики грали політичні ігри. Але ми мусимо рухатися далі.

Тож на нинішньому етапі важливо прийняти низку важливих рішень заради героїв Української революції:

  • Люди, які стали інвалідам повинні отримати належне соціальне забезпечення;
  • Всім громадянам має бути доступна безкоштовна медицина;
  • Родини загиблих в революції повинні мати гідну держану підтримку;
  • Всіх політв'язні мають бути негайно звільнені;
  • Опозиційні політики повинні пройти люстрацію через незалежні громадські інституції;
  • Загиблі в Українській революції мають бути належно вшановані через перейменування вулиць, площ міст, створення меморіальних табличок на їх честь.

 

Якщо політики відмовляться йти на перелічені кроки – вони нам не потрібні. Народ визначить місце кожного з них в оновленій Україні.

 

Наталія Сербин, громадський активіст


24.02.2014 438 16
Коментарі (16)

Увага 2014.02.24, 12:18
Люстрація через присягу на БІБЛІЇ. Хто порушив шлюбну присягу, люстрацію не пройде (тобто розведений).
1 2014.02.24, 12:18
бля... знов кожний дебіл розказує що і як треба всім робити. тупі активісти, чому не називати на честь Героїв нові вулиці і нові площі? Ви розумієте що переіменування вулиці означає, що всі мешканці вулиці дружно чешуть в паспортний міняти прописку? це час та гроші тисяч людей! вбийтеся головоми об стінку.
до 1 2014.02.24, 12:30
нічого почешуть в паспортний стіл, нічого їм не станеться, як лишній раз прогуляються містом. а якщо це гроші для людей (не підуть в той час на роботу) то можна щоб паспортний стіл працював і в суботу і в неділю. З кожної ситуації є вихід. Вважаю, що загиблі заслужили на пам"ять та повагу. і всі мусять їх пам"ятати
вася 2014.02.24, 12:33
Дж.Дудаєва нехай перейменують
до 1 2014.02.24, 12:33
RE: бля... знов кожний дебіл розказує що і як треба всім робити. //// а без б*я вже не виходить писати? І немає чому нормальних людей називати дибілами і тупими активістами. Якщо такий мудрий прийди і сам щось толкове запропонуй, а не перемивай нормальним людям кості і тим більше не ображай і не обзивай
грамотним 2014.02.24, 12:33
ДивіденДи -- а не дивіденти. Економічно-грамотні ви наші. Найміть доброго коректора. Тоді пишіть заяви.
1 2014.02.24, 12:39
я вже сказав - в Франківську будують достатньо нових вулиць, щоб їм давати імена Героїв. Для чого одразу переіменовувати? що зараз вулиці носять імена недостойних людей і їх пам"ятати не треба? а завтра після наступного майдану знову переіменовувати на нових Героїв? ще раз пропоную постукатись головою об стінку, так, без бл* уже не виходить писати.
правда життя 2014.02.24, 12:41
Щиро вдячна тим, хто захоплював сбу і прокуратуру у Івано- Франківську. Це розвалило владу і запобігло значно більшим людським жертвам. Це не Європа і США допомогли санкціями, щоб нас ніхто не дурив і не зводив в оману, а люди на місцях у всіх куточка України. Суми, Чернігів, Вінниця, Черкаси, Хмельницький. І всі, всі, всі українці. Ми достойні кращого життя.
я 2014.02.24, 12:58
Повністю підтримую Наталю Сербин
до грамотним 2014.02.24, 12:58
а хіба та помилка суть змінює? цікаво подивитись як б Ви писали заяви в такий час коли працюється під натиском часу... А порада типу найміть коректора - щоб найняти потрібно йому платити зарплату, як на то пішло. А ці люди молоді працюють без зарплати, без девідендів і без партійної приналежності. І це потрібно цінувати, а не придиратись до помилок
до 1 2014.02.24, 13:02
Там вулиць багато. Але в заяві, наскільки прочитав, не вказано, що то мають бути перейменовані центральні вулиці. А зазначено перейменувати. А на мою думку вирішувати, які вулиці перейменувати має громада конкретної територіально- адміністративної одиниці. А Ви вважаєте, що мають бути нові Майдани і нові жертви? Думаю, що вже достатньо смертей. Потрібно тепер всім спільно взятися працювати на благо України і Прикарпаття. І всі. Молоді люди дають хороші ініціативи і старші повинні їм радити і допомагати
До васі 2014.02.24, 13:04
Ти козлом був, є, козлом і залишишся ним!Не переживай в твою честь вулиць не називатимуть!
до: Я 2014.02.24, 13:05
Повністю з Вами згідна. Підтримую також Наталію. Молода ініціативна людина, не замішана в корупційних схемах і партіях, яку потрібно підтримувати у всіх починаннях. Також підтримую все студентство, яке в ці буремні і жахливі дні віддавались на всі 100%
МОЛОДІ - ТАК 2014.02.24, 13:16
СКАЖІМО МОЛОДІ ТАК! ВИСТАЧИТЬ ВЖЕ ВИШИВАНЮКІВ, СКРИПНИЧУКІВ І ТАК ДАЛІ. МОЛОДЬ ПОВИННА БУДУВАТИ ПРИКАРПАТТЯ І УКРАЇНУ. ТІ ХНТО НЕБУВ ПРИ ВЛАДІ І НЕ БУВ В ПОЛІТИЦІ. ЇМ І ЇХНІМ ДІТЯМ ЖИТИ В КРАЇНІ! А СТАРШІ ХАЙ ПІДКАЖУТЬ І ПОРАДЯТЬ ЯКЩО ПОТРІБНО. А ОДНОГО ХАМА З МОЛОДИ - ЛЕВИЦЬКОГО ГНАТИ В ШИЮ. ВІН ТАКОЖ ПОГРУЗ В ТЕНДЕРАХ ВІДКАТАХ І ТАК ДАЛІ, ДОБРИЙ СОБІ ПОМІЧНИК ШЛЕМКА- КОМУНЯКИ
1 2014.02.24, 13:43
а чому активісти не хочуть вшанувати медиків-волонтерів які самовіддано рятували життя на майдані? чому є заклик про безкоштовну медицину всім громадянам, а нема заклику про достойний рівень життя для лікарів? наприклад зарплату лікарям як зарплата у судей? чи безкоштовну медицину лікарі повинні надавати за свій рахунок? популісти безсовісні.
Олена до 1 2014.02.24, 23:10
І хто це так рознервувася ? "вказують що як робити " - можна запропонувати і нові як на то піщло. Медиків обовязково потрібно буде відзначити і тупі активісти я думаю цього не пропустять, як і те що ви занадто мудрий. Мабуть саме і є якись з тих чиновників що лиш за себе дбає, - звик жити спокійно і розмірено, в власному відірваному від землі і суспільства образі вольяжного пана. Дякуючи революції, вже ні для кого не секрет, що ті хто покликані нібито за нас турбуватися 80 % - живуть в власному окремому світі, далекому від людей, як наслідок (мінімум) то це стають аморальні атрофіровані бездієві повільні і безініціативні. А оце "а завтра після наступного майдану знову переіменовувати на нових Героїв? ще раз пропоную постукатись головою об стінку," - це жесть шановні. Хто це писав ??? Явно якись деградований пристосованець, якого там ні разу не було (навіть в думках), той хто не тільки відео з подій не дивився, а навіть новинами не цікавися в цей страшний час. Таких на передову треба ставити і не випускати, за Україну, показав би чого вартий . Дааааа, - деякі хотя б на екскурсії були, фото поїхали зробили... Ганьба таким політикам і тим хто їх захищає !!! НА ДОШКУ ПОЗОРА ! Створити в інтернеті сайт де кожний користувач зможе під фото лишати по одному коментарі і ставити оцінку "діячеві" по декількох загальноцікавим характеристикам , от тоді буде що почитати, переглянути перед виборами, проаналізувати і подумати чи буває дим без вогню
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

505
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10990 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1837
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1733
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2739
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4594

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

333

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1038

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1449

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1321
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1701
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1507
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1222
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

594
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

669
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1863
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2085 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20362
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

338
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

693 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

725
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1074