В Івано-Франківській військовій частині ВВ спростовують інформацію про неправомірні дії командира Шуляка

 

 

Минулого тижня на «Гарячу лінію» Інтернет-видання «Правда іф» надійшло повідомлення від військовослужбовців військової частини 1241 внутрішніх військ МВС України, що розташована за адресою: м. Івано-Франківськ вул. Чорновола, 161, у якій анонім розкриває реалії командування у частині.

 

У своєму зверненні невідомий, начебто від імені військовослужбовців частини, просить голову обласної ради, військового прокурора і самооборону вжити заходів і змінити керівництво полку. Зокрема, від аноніма прозвучали звинувачення на ім’я командира військової частини Петра Шуляка щодо його грубої поведінки із особовим складом, а також звинувачення у корупції. Зачіпаються питання і морально-психологічного стану в колективі, а також поведінки керівництва частини під час подій на Майдані.

 

«Фіртка» вирішила з’ясувати у чому справа і безпосередньо на власні очі побачити обстановку на місці.

 

У військовій частині такою анонімкою обурені. Запевняють, що все написане – брехня і ніщо інше, як спроба дискредитувати керівника частини і загалом скомпрометувати внутрішні війська, до яких через складну суспільно-політичну ситуацію і так знизився рівень довіри у населення. Кажуть, що такі закиди дестабілізують ситуацію у колективі і підривають довіру військовослужбовців до керівництва частини.

 

«Ця людина, яка писала анонімний лист, напевно переслідувала власні інтереси. Що стосується нашого військового колективу, то це нас надзвичайно обурило, - розповів кореспондену «Фіртки» командир І патрульної роти, молодший лейтенант Віктор Редькін. – Ця людина, напевно, вирішила таким чином себе зреалізувати. Вона зробила дуже багато нехорошого. Тепер кожен із нас думає, хто ж це міг написати. Напевно, його метою було не скомпрометувати Шуляка, а скомпрометувати загалом внутрішні війська, наш полк».

 

Також запевняють, що під час протистояння на майдані і подій із блокуванням військової частини (нагадаємо, франківці декілька тижнів утримували облогу частини 1241, щоб не допустити виїзду строковиків на Київ) командир Петро Шуляк повів себе дуже розумно, залишивши частину цілою і головне – неушкодженим особовий склад.

 

«Ці люди мали б подякувати командиру частини, що вона стоїть ціла і не спалена, як деякі частини нашого ТРК і солдати жодної травми не отримали під час виконання службових завдань, або перебування тут. Усі живі і здорові – починаючи від офіцерів і закінчуючи солдатами-строковиками», - наголосив командир І патрульної роти.

 

Окрім того офіцери не розуміють, чому командира звинувачують у грубому поводженні із особовим складом. Запевняють, що такого бути не може. Кажуть, що командир у праві віддавати накази і вимагати їх виконання. І все виключно за статутом.

 

«Командир – це офіцер, який дійсно володіє командирськими якостями і по вимогах статуту він повинен давати наказів і вимагати їх виконання. Грубого поводження зі сторони командира я не бачив, а тим більше ненормативної лексики», - зазначив заступник начальника штабу, майор Андрій Бутенко.

 

Дивує офіцерів, як і солдат, закиди про начебто придбання за власні кошти форменого одягу, канцтоварів та проведення ремонтів. Кажуть, що вже багато років йде належне фінансування частини і форма видається згідно норм утримання – в середньому один раз на два-три роки.

«На даний момент особовий склад військової частини 1241 речовим майном забезпечений на 90%. На протязі 2013 року форма людям видавалася», - зазначив начальник речової служби Юрій Вітюк.

 

У коридорі зустріли солдата, у якого ж відразу запитали про даний випадок. Звати його Костянтин Косінський. Каже, що чув про таку інформацію у ЗМІ. Мовляв, у казармі обговорюють усі. Каже, що ця анонімка відверта неправда – у частині нормальне відношення до солдат, здорова атмосфера. Як виявилось у розмові, він має намір продовжувати службу на контрактній основі.

«Командир поводить себе ввічливо. Не чув із його сторони якоїсь нецензурної лексики. Щодо одягу, то його нам видали безкоштовно. Та й ситуація в роті зараз нормальна. Якщо б були якісь проблеми, мене б хтось принижував, то я навряд чи хотів би залишатися на службу за контрактом. Зараз ходжу якраз оформляю усі необхідні документи», - наголосив солдат.

 

Загалом, військові стверджують, що якщо у когось є претензії чи зауваження до керівництва, то нехай висловлять їх відверто, а не через ЗМІ анонімно. Мовляв, зараз ситуація у всіх військовиків України складна і такі закиди ще більше поглиблюють проблеми. «Якщо це офіцер, то чому він достойно не виступив і не повів за собою людей. Просто він знає, що за ним ніхто не піде. Він знає, що все це - наклеп», - резюмують військові.


12.03.2014 1004 8
Коментарі (8)

Слава Україні 2014.03.12, 21:24
Так, анонімне повідомлення, але диму без вогню не буває. А те, що Ваш командир мав судимість за вимагання - ви також забули? Чого боїтеся - говоріть те що за межами частини говорите. А як Вас через свинарник на Київ гнали? То був не Шуляк? Ви ж всі не поважаєте його. Звідки таке лицемірство? Невже Ви боягузи, безхребетні?
колишній вояка 2014.03.12, 23:13
А ви всі вже забули як у 2003 році пан Шуляк будучи командиром 1 роти прикривав нестатутні відносини у роті збоку старшини роти Малиновського а такж сам брав участь у принижені солдат, зо один із солдатів був самовільно залишив військову частину а військова прокуратура порушила кримінальну справу стосовно ШулКа та Малиновського. Тільки через відповідні звязки та чималу суму коштів даним "воякам" вдалось уникнути відпоідальності.
Франківчанин 2014.03.12, 23:47
Резюмують військові! - ПОЗОР. А все наша ментальність - комусь щось пообіцяли, когось залякали - ось і резюмують. Шуляк - офіцер? Що може бути смішніше? Людина випадкова у структурі МВС - неохайний, "на понтах", самостверджувався на солдатах строкової служби (документально), випадково "добрався" до командира і реалізовує свої безпідставні амбіції. Згадайте славнозвісне відео, коли він відчув, що пахне "жареним", і на всю Україну: "Ми з народом!" - а людей уже повбивали, покатували - де він був тоді? - виконував "накази"! - Погрожував тим хто не хотів їхати на Київ, виганяв по одному з частини, а потім тишком-нишком все ж таки до Києва добирались. Пацани - все мине, а Вас далі буде "шниряти" аморальний боягуз! Поки не пізно - скажіть правду! Хоча б ось так, у коментах! Люди повинні знати хто стоїть на їх захисті. Ви - ті хто знає Шуляка ще з часів лейтенанта добре розумієте, що він перший як криса побіжить! Не мовчіть!
Петро 2014.03.13, 10:17
І знову пишуть коменти особи, які ніколи не служили, або ті, які прошарились всю службу. Якщо Ви такі герої, все знаєте, маєте докази, так напишіть офіційно в прокуратуру і нехай приймає міри з так називаємим Вами "деспотом, крисою і .т.п.", бо в мене складається враження, що не Шуляк "криса, на понтах", а той хто із підтишка розмальовує когось, гляньте перш за все на себе і оцініть свою роботу...... самі боягузи, базарні баби, тільки на лавочках вам сидіти і насіння лускати!!!!!
Всезнаючий 2014.03.13, 13:06
Шановний дописувач Петро! А для чого звертатися ще раз у прокуратуру, коли та сама прокуатура (військова) розслідувала кримінальну справу за нестатутні відносини Шуляка і Малиновського, яким було предявлено відповідне обвинувачення за вчинення вказаних дій та повністю дані факти були доведені слідством (допитами потерпілих, експертизами, тощо). Однак під час судового розгляду даної справи Шуляк та Малиновській адекватного покарання, яке б відповідало їхнім вчинкам не отримали та вподальшому продовжили підніматися по керівних посадах військової частини 1241, аж до посади командира даної частини. Лишень в тій ситуації жалко того солдата який втік з частини бо не міг терпіти тих жнущань, що над ним робив Малиновський під прикриттям Шуляка!!!
Мар'ян 2014.03.13, 13:59
Попросипались,знову готові до Інтернет-бою!Дорогі воїни-Інтернету,в мене одне запитання до Вас?Ви самі служили?Ви знаєте що таке військова служба?отож,мовчіть і менше говоріть.Якби служили,то знали б про справи у військах,про фінансування і забезпечення військових,честь і хвала всім офіцерам і сержантам,шо в такий нелегкий час виконуть свої обов'язки,і підтримують бойову готовність!а невдоволені завжди є,а прийти і сказати у вічі,ми боїмося ,краще ходити скаржитись,писати анонімку,писати коменти! чого Ви ховається за незрозуміли ніками,(всі зрозуміли про кого я)маю підозру шо то заказуха чистої води,а Шуляк служив в Луцьку,Чернівцях це ще один доказ що людина не тримається за свою посаду,відпишіть в ці частини,взнайте реальну інформацію перед тим як робити такі висновки!То військова служба,а не дитячий садок!
Всезнаючий 2014.03.13, 15:32
Шановний Марян! Можливо на відміну від Вас я дійсно служив у армії, зокреа у внутрішніх військах, і всю цю кухню знаю із середини. Стосовно фінансування збройних сил то надіюсь Вам відомо, що внутрішні війська фінансуються із міністерства внутрішніх справ, а не з міністерства оборони, відповідно грошове забезпечення військовослужбовців ВВ на порядок вище ніж у військовослужбовців Міноборони. Тому дитячим садіком та окозамилюванням займаєтесь Ви, з метою перенесення проблеми конкретного індивідума (Шуляка) на проблеми військових держави України вцілому!!!
Геть шуляка! 2014.03.13, 21:30
зміни потрібно робити у всіх органах влади,шуляк не вийняток...людина яка підтримувала режим януковича тепер намагається всидіти на посаді...
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

858
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

672
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1779
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3103
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2494
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2476

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

128

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

670

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

636

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1505
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

258
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

603
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

565
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

261
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

331
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26967
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

789
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19623
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

361
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

351
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

677
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1169 1