Юрій Дерев'янко: Ситуація з дорогами в Надвірній - катастрофічна


Народний депутат України Юрій Дерев'янко звернувся із депутатських запитом до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Прусенка та Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка з проханням вжити заходів щодо поліпшення автомобільних доріг в Івано-Франківській області, які перебувають в критичному стані.

 

Зокрема, народний депутат, як повідомляє його прес-служба, зазначає, що у численних зверненнях і скаргах, які надходять на його адресу, громадяни просять провести капітальний ремонт доріг на території області.

 

Так, за його словами, катастрофічна ситуація зі станом доріг склалася у місті Надвірна, на дорогах якого ше у квітні 2013 року шляховики з метою проведення капітального ремонту зняли верхній шар асфальтного покриття. 

 

"Проте обіцянки влади лишилися невиконаними: зовсім скоро ремонтні роботи припинилися. Як наслідок, дороги стали грунтовими та практично непроїзними для легкового автотранспорту. До сьогодні на вулицях Мазепи, Грушевського, Чорновола та Соборна місцеві мешканці не можуть нормально пересуватися легковим автотранспортом", — йдеться з запиті.
Дерев'янко також підкреслює, що у незадовільному стані знаходяться не лише дороги, які перебувають у власності територіальної громади, а й автошляхи державного і обласного значення, які проходять через місто Надвірна. Так, в критичному стані знаходиться: автомобільна дорога загальнодержавного значення Львів-Мукачево, місцева територіальна автомобільна дорога обласного значення Івано-Франківськ-Бистриця, місцева територіальна автомобільна дорога районного значення Надвірна-Пасічна.

 

"Надвірнянська міська рада неодноразово зверталася до Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області та ДП "Івано-Франківськоблавтодор" щодо проведення капітального ремонту доріг на території міста, у тому числі, ділянки дороги Івано-Франківськ-Бистриця, що пролягає через вулицю Кармелюка. Однак окрім підсипки окремих непроїзних ділянок крупно-габаритним щебенем, ніякі інші роботи не проводилися", — зазначає депутат.

 

Аналогічно виглядає ситуація із станом доріг і в Надвірнянському районі Івано-Франківської області — ремонту вимагають дороги в селах Пнів, Пасічна, Чорні Ослави, Гаврилівка, Ланчин, Середній майдан, у селищах Делятин та Яблунів, зазначається в запиті. 

 

"Влада забуває, що в даному випадку іде мова не лише про комфортне пересування автомобільним транспортом на території області, але і про безпеку для життя і здоров'я місцевих мешканців, які щодня змушені добиратися до місця роботи чи навчання по аварійно-небезпечних ділянках доріг", — наголошує Дерев'янко.

 

За наведеними даними депутата, у 2012 році на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування Івано-Франківської області передбачено 86,6 млн. грн., на поточний ремонт — 17,2 млн. грн., на будівництво та реконструкцію — лише 9,4 млн. грн., а на капітальний ремонт — 36,5 млн. грн. 

 

"Зрозуміло, що цих коштів не може вистачити на виконання всіх необхідних робіт", — підкреслює депутат. 
За його словами, ситуація досягла критичного стану, за якого у разі невиконання ремонтних робіт у найкоротші строки, громадяни готові до рішучих дій, "у тому числі до перекриття доріг". 

 

У запиті народний депутат просить пояснити причини неналежного фінансування у 2013 році та невиконання необхідних ремонтних робіт на автомобільних дорогах Івано-Франківської області в цілому та в Надвірнянському районі і місті Надвірна зокрема.Крім цього, Дерев'янко закликає представників влади вжити негайних заходів щодо проведення ремонту автомобільних доріг на території Івано-Франківської області. Також в запиті підкреслюється, що необхідно передбачити у 2014 році фінансування на капітальний та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення в Івано-Франківській області "в обсязі, що є необхідним та достатнім для їх відновлення".


25.09.2013 546 6
Коментарі (6)

най-най 2013.09.26, 01:58
Деревяшко не тільки працює над власним збагаченням, але й краде землю на Надвірнянщині. В надвірній 14 га за рікою - написали всі землі на Винник, Стеценкову жінку, в Пньові 26 га- написали на Стеценкову жінку, в Зеленій 40 га - записали на Стеценкову жінку, в Гвозді 7 га - для себе, в Назавизові 5 га, для себе, в Красній 5 га. написав на себе, в Ланчині 5 га - для себе, в Гаврилівці 10 га - для себе. Не забагато землі тобі "любий наш меценат"? Метр на два - в саму пору буде. Ось плата за вікна та двері, унітази та компютери. Земля - ось основна ціль Деревляного надвірнянця. Він пишається, що він надвірнянець, а надвірнянці шоковані підлістю цього самозванця (самовисуванця). Бачили очі, що купували, тепер їжте, щоб вони повилазили.
evo 2013.09.25, 16:08
взяв у надвірній голоси тай про неї і думає, а про коломию забув
TT 2013.09.25, 16:49
Від Коломиї Доній най печеться. Та й в принципі в Коломиї краще дороги.
Флєк 2013.09.25, 17:24
У нас була Юля, яка працювала, тепер появився Дерев`янко, який працює
василь 2013.09.25, 18:13
Забравши землю спид городище'почав про дороги говорити',манипулятор.
Гість 2013.09.25, 18:16
Запрошую усіх небайдужих людей проїхатися по вул. Дудаєва. Такого ви ще не бачили!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

851
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

661
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1770
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3092
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2487
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2470

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

122

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

658

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

629

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1497
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

251
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

596
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

459
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

251
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

325
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26961
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

783
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19617
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

352
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

346
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

669
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1151 1