"Ураган" вдома у феєричному матчі переміг харківський "Локомотив" (відео)

 

/data/blog/50079/31a154d05e19e2e7b938420a692aa23b.gif

 

Суперники по матчу в Івано-Франківську є прямими конкурентами в боротьбі за друге місце в регулярному чемпіонаті, залишаться ними і після нього, але результат недільного поєдинку міг перевести ситуацію в ту або іншу сторону.

 

З урахуванням того, що "Локомотив" провів на дві гри менше, господарям потрібно було обов'язково перемагати. Гостей же в принципі цілком влаштував би і нічийний результат - такий от нехитрий розклад був перед стартовим свистком головного арбітра матчу Олега Іванова.



Практично без розвідки команди почали матч, і робота знайшлася що для Литвиненка, що для Ципуна. Вже на 1-й хвилині Шотурма з 10-ти метрів пробив поруч зі штангою, а коли на майданчик вийшли другі четвірки, Якунін справа зі штрафного пробив з ближній кут, але Литвиненко зіграв надійно. Гості з відповіддю не змусили себе довго чекати. Після масованої атаки м'яч вилетів з штрафного на ногу Білоцерківцю, тому тільки потрібно пробити у площину воріт, але м'яч полетів у півметра над поперечиною.



На цьому команди не зупинилися, і обстріл воріт був продовжений на 7-й хвилині. Дмитро Клочко після навісу з кутового пробив з 12-ти метрів, Ципун виявився на висоті. Тут же довелося вступати в роботу і Литвиненку, після небезпечного удару Морено. Перевіривши, так би мовити, один одного боєм, суперники перевели гру в позиційне русло. Гості трохи більше володіли м'ячем, попереду шукали Бето і Білоцерківця, "ураганівці" більше розраховували на дальні удари і на контратаки, які ближче до кінця тайму стали дуже небезпечними, що до перерви господарям принесло результат.



На 19-й хвилині підопічні Сергія Гупаленка розіграли аут, і Сімка класно зіграв у своєму стилі, притримавши м'яч, а потім відкотив його на хід Шотурмі, який легко втік від Кісельова. Шотурма увірвався в штрафну, і, не зближуючись з Литвиненком, пробив - м'яч повз голкіпера "Локомотива" влетів у ворота.



Головний тренер "Локомотива" Євген Ривкін відразу взяв тайм-аут, але всі його корективи звела нанівець обрізка в середині майданчика. Якунін "перекусив" передачу Дмитра Клочка, що дозволило йому вийти один на один з Литвиненком. Однак "ураганівець" бити не став, а зробив вліво поперечну передачу на Роніньо, який чітко вразив порожні ворота. 2:0 - за підсумками першого тайму, більш сприятливий результат для господарів майданчика.



Мабуть, отримавши накачування в перерві, "Локомотив" люто кинувся пресингувати після відновлення гри. Господарі паркету були до цього готові, і на 23-й хвилині збільшили свою перевагу до трьох м'ячів. Якщо з ударом Королишина з лінії штрафного Литвиненко впорався, але через кілька секунд господарі закрутили багатоходову комбінацію, крапку в якій поставив Павлюк ювелірним ударом метрів з 12-ти точно в кут воріт - 3:0.



Гостям потрібно було додавати, і спроби до цього були, ось тільки в ефективних діях це відображення не знаходило. Довгий розіграш м'яча при відсутності ударів по воротах не ніс загрози володінь Колтка. У свою чергу, господарі паркету могли дозволити собі грати розкуто, і вони були набагато ближче до того, щоб збільшити рахунок, аніж "залізничники" відіграти хоча б м'яч. На 29-й хвилині після кутового Сімка просто зобов'язаний був забивати і четвертий м'яч, але Литвиненко зумів відвести загрозу, відбивши м'яч, і Журба встиг кинутися під добивання Сімки.



На 33-й хвилині Євген Ривкін взяв тайм-аут, після якого очікуваного п'ятого польового виходу не було - очікуваного, тому що ніяких варіантів при грі "4 на 4" у гостей просто не проглядалося. Вихід п'ятого, а ним грав Дмитро Клочко, таки відбувся через півтори хвилини. Як показує статистика, "Локомотив" у реалізації "п'ятого" раніше не досягав успіху. Ось і в Івано-Франківську кілька виходів Дмитра Клочка на майданчик у воротарській футболці результату не принесло. Тим часом, Євген Іваняк замінив у гостей Литвиненка, і на 37-й хвилині вже йому довелося діставати м'яч зі своїх воріт після удару Валєнка з лінії штрафної. 4:0 - запахло розгромом...



І все ж "Локомотив" зберіг обличчя. Бето з гострого кута через кілька секунд один м'яч відіграв, далі він же виступив асистентом, зробивши ідеальну передачу на Білоцерківця - 4:2. Сергій Гупаленко взяв тайм-аут, і благо для господарів, що до фінальної сирени залишалося зовсім небагато часу. За 9 секунд до кінця матчу Дмитро Клочко скоротив рахунок до мінімуму, але врятувати гру було вже нереально.



"Ураган" виграє 4:3, і до межі закручує інтригу в боротьбі за друге місце. І все ж таки - з урахуванням тих же двох незіграних ігор м'яч у цій гонці зараз на боці "Локомотива".

 

 

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua


31.03.2014 785 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

968
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

784
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1900
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3252
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2557
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2547

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

243

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

736

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

691

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1614
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

364
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

699
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

618
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

348
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

384
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27043
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

844
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19680
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

432
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

401
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

734
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1341 3