"Ураган" у фантастичному матчі вириває перемогу в ЛТК (відео)

 

До цього матчу суперники підходили з кардинально протилежним настроєм - ЛТК з трьома матчами без перемог, а "Ураган" же навпаки - з триматчевою переможною серією.

 

Але навряд чи хтось сподівався на подібний "трилер": 9 голів, 6 влучань в каркас воріт, вилучення Ковальчика, непробивний Будняк у ролі голкіпера та надзвичайна драматургія, за яку ми й любимо футзал.

 

У підсумку, "Ураган" продовжує переможну ходу чемпіонатом, Свірідов зміцнює свою позицію на чолі списку бомбардирів, ЛТК варто замислитися про гру в обороні проти п'яти польових, а глядачі отримали чи не найвидовищніший матч усього чемпіонату.

 

Початок видався за господарями, які буквально вихорем пронеслися по захисним редутам "телефоністів", завдавши чотирьох ударів у перші три хвилини.

 

Четверта спроба виявилася результативною: Шотурма зі своєї половини віддав по правому флангу передачу на Валєнка, який, змістившись у центр, проскочив двох телефоністів і потужно пробив у дальню "дев'ятку" - 1:0. Після цього в "Урагану" з'явилася "бразильська" четвірка. Одразу ж Негао заробив дуже небезпечний штрафний - по центру, метрах в шести від воріт. Проте скористатися своїм шансом франківці не зуміли. Далі луганчани почали збирати порушення, зупинившись на позначці в "4" вже до 8-ї хвилини.

 

Перший же удар від ЛТК прийшовся все на цю ж 8-му хвилину, проте небезпеки для Колтка він не становив, бо м'яч просвистів над поперечиною. "Ураган" відповів виходом Додо віч-на-віч, але Пітуля вчасно кинувся в ноги бразильцю і завадив тому закріпити перевагу господарів.

 

Після цих подій ЛТК поступово почав приходити до тями, і Разуванов потужним ударом перевірив на міцність стійку, після чого м'яч по-зрадницьки прокотився по лінії воріт.

 

В наступній атаці Шотурма намагався обіграти Рося, але капітан гостей перехопив м'яч, протягнув його через півмайданчика і красиво п'ятою відкинув під удар Шпигарю, який зрівняв рахунок. Гупаленко зреагував миттєво - тайм-аут. Після відновлення гри команди обмінялися небезпечними ударами, а на 15-й хвилині п'ятий фол відправився в пасив гостей: Луїз Негао прокинув між ніг Лазикіну і по лівому флангу втікав віч-на-віч з воротарем, однак Микита встиг завалити прудконогого бразильця. За що й отримав жовту картку. За хвилину по тому Пітуля відбиває удар Додо, а Роніньо розстрілює поперечину.

 

Щоб збити запал господарів, Роман Ковальчик бере тайм-аут.

 

За 3.31 до кінця першого тайму Шпигар заробляє для ЛТК 6-те порушення. Дабл-пенальті пробив Роніньо і влучив у стійку. В наступній атаці після довгої передачі зі своєї половини поля Богдан Свірідов з напівльоту і з-під захисника вразив ближній кут воріт Колтка - 1:2.

 

До кінця тайму Будняк встиг влучити в штангу, а на останніх секундах після передачі з аута Павлюк не вслідкував за Свірідовим, який оформив "дубль" - 1:3.

 

На початку другого тайму Шотурма втратив м'яч біля бокової лінії, і Рось робить рахунок 1:4. Гупаленко одразу ж замінює Шотурму на Сімку.

 

З'явиться на майданчику Петро аж на 34-й хвилині розігрувати зайвого, і, забігаючи вперед, варто відзначити, що ця пауза пішла йому на користь.

 

Тренер господарів почав активно тасувати склади четвірок і на майданчику почергово з'являлися Королишин та Шурак, які в останніх матчах не виходили на майданчик.

 

Проте найреальніші шанси мав Додо. Спочатку він обіграв воротаря і пробив з гострого кута, але Разуванов встиг підстрахувати партнера.

 

В наступній атаці бразилець поцілив у стійку. На 27-й хвилині на паркет завалився рекламний прапор БК "Говерла" - це був знак. Виявилося, що прапор доведеться викинути саме гостям. Проте в середині другого тайму про це не було й мови - підопічні Романа Ковальчика застосовували щільний, а подекуди й агресивний пресинг, проти якого "ураганівці" не знаходили аргументів, до того ж Кузь влучив у хрестовину, нагадавши про небезпеку луганських контратак.

 

За шість з половиною хвилин до кінця Павел Будняк вийшов п'ятим польовим, і майже одразу "Ураган" відіграв один м'яч. Удар Павлюка Пітуля відбив, а ось добити м'яч Сімці ніхто завадити не встиг.

 

Моменти біля воріт "телефоністів" посипалися градом. Ковальчик бере тайм-аут, щоб збити запал господарів, але це не допомогло. Шотурма протягнув м'яч і невідпорно пробив - 3:4.

 

В наступній атаці Петро з гострого кута пробив у стійку. Гості відповіли гострою контратакою, але удари Свірідова та Пітулі від своїх воріт відбив Будняк, який майже не полишав майданчик до фінальної сирени. Не витримавши емоційного напруження, Ковальчик був видалений на трибуну. Будняк втретє (!!!) врятував ворота, а згодом Шотурма поперечним пасом знаходить Сімку, який пробив поміж ніг воротарю гостей - 4:4.

 

За 48 секунд до кінця матчу Сергій Гупаленко взяв тайм-аут, після якого на поле вийшла "бразильська" четвірка.

 

Як виявилося, тренер господарів вгадав абсолютно точно. Роніньо пройшов лівим флангом, обіграв Разуванова, витягнув на себе голкіпера та захисника і відкинув м'яч в центр, де вже ніхто не міг завадити Роману Кіндратіву забити останній м'яч у цій зустрічі - 5:4.

 

Стрілець одразу ж виходить п'ятим польовим, і луганчани мали за 36 секунд, що залишилися, дві нагоди, проте Ципун відстояв надійно.

 

Останній шанс врятувати гру "телефоністи" отримали за 4 секунди до кінця, коли Роніньо підсів під Рося і "привіз" необов'язковий штрафний, але поцілити у ворота Артему не вдалося.

 

 

Андрій ГУЛІЙ, для futsal.sport.ua.


31.01.2013 1892 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

790
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

611
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1686
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3014
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2463
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2440

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

590

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

601

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1460

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1533
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

565
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

424
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

798
30.04.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

195
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

294
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26929
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

754
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

318
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

317
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

645
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1051 1
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

842