"Ураган" гратиме у "фіналі чотирьох" Кубку Екстраліги (відео)

 

Гра в Рівному очікувалася з великим нетерпінням. Перш за все, вона привертала увагу тим, що зустрічалася єдина в чвертьфіналі пара складена з команд Екстра-ліги.

 

По-друге, цікавим було й те, чи підтвердяться чергові запевнення головного тренера рівнян Сергія Піддубного, який переконував, що в рідних стінах його команда обов'язково переможе і, що "Ураган" не та нині команда, яку "кардиналівцям" не під силу здолати.

 

Підігрівав інтерес ще й той факт, що у разі підтвердження слів рівненського наставника "Фінал чотирьох" міг би пройти за відсутності господарів майданчика. Отже, очікувався цікавий двобій команд, які не приховували амбітних планів виходу до наступної стадії Кубка України.

 

Як і очікувалося, гра розпочалася без розвідки, адже команди, після п'яти очних зустрічей у сезоні, чудово знали одна одну. Вже на першій хвилині вони встигли обмінятися атаками, але в обох випадках до удару по воротам справа не дійшла. Перший удар по воротам стався наприкінці стартової хвилини - Бондар коронним дальнім ударом перевірив реакцію Ципуна. Але на превеликий жаль для рівненських вболівальників, після цього на певний час ініціативою заволоділи гості. Ярий, Цвєлих, Сімка тримали в постійній бойовій готовності Дєнюжкіна. Не змінилася картина гри і з виходом на майданчик других четвірок. Тут вже Леандріньо почав наводити свій "приціл" на ворота МФК "Кардинал-Рівне". Черговий дальній постріл Бондара був лише епізодом. Двічі поспіль Цвєлих і Павлюк наносили удари по воротам господарів, але… протягом перших десяти хвилин вболівальники так і не стали свідками футбольного дива.

 

У другій половині тайму гра більш-менш вирівнялася і вже господарі почали задавати клопотів голкіперу гостей Ципуну. Сондак і двічі Маринюк добряче приклалися до м'яча. І все ж першими рахунок відкрили гості. На 16-й хвилині Леандріньо, наче справжній слаломіст, мов ніж крізь масло, пронизав по центру оборону господарів і пробив повз Дєнюжкіна, який вийшов на зустріч бразильцю, щоб зменшити кут обстрілу. Після пропущеного голу рівняни посилили натиск. Проте ні Танському, ні Маринюку результативно завершити атаку не вдалося. Щоб заспокоїти своїх футболістів і внести певні корективи в гру, Сергій Гупаленко за 2,40 до перерви бере тайм-аут.

 

Проте цей крок наставника гостей не змінює ситуації, заключні хвилини господарі проводять агресивніше і винагородою за активність стає гол у виконанні Маринюка, який, зігравши у стіночку з Піддубним, залишив із "носом" Кіндратіва і Ципуна. До завершення тайму рівняни встигли взяти тайм-аут, а за кілька секунд до свистка на перерву Маринюк пробив над поперечиною.

 

Отже перший тайм не виявив переможця, і саме цікаве очікувало вболівальників після відпочинку. Адже рахунок - 1:1 - не дозволяв розслабитися жодній із команд. На відміну від стартових хвилин першого тайму, другий розпочався з позиційної боротьби в центрі майданчика за ініціативу. А на 24-й хвилині помилка Ципуна, призвела до другого голу в ворота івано-франківців.

 

Судді за друге торкання голкіпером м'яча призначили вільний удар, який взявся виконувати Піддубний. Передача з центру на ліву стійку на Маринюка, і Мар'ян вперше в матчі виводить свою команду вперед. Ось тут, здавалося б, рівнянам і закріпити перевагу, і бажана перемога та вихід до "Фіналу чотирьох" стане не примарою, а реальністю. Окрім того, забитий гол вселив надії в серця місцевих вболівальників. Але, не так сталося, як гадалося.

 

Пройшло трошки більше хвилини, і Сімка відновив рівновагу, своєчасно відгукнувшись на дальню передачу зі своєї половини майданчика. Після пропущеного гола замість Дєнюжкіна в воротах став Пітуля, але як показали подальші події, це виявилося хибним кроком. Молодий голкіпер рівнян так і не встиг вдало ввійти в гру і, пропустивши протягом хвилини два поспіль м'ячі, поступився місцем на майданчику Танському, який вийшов у ролі п'ятого польового гравця. А щодо 3-го і 4-го голів у ворота рівнян, то перший із них був забитий Ярим у порожні ворота, коли голкіпер необачно кинувся на перехоплення м'яча в центр майданчика, а другий - після потужного пострілу Леандріньо зліва під поперечину, що намагався парирувати Пітуля, але м'яч від його рук все-таки опинився у воротах - 2:4. Як виявилося пізніше, три пропущені м'ячі протягом двох хвилин і вирішили долю матчу. "Кардинал-Рівне" взяв тайм-аут, після якого рівняни пішли ва-банк, і почали за нагоди використовувати Танського в ролі п'ятого, а місце в воротах знову зайняв Дєнюжкін. Але і цей крок рівненського наставника не додав дивідендів господарям, а лише перетворив гру на сумбур.

 

Господарі подовгу контролювали м'яч, а гості намагалися перехопити передачу і одразу пробити по порожнім воротам. Удари рівнян Піддубного, Танського, Бондара, Паршикова не приносять успіху. Але врешті-решт на 32-й хвилині Паршикову вдається віднайти шпарину в воротах суперника - 3:4. Однак для виходу у "Фінал чотирьох" рівнянам необхідно було забивати ще 5 м'ячів, а до закінчення гри було трохи більше восьми хвилин. Реально чи ні? Враховуючи результативність ігор в Екстра-лізі - малореально. Але м'яч круглий і всяке трапляється, тим більш, що матчі регулярного чемпіонату різняться від кубкових. Забігаючи наперед, зазначу, що 5 забитих м'ячів вболівальники таки побачили, але на жаль для рівненської торсиди лише два з них опинилися у воротах гостей. Двічі поспіль протягом 33-ї хвилини Леандріньо перехоплює м'яч на своїй половині і першого разу майже з центральної лінії з лівого флангу влучає в порожні ворота, а згодом - взагалі з середини свого майданчика. 3:6 - і надії рівнян навіть на звичайну перемогу, хоча б із мінімальною перевагою, стають примарними. І хоча господарі посилили натиск, один за одним Ципун парирує удари Маринюка, Паршикова, Бондара, не влучають у ворота Піддубний і Маринюк, але вирвати перемогу так і не спромоглися. Хоча затяжне бомбардування воріт "Урагану" таки завершилося точним ударом метрів з десяти Піддубного - 4:6.

 

Але це не вибило "ураганівців" з колії, і черговий їхній контрвипад завершився потужним ударом Павлюка з лінії воротарського - точнісінько в ближню ліву дев'ятку. Знову перевага івано-франківців вимірюється трьома м'ячами, а до завершення гри залишається трохи більше п'яти хвилин. Заключні хвилини пройшли за ігрової переваги господарів, яку вдалося втілити в гол Паршикова. Піддубний справа прострілив на дальню стійку і Андрій замкнув передачу партнера. А завершилася гра ударом Аветісяна, який парирував Дєнюжкін. Загалом гра вийшла бойовою, щедрою на голи, але так і не підтвердила амбіцій головного тренера рівнян Сергія Піддубного, адже поразка 5:7 - це звичайно не результат, який дозволяє пройти до наступного етапу.

 

У цьому матчі, не дивлячись на відсутність двох легіонерів-бразильців Сержао і Карліньоса, "ураганівці" виглядали переконливіше, ніж в першому домашньому поєдинку, а ось рівняни навпаки, так і не показали гри, яка б підтвердила їхні зазіхання на участь у "Фіналі чотирьох". Можливо, надмірна впевненість "кардиналівців" зіграла з ними злий жарт, чи навпаки - палке бажання "Урагану" не залишити власних уболівальників у ролі статистів під час "Фіналу чотирьох".

 

Як би там не було, але здобувши дві перемоги в чвертьфінальних матчах, як вдома, так і в гостях, залишившись єдиною командою Екстра-ліги, з якою "Кардинал-Рівне" так і не зміг протягом сезону зіграти бодай внічию, "Ураган" залишив за собою право поборотися за Кубок України. А чому б і не здобути почесний трофей? Хоча це вже буде інша історія, і писатимуть її зовсім інші люди.

 

 

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ, futsal.sport.ua.


06.05.2012 2029 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

529
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11028 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1843
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1742
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2745
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4601

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

341

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1043

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1455

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1328
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1706
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1515
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1230
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

599
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

674
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1870
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2097 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20369
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

347
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

698 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

732
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1079