Павло Лаврук, який в Івано-Франківську розстріляв водія мікроавтобуса у відповідь на прохання дати дорогу, не є членом "УДАРу" з серпня 2012 року, заявляють у прес-службі партії.

 

"Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою провести об'єктивне розслідування обставин інциденту зі стріляниною в Івано-Франківську і дати правову оцінку діям сторін конфлікту", - заявив голова Івано-Франківської обласної організації партії "УДАР", народний депутат України Роман Чернега.

 

Як повідомляла "Фіртка", п’ятнадцятого грудня близько 14 години в чергову частину Івано-Франківського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про стрілянину на території автомобільної мийки по вулиці Набережна. Медики доставили в обласну клінічну лікарню сорокарічного підприємця з Івано-Франківська, в якого були вогнепальні поранення грудної клітки та стегна. Чоловіка прооперували. У ході проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено, що між потерпілим, який заїхав на автомийку мікроавтобусом «Фіат Дукато»,  та  двома молодими івано-франківцями виник словесний конфлікт. 25-річний чоловік вийняв із салону автомобіля «ВАЗ-2108» помпову рушницю й тричі вистрелив упритул у підприємця. Після чого залишив зброю в машині й втік.

 

Правоохоронці організували розшук зловмисника  і протягом півтора години затримали його в центрі міста. Виявилося, що зброя, з якої він стріляв, зареєстрована в установленому порядку.

 

Прокуратурою Івано-Франківська здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом стрілянини.